Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
613.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şöyle bir sorun fark ettim,

milletin bir kaç yıl önce aldım, kullanmaya başladım dediği ürünler artık piyasada yok; verilen, paylaşılan linkler uçmuş...

yani cengizumur undediği gibi bilmemne derneğinden, fakültesinden onaylı cihazlara pek güvenmemeli, güçlü vaatlerde bulunan bir çok cihaz şu anda piyasada veya nette yok...

"ururu sarara" modelinin linkteki tanıtım sayfasında, sağ taraftaki "nem alma" bölümünü okuyun. bence bu klimada bir olaylar var ama bizde o para yok :(

bir de daikin in, böyle bir hava temizleme cihazı var, bu hepa filtreli bir çözüm mü?
    Daikin Klima
    Daikin Klima | Hava Temizleyiciler | Pure Air Hava Temizleyiciler | Mc70l Hava Temizleme Cihazi
    https://www.daikinturkiye.com/Urun-Detayi/Hava-Temizleyiciler/Pure-Air-Hava-Temizleyiciler/Mc70l-Hava-Temizleme-Cihazi

• Arkadaşlar evimde 2 tane muhabbet kuşu 1 tane sultan papağanı var. Hergün ortalama 3 saat boyunca evin heryerinde mutfağada çok fazla girerek dolaşıyorlar haliyle de evin her odasında uçan tüylerini görmek mümkün oluyor. Yeri geliyor çayımdan çıkarıyorum. Bu sıkıntıdan kurtulmak için çözümü eve bir hava temizleyici almaktan yana kullanıyorum. Daha uygun bir çözümü olan var mı ? Hava temizleyici olarakta bu iş için uygun hangi cihazı önerirsiniz ?
  • Kagoca kullanıcısına yanıt
    Daha önce yazmıştım sanırım ama yine tekrarlayayım.
    Gözle görebildiğiniz kirden kurtulmak için hava temizleme cihazı alınmaz.
    Çünkü onlar kısa süre içerisinde yere doğru çökerler ve yüzeylerin üzerinde birikirler.
    Yani onlar havadaki değil yüzeydeki kirdir, dolayısıyla onlardan kurtulmak için de hava değil yüzey temizleyici kullanılır.
    Havadaki uçuşan tüyü henüz yere inmeden kendi üzerine çekebilecek bir hava temizleyici görmedim bu güne kadar.

Hava temizleme cihazları havada asılı kalabilecek kadar küçük/hafif kirleri temizlemek için alınır/kullanılır.

Eğer kuşlarınızın kanatlarından sadece tüy değil de aynı zamanda sağlığınızı olumsuz etkileyecek başka küçük şeyler de uçuşuyorsa, bu durumda bir hava temizleme cihazı almanız uygun olacaktır.

Söylediklerimi lütfen yanlış anlamayın, yanlış bir beklenti ile bir cihaz alıp da paranız boşa gitsin istemedim, o yüzden bu kadar net yazdım.

• ikizbabasi İ kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajın üslubu güzel ve bilgilendirici. Yanlış anlamak ne kelime ? Çok faydalı oldu.

Teşekkür ederim.
  • Birşekilde alerjik bronşit ya hu astım ile tanışanlar buraya düşüyor sanırım.
    Oğlum da yüksek ihtimalle alerjik bronşit ile karşı karşıya ve doğal olarak bulunduğu ortamı toz vs partiküllerden arınsın şu bu derken buraya geldim.

Cengiz arkadaşımız olayı aşmış ve neredeyse üreti olacak kadar bilgi edinmiş.

Ama tüm konuyu okuduğumuzda da herkesde olan kanaat bende de hasıl oldu.

Biz başka zararlara sebebiyet vermeden havayı temizleyemeyecek miyiz,
    Ozon salınmış yahut iyonize edilmiş hava başka türlü zararlı reaksiyonlara sebebiyet veriyorsa,
    Bunu yapmadan havayı diğerleri kadar olmasa bile mevcut durumundan daha sağlıklı hale getiren bir cihaz yok mu?

Varsa lütfen bir arkadaş yazsın bilelim.
    @cengizumur kardeş lütfen bir öneri yap somut olarak da birşeyler netleşsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 29 Eylül 2015; 2:09:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Havadaki zararlı gazları emen bitkiler var onlardan tavsiye ederim.
  • Arkadaslar mrb evim 50metre kare evimde cok rutubet oluyor nem temizleme cihazi tavsiyesi istiyorum tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu yardim edecek bi baba yigit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu cihazlardan almayı düşünüyordum ama okuduktan sonra şüpheye düştüm.Şöyle birşey yapılabilirmi mesela evden çıkarken cihaz çalıştırılır gelince kapatıp oda havalandırılır.En azından odadaki havalandırmayla geçmeyebilecek tozları vb temizlemiş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EternalVoyage -- 4 Ekim 2015; 16:58:56 >
  • GittiGidiyor
    KARBON FİLTRE ÇİFT MOTOR ASPİRATÖRLER İÇİN... Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/karbon-filtre-cift-motor-aspiratorler-icin-189812177

Linkteki gibi aspiratör filtresi uygun bi fana takılırsa kabul edilebilir bişeylere yaramaz mı? Elyaf + karbon kabul edilecek oranda toz tutma + temizleme yapabilmeli sanırm.

Bunlara sıradan bi aksiyel / kanal tipi fan takmaya çalışsak yeterli olur mu acaba? Sonuçte koku için üretildiğinden içindeki karbon filtre, hava temizleme cihazlarıyla karşılaştırıldığında daha uzun süreler dayanmalı.

bu tarz fanlar yeterli basınç oluşturabilir mi yoksa denemek mi lazım, yoksa farklı tür fan mı almak lazım?

• zaman ayırarak bu forumu neredeyse başından bu son sayfaya kadar okudum.
    öncelikle emeği olan bıkmadan bilgilendirmeye çalışan başta cengizumur
    tüm ilgililere teşekkürler, sayenizde boş yere para vermeyeceğim. Almayı düşündüğüm cihaz trotec'di işe yarayacağından eminim
    firmanın başka ürünlerini kullanıyorum ancak hepa filtre değiştirme 500 TL o neyse de ancak bir de ses seviyesi oldukça
    yüksek 52DB.
    Herneyse pencereleri daha çok açmayı düşünüyorum.

Olabilirse benim de bir faydam olsun, 2 sene önce oğlumda (4-5 yaşındayken) astım başlangıcı gibi bir durum oldu şimdi yok
    Allaha şükür, o zaman bu neden olabilir, başlayabilir diye internetten doktor eczacı baya bi araştırdım.
    Doğru yanlış bilemiyorum benim vardığım nokta evdeki nemin yüksekliği oldu. Kışın camlar kapalı, yemek vs. pişiyor,
    ev içi küf oluşuyor, nemde yüksek olunca( 60 ve üzeri) küf ve diğer mintler havada nemle dolanıyor ciğerlerimize giriyor.
    Özetle nem temizleme cihazı aldım (trotec E serisini tavsiye ederim daha iyileri olabilir bilgim olan bu)
    ilk gün neredeyse 2-3 litre su topladı. Birde nem izleme takip cihazı aldım evdeki nemi sürekli
    izlemek için, 60'ın üzerine çıkmamasına çalıştım.
    Akşam geceleri sürekli çalıştırıyorum, gündüz olabildiğince evi havalandırıyorum.
    Şimdi hepimiz daha rahat nefes alıp uyuyabiliyoruz.

Özetle ev içi neme ve küf oluşumunda dikkat edin derim.

• İyi günler;
    Hava temizleme cihazı alacaktım ama konuları okuyunca bir sorayım dedim.
    Ufo'nun bu cihazı alınır mı? Ev toplamda 100 küsür m2. Tüm evi değil yalnızca bulunduğum odaları temizlemesini istiyorum. Havadaki tozu vs alsın. arada bir de nemlendirsin. Bu cihaza alternatifte olur fakat 400'ü geçmemesi gerek.
    Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar daha önce bu sayfada Daikin'ın hava temizleme cihazını sormuştum. Bu cihazla ilgili Almanya kökenli bir kuruluş olan Tüv Nord belgelendirme şirketine ait test sonuçlarını buldum. Sayfada genel olarak ozon emisyon konusu konuşulduğu için kafasında soru işareti olanlara yararlı olur belki.

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

havayı mevcut durumundan daha iyi hale getiren, uğraşmakta olduğunuz sağlık sorunlarına fayda sağlayabilecek cihazlar var elbette.
    Bu forumda yazılanların bu kadar karamsar olmasının sebebi hava temizleme cihazlarının büyük bir çoğunluğunun aslında hiçbir işe yaramıyor olması.
    Filtreli hava temizleme cihazları kendi etrafındaki havayı bile temizlemekten aciz, iyonizer diye satılanlardan büyük çoğunluğu ozon salınımı yapıyor, vs vs gidiyor liste.

Bu sebeple, bizlerin doğru araştırma yapması gerekiyor gerçekten işimize yarayacak cihazı almak için.

Lütfen benim daha önceki yazdıklarıma bakın, herkesin hava temizleme cihazı alma nedeni farklı, evleri farklı, gereksinimleri farklı, o yüzden tek bir cihaz söyleyip bu herkesin işine yarar demek imkansız hale geliyor.
    Örneğin ben çocuklardaki rahatsızlık için uzun araştırmaların ardından bizim için en doğru olduğuna inandığım cihazı aldım, kullanıyorum, memnunum. Ama belki siz aynı cihazı alsanız belli isteklerinizi karşılamayacak.
    Ya da belki sizin bütçeniz daha geniştir, daha fazla para verip daha fazla yeteneğe sahip bir cihaz alacaksınızdır.

Özetle, bu forumda tek bir cihaz adı söyleyip bu herkesin işine yarar, herkes gidip bunu alsın demek hakkaniyete aykırıdır. Söyleyende de art niyet ararım.

• kaskas123 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    hava temizleme cihazı ararken belirtmiş olduğunuz cihaz gibi birçok cihazla karşılaşılıyor.
    piyasada bilinen tüm filtre, uv, iyonizer vs vs gibi özellikleri barındırdığını söyleyen fiyat olarak da makul görünen cihazlar çıkıyor karşınıza.
    İnsanı yanıltıyor.
    Sırf siz o kelimeleri görünce cihazın iyi olacağını düşüneceksiniz diye pazarlama teknikleri kullanılıyor.

cihazın bağımsız kurumlardan alınmış raporlarına bakın, ölçüm sonuçlarına bakın, iyonizer ise ozon salınım seviyesine bakın.
    hiçbiri yoksa, paranızı boşa harcamayın.
    bütçenizi biraz daha genişletip gerçekten işe yarayan cihaz alın derim.
    size çok yardımcı olamadım fakat mesajınızda beni taglemiş olduğunuz için cevap verme gereği duydum.
  • Hepa filtreleri nereden temin ediyorsunuz acaba? Ben hava temizlemeden ziyade elektronik odasında oluşan tozu tutması için Almanya'dan bir cihaz aldım ama filtre bulamıyorum. Mesela amazonda satılan şu filtrelerden lazım :

• merhaba arkadaşlar,
    bende baştan sona tüm konuyu okudum. Öncelikle ozon gazını, kullanım şekline göre değerlendirmek gerekir.
    Ozon gazını deniz akvaryumlarında amonyağı -no2 ve daha zararsız no3 e çevirmek için kullandık yıllarca. Çok güçlü bir oksitleyicidir ve suuya kontrollü olarak verilmesi redox değerini yükseltir ve suyu organik atıklardan temizler.
    ama havadaki ozon gazı havadaki gazları okside ederek daha zararlı maddelere dönüştürür ( örnek azot dioksit ), ayrıca saf ozunun akciğerlerimiz için yakıcı etkisi vardır. Yani insanların yaşadığı ortamda ozonun gaz fazında dolaşması çok tehlikelidir. Tekrar söylüyorum ozon yani o3 çok kararsız bir bileşiktir ( oluşması için elektrik desarjı yani enerji gerekir ) ve bulduğu en yakın okside olabilecek maddeyle tepkimeye girer.
    Hepa filtreye gelecek olursak. tamam partiküller , bakteriler vs bu filtreden geçmiyorlar ama bu filtrenin üzerine yapışıp kalıyorlar. Yani üzerinde sürekli istenmeyen maddelerin durduğu bir malzemeden sürekli odanın havasını tekrar tekrar geçirmek bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor.
    Ben ozon gazı üretmeyen havaya sadece negatif yük veren ve sonra bünyesindeki + mıknatıs ile bu yüklü parçacıkları çekebilen bir cihazın en mantıklı çözüm olduğunu düşünüyorum. Tabi nekadar etkilidir denemeden birşey diyemem. Ozon veren cihazlar kararsız O3 molekülünden 1 oksijenin kopması ve havadaki gazları değiştirdiği için tehlikeli.

• yani ozonun yaptığı gibi serbest bir Oksijen ile maddenin kimyasını değiştirmek ile, maddeyi eksi yüklemek farklı şeylerdir. Karıştırılmaması gerekir. Negatif iyon üretirken "corona iğnesi" denilen bir teknik kullanılır bu teknikte havaya yüksek miktarda elektrik desarj edilir ve yan etki olarak havadaki bazı O2 moleküllerinin bağı kırılır ve bu tepkime ile ozon gazı üretilir. Bu teknik sadece ozon üretmek için bile kullanılabilir ama lightair geliştirdiği sistem ile ölçülemeyecek kadar düşük ozon çıkışı olduğunu anlatıyor ve testler de öyle gözüküyor. Bunu nasıl yapıyor tabi bilemiyoruz
  • ooncan1 O kullanıcısına yanıt
    Bu konuda teknik bilgiye hakim olduğunuz aşikar. söylediklerinize tamamen katılıyorum.
    ozonun sudaki kullanımı konusunda birşey eklemek istedim. bizim sitenin ortak havuzunda insanların havuzdan kaptıkları rahatsızlık şikayetleri artınca site yönetimi bir firma çağırıp havuza ozon ünitesi taktırdı. ozonun suyu temizlediği aşikar fakat hava salınması çok tehlikeli.
  • evet dediğim gibi ozondaki elektriksel etki ile oluşan 3. oksijen çok aktiftir ve biran önce uygun bir molekül bulup kararlı olmak ister. Bakterileri ve organik atıkları çok hızlı oksitler. Ozonun yakıcı etkisi bu oksitleme etkisinden gelir.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.