Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.251
Cevap
167
Favori
612.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam, hava temizleme cihazları konusundaki mesajıma verdiğiniz ayrıntılı cevap için teşekkür ederim. Sanırım bu konuda bir hayli bilginiz var, hazır sizi bulmuşken kısa bir kaç şey sormak isterim, zaten sorabilirsiniz diye açıklama da yapmışsınız.

Bende şöyle bir durum var, bazen masa üzerindeki küçük toz zerrecikleri veya dizüstü bilgisayarımda yazarken, sanıyorum klavye arasına girmiş küçük tozlar, masada çalışırken veya bilgisayarda çalışırken, uçuştuklarından olsa gerek, bir anda hapşırmama neden oluyor yada çöp tenekesinde unutulmuş elma çöpünde biriken küf ve bu hapşırma devam etmeye başlayınca da, baş ağrısı, gözlerde sulanma, yanma, görme bozukluğu, halsizlik ve burun akması ile beraber sağlığımı ve o günü mahvediyor. Genelde bu durumlarda ani olarak masayı hemen silmek veya bilgisayar klavye aralarının elektrikli süpürge ile çektirmek, sağa sola düşmüş küflenmiş bir şeyi arayıp bulmak bir sonraki alerji hamlelerini engellemek için yeterli olabiliyor... Tabii belli bir süre toz maskesi kullanarak kesinlikle havadaki molekülleri solumamaya çalışmam da yararlı olabiliyor hapşırmayı durdurmak için sadece.

Bazen bu durumlarda her şeye rağmen hapşırma krizi geçmeyince burun deliklerime peçete sıkıştırıp burundan nefes almadığım zaman her şey normala dönebiliyor. Yani bendeki durum burundan giren toz, akar, küf veya her neyse bu moleküllerde. Ev tozuna ve akara karşı alerjim olduğunu öğrendim, yapılan testler de sadece bu konuda çıktı zaten.

Bu durumda ilaç tedavisi mi, hava filtresi mi yoksa sürekli bir temizlik mi söz konusu olmalı kafam karışık. Toptan bir tedavisi nedir bu durumun anlaması güç. Açık havada hiç bir mevsim hapşırma olmuyor, sadece uzun süreli bulunduğum ev, ofis gibi ortamlada oluyor.

Hava filtresi çözüm olur mu?

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    merhabalar,
    tabiki sorun, elimden geldiği kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

Yazdıklarınız doğrultusunda sizde iki farklı durum görüyorum.

1) Normalde her ortamdaki havada milyarlarca parçacık bulunur. Örnekleme kolay olsun diye havadaki parçacık sayısına 1 milyar diyelim. Normalde insanların havadaki parçacıklara karşı duyarlılığı havadaki parçacık sayısının yaklaşık iki katı olur. bizim örneğimize göre 2 milyar seviyelerinde diyelim.
    Bazı insanlarda bu hassasiyet daha aşağılarda görülür, kimininki 1,2 milyar seviyesindedir, o yüzden evde yerdeki tozu havaya kaldıracak en ufak bir hareket olduğunda öksürük/hapşırık/vs atakları görülür.
    Kimisinde de hassasiyet 1 milyarın da altındadır, o yüzden yaşadığı her ortam ona eziyet olur, sürekli olarak maske takmak ya da havadaki parçacığı azaltmak suretiyle yaşamına devam edebilir.
    Sizdeki durum ilki, yani hassasiyet seviyeniz havada normalde olan parçacık seviyesine çok yakın. O yüzden parçacık artınca atak oluşuyor.

2) Alerji tetikleyici etkenler. Burun alerjenleri aslında hepimizin genetiğinde kodlu halde fakat farklı sebeplerle aktifleşiyorlar. Örneğin her 3 insandan biri güneşe bakınca hapşırır. Bu olay sadece burun içindeki aktifleşmedir, zararsızdır.
    Sizin durumunuzda toz, toz akarı ve küf burun içindeki alerjen hücrelerini uyarıyor ve atağınızı başlatıyor.
    O yüzden burnunuzu tıkadığınızda atağınız geçiyor ama ağızdan nefes aldığınız için burnun insan sağlığına olan tüm faydalı etkenlerinden maruz kalıyorsunuz.

Her iki durumu da göz önünde bulundurarak bir hava temizleme cihazı sizin işinize yarar mı sorunuza cevap verecek olursak;
    Evet, bir hava temizleme cihazı size fayda sağlar, bu cihazlar kapalı mekanlarda havadaki parçacık sayısını azalttıkları için havada normalde durmakta olan parçacık sayısını sizin hassasiyet seviyenizden uzaklaştırmış olur, basit değişikliklerle havada artan yoğunluk yüzünden atak yaşamanıza engel olur. İkinci olarak da alerjinizi tetikleyen parçacıkların size ulaşmasına bir nebze engel olacağı için alerjen tetiklenmelerinde azalma beklenir.

Filtreli hava temizleme cihazları havayı kendi etrafında çevirip onu filtrelemekten öteye gidemiyor.
    Iyonizer teknolojisi havadaki parçacığa ulaşıp onu etkiliyor, o yüzden biz sadece iyonizer özelliğine sahip cihaz kullanıyoruz evde. Ozon zararlıdır, bizim cihaz ozon salınımı yapmıyor, kafalar rahat.

Bu forumda iyonizer/filtreli vs konuları çok tartışıldı, ben kendi kullandığım cihazdan memnun olduğumu yazdım sonra cihazı savunmak zorunda kaldım, sonra da banane canım kendi sorunumu çözmüşüm bir de oturup cihaz mı savunacam deyip bir süredir uğramıyordum foruma..

O yüzden cihaz seçimi konusunda bana birşey sormayın lütfen. Onun haricinde aklınıza takılan başka şeyler olursa yazın, cevaplamaya çalışırım.

• Merhabalar;
    Giriş katta bulunan evim için bir çözüm arıyorum. Tam olarak neye ihtiyacım olduğunu danışmak isterim.

Yatak odasında sanırım tam havalanmadığı için parke-duvar arasında küflenmeler oluşuyor, kış aylarında ise yıkanan çamaşırları salonda tutmak zorunda olduğum için bu defa da duvarlarda küfler oluşuyor.

Nem alıcı cihaz mı, yoksa hava temizleyici mi bana lazım olan? Hangisini önerirseniz marka model belirtebilir misiniz?

NOT : Gündüz işte olduğumuz için evde kimse olmayacak, sürekli çalışabilir, çocuk yok. Antalya da nem çok yüksek
  • aliens kullanıcısına yanıt
    Nem alma cihazına ihtiyacınız var, hava temizleme cihazlarından havadaki nem parçacıklarında etkili olduklarını iddia edenler olsa da nem alma cihazı kadar verimli olmaları mümkün değil.
    Nem alma teknolojisi ortama başka bir salınım yapmadığı için üzerine çok konuşulacak bir durumu yok, internetten bakıp bütçenize uyan ve güven veren bir cihazı alabilirsiniz.

Şimdilerde duymaya başladığım gümüş-iyon teknolojisi ile rutubet/nem kokusunu yok eden spreyler filan çıkmış, onlardan kesinlikle uzak durun, inanılmaz derecede zararlılar.
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

Trotec TTK 40 E siparişini verdim.
  • Hava temizleme cihazlarını ben de araştırdım, malum kapalı ortamlarda, ofislerde hava temiz değil.
    Bir de şöyle bir olay var.

Havayı temizleyen çiçek çeşitleri

NASA'ya göre evde yetiştirilen bitki havayı temizliyormuş..
    Bu da araştırılabilir belki.
  • ikizbabasi İ kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. Bir hayli hayırlı oldu çok iyi bilgiler bunlar. Sağlık çok önemli sonuçta. Yalnız benim küçük bir sorum daha olacak, bahsettiğimiz havadaki tozda veya yerleşik tozun havalanmasından doğan alerji neden evde daha sert yaşanırken ev dışı ofis veya daha tozlu bir iş yeri veya dışarıda başıma gelmiyor? dışarıda toza maruz kaldığımda veya tozlu bir atölyeye girdiğimde hapşırma ve alerji krizlerine maruz kalmıyorum da evin steril ortamında küçücük ev tozları beni hapşırtıyor? Yoksa aslen benim sadece evde bulunan akarlara mı alerjim var?
  • aliens kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    cihazı kullanmaya başladıktan bir süre sonra gerçekten işinize yarayıp yaramadığını da burada yazın lütfen ki başka arayışta olan kişilere de faydası olsun.
  • mann M kullanıcısına yanıt
    Artık yaşadığımız alanlarda havada o kadar çok zararlı şey var ki çiçeklerle olacak iş değil.
    hem çiçeklerin gece ortamdaki karbonmonoksiti artırdığı herkes tarafından bilinir, burada birçok kişi akşam evdeyken rahat nefes almalarını sağlayacak çözümler arıyor.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne güzel.

Sorunuza gelecek olursak, toz alerjisinin birçok çeşidi var. daha önce yazmıştım, sizin toz akarı alerjiniz toz akarının dışkısıyla ilgili olansa eğer dışarıdaki tozdan hiçbir şekilde etkilenmezken evdeki toz sizi krize sokar.
    Konu artık hava temizleme cihazından çıktığı için detayları özelden size yazacağım birazdan.
  • TTK 40 E geldiğinden bugüne aralıklarla çalıştırıyorum.
    Hava koşullarından sanırım, akşama kadar yaklaşık 12 saatte su haznesi doluyor. (3.5lt). Odanın kapısı pencereleri kapalı.
    Bu kadar su küçük odanın neresinden çıkıyor anlamadım
    %60 a ayarlayıp fan seviyesini yüksek seviyede kullanıyorum. Topladığı su azalınca düşük seviye de biraz daha çalıştırıp görmek lazım.

Su haznesini çıkarığ takmak kolay, su dökülme vs sorunu yaşamadım.

Odanın nem seviyesinin değiştiği odaya ilk girişte belli ediyor. Küf kokusu maalesef azalsa da halen var, cihaz zaten hava temizleyici olmadığı için normal.

Kısaca cihaz performans olarak iyi, çalışma ses aralığı bana göre normal, Manavgat bölgesinde olmamdan sanırım dedikleri gibi 1-2 derece değil 2-4 derece odayı ısıtıyor. Kışın ısı farkı daha az olacaktır mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikizbabasi

Artık yaşadığımız alanlarda havada o kadar çok zararlı şey var ki çiçeklerle olacak iş değil.
    hem çiçeklerin gece ortamdaki karbonmonoksiti artırdığı herkes tarafından bilinir, burada birçok kişi akşam evdeyken rahat nefes almalarını sağlayacak çözümler arıyor.

Haklı olabilirsiniz, gönderdiğim yazıda NASA'nın yaptığı çalışmadan bahsediliyor, pek çok kimyasal madde bitkilerce temizlenebiliyor, özellikle izolasyonu iyi evlerde hava girmediğinden çiçek bulundurmak bir alternatiftir sanırım.
  • Merhaba.toz ve polenlere karşı alerjim var 3-4 sene aşı tedavisi oldum fakat bıraktıktan 1-2 sene sonra malesef tekrar eski halime döndüm.gün boyu yorgun ve bitkin haldeyim burun akıntısı vs cabası.genel olarak konuya göz gezdirdim malesef aradığım cevabı bulamadım,anladığım kadarıyla ozon ve iyoner hava temizleyiciler zararlıymış. peki benim için hangi makineyi tavsiye edersiniz yatak odama almayı düşünüyorum.biraz bütçe ayırabilirim bunun için çünkü yaşam kalitemi çok düşürüyor tavsiye edeceğiniz bir cihaz var mı acaba.kesinlikle almayı düşünüyorum az da etkisi olsa yeterli fakat zararlı bir şey almaktan çekiniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • destroyaaa D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    hava temizleme cihazlarının hepsi toz ve polenlere karşı etkili olduğunu söyler. fakat birçoğu hiçbir işe yaramadığı halde söyler bazıları gerçekten temizlediği için söyler.

Ben iyonizer zararlıdır demem çünkü evimde bile iyonizer hava temizleme cihazı kullanıyorum. Aslında ozon jeneratörler ve ozon salınımı yapan iyonizerler zararlı.
    ozon salınımı yapmayan bir iyonizer ya da filtreli bir hava temizleme cihazı alıp deneyebilirsiniz.

Net olarak şu cihazı alın kullanın gibi birşey söylemek zor. ben kendi kullandığım cihazdan memnunum ama belki siz beğenmeyeceksiniz.
    o yüzden araştırıp size güven veren bir tanesini alıp denemek sanırım en güzeli.
  • İlgili cevabınız için çok teşekkür ederim,
    Cengiz bey sanırım iyonerli cihazlar için zararlı yazmış o yüzden öyle bir kanıya varmıştım.
    Acaba kullandığınız cihaz hakkında bilgi verebilmeniz mümkün mü burdan veya özel mesaj şeklinde.Sanırım yeterli bilgiye ve araştırmaya sahipsiniz cihaz hakkında yardımcı olursanız çok sevineceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • destroyaaa D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Cihaz seçimi konusunda birçok parametre var, o yüzden kişiden kişiye uygun olan cihaz değişebilir.
    daha önce yazmıştım, bizim kullandığımız cihaz aşağıdaki
    urun.n11.com
    Lightair Evolution Black İyonik Hava Temizleyici/temizleme Cihazı - n11.com
    http://urun.n11.com/hava-temizleme-cihazlari/lightair-evolution-iyonizer-hava-temizleyici-P32843739

Benim ihtiyacıma uygun olduğu için aldık. İyonizerler için zararlı denen salınımlar bu cihazda yok onu biliyoruz, cihazın hava temizleme performansını da kendimiz ölçtürdük onu da biliyoruz, o yüzden ben bunu gönül rahatlığıyla aldım, uzunca bir süredir kullanıyoruz memnunuz.

Ama sizin cihaz arayışınız için farklı parametreler varsa belki başka cihazlar da sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır, bakmanız lazım.

• arkadaşlar bu Lightair signature - evolation - style arasındakı fark nedir fiyat haricinde ? ÇÜNKÜ ÖZELLİKLER AYNI GÖRÜNÜYOR

• merhabalar benim bildiğim kadarıyla temizleyebildikleri alanlar farklı sadece. evolation 40 m2, style 50 m2, signature 60 m2.
    bizim evde evolution modelinden var.

yalnız verdiğiniz linkteki fiyatlar çok yüksek görünüyor. biz ürünü ithalatçı firmasından aldık, fiyat farkı o yüzden mi bilmiyorum ama aşağıdaki linke bir bakın oradaki fiyatlar çok daha uygun görünüyor.
    Pastel Yaşam
    Hava Temizleme Cihazı - Pastel Yaşam
    http://www.pastelyasam.com/lightair.php

Selamlar.

• arkadaşlar oda 8 metrekare. bana bu kadar alanaı en sağlıklı ve en kullanışlı şekilde temizleyebilen ve fiyatı ucuz olan bi cihaz lazım. ama ne kadar sağlıklı, kullanışlı ve ucuz olursa o kadar iyi olur. tavsiye ediniz lütfen
  • 2006 yılında açılan bu konu başlığının ilk üç sayfasını bir oturuşta okudum. Üslup, anlatım çok güzeldi. Ancak beni duygulandıran, bu bilgiler ışığında insanlar kendileri, çocukları ve bebekleri için, sağlıklı nefes almanın önünü açan adımlar atıyor.

cengizumur'a donanımhaber'in bir nişan vermesi gerektiğini düşünüyorum... Mesela benim nickim altında "uzman mobil" yazıyor, cengizumur'a nasıl bir unvan verilebilir, bu ünvan ne olmalı bilmiyorum. "Son Hava Bükücü" olabilir ya da "Mr. Hepa"

sizin bir öneriniz varsa, mantıklı, yakışır bir şey bulursak bunu yönetime iletebiliriz. ben "hava bükücü" yü sevdim aslında.

bu arada vakit buldukça okumaya devam edeceğim, bende hepa filtreli hava temizleme cihazı, hepa filtreli elektrik süpürgesi, gelişmiş hava temizleme sistemine sahip klimalar gibi konuları inceleyerek voltranı oluşturma yolunda tahsilimi sürdüreceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 20 Ağustos 2015; 4:04:39 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.