Şimdi Ara

hava durumuna bakıp yağmur duasına çıkan hoca ve vatandaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şaka değil gerçekten son 1 haftada 2 ayrı köyde olmuştur.

hele bir köyde uyanık hoca havada bulutları görünce 3 gün üst üste yağmur duasına çıkılmıştır sonuç yağmur duasına çıkmayan çevre köylerin 1/10 u kadar yağış almıştır bu iki köy :D

neden böyle oldu diye soruyorum cevap verdiğine şükür ...

Bir kaç soru da size sorayım madem bu yağmur duası işe yarıyor neden bu hocalar kuru yaz sıcağının ortasında yağmur duasına çıkmıyor?

bahar aylarında yağmur yağdırmaya gücü yeten Allah'ın gücü yaz aylarında yağmur yağdırmaya yetmiyor mu ? yoksa dualar yazın allah'a mı ulaşmıyor ?

yoksa olay; biz Deistlerin iddia ettiği gibi dünyanın kanunları baştan belli ve dua vs ile sonradan dünyaya herhangi bir ilahi müdehale olmaması durumu ile mi ilgili ?

• gözümde ha deist ha müslüman

• Farklı bir bakış açısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava durumu değil tahmini demek istedin galiba. Hava durumunu %100 oranda doğru bilecek bir teknoloji yok. Yağmur duası bulutlu havada da yapılır çölde de yapılır sıfır bulut, kavurucu sıcaktada yapılır. Dua her anda her koşulda ve şartta yapılabilir. Duanın kabul olup olmayacağını Allah belirler. Hocalar her zaman dua edebilir, ediyorlarda zaten bence sen kendi kendine kuruntu yapmışsın. Dünyanın kanunları belli demişsin fakat fizik bile kanunlar konusunda kuantum ve newton fiziği olmak üzere ikiye ayrılır. Kuantumun formülleri newtonda işlemez aynı şekilde newtonun kanunlarıda kuantumda işlemez. Atom altı parçacıkların kanunları, atomların birleşiminden oluşan büyük parçalarda işlemez. Bu bile anlamak isteyen için bir mucizedir.

• sorun senin deist olmanda sen neye inanıyorsun ki burada insan sana sebebini yazsın.

onlarda üç kağıtçı sen de

youtube
    Üç Kağıtçı ; YAHYA A. KILIÇ'ın yapımcılığını üstlendiği Kemal Sunal ve Ali Şen'in başrollerini paylaştığı 1981 yıl yapımı Türk Filmidir. Üç Kağıtçı filminin...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=4Wj98ipX8Ws

newton mu  o var olan şey var olmasaydı yolunu bile bulamazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 20 Mayıs 2022; 21:18:31 >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Hava durumunun zaten tahmin üzerine yapıldığı bile bile aynı cümlede tahmin kelimesini kullanırsam anlatım bozukluğu oluşur buradan sana ekmek çıkmaz.

Dua konusunda Denemesi bedava antalyada 100 tane imam yazın dua etsin 100 tanesi de kışın. Sence sonuç ne olur ?

Fizik kanunlarını istersem 5 e de ayırırım kaça ayrıldığının mucize ile ilgisi yok. Kaldi ki kuantum dünyasını keşfeden din değil bilimdir. Kuranda evirip bükmeden doğrudan bir bilgi var mı kuantum konusunda ? Yok.

Farzet ki kuantum dunyasini bir mucize oldugunu kabul edelim. Bu bir yaratıcı olduğunu kanıtlar mi

Hadi kanitladigini kabul edelim bu yaratıcının bir tanrı olduğunu kanıtlar mı ?

Hadi bir tanrı var diyelim bu tanrının şiva değil de Allah olduğunu nereden bilecez?

• pspsexer kullanıcısına yanıt

Ben neden üçkağıtçı olayım? Duanın bir use yaramadığı örneğinde anlatıyorum size siz de hayır ise yarıyor diyeceksiniz örnekleriyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

Sana hava durumu tahmini yaz diyen yok ki hava tahmini üzerine yazsan anlatım bozukluğu falan olmaz. Sonuç her zaman değişenilir, çöl gibi yerlere bile hiç beklenmedik zamanlarda sağanak yağıyor hatta yeri geliyor kar yağıyor. Fizik kanunlarını ayırmıyorum fark ettiysen fizik kendi içinde ayrılıyor. Yani senin dediğin tek kanun değişmez kanun diye bir dünya yok. Neye göre kime göre diye fizik kanunları değişir. Sen dinamik bir olayda kuantum formülleriyle hesap yapamazsın. Aynı şekikde atomik parçacıklarda dinamik formülleri işlemez. Fizik dersini sevmeyen biri olduğun kanaatindeyim, yoksa kaça ayrıldığının bir önemi yok gibi ukalaca bir yazı yazmazdın. Kuranda yıllar önceden zaman göreliliği ile ayetler mevcut. Senin bilimin sadece ispatını yaptı, olan bir şeyi ispatlamak ne kadar anlamlıysa işte o kadar bir değeri var. Aynı suyun kaldırma kuvveti gibi. Bilim kaldırma kuvvetini, yerçekimini ispatlamadan önce bu kuvvetler zaten çalışıyordu. Siz sıfırdan biz icat ettik gibi ukalaca bir tavır alırsanız fena harcarlar sizi. Tanrının şiva olmadığı kesin, şiva dediğin putun kendine hayrı yok. Bunuda göremiyorsan akıl sağlığından şüphe etmen gerekir. Akıl sağlığı problemin varsa rahat olabilirsin zaten sorumluluğun olmaz.

Ya bu yağmur olayında dikkat çekmek istediğim noktayı anladığına emin misin ?

Ben çöle yağmur yağmaz Ya da yazın yağmur yağmaz gibi bir iddiam yok ki

Sadece madem bu dua işe yarıyor hadi hodri meydan ağustosun sıcağında Antalya da 1 ay dua et bakalım...

Bu inanç meselesi işte her şeyin temeli aslında inançtır. İnanmadığın hiçbir şeyden, hiçbir aksiyon bekleyemezsin. Önce inanman gerekir. İnanmıyorsan inanan adamları eleştirmen seni haklı yapmadığı gibi inananlara hiçbir şey kaybettirmez.

bu anlama meselesi değil. anlamak istememe meselesi :D

inanan adam asıl inancını sorgulamadiğı zaman kaybeder.

sorgula mantıklı mı devam et en azından böyle benzer bi konu açıldığında dersin ki onu bende düşündüm ama o iş öyle değil. Bak şu şekilde dua edince kabul oluyor inanmıyorsan sen de dene demek cok mu zor? Benim sorguladığım mevzuu deneye kanıtlamaya bu kadar açık olan bir konuda neden hala sorgulamadan inanmaya devam ediliyor? Hadi yaz ayları geliyor. Hava tahmininde yağmur görünmeyen havada tek bir bulut olmayan bir günde Kemal sunal filmindeki gibi yağmur yağsın. 1 kere yağması bile yetmez bunun aynı şartlarda her tekrarlandiginda ay i sonucu vermesi lazım

Tamamda benim inancıma göre her edilen dua kabul olacak diye bir şart, bir yazı yok ki. Neyini sorgulayacağım ? Yağmur yağarsa yağar yağmazsada yağmaz kardeşim. Sen dua edersin kabul olursa olur olmazsa olmaz. Sen nasıl bir beklentidesin ? Sanki bana dinin her gerekliliğini yerine getirmiş alim ulema gelmiş burada edilen dua neden kabul olmuyor diye sorguluyor. Sen bence bu kafayla yaşıyorum diye şükretmen lazım.

Haha, duanın kabul olup olmayacağını bile doğa kanunları belirliyorsa mesela yazin edilen yağmur duası kabul olmayacagi garanti gibi ise

Allah bu işin neresinde tam olarak ?

Ve dua neyi değiştiriyor bu dünyada tam olarak,insan piskolojisinden başka ?

• Bir de şöyle bir durum var herşeye gücün yetiyor savaslari tecavüzleri onleyebiliyorsun ama sadece böyle ufak dokunuşlar yapıyorsun yağmur kar dolu vs .
    Bundan binlerce yıl önce asa yılan oluyordu ay ikiye ayrılıyordu
    bugün atom altı dünyada mucize arıyoruz enteresan...

Sana tavsiyem, deist misin, ateist misin mecusi misin her ne isen, kabuğuna çekil ve kendi dinini orda yaşa ve etlisine sütlüsüne de karışma.. Burda abuk sabuk saçma sapan konular açıp mesajlar atarak yaratıcıya olan düşmanlığını tüm forum üyelerine gösterme çabalarına girme...

• Gelmiş utanmadan sıkılmadan hâşâ Allahü tealayı imtihan edin diyorsun

• Sen yağmuru hak ettin mi de yağmur o bölgeye yağacak ? Doğa kanunları bu şekilde işliyorsa bu yine Allah tarafından olan bir şey. Sen git barda pavyonda gününü gün et, zina et, Allahın yarattığı dünyada Allahı tanıma ondan sonra yağmur duası böyle dua şöyle diye saçma sapan konuş. Sen iyi olan tarafları doğa kanunlarına bağlayacaksın her kötü olayıda Allah'tan bileceksin. Ne güzel dünya. Bir yağmur için isyan ediyorsun fakat her gün ölmediğin için, nefes alabildiğin için, görebildiğin için, su içebildiğin ve yemek yiyebildiğin için hiçbir şey yapmıyorsun. Senin gibilerin bile rızık bulduğu bu dünyada ben Allah'ın merhametini daha iyi anlıyorum. Hayrın ve şerrin ondan geldiğini biliyorum. Merhameti sonsuz olduğu gibi gazabıylada size yaptığınız her kötü davranışı ve günahı ödetecektir. Sizin gibilerin gözleri vardır fakat hakikati göremezler, kulakları vardır fakat hakikati işitmezler. Siz şüphesiz ki şeytanın yolunda koşar adım yürüyenlerdensiniz.

Hayatında bardan pavyonda içeri girmedim. Ortalama bir Türkiye muslumanindan daha fazla zina etmedim.

Kul hakkına, liyakata, canlilarin yaşama hakkına ise bugün Müslümanı diyen herkesten daha çok dikkat ettim.

adaletsizlik olduğunda susmadın. Ama itham edildiği şeylere bakar mısın?

Bilim olmasa haberin bile olmayacagi atom altı dünyada mucize arıyorsun. Gözünün önünde yağmur duası yapılıyor bilimsel olarak ispatlasana işe yaradığını neden sıkışınca bar pavyon bunlar ateist argümanı kullanıyorsun?

bir yağmur için neden isyan edeyim bir tespit yapıyorum bakın böyle bir durum var ve bu dünyaya ilahi bir müdahale yok. Yani sonradan yok. Kim yarattiysa artık en başından koymuş kuralları işine geliyorsa hepsi orada gelmiyorsa dua etmenin kimseye bir faydası olduğunu görmedim.

• dekareme kullanıcısına yanıt

Tavsiye verecek kadar benden çok biliyon arastirdin yani...

yaratıcıya tek isyanım doğru din buysa ben onun ikra oku emrine uyup araştırdıkça daha çok bağlanmalıydım ama ben okuyup araştırdıkça inancım sarsılıyor. Mükemmel bir tanrıdan gelen din de kitap da Mükemmel olur nokta hata içermez benim gibi daha ateist mi deist mi ne idiği belli olmayan bir kişinin eleştirmeyi birakin ağzına bile alamayacağı kadar Mükemmel olabilirdi bu din. Ama siz Aĺlahin dinini korumak için beni cezalandirmasini bekliyorsunuz. Elinizden gelse öldürürsünüz de buna hiç şüphem yok. O yüzden kimse din değiştiremez kolay kolay eski çağlarda bu çok daha zor ve bilgiye ulaşmak imkansızdı. Ama siz bu şartlarda Hristiyan avrupada doğan birinin Müslüman olmasını hak yolu bulmasını bekliyorsunuz. Ortacagda diri diri yakarlardi adamı engizisyon mahkemelerinde soyunu sopunu kuruturlardi. Sonuç insanlar kitleler halinde cennete veya cehenneme gidiyor. Artık şansına hangi ülkede hangi zaman diliminde dogduysan.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.