Şimdi Ara

Hava değişim süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
5
Favori
19.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni hava değişim süreleri kaç gün tam olarak? Kısa dönem askerim. kısa bir zaman sonra ameliyat olma durumum var. Kimisi daha yazı gelmeden olursan sana vurmaz diyor. Kimiside hava değişiminde iken yasalasirsa senide etkiler diyor. Bilen varsa açıklayabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet arkadaşlar ya bu konuda bilgisi yada yorumu olan yok mu ? şuanda askrede olanların durumunu nasıl etkiler. Aynı dönemde askerlik yapan bir adam şuan hava değişimini 45 yapıyorsa, aynı dönemdeki diğer adam yapamaz ve bu yasadan yararlanırsa haksızlık olmuş olmuyor mu ? belki şuan askerde olanları etkilemez. Hiç bir yer de tarih de yazmıyor bununla ilgili
  • arkadaşlar ben de şu an kısa dönemim ve ameliyatlık durumum var bu lanet yasa onaylanmış ama bizi kapsayacak mı ya da hangi tarihten itibaren geçerli olacak lütfen öğrenebilen hemen yazsın buraya ben araştırıyorum ama hiç bişey bulamadım...
    Benim bildiğim kanun tasarısında yürürlüğe giriş zamanı resmi gazetede yayınlandığı tarihtir diyor. Dolayısıyla resmi gazetede yayınlandığı günden önce alınan hava değişimleri için eski kanun geçerli olur diye düşünmekteyim. Ki kendim de pazartesi askeri hastaneye giderek 45 gün hava değişimi almaya çalışacağım.
    Konuyla ilgili bilgi veren olursa sevinirim.

• Ameliyat olacağım kesin değil ancak olursam 30 gün hava değişimi aldığım zaman yasa c.b tarafından onaylandığı an kötü olur.. O yüzden ameliyat olmam gerekiyorsa bir an önce olmam lazım.. Tabi şu karar kafamı çok karıştırıyor.. Hayırlısı olsun artık..
  • Ben de şu anda hava değişiminde olan bir askerim. Hava değişimim 3 Şubat 'ta başladı 45 Gün Hava değişimim var, 9 Mart Muhtemel TErhis Tarihim. Yani zaten hava değişimimin 35. Gününde Askerliğim resmen bitiyor.

Be bu kısalma durmundan etkilenir miyim???

Eğitim Birliği: 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL HATAY

Esas Birliği: İL J.K.LIĞI/İZMİR/İZMİR

Celp GRUBU: 2

Seydişehir/KONYA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • izindeyken hava degisimi almak icin ne yapmak gerekir arkadaslar? Memleketimde ameliyat olmayi dusunuyorumda

__Fiat Brava 16v 103hp__

Eğitim Birliği: 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL HATAY

Esas Birliği: İL J.K.LIĞI/İZMİR/İZMİR

Celp GRUBU: 2

Seydişehir/KONYA
  • Kanun tasarısı kabul edildi yürürlüğe girmesi ne kadar surer acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_18_18_18 -- 12 Şubat 2014; 1:17:01 >
  • 17 Şubat 2014 tarihinde de yürürlüğe girebilir, Mart'ın başında da. 11 Şubat 2014 tarihi itibariyle, en geç 15 gün içinde, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp resmi gazetede yayımlanacak ve kanun vatandaşı bağlar duruma geçecek.

An itibariyle, rapor alacak kısa dönem askerler için hala 45 gün. Bizzat bugün askerlik şubesine gidip teyit ettim, herhangi bir emir gelmemiş. Kanunların hazırlanıp, yürürlüğe girme süreci incelendiğinde, emir gelmemesi zaten olması gereken bir durum.

"Yasa yürürlüğe girmeden 45 gün rapor alırsam, bu kanundan etkilenir miyim?" derseniz, sanmıyorum. Böyle bir durumdan mahkemelik olursanız, kanunun geriye dönük işlemesi lehinize mi yoksa aleyhinize mi olur sorusuna cevap aranır hakim tarafından.

Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na dilekçe gönderildi. Cevap geldiğinde, detayları paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 13 Şubat 2014; 16:45:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

17 Şubat 2014 tarihinde de yürürlüğe girebilir, Mart'ın başında da. 11 Şubat 2014 tarihi itibariyle, en geç 15 gün içinde, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp resmi gazetede yayımlanacak ve kanun vatandaşı bağlar duruma geçecek.

An itibariyle, rapor alacak kısa dönem askerler için hala 45 gün. Bizzat bugün askerlik şubesine gidip teyit ettim, herhangi bir emir gelmemiş. Kanunların hazırlanıp, yürürlüğe girme süreci incelendiğinde, emir gelmemesi zaten olması gereken bir durum.

"Yasa yürürlüğe girmeden 45 gün rapor alırsam, bu kanundan etkilenir miyim?" derseniz, sanmıyorum. Böyle bir durumdan mahkemelik olursanız, kanunun geriye dönük işlemesi lehinize mi yoksa aleyhinize mi olur sorusuna cevap aranır hakim tarafından.

Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na dilekçe gönderildi. Cevap geldiğinde, detayları paylaşırım.

Dostum bilgi verirsen çok iyi olur bende pazartesi gün aldım ameliyat olucam

• Birkaç komutanla görüştüm, "aldığımız bilgilere göre bu yeni kanun 01.01.2014'ü kapsayacak, o tarih itibariyle hava değişimi alanlar yeni kanuna tabii olcaklar" diye bilgi aldım.

Bağlı olduğum bölüğü aradığımda ise 45 gün hakkın var dediler. Yukarıdaki bilgiyi veren komutanlara bu durumu anlattım, kanun yürürlük işlemlerini izah ettim. Fakat rahatsızlık sebebiyle alınan rapor kazaılmış hak olmaz ki müdahale edilemesin dediler. Nasıl yani, nasıl hak olmaz diye tartışmaya girmedim tabi:) ama içime kurt düştü, ateş olmayan yerden duman çıkmaz hesabı, bu komutanlar bu bilgiyi sağlam kaynaklardan almasa, bu kadar iddialı konuşamazlardı.

Kesin bilgiyi milli savunma bakanlığı'na yolladığımız dilekçeden alacağız ama sanki hava değişimimizi yakacaklar gibi hissetmeye başladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 Ocak itibari ile 45 gun hava degisimi aldim Bl. Ast. Ile gorustum seni etkilemez dedi yaziciya sordurdum su an gelen bir emir olmadigini soyledi 01.01.2014 tarihinde hava degisimindeyim olup terhis belgelerini bizzat hazirladigim 352 lerden 3 kisi vardi. Kanun 11 subatta diyelim yururluge girsin ve 1 ocak dahil denilsin oyle sey olur mu? Askerlik subesinde hava degisimi islemini yaptirdim gecen hafta askerlik durum belgemde muhtemel terhis tarihim 4 mayis olarak albay tarafindan imzalandi.... Simdi bunlar sil bastandegisecek mi

Şimdi 01/01/2014'te ve sonrasında hava değişimi almak başka, o tarihten önce hava değişimi alıp (misal Aralık 2013) 2014 ocak'ı hava değişimli geçirmek başka.

Ben Ocak'ta 1ay hava değişimi aldım, smk'lı olduğum için bir 15 gün daha aldım 30 gün dolduktan sonra ve benim de tezkere tarihim 6 ay'a göre hesaplanmış. Şu durumda sıkıntı yok ama olur da yukarıdaki gibi olumsuz bir cevap alırsak ve aleyhimize bir durum oluşursa 45 günüm sadece 15'i askerlikten sayılacakmış.

Şu an rapor aldığım komutan, benim 30 günümün yüksek olasılıkla yanacağını düşünüyor, yani kanunun bizi ve bizim durumumuzda olanları etkileyeceğini.

Tabi umarım böyle bir durum olmaz, çünkü uzun dönemlerin askerliğinin kısalıp bizimkinin uzaması ve sırf onların askerliği kısaldı diye tüm askerlerin hava değişim sürelerinin azaltılması çok can sıkıcı.

• reguse kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi 03.01.2014 tarihinde biri, 07.01.2014 tarhinde biri 1 ay olmak üzere hava değişimi aldılar bu arkadaşlar aralıkta da hava değişimi almışlardı. bunların terhislerini ben hazırladım. Benim yanımda Bl. Astsb. S1 Astsb. ile görüşerek bunların terhisini ne yapacağız bekletelim mi diye sordu ve daha sonra imzaya çıkarttım şu an bu durumla ilgili bir bilgi yok eskisi geçerli dediler 20 Ocak Tarihinde oldu bunlar. Geçen Hafta Askerlik şubesinde de sordum şu an siz ne biliyorsanız biz de onu biliyoruz dediler. Ben bu yasanın bizi vurma durumunu araştırdım eğer böyle bir şey varsa 15 gün hava değişimi alayım sonra tekrar 15 alırım dedim bu seferde 21 günden daha az hava değişimi istirahat sayılıp koğuşta yatarak geçirmen gerek dediler. Yani yönetmeliğin değişmediğini söylediler. Yani şu an elimdeki belgeye göre 4 mayıs muhtemel terhis tarihim en net ve güncel bilgi bu... Şu bir gerçek bizim hava değişimini mahvettiler...

• Bildiğin gibi tek doktor imzalı olan raporlar sıhhi izin, 3 doktor imzalı raporlar hava değişimi olarak geçiyor.

Ben bugün 3 doktor imzalı, yani sağlık kuruluna girerek 15 günlük hava değişimi aldım. Yani 21 gün altında olup hava değişimi de alınabiliyor. Bana 15 günlük hava değişimim de tamamlandığında toplam 45 günlük iaşe bedeli vereceklermiş.

Hava değişimleri sonunda 8 günüm kalıyor. Bu süreyi kıtada değilde askerlik şubesinde geçirmek için hava değişimi sonunda terhisine 12 günden az süre kalmış olması gerekiyor. Sıhhi izin sonrası aynı süre kalırsa, askerlik şubesinde geçiremiyorsun o süreyi.

• Bimere attığım mailde ben Hava değişimindeyim yeni yasa beni etkiler mi dedim onlar da bana ; "Hava değişimi sürelerine ilişkin Kanun değişikliğinin resmi gazetede yayımlanmasını müteakip Kanunda belirtildiği şekilde uygulamaya başlanacaktır." şeklinde cevap vermişler. Ben bundan şunumu anlamalıyım; sen etkilenmezsin o tarihten sonrakiler etkilenir mi demek istemiş yoksa hala belirsizlik mi söz konusu.
  • Kötü bir cevap. Eğer kanunda, örneğin "bu yasa 01/01/2014'ten itibaren alınan hava değişimlerini kapsayacaktır." yazarsa ki saçmalığın daniskası olur, biz de etkileniyor olacağız. Bimer'den gelen cevap tatmin edici değil. Kanunu onaylayacak veya düzeltilmesini isteyio reddedecek kişi Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla kanunu hukukçularıyla beraber madde madde inceleyecek ve ne zamanı kapsayacağını bilecek.

E-devlet üzerinden mesaj mı göndersek Cumhurbaşkanına?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.