Şimdi Ara

Kaza sonrası en geç Hasar bildirim süresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 26 nisanda trafik kazası geçirdim, aracımı karşı tarafın trafik sgiortası karşılıcak. Ama kişiyle anlaştık parayı 10 mayısta vericem aracının, sigorta sana yatırınca sende bana ödersin dedi.

Şimid size sorum şu ya adam 10 mayısta parayı ödemezse ben o sürede dosya açtırsam hasarla ilgili trafik sigortası sıkıntı yaşatır mı? Kazadan yaklaşık 15 gün sonra açtırmış olucam.

Birde karşı taraf bana çarptı ve aracını terk etti. Bu gibi durumda sigortası bana ödememe gibi birşey yapabilir mi?

• Kazayı sanırım 5 gün içinde bildirmeniz lazım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir sorun olmaz tek taraflı yaptigim polis tutanakli kaza için aracı 4-5 ay sonra servise götürdüm kasko sadece şüphe duyduğu için araştırma ya soktu onun haricinde başka zaman da iki taraflı içinde geç götürdüm hiç sorun olmadı

• Geçmiş olsun öncelikle. Anlamadığım bazı noktalar var.

Karşı taraf kazadan sonra aracını terk etti demişsiniz. Kaza sonrası tutanaklar tutuldu mu? Resimler çekildi mi? Karşı taraf niye aracını terketti? Alkollü müydü? Ehliyeti mi yoktu? Aracını terkettiyse trafik polisi çağırıp tutanak tutuldu mu? Alkollü ise trafik sigortası karşılamıyor bildiğim kadarıyla. İş çetrefilleşiyor o noktada.

Nasıl bir anlaşmadır bu niye size para veriyor? İşlem karşı tarafın sigortasından yapılacaksa üstteki sorular hala geçerli.

Bu tarz sigortayı bozmayalım biz yaptıralım söylemleri günü geldiğinde çarketmelerle sonuçlanıyor genelde. İşinizi sağlama alın.

Eşimin dedesi geçen sene yaptığı kaza için hala karşı taraftan 7bin TL alacağını alamadı. Öderiz, yaparız demekle olmuyor bu işler. Ya senet verir ya da tutanakla işlem başlatılır. Yoksa siz mağdur olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 30 Nisan 2019; 12:17:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Geçmiş olsun öncelikle. Anlamadığım bazı noktalar var.

Karşı taraf kazadan sonra aracını terk etti demişsiniz. Kaza sonrası tutanaklar tutuldu mu? Resimler çekildi mi? Karşı taraf niye aracını terketti? Alkollü müydü? Ehliyeti mi yoktu? Aracını terkettiyse trafik polisi çağırıp tutanak tutuldu mu? Alkollü ise trafik sigortası karşılamıyor bildiğim kadarıyla. İş çetrefilleşiyor o noktada.

Nasıl bir anlaşmadır bu niye size para veriyor? İşlem karşı tarafın sigortasından yapılacaksa üstteki sorular hala geçerli.

Bu tarz sigortayı bozmayalım biz yaptıralım söylemleri günü geldiğinde çarketmelerle sonuçlanıyor genelde. İşinizi sağlama alın.

Eşimin dedesi geçen sene yaptığı kaza için hala karşı taraftan 7bin TL alacağını alamadı. Öderiz, yaparız demekle olmuyor bu işler. Ya senet verir ya da tutanakla işlem başlatılır. Yoksa siz mağdur olursunuz.
    Hocam tutanağı trafik polisi tutmuş ben hastaneye giderken, ama kaçması beni bağlamıyormuş benim aracım her türlü yapılıyormuş karşı taraf sıkıntı yaşıyormuş.

• Şirket aracıyla bir aracın arka tamponuna dokundum, indim baktım benim temas ettiğim alanda hiç hasar yok ama tamponda eski hasarlar ve soyulmuş boyalar var adam inatla bunlar yoktu şimdi oldu diye tutturdu... baktım kavga edicez lanet olsun diyip tutanak tuttum gönderdim suçluyum nihayetinde... Bende hasar yok ama karşı tarafın tamponunun hasarlarını ve kaza anının detaylı fotoğraflarını çektim sakladım...

Aradan 6 aya yakın zaman geçti bu dallama tamire götürmüş herhalde aracı bir bayan aradı uzun uzun gayet samimi konuştuk dedi ki açıkçası bize göre bu hasarlar bu kazada olmuş gözükmüyor bir de size soralım dedik... Her şeyi anlattım tabi... Adamın pislik yaptığını bariz bir şekilde hasar vermediğimi ama uzatmamak için rapor tuttuğumu anlattım... Bu durumda hasarı karşılamayacağız demişlerdi çok sevindim... Allahın sopası yok işte...

• Kauris kullanıcısına yanıt
    Vakit kaybetmeden işlemini karşı tarafın trafik sigortası üzerinden başlat. Kaza anında aracını terkedip kaçan kişinin sözüne güvenilmez.
    Orada da bir eksiklik var sanki. Götürdüğünüz tamir servisinin karşı tarafın sigortası ile anlaşması mı yok? Neden size para verecek? İşlem kaza tutanağı ile trafik sigortasından yapılmayacak mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynı güne 8 kaza tramer
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.