Şimdi Ara

Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisliği Tercih Sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversitemizi tercih etmek isteyen ve burayı merak eden arkadaşlarım için Hatay, İskenderun, İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği ve Elektrik Elektronik bölümü hakkında elimden gelen fikir ve tecrübe yardımını yapabilirim, tercih sorularınız varsa bu başlık altından benimle paylaşabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrshayber -- 11 Eylül 2015; 16:45:18 >

• çok fayadalı olur mersinden gelicem , büyük ihtimal makine müh. fakat mühendislik fakültesi iskenderundaymış yani kampüste değil o tarafı kötü forumlarda okudum gidenler 1 sınıfta bırakmış falan çok mu kötü ortamı falan birde Tayfur Sökmen kampüsü ile arası çok uzakmı ordaki arkadaşlarla buluşma falan sıkıntı olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snake8951

çok fayadalı olur mersinden gelicem , büyük ihtimal makine müh. fakat mühendislik fakültesi iskenderundaymış yani kampüste değil o tarafı kötü forumlarda okudum gidenler 1 sınıfta bırakmış falan çok mu kötü ortamı falan birde Tayfur Sökmen kampüsü ile arası çok uzakmı ordaki arkadaşlarla buluşma falan sıkıntı olurmu?

Mühendislik Fakültesi iskenderunda şehir girişinde şehire yakın bir mesafe de ve güzel bir yerde bulunuyor. Merkez kampüsümüz ise Antakyada bulunuyor. Mühendislik Fakültesi ile Merkez Kampüs arası 60 km'dir, Antakya arabaları ile 45 dakikada varılabilir, sık sık Antakya arabası geçmekte, fakültenin bi 5 dakikalık önünden geçiyor. Tabikide arkadaşlarınla istediğin vakit görüşebilme imkanın var fakat haliyle bi noktadan sonra araba ile Antakyaya gitmek zor geliyo, sıkılıyosun zor geliyor..

Mühendislik fakültesi iskenderuna yakındır, çarşıya yakındır sürekli çarşıda olabilirsin iskenderun sahili mükemmeldir iskenderun yemesi içmesi sahili imkanı ile çok büyük bir ilçedir, ciddi bir potansiyeldir. Fakat mühendislik fakültesi çok yalnız; üniversite hayatı yok sıfıra yakın bi üniversite ortamı yok. Fakülte iskenderunun girişine bırakılmış; okul çok sıkıcı sadece okul sonrası kendi imkanlarını ve zevklerini yaratarak şehiri kullanabilirsin. Şehir kullanabilen için mükemmel. fakat mühendislik fakültesi konumu girişte olduğu için ve yalnız olduğu için bir askeri kışla bir özerk havası var.

Buraya gelen herkes, bi ay sonra bırakmaya başlar herkes bırakıcam der bu yılda dediler ama aradan 3-4 ay geçince unutulur; mesela sene başında hep bırakacam diyen adamlar bu yaz sıcağında şu an yaz okulunda geçmek için mücadele veriyor.

İskenderun bir potansiyel; bir öğrenci şehri değil fakat öğrenci kullanabilirse öğrenci şehri olabiliyor bunu kullanabilmek var kullanamamak var. Mkü Mühendislikte hiçbirşey ayağına gelmez, herşey için sen mücadele verirsin ama alışırsan ve istersen herşeyi yapabilirsin. Sahili var denizi var eğlencesi var herşeyi var. Mühendislik fakültesinin karşısında 8 dakikalık yaya yolu uzaklığında devasa bir AVM var PrimeMall genelde hep orada takılınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrshayber

quote:

çok fayadalı olur mersinden gelicem , büyük ihtimal makine müh. fakat mühendislik fakültesi iskenderundaymış yani kampüste değil o tarafı kötü forumlarda okudum gidenler 1 sınıfta bırakmış falan çok mu kötü ortamı falan birde Tayfur Sökmen kampüsü ile arası çok uzakmı ordaki arkadaşlarla buluşma falan sıkıntı olurmu?

Mühendislik Fakültesi iskenderunda şehir girişinde şehire yakın bir mesafe de ve güzel bir yerde bulunuyor. Merkez kampüsümüz ise Antakyada bulunuyor. Mühendislik Fakültesi ile Merkez Kampüs arası 60 km'dir, Antakya arabaları ile 45 dakikada varılabilir, sık sık Antakya arabası geçmekte, fakültenin bi 5 dakikalık önünden geçiyor. Tabikide arkadaşlarınla istediğin vakit görüşebilme imkanın var fakat haliyle bi noktadan sonra araba ile Antakyaya gitmek zor geliyo, sıkılıyosun zor geliyor..

Mühendislik fakültesi iskenderuna yakındır, çarşıya yakındır sürekli çarşıda olabilirsin iskenderun sahili mükemmeldir iskenderun yemesi içmesi sahili imkanı ile çok büyük bir ilçedir, ciddi bir potansiyeldir. Fakat mühendislik fakültesi çok yalnız; üniversite hayatı yok sıfıra yakın bi üniversite ortamı yok. Fakülte iskenderunun girişine bırakılmış; okul çok sıkıcı sadece okul sonrası kendi imkanlarını ve zevklerini yaratarak şehiri kullanabilirsin. Şehir kullanabilen için mükemmel. fakat mühendislik fakültesi konumu girişte olduğu için ve yalnız olduğu için bir askeri kışla bir özerk havası var.

Buraya gelen herkes, bi ay sonra bırakmaya başlar herkes bırakıcam der bu yılda dediler ama aradan 3-4 ay geçince unutulur; mesela sene başında hep bırakacam diyen adamlar bu yaz sıcağında şu an yaz okulunda geçmek için mücadele veriyor.

İskenderun bir potansiyel; bir öğrenci şehri değil fakat öğrenci kullanabilirse öğrenci şehri olabiliyor bunu kullanabilmek var kullanamamak var. Mkü Mühendislikte hiçbirşey ayağına gelmez, herşey için sen mücadele verirsin ama alışırsan ve istersen herşeyi yapabilirsin. Sahili var denizi var eğlencesi var herşeyi var. Mühendislik fakültesinin karşısında 8 dakikalık yaya yolu uzaklığında devasa bir AVM var PrimeMall genelde hep orada takılınır.

ben de bu konuda yardımcı olmaya çalıştım.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=77232575

• mrshayber m kullanıcısına yanıt
    Mrb sıralamam 92bin inşaat müh. düşünüyorm ama hatay için endişelerm var? tavsiyeleriniz neler? aksi takdirde makine müh. yazp baska şehre gtcm?tsk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmanx

Mrb sıralamam 92bin inşaat müh. düşünüyorm ama hatay için endişelerm var? tavsiyeleriniz neler? aksi takdirde makine müh. yazp baska şehre gtcm?tsk...

Mkü İnşaat Mühendisliği eğitimi çok kaliteli ve çok dolu doludur. Hatay güzel şehir, Antakya özellikle tabiki iskenderunda çok güzel bir şehir ve büyük bi ilçe, yaşanılabilir, sadece mühendislik fakültesi denilen yer şehir girişinde bir tarlanın üzerinde 5 bölüm binasının yanyan kurulmasıyla oluşturulmuş, mühendislikten ziyade bir askeri bölük tadı veren bir yer, çok çok sıkıcıdır okul, çok zor dayanılır fakat okul sonrası hayat kişiye bağlı okulu braıkanda olur şehiri çok sevende olur; şartları kullanabilme kapasitenize bağlı. Burada bir ortam yok; ortamı senin yaratman gerekiyor.

• quote:

quote:

Mkü İnşaat Mühendisliği eğitimi çok kaliteli ve çok dolu doludur. Hatay güzel şehir, Antakya özellikle tabiki iskenderunda çok güzel bir şehir ve büyük bi ilçe, yaşanılabilir, sadece mühendislik fakültesi denilen yer şehir girişinde bir tarlanın üzerinde 5 bölüm binasının yanyan kurulmasıyla oluşturulmuş, mühendislikten ziyade bir askeri bölük tadı veren bir yer, çok çok sıkıcıdır okul, çok zor dayanılır fakat okul sonrası hayat kişiye bağlı okulu braıkanda olur şehiri çok sevende olur; şartları kullanabilme kapasitenize bağlı. Burada bir ortam yok; ortamı senin yaratman gerekiyor.

"Mkü İnşaat Mühendisliği eğitimi çok kaliteli ve çok dolu doludur." mu?

arkadaş ben de mkü'de okudum ama hiç muhteşem birşeyini görmedim? neresi muheteşem? derslere giren hocaların eğitimi mi? sorduğumuz soruları cevaplayamayan prof.'lar mı? sınıfın 2'ye bölünülmesine rağmen yine de yetersiz olan laboratuvarlar mı? 2 kelime sohbet etmek için gittiğiniz hocanın bizi odasına almaması mı? staj için yaz okulundan önce olacak diye öğrencileri sıkıştırıp hem yaz okuluna hem staja katılmak isteyen öğrencilere seç birisini demesi mi? hangi eğitimi kaliteli? fizik1-2, statik, mukavemet derslerini slayttan anlatan hocaları mı?

• quote:

Onu bunu bilmem de Faruk Fırat diye bir hocası var.Aşık usandırır.Onu biliyorum.Ali Osman Atahan'da bir o kadar iyidir.

Şimdi dostum bu sordukların biraz da kişiye göre değişir.

Kampüs ortamı yok.Ana kampüse yakın değil.Onu unut.Ama ben eğitimimi alıp giderim diyorsan,puan aralığına göre ortalamanın üstü bir eğitim alırsın MKÜ'de.Puanına göre gayet iyi bence diğer tercihleri düşünürsek.

İskenderun ise küçük ama şirin bir yerdir.Sahili olsun,mekanları olsun bir ilçeye hatta ile göre daha iyidir(Afyon,Kütahya,Bilecik,Bolu vb.).

Dediğim gibi biraz da ne istediğine bağlı.

Ben bir sene kalmıştım zamanında.Sevmiştim İskenderun'u.

Sana kalmış gerisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 7 Temmuz 2013; 21:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

quote:

quote:

"Mkü İnşaat Mühendisliği eğitimi çok kaliteli ve çok dolu doludur." mu?

arkadaş ben de mkü'de okudum ama hiç muhteşem birşeyini görmedim? neresi muheteşem? derslere giren hocaların eğitimi mi? sorduğumuz soruları cevaplayamayan prof.'lar mı? sınıfın 2'ye bölünülmesine rağmen yine de yetersiz olan laboratuvarlar mı? 2 kelime sohbet etmek için gittiğiniz hocanın bizi odasına almaması mı? staj için yaz okulundan önce olacak diye öğrencileri sıkıştırıp hem yaz okuluna hem staja katılmak isteyen öğrencilere seç birisini demesi mi? hangi eğitimi kaliteli? fizik1-2, statik, mukavemet derslerini slayttan anlatan hocaları mı?

Bende mkü inşaat mühendisliğini okuyorum, kuzenlerimin ikisi de buradan mezun, senin okuldan neyi alıp neyi alamadığını bilemem tabiki ama mkü inşaat anadolunun sıradan ünilerindeki eğitim ile bir değildir, buna sadece gülerler, çoğu anadolu ünilerine göre iyidir, sıralamasına görede iyi bir eğitim verir hele kampüssüz bir hayat olmasına rağmen inşaat müh yinede tercih edilmekte ki bu son iki yılda tüm mühendislik fakültesinde inşaatın yükselişine bi daha bak, özellikle iskenderunda..

mkü inşaat mühendisliğin hocaların eğitimi gayette yeterli; sen hocaların egosu kaprisi ve kendinibeğenmişliği ile hocaların eğitim kalitesini birbirnie karıştırıyorsan o senin kişisel algı sorunun. hocaların kaprisleri ve egosu var, bırak iki sohbeti iki kelime bişe desende sallamazlar ama bu verdikleri öğretimin kalitesini zayıflatmaz, sadece öğrenci hoca ilişkisinin kopukluğunu ve ego sorununu gösterir, ayrıca yaz okulunun bu kadar kalabalık olmasının staj yaz okulu tercijine ittirilmesinin sebebi inşaatta yata yata geçilememesinin sebebidir, yaz okulu ile normal okul öğrenci sayısı neredeyse aynı dersleri geçmek zor olduğu için eğitimine de öyle düşük diyemezsin, belli bir kaliteye sahip,

slayttan ders anlatana hocaları anlatmışsın ama bi Çalışıcı derim yeterlidir; bu adamdan çekmiş olman lazım.

• merhaba arkadaşlar..ya bu üniversitede hazırlıkta varmı?? acill cevap bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara-kara

merhaba arkadaşlar..ya bu üniversitede hazırlıkta varmı?? acill cevap bekliyorum

mühendislik fakültesi bünyesindeki mühendislik bölümlerinde ingilizce hazırlık yok, fakat ingilizce dersi alıyorsun eğer kayıttan sonra sene başı ingilizce muafiyet sınavına girip başarılı sayılırsan ingilizce dersi de almazsın
  • selam, bu sene mühendislik fakültesine isteğe bağlı hazırlık gelmiş.
    benim merak ettiğim bu hazırlık sınıfını İskenderun da mı, yoksa Antakya da mı okuyacağımız?
  • üniversite içerisindeyim. sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. veya yönlendirebilirim.
  • Sadece şunu örnek verecegim. 2013 yaz okulu y.statigi 1 karayolu 1 betonarme 1 dersi alan cukurova nigde ve aksaray ögrencileri geldi. Y.statigi 1 'de "la bu yamuk yük nerden geliyor diyo ??? . Bunda ben ne çıkarırım biliyormusunuz ???? Senin eğitim seviyen belli gardaşım betonarme 2'de döşemeden kirişe yük aktarımının trapez oldugunu bile bilmiyorsun . Yani yapı statigi 1 patlar betonarme'leri kalitesiz anlamına gelir ... Benim daha kirişli döşemede uzun veya kısa kenara ücgen trapez sbt yayılı yük geldigini BİLMEYEN arkadaşım olmadı ... ! Herhalde inşaat hakkında yorum yapan arkadaşlar ya MAKİNACI :) yada bura hakkında sırf Lys pts'a göre yorum yapan arkadaşlar olsa gerek ! Buyrun hodri meydan aha bugun beton1 vizeleri var adamların bi koyalım mkü beton 1 sorularını bide koyalım itü beton 1 sorularını :) bukadar'da idaalıyım ...
  • ben mkü tıptayım zamanı geçmiş ama yorum yapayım. Tıp fakültesi kampüste. yani kampüs dediğiniz yer serinyol diye bir ilçede zülüfühan köyündedir (Tayfur sökmen). Yanlış duymadınız köydedir. Yani kampüs yok diye üzülmeyin. İskenderun en azından şehirde. Kampüs'ü de öyle gezdiğiniz ege-odtü falan sanmayın. Bildiğiniz tarlanın üzerine kurulu tıp fakültesi etrafında bir tane kafe yok. Yani kampüs kampüs dediğiniz yerde bir ortam yok. İskenderunda çok daha iyisini yaratabilirsiniz asosyal değilseniz. Keşke bizim okulda iskenderunda olsaydı diyorum bazen ama şöyle de bir şey var yarın bir gün hastane stajlarında hastanenin köyde olması bizim işimize gelir. Çünkü fazla gelen olmaz eğer şehir merkezinde olsa bizim işimiz daha zor olurdu. Bu arada İskenderun antakya merkezden daha gelişmiş bir yerdir. Buna rağmen yanlız kalmanızın nedeni etrafında başka okul olmamasıdır. ama dediğim gibi asosyal değilseniz elbette bir şekilde bunları aşar ortamı kurarsınız.

• dostum denizciligin kabası bitti hukuk'ta gelecek diyorlar :) bide sizin tıp hemşirelik gibi bölümler gelsede şu mühendisligin gözü acılsa :) şaka bir yana iskenderun orta halli fena bir memleket sayılmaz...
  • Mküde isletme kazandim zaten antakyada yasiyorum yorumlarinizi alayim cok zorluyorlarmi veya hocalar felan nasil yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek kelime ile türkiyenin en kötü mühendislik fakültesidir mkü mühendislik bu şekilde devam ederse mezun olunca asla iş bulunamayacak okuldur. ahırdan farkı yok gelen öğrencilerin büyük bir kısmı hatalarını anlayıp yatay geçişle kaçıyo tercih etmeden önce defalarca düşünün derim ama ağzı yanmış birisi olarak kesinlikle tercih etmeyin derim kars ardahanda bile daha kaliteli eğitim ve okul var emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hokkabaz1

Sadece şunu örnek verecegim. 2013 yaz okulu y.statigi 1 karayolu 1 betonarme 1 dersi alan cukurova nigde ve aksaray ögrencileri geldi. Y.statigi 1 'de "la bu yamuk yük nerden geliyor diyo ??? . Bunda ben ne çıkarırım biliyormusunuz ???? Senin eğitim seviyen belli gardaşım betonarme 2'de döşemeden kirişe yük aktarımının trapez oldugunu bile bilmiyorsun . Yani yapı statigi 1 patlar betonarme'leri kalitesiz anlamına gelir ... Benim daha kirişli döşemede uzun veya kısa kenara ücgen trapez sbt yayılı yük geldigini BİLMEYEN arkadaşım olmadı ... ! Herhalde inşaat hakkında yorum yapan arkadaşlar ya MAKİNACI :) yada bura hakkında sırf Lys pts'a göre yorum yapan arkadaşlar olsa gerek ! Buyrun hodri meydan aha bugun beton1 vizeleri var adamların bi koyalım mkü beton 1 sorularını bide koyalım itü beton 1 sorularını :) bukadar'da idaalıyım ...

Katılıyorum Dostum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.