Şimdi Ara

Hat değerlerim yüksek göstermesine rağmen hep 1mb ile bağlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SNR marjin 6.1 10.1 db
    Hat Zayıflaması 61.0 37.6 db
    Veri Oranı 3712 797 kbps
    Maksimum hız 4316 925 kbps
    Güç 18.8 11.3 dbm

Hat değerlerim şöyle ttnet de diyorki 4mbi görüyor buradan bir sıkıntı yok. Ama hız testlerinde hep 1mb ve çok yavaş internetim. Sorun sizin bilgisayarınızdan kaynaklanıyor diyor. dnsyi kapattım, virus temizledim, bilgisayar yeni alınmış ama ne yapsam nafile. komşulara soruyorum herkes 4mb ile bağlanıyor bir tek ben 1mb. Sorun bilgisayarımda ise neden kaynaklanıyor olabilir.

• deadle kullanıcısına yanıt
    Çok kötü hat değerlerin.
  • Bu yüksek zayıflama ile (61 db) 1 mbps bile alman mucize. Bol miktarda ATM paket kaybı vardır diye düşünüyorum iletim esnasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kötü hat değerleri benimle mi alakalı yoksa ttnetten mi kaynaklanıyor.
    Paket kaybı neden yaşanır telefon kabloları eskimişse ondan olur mu yenilenirse düzelir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadle -- 3 Eylül 2013; 11:10:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadle

Bu kötü hat değerleri benimle mi alakalı yoksa ttnetten mi kaynaklanıyor.
    Paket kaybı neden yaşanır telefon kabloları eskimişse ondan olur mu yenilenirse düzelir mi ?

Altyapından kaynaklıdır. Fiziksel uzaklık, kablo eskimesi, port durumu neden olabilir. Mh'ye arıza kaydı bırakın diyicem ama Allah şimdiden sabır versin.

• Mhden bıktım her gün arıza kaydı bırakıyorum geri dönüş de olmuyor. Kendi kablolarımızı yenileyeceğim olmazsa onlardan kendi kablolarını yenilemelerini isteyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu yüksek zayıflama ile (61 db) 1 mbps bile alman mucize. Bol miktarda ATM paket kaybı vardır diye düşünüyorum iletim esnasında.

niye mucize olsunki geçen hafta 3 mbit olan hızımı 1 mbite düşürdüler, bir sürü kavga , gürültü, şikayet kaydı, sosyal ağ, şikayetbu.com v.s. derken sonunda 2 mbite çıkarttırabildim, 3 mbit için biraz daha bastıracağım, netteki yorumlara bakılırsa ayarlarım berbat, geçen hafta bir konu açtım 1 mbite şükredin gibi yorumlar gelmişti.
    EDİT: santrale uzaklığım 5 km , belkide daha fazle , santral bizden 2 köy ileride.
    Gelen Giden
    DSL Hızı(Kb/s): 2355 509
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 2988 974
    SNR Sınırı (dB): 5.9 6.4
    Hat Zayıflaması(dB): 66.0 36.5
    Güç (dB): 15.9 12.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 3 Eylül 2013; 13:24:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

quote:

Bu yüksek zayıflama ile (61 db) 1 mbps bile alman mucize. Bol miktarda ATM paket kaybı vardır diye düşünüyorum iletim esnasında.

niye mucize olsunki geçen hafta 3 mbit olan hızımı 1 mbite düşürdüler, bir sürü kavga , gürültü, şikayet kaydı, sosyal ağ, şikayetbu.com v.s. derken sonunda 2 mbite çıkarttırabildim, 3 mbit için biraz daha bastıracağım, netteki yorumlara bakılırsa ayarlarım berbat, geçen hafta bir konu açtım 1 mbite şükredin gibi yorumlar gelmişti.
    EDİT: santrale uzaklığım 5 km , belkide daha fazle , santral bizden 2 köy ileride.
    Gelen Giden

Mesajındaki değerler berbat ötesi ve yineliyorum 1 mbps alman gerçekten mucize. 3 mbps rekor olur. Snr kopma sınırınında altında. 66 db zayıflama ne demek yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Eylül 2013; 14:02:38 >

• O Hat zayıflaması ile 1 mbps aldığına şükret
  • @programmer_onur @sıradan insan
    evet yorumlar aynen böyle, galiba santral memurları bu yorumları okuyup inadına hızı düşürüyorlar,
    ama gerçek hayat bambaşka arkadaşlar, bu değerlerle 1,5 yıldır 2.5 3 mbit alıyordum taki geçen hafta arıza kaydı bırakana kadar,
    Edit:ulaşılabilir hız alanında yazan hızın her durumda gerçekleşebileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 3 Eylül 2013; 14:31:10 >
  • deadle kullanıcısına yanıt
    santrale çok uzaksın dostum buna şükret sen.

Hat 3.5 mbitte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 3 Eylül 2013; 15:13:40 >
  • quote:

quote:

Gelen Giden

Evet hocam arkadaş doğru söylemiş 5 km. mesafeden bu hızı almanız mucize..

• quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

quote:

quote:

Gelen Giden

Evet hocam arkadaş doğru söylemiş 5 km. mesafeden bu hızı almanız mucize..

bu 5 km neye göre hesaplanıyor bilmiyorum ama santral ile aramda 2 köy var karayolu ile 5-6 m havadan belki daha kısa olabilir ama gerçek ve net olan şu ki 1 yıldır bu değerler ile 3 mbit alıyor idim ve şu an 1 yıldan beri almış olduğum değere tekrar kavuşma mücadelesi veriyorum, mucize istemiyorum (olmamış bir şeyi değil olmuş bir şeyi istiyorum).

• Dostum kuş uçuşu mesafe 1 km olabilir fakat kabloların yer altından/üstünden ne kadar dolaştığını bilemeyiz. Epeyce uzakmışsın santrale. 1-2 mbit iyi bir değer bu mesafe için. Daha önce 3mbit alıyorken şimdi düşmesinin bir sebebi de kabloların bozulması olabilir. En azından size ait olan kısmı kontrol edin bakalım, korozyon vs. var mı? Kendinize ait olan kısımda problem varsa hallolur bir şekilde ama Telekom'a ait kısımın değişmesi biraz zor maalesef :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.