Şimdi Ara

Yüksek internet hızı fakat Yüksek Ping Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
52.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yüksek internet hızı fakat Yüksek Ping Sorunu


    Arkadaşlar internet hızım ve İstanbul ' u attığım ping bu şekilde. Antalyada yaptım bu testi. Sorunum şu. CSGO MM sunucularında 80 ping alıyorum fakat
    İstanbuldaki evimde 3 mb internet hızıyla 40 ping alıyordum. Bunun sebebi nedir ? İstanbul'un coğrafi konumunun Avrupa ülkelerine yakınlığı mıdır ? Sonuçta
    Avrupa sunucularında oynuyoruz bu maçları. Superonline 25 mb kullanıyorum. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlings -- 13 Haziran 2015; 17:14:26 >







  • kısmen doğru, fakat mantığını anlayamamışsınız. ezberci eğitimden dolayı olsa gerek diyerek bu hususta sizi suçlamayacağım.

    şöyle örnek vereyim daha iyi anlamanız için;

    diyelim ki cs'nin saniye başına yolladığı(upload) veri boyutu ortalama 30kb.
    şimdi sizin burada 10mbit upload hızınızın olması birşeyi değiştirmez, çünkü zaten 30kb gibi bir veri yolluyor max saniye de.
    upload hızının ihtiyaç dışında yüksek olması kanalizasyon borularının(kanallarının) büyüklüğü gibi düşünebilirsiniz.
    ihtiyaç halinde daha çok yağmur suyunu akıtabiliyor anlamına gelir upload hızının ihtiyaç dışında yüksek olması.
    burada önemli olan, o kanalların çatlak olup olmaması veya aktığı varış noktasının uzak olup olmaması.
    denize 10km uzaklıktadır, şehir 30dk'da atık su'dan kurtulur,
    denize 50km uzaklıktadır, şehir 2.5 saatte atık su'dan kurtulur.
    servis sağlayıcınıza olan yurtdışı bağlantı noktanız 50km uzaklıktadır, cs veriniz 300(ping) mili saniyede ulaşır.
    servis sağlayıcınıza olan yurtdışı bağlantı noktanız 10km uzaklıktadır, cs veriniz 60(ping) mili saniyede ulaşır.
    servis sağlayıcınıza olan yurtdışı bağlantı noktanız 5km uzaklıktadır, cs veriniz 30(ping) mili saniyede ulaşır.
    ping'i veya cs'den yolladığınız veriyi atık su olarak varsayarsanız, sistemin işleyişini de kavrarsınız.

    Ping'in düşük olması; kanalların kalitesine(veri yolunun), ve kanalların mesafesine bağlıdır. Sizin verinizi yurtdışına transfer eden bağlantı noktası ile olan mesafeniz ve kaliteniz burada rol oynar.
    Ping değeri download yada upload hızı ile tamamen alakasızdır. Oyun sunucusu ile sizin aranızdaki bağlantının gecikmesidir. Yüksek hız değeriniz olabilir fakat özellikle ülkemizdeki yurtdışı çıkışlarının zayıf olması sebebiyle gecikme yaşamanız gayet doğal. TTNET'i arayıp gecikme var derseniz hızınız normal diye cevap alırsınız çünkü ülkemizdeki çoğu kişi ekran kartını cigolaytla ölçer gibi internetide download hızı ile ölçmekte. Evin 20 metre yanında wifi sinyalini aldığım bir yurt var. Şehirde fiber olmamasına rağmen çoğu zaman 20mbit üzerinde download hızı alsamda CS veya LoL oynanamayacak kadar ping oluyor.
  • 80 neyine yetmiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanıcısına yanıt
    40 alışırsan 80 hayli fazla gelir :)
  • Pingi belirleyen upload hızıdır. İsterse 100 mbit download olsun bi işe yaramaz ping için. Yalnız 5mbit up. ile 50 den yukarı almaman lazım. Sorun ne bilmiyorum ama Müşteri Hizmetlerine sorabilirsin bunu.
  • Şimdi aklıma geldi süperonline ile ilgili bu sorun. Arayan birine pişkin pişkin 100 120 ping kabul edilebilir demişler.

    https://www.google.com.tr/search?q=superonline+cs+go+ping&oq=superonline+cs+go+ping&aqs=chrome..69i57.6148j0j4&client=ms-android-htc-rev&sourceid=chrome-mobile&espvd=1&ie=UTF-8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matchmaking de sizi random serverlara attigi icin muhtemelen uzak bir yerdeki servera baglaniyor olabilirsiniz. Gerci Turkiye'de bir internet saglayicisi ile digeri bile farklilik gosteriyor.
  • Ping değeri download yada upload hızı ile tamamen alakasızdır. Oyun sunucusu ile sizin aranızdaki bağlantının gecikmesidir. Yüksek hız değeriniz olabilir fakat özellikle ülkemizdeki yurtdışı çıkışlarının zayıf olması sebebiyle gecikme yaşamanız gayet doğal. TTNET'i arayıp gecikme var derseniz hızınız normal diye cevap alırsınız çünkü ülkemizdeki çoğu kişi ekran kartını cigolaytla ölçer gibi internetide download hızı ile ölçmekte. Evin 20 metre yanında wifi sinyalini aldığım bir yurt var. Şehirde fiber olmamasına rağmen çoğu zaman 20mbit üzerinde download hızı alsamda CS veya LoL oynanamayacak kadar ping oluyor.
  • Bende Antalya'dayım superonline da 70-90 ping arası hep ( fiber ) , TTNet adsl kullanırken 50 ping alıyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaggedyDoctor -- 14 Haziran 2015; 7:21:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ephésus

    Ping değeri download yada upload hızı ile tamamen alakasızdır. Oyun sunucusu ile sizin aranızdaki bağlantının gecikmesidir. Yüksek hız değeriniz olabilir fakat özellikle ülkemizdeki yurtdışı çıkışlarının zayıf olması sebebiyle gecikme yaşamanız gayet doğal. TTNET'i arayıp gecikme var derseniz hızınız normal diye cevap alırsınız çünkü ülkemizdeki çoğu kişi ekran kartını cigolaytla ölçer gibi internetide download hızı ile ölçmekte. Evin 20 metre yanında wifi sinyalini aldığım bir yurt var. Şehirde fiber olmamasına rağmen çoğu zaman 20mbit üzerinde download hızı alsamda CS veya LoL oynanamayacak kadar ping oluyor.

    Upload hizi ile alakali yanlis bilgi vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matchmaking Server Picker kullanın. EU East dışındakileri bloklayın. İstanbuldan 32-50 ping arası oynuyorum valve'te ttnet ile.
  • Ben CS:GO'yu 0.6mbit upload hızı ile yaklaşık 60 ping ile oynuyorum. 5mbit superonline interneti olanda o ping ile oynuyor bilmem ne kadar dikkatinizi çekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ephésus

    Ben CS:GO'yu 0.6mbit upload hızı ile yaklaşık 60 ping ile oynuyorum. 5mbit superonline interneti olanda o ping ile oynuyor bilmem ne kadar dikkatinizi çekti.

    o 5 mbit'in sorunu. benim arkadaşımda 5mbit arkadaşım 40 dan yukarı çıkmıyor lakin ben 2mbit ile 50-60 larda geziyor. Anlaşılan csgo dan başka online oyun oynamamışsın.
  • aynı sıkıntı bendede var bu arada pingin upload hızıyla alakası yok sallamayın
  • ben de pingin hızla alakası olduğunu sanmıyorum. ping internetin kalitesiyle ve mesafeyle alakalı

    ankaradan frankfurta:
     Yüksek internet hızı fakat Yüksek Ping Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rest -- 15 Haziran 2015; 1:34:39 >
  • CSGO forumunda CSGO ping konusunda başka oyun oynayıp oynamadığımı sorgulamak çok ironik değil mi ? Otoban genişliği ile otobanda giden arabanın hızını karşılaştıran biri yapınca normal karşılıyorum gerçi.

    Edit:

    Yukarıdaki arkadaşın 17.5mbit upload hızı ile benim 2 mbit upload hızım arasındaki ping değerlerini ilkokul matematiği ile karşılaştırın zaten cevabı bulursunuz.

     Yüksek internet hızı fakat Yüksek Ping Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 15 Haziran 2015; 2:03:31 >




  • Cahiller yine toplanmış. Açıklama yapayım bari anlamıcaklar.


    Ping byte değerindeki bir bilgiyi muhattap bilgisayar sistmine gönderip alma için geçen süredir. Örnek senin pingin 71 mili saniye imiş. Bu şu demektir. Senin bilgisayardan bir sinyal gönderilir bu sinyal oyun sunucusuna ulaşıp geri döner. Bu sırada geçen süre ping süresidir. Bunu bilmeyenler var aranızda anlayabiliyorum.

    Eğer upload hızın düşükse pingin geliş süresini de etkileyecektir. Dolayısı ile alma ve gönderme hızların belli oranda olmalıdır.

    Mesela ben ve 2 arkadaşım aynı lokasyonda oturmamıza rağmen benim upload hızım onlardan yüksek olduğu için(onların 0.60) çoğu oyunda 15-20 ping az alıyorum.

    Ama upload hızı ne kadar etkliyse mesafe çok daha fazla etkilidir. Abd sunucularına bağlanın en az 200 ping değil mi? Ama söz konusu burada avrupa olunca mesafe upload'ın gerisinde kalmış oluyor güzel kardeşlerim.

    Ve Ping konusunda en iyi performansı fiberoptik bağlantı sunmaktadır. Fiberoptik bağlantıda, veriler gerçek anlamda ışık hızına yakın bir hızda taşındığı için ping değerleri inanılmaz derecede düşük olmaktadır(İnternet sağlayıcısının kendi sunucusu).

    DNS sunucu da ping'i etkileyen bir etkendir. Eğer oyun oynuyorsanız Google DNS veya Open DNS gibi DNS sunucularını kullanmak ping sürenizi artıracaktır. En iyisi otomatik yapıp girmek. Windows kendisi en hızlı dns'i ayarlıyacaktır.

    Ayrıca cmd açıp pingwww.google.com yazarsanız daha net sonuç alırsınız

    Ha birde o 17 upload'ı nasıl almış bilmiyorum. TTnet. SO. Yada herhangi bir sağlayıcıda 5 üstü vermiyorlar diye biliyorum. İş yeri. Şirket vs. olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 15 Haziran 2015; 2:11:10 >




  • 1200 mil mesafede 17.5mbit ile 1.9mbit upload 70 ping değerini alırken hala pingin upload ile alakalı olduğunu sanan birinin 17 mbit upload ı nerden almış diye düşünmesi gayet normal. Üniversite interneti olduğunu anlayamaman gayet doğal. "NATIONAL ACADEMIC NETWORK"

    Akademik ne demek?

    0.6 upload hızına sahip bir A kişisi CSGO oynarken CSGO clienti kişinin client hareketlerini sunucuya iletir. Bu sunucuya iletilen veri yaptığım ölçümlere göre saniyede yaklaşık 10 kilobyte veri gönderilmektedir. 0.6mbit upload hızı teoride 76.8kb/sn ile upload yapmaktadır. (0.6mbit'in nasıl 76.8kb/sn yaptığını merak ediyorsan tekrar sor açıklayayım.) Bu durumda 0.6 mbit bant genişliğimiz bizim bütün client verilerini tek seferde sunucuya gönderecektir. Buradaki tek etken 1 paketin sunucuya gitme süresi yani pingtir. Senin 500mbit uploadın dahi olsa 10kilobyte verinin gönderilmesinin süresi aynı olacaktır. Düşünelim ki CSGO tek seferde 150kb gönderiyor. Ben 0.6mbit upload ile 76.8kb gönderebiliyorum. Bu paket 2 seferde karşıya ulaşacaktır ve teorik anlamda ping 2 katına çıkacaktır fakat günümüzde bir oyunun client-server verisi anlık olarak o değerlere ulaşmamaktadır ve ulaşmayacaktır.

    Liseden Bilişim Teknoloji bölümünden mezunum. Yıllar önce 10. sınıfta bu işlerin temelleri anlatılırken şöyle örneklendirilirdi.

    Bir otoban düşün 76 şerit genişliğinde ve asfalt kalitesi çok iyi arabalar 200km/sn ile gidiyorlar. A şehrinden B şehrine (A şehri sensin B şehri CS sunucusu) bir araba 69 saniyede gidiyor(benim ping sürem). Ben her saniyede 10 tane araba gönderiyorum (10kb/sn ortalama CSGO upload gereksinimi). Fakat benim 76 şeridimin 66 tanesi boş kalıyor. 66 tane daha araba yollasam dahi onlarda 69 saniyede gider. Fakat 77. arabanın B şehrine gitmesi 128 saniye sürecektir. Asfalt kalitesini arttırırda arabaların 250km ile gitmesini sağlarsan bu sefer 69 saniyede katettikleri yolu bu sefer daha kısa sürede katedeceklerdir (hat iyileştirmesi, ping düşmesi)


    Benden bu kadar. Hadi teoride birşeyler biliyorsun ama eksik, bari yukarıdaki 2 speedtest sonucuna bakarak konuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 15 Haziran 2015; 2:24:50 >




  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    Okumadım.
  • Hak veriyorum, zeka seviyen ve bilgi birikimin anlamaya yetmeyebilir. Bu konuya daha fazla mesaj atmayı düşünmüyorum.
  • ben eksiliyorum. cahilligimden kaynaklaniyor kb :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.