Şimdi Ara

Hastanedeki Doktoru Nasıl Şikayet Edebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
18.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar babannem şeker ve tansiyon hastası. Arefe günü konuşma bozukluğu oldu (kelimeleri düzgün söyleyemedi, bir kelimeyi iki kere söyledi, cümle kuramadı vb. -afazi- ) bu durum önceden de oluyordu ama kısa sürüyordu. Arefe günü uzun sürünce hastaneye götürdük. Hastanede bir serum yapılıp, sakinleştirici verilip eve gönderildi. Bir sonraki gün durumundan şüphelenip felç belirtilerine baktım ve okuduklarım felç olduğu kanısını güçlendirdi. Hemen doktorla görüşüp tanıyı anlattım ve doktor da hastayı getirin dedi. Babaannemi götürdüğümüz de nöroloji uzmanını çağırdılar ve felç tanısı koydular. Şimdi benim aklıma takılan şu; ben tıp eğitimi almadan felç tanısını aklıma getirebiliyorken tıp eğitimi almış bir kişi neden böyle önemli bir konu da sadece sakinleştirici yapıp eve gönderebiliyor ? Kendisi net olarak müdahale edemiyorsa neden ilgili doktoru hastaneye çağırmıyor ? Neden başından savmak için 1-2 işlem yapıp gönderiyor ?

Felç durumunda ilk birkaç saat çok önemlidir. Felç olan bölgeye damar açıcı tedavi uygulanıp felcin etkisi geçirilebilir veya daha aza indirilebilir ?

• Tanıdığım doktorların %80 burnu havada karşıki dağları ben yarattım havasındaydı bu tipler hastayla ilgilenmez. Acile gidersin bir şey yok der serum verip geçerler

Bizim başımızda geldi 4-5 yaşın daki kardeşim karnım ağrıyor diyor acile gidiyoruz acil taş düşürmesi soğuk algınlığı vs. Gibi bahanelerle bizi eve gönderiyor. Bu durum 5-6 defa tekrarlanıyor. En sonunda özel bir hastanenin aciline gidiyoruz. Acil deki doktor bir kaç test yaptırmamızı söylüyor. Yaptırdığımızda doktor dahil biz daha önceki muayene yapan doktorlara sövüyoruz çünkü kardeşimin sol böbreği doğuştan büyümemiş ve tehlikeli bir duruma gelmiş hemen alınması gerekiyormuş. Büyümeyen böbrek patlarsa ölüme sebebiyet verir dedi doktor biz özele gitmeseydik bunun hesabını kim verecekti ?
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hastanedeki Doktoru Nasıl Şikayet Edebilirsin?

Sağlık hizmetlerinden memnun kalmadığında veya bir doktorun uygunsuz davrandığını düşündüğünde şikayet etme hakkına sahipsin. Doktoru şikayet etmen gereken adımlar şu şekildedir:

• Hastane Yönetimine Şikayette Bulun: Doktorun bağlı olduğu hastanenin yönetimine şikayette bulunarak süreci başlatabilirsin. Şikayetini yazılı olarak yapman ve doktorun adını, tarih ve saat gibi olayla ilgili ayrıntıları belirtmen önerilir.

• Sağlık Bakanlığı'na Başvur: Hastane yönetiminin şikayetini dikkate almadığını düşünüyorsan Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunabilirsin. Şikayetini Bakanlığın Alo 184 Hattı aracılığıyla veya yazılı olarak yapabilirsin.

• Tıp Odası'na Bildir: Doktorun davranışı mesleki etik kurallarıyla çelişiyorsa Tıp Odası'na şikayette bulunabilirsin. Şikayetini yazılı olarak yapmalı ve delillerini eklemelisin.

• Savcılığa Suç Duyurusunda Bulun: Doktorun eylemleri ceza gerektiren bir suçu oluşturuyorsa savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin. Suç duyurusu için bir avukattan yardım alabilirsin.

Doktoru şikayet ederken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Şikayetini zamanında yap.
    • İddialarını kanıtlarla destekle.
    • Şikayetinde açık ve net ol.
    • Şikayet sürecinde sabırlı ol ve takip et.

Anahtar Kelimeler:

• Doktor nereye şikayet edilir
    • Doktor şikayet etme
    • Doktoru şikayet etmek
    • Doktor şikayeti nereye yapılır
    • Doktor nasıl şikayet edilir
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başhekime müracaat edin yoksa verin bir avukata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hidden Covboy

Başhekime müracaat edin yoksa verin bir avukata
    184 alo sabim hattına gerekli şikayetini iletebilirsin....
  • Tanıdığım doktorların %80 burnu havada karşıki dağları ben yarattım havasındaydı bu tipler hastayla ilgilenmez. Acile gidersin bir şey yok der serum verip geçerler

Bizim başımızda geldi 4-5 yaşın daki kardeşim karnım ağrıyor diyor acile gidiyoruz acil taş düşürmesi soğuk algınlığı vs. Gibi bahanelerle bizi eve gönderiyor. Bu durum 5-6 defa tekrarlanıyor. En sonunda özel bir hastanenin aciline gidiyoruz. Acil deki doktor bir kaç test yaptırmamızı söylüyor. Yaptırdığımızda doktor dahil biz daha önceki muayene yapan doktorlara sövüyoruz çünkü kardeşimin sol böbreği doğuştan büyümemiş ve tehlikeli bir duruma gelmiş hemen alınması gerekiyormuş. Büyümeyen böbrek patlarsa ölüme sebebiyet verir dedi doktor biz özele gitmeseydik bunun hesabını kim verecekti ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 31 Temmuz 2014; 12:49:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

Tanıdığım doktorların %80 burnu havada karşıki dağları ben yarattım havasındaydı bu tipler hastayla ilgilenmez. Acile gidersin bir şey yok der serum verip geçerler

hasta hakları birimi vardır hastanede orası senin için

• Sonra doktorları neden dövüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: grkm1

Dostum hasta hakları ne kadar bu gibi durumlar için olsa da o birimin özür dileriz, doktorla anlaşma yoluna götürme gibi şeyleri yapacağını düşünüyorum. Sabim, bimer gibi durumların etkili olabileceğini düşünüyorum da yine de foruma bir danışayım dedim. Bazen aynı durumla karşı karşıya kalmış insanlar olabiliyor.

@K.PAŞALI

Dostum valla 2 kere 2 nasıl 4 ise tıp, insan hayatı da herkes için aynı düzende değil mi diye doktora sormak istiyorum. Bir sonraki günün nöbetçi doktoru nörolojiyi çağırıyorken diğer doktor serum verip gönderiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalarun

Bu mesaj silindi.
    Kardeş doktorları en çok savunan bendım zamanında.falan bıktım artık samimi söylüyorum hepsinin burnu havada. İnsan gibi davranmıyorlar. Babaannemi öldürdüler zaten geçen bir adamla konuştum onunda babasını öldürmüşler yanlış ameliyat vs. x doktoru ameliyat yapmış y doktoru bu ameliyat olmamış demiş. bağırsakla alakalı şeyden adamı öldürmüşler var ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonardo DiCaprio. -- 31 Temmuz 2014; 12:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0F7B056BC

Alıntıları Göster
    Başka bir hastaneye gibip sonra bimere şikayet edebilirsiniz. Bu gibi adamlar eğitim sistemimize en güzel cevap oluyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalarun

Bu mesaj silindi.
    sağlık olan yerde bile umursamaz davranıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman46

Alıntıları Göster
    kendim doktorum ama böyle bir durumu nöroloğa danışmadan taburcu eden meslektaşımdan şikayetçi olmanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman46

Alıntıları Göster
    Bir ara haberlere çok düşüyorlardı yine bir doktor dövüldü gibisinden , genelleme yapmak istemem ama burnu havada maaşını alıp gidenlerle dolu bu camia. Canına tak eden hasta yakınıda doktordan hıncını alıyor haliyle. Kurunun yanında yaş hesabı yanan doktorda vardır illaki ama doktor olup adam olamayanda çok var.

Bir hastayı başka bir meslektaşına yönlendiren doktorlar var , yönlendirdiği doktora hastanın dosyasını yollamıyorlar ne yaptığını söylemiyorlar sonra hem hasta yakınına külfet hemde hastaya eziyet oluyor.

Olan yine yoksul vatandaşa oluyor zengin vatandaş gider doktorun özel muayene hanesine gider mis gibi ameliyatınıda olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Bir ara haberlere çok düşüyorlardı yine bir doktor dövüldü gibisinden , genelleme yapmak istemem ama burnu havada maaşını alıp gidenlerle dolu bu camia. Canına tak eden hasta yakınıda doktordan hıncını alıyor haliyle. Kurunun yanında yaş hesabı yanan doktorda vardır illaki ama doktor olup adam olamayanda çok var.

Bir hastayı başka bir meslektaşına yönlendiren doktorlar var , yönlendirdiği doktora hastanın dosyasını yollamıyorlar ne yaptığını söylemiyorlar sonra hem hasta yakınına külfet hemde hastaya eziyet oluyor.

Olan yine yoksul vatandaşa oluyor zengin vatandaş gider doktorun özel muayene hanesine gider mis gibi ameliyatınıda olur.

Alıntıları Göster
    şekerdir soğuk algınlığıdır dediler aort damarında yırtık tespit dedildi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7AE548211

şekerdir soğuk algınlığıdır dediler aort damarında yırtık tespit dedildi

Alıntıları Göster
    Allah acil sifalar versin.
    Mutlaka Bimere yazin sikayette bulunun. takibinide yapın olmazsa davada acabilirsiniz.

bu tur olaylara doktorun hastayi ihmal ettigi vakalara ise tıbbi malpraktis (doktorun sorumluluğu) denir. Olayın açıklığa kavuşabilmesi için İl sağlık müdürlüğü ve İstanbul ya da hangi ildeyseniz oranin tabip odası nezdinde girişimde bulunarak kusuru tespit etmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca hata olduğuna dair teşhiste bulunan doktorlardan da yazılı şekilde hatalara ilişkin tespitlerini alabilirseniz bu sizin için ileride yararlı olacaktır. Şayet dava açmaya karar verirseniz mahkeme adli tıp raporu isteyerek konunun dr. hatası olup, olmadığını tespit ederek sonuca varacaktır. maddi manevi tazminat davaları acabilir ve doktorlugunu dahi elinden almaya kadar gidebilirsiniz. yeterki saglam isin ehli bir avukat bulun gerisi gelir.

en azından sizden sonra o doktora gidecek hastalarin aynı duruma dusmelerine engel olmus olursunuz.
    selamlar..

• Türkiye'de doktorların çalışma koşullarını hepimiz biliyoruz. Çok ağır şartlarda çalışıyorlar. Üstüne nöbet de var. Doktorun dalginligina, yorgun olduğu bir ana denk gelmiş olabilirsiniz. Sağlık sektöründe hataya yer yok ama çalışma şartlarıda ortada. Tüm suçu doktora yüklemek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. B -- 31 Temmuz 2014; 14:58:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Arkadaşlar babannem şeker ve tansiyon hastası. Arefe günü konuşma bozukluğu oldu (kelimeleri düzgün söyleyemedi, bir kelimeyi iki kere söyledi, cümle kuramadı vb. -afazi- ) bu durum önceden de oluyordu ama kısa sürüyordu. Arefe günü uzun sürünce hastaneye götürdük. Hastanede bir serum yapılıp, sakinleştirici verilip eve gönderildi. Bir sonraki gün durumundan şüphelenip felç belirtilerine baktım ve okuduklarım felç olduğu kanısını güçlendirdi. Hemen doktorla görüşüp tanıyı anlattım ve doktor da hastayı getirin dedi. Babaannemi götürdüğümüz de nöroloji uzmanını çağırdılar ve felç tanısı koydular. Şimdi benim aklıma takılan şu; ben tıp eğitimi almadan felç tanısını aklıma getirebiliyorken tıp eğitimi almış bir kişi neden böyle önemli bir konu da sadece sakinleştirici yapıp eve gönderebiliyor ? Kendisi net olarak müdahale edemiyorsa neden ilgili doktoru hastaneye çağırmıyor ? Neden başından savmak için 1-2 işlem yapıp gönderiyor ?

Felç durumunda ilk birkaç saat çok önemlidir. Felç olan bölgeye damar açıcı tedavi uygulanıp felcin etkisi geçirilebilir veya daha aza indirilebilir ?

184 alo sağlık iletişim merkezi. KBB doktoru beni yaklaşık 2 saat bekletince aramıştım. Sonra hastaneden arayıp"bizi şikayet etmişsiniz" diye aramışlardı. neymiş efendim dokturlar toplantı yapmışlarmışmış. Verme o zaman randevu kardeşim! hatırlıyorum en az 60 yaşında sandalyeli teyze de bekledi orada benimle. Hakedeni döveceksin kardeşim!

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Adam

Türkiye'de doktorların çalışma koşullarını hepimiz biliyoruz. Çok ağır şartlarda çalışıyorlar. Üstüne nöbet de var. Doktorun dalginligina, yorgun olduğu bir ana denk gelmiş olabilirsiniz. Sağlık sektöründe hataya yer yok ama çalışma şartlarıda ortada. Tüm suçu doktora yüklemek yanlış olur.

Hocam karın ağrısı, öksürük vb. durum olsa eyvallah ama acil müdahalenin önemli olduğu bir durum felç. bazen sorun ortadan kalkabilirken bazen istersen ilk dakikada müdahale et yine de faydası olmayabilir ben de/biz de iyi olan tarafı düşünüyoruz herkesin yapacağı gibi. Doktor bugün düzelmesi 6-7 ayı bulabilir ama %30 da aynı kalma riski var demiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

Allah acil sifalar versin.
    Mutlaka Bimere yazin sikayette bulunun. takibinide yapın olmazsa davada acabilirsiniz.

bu tur olaylara doktorun hastayi ihmal ettigi vakalara ise tıbbi malpraktis (doktorun sorumluluğu) denir. Olayın açıklığa kavuşabilmesi için İl sağlık müdürlüğü ve İstanbul ya da hangi ildeyseniz oranin tabip odası nezdinde girişimde bulunarak kusuru tespit etmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca hata olduğuna dair teşhiste bulunan doktorlardan da yazılı şekilde hatalara ilişkin tespitlerini alabilirseniz bu sizin için ileride yararlı olacaktır. Şayet dava açmaya karar verirseniz mahkeme adli tıp raporu isteyerek konunun dr. hatası olup, olmadığını tespit ederek sonuca varacaktır. maddi manevi tazminat davaları acabilir ve doktorlugunu dahi elinden almaya kadar gidebilirsiniz. yeterki saglam isin ehli bir avukat bulun gerisi gelir.

en azından sizden sonra o doktora gidecek hastalarin aynı duruma dusmelerine engel olmus olursunuz.
    selamlar..

Dostum bugün muayene eden doktor ilk anda getirilse de durum değişmezdi demiş hatta babam da daha iyi yere götürmemiz gerekirse götürelim demiş doktor da amerika bile aynı ilaçları yazar demiş internette ise konuşma terapistlerinin faydalı olduğu yazıyor. Durumu takip edeceğiz bundan sonra 6-7 aylık bir süreç var önümüzde.

• Göz doktoru bahar alerjisi demişti 2011'de. Başka doktora gittim 2013'de beyaza bakamıyordum. Doktor sen nerelerdeydin şimdiye kadar mahvolmuş gözlerin dedi. O doktoru hatırlamıyorum bile hatırlasam mahvedeceğim zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık md dilekce ver..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.