< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 19 Mayıs 2019; 6:43:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Uzman El Cerrahı mı, Operatör Doktor mu? (Ortopedi Dahil)
Ortopedik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda, uzman bir el cerrahına mı yoksa bir operatör doktora mı başvurmanız gerektiği konusunda kafanız karışabilir. Her iki tıp uzmanı da farklı eğitim ve uzmanlık alanlarına sahiptir.
Operatör Doktorlar
Operatör doktorlar, genel cerrahi alanında eğitim almışlardır ve ameliyatlar gerçekleştirebilirler. Ortopedi alanında da uzmanlaşabilirler, ancak uzman el cerrahları kadar özel bir eğitim almazlar.
Uzman El Cerrahları
Uzman el cerrahları, el cerrahisi alanında kapsamlı bir eğitim almışlardır. El, bilek ve dirseklerin yapısı ve işlevleri konusunda uzmanlaşırlar. Tendon ve sinir hasarları, kırıklar, artrit ve karpal tünel sendromu gibi el rahatsızlıklarının tedavisinde yetkindirler.
Hangisini Seçmelisiniz?
Ortopedik rahatsızlığınızın türüne bağlı olarak, bir uzman el cerrahı veya bir operatör doktor sizin için daha uygun olabilir.
- Basit kırıklar veya burkulmalar gibi daha az karmaşık rahatsızlıklar: Bu durumlarda bir operatör doktor yeterli olabilir.
- El, bilek veya dirseklerin tendon, sinir veya kemik yapılarını içeren karmaşık rahatsızlıklar: Bu durumlarda bir uzman el cerrahı tercih edilmelidir.
Ortak Nöbetçi Hekiminizle Görüşün
Eğer ortopedik bir rahatsızlığınız varsa, öncelikle ortak nöbetçi hekiminize danışmalısınız. Ortak nöbetçi hekiminiz sizi uygun tıp uzmanına yönlendirecektir.
Sonuç
Uzman el cerrahları ve operatör doktorlar, ortopedik rahatsızlıkların tedavisinde farklı roller oynarlar. Rahatsızlığınızın karmaşıklığına bağlı olarak, her iki tıp uzmanından biri de sizin için uygun olabilir. Ortak nöbetçi hekiminizle görüşerek, sizin için en iyi tedavi seçeneğini belirleyebilirsiniz.