Şimdi Ara

YARDIM!!! Uzman El Cerrahı mı, Operatör Doktor mu? (ortopedi içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı sabahlar. 1,5 yıldır el bileğimde TFCC rupture(kopuk) bulunmakya. Kısa keseyim bursada bir tek devlet kurumu olarak uludağ üniversitesi hastanesinde el cerrahiyesi bölümü var ve açık ameliyat yapıyorlar.ayrıca tarih sıkıntısı var. Ne zaman ameliyat olacağın belli değil sıraya giriyorsun. (başka şehirde öğrenciyim)

Bir özel hastanede epey tanınmış operatör doktor ise bana artroskopik(kapalı) ameliyat ile istediğin zaman yapabileceklerini söyledi.

Sizce hangisini seçmeli açık ameliyat ve el cerrahı uzmanı mı? Yoksa artroskopik cerrahi ve ortopedi operatör doktoru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 19 Mayıs 2019; 6:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uzman El Cerrahı mı, Operatör Doktor mu? (Ortopedi Dahil)

Ortopedik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda, uzman bir el cerrahına mı yoksa bir operatör doktora mı başvurmanız gerektiği konusunda kafanız karışabilir. Her iki tıp uzmanı da farklı eğitim ve uzmanlık alanlarına sahiptir.

Operatör Doktorlar

Operatör doktorlar, genel cerrahi alanında eğitim almışlardır ve ameliyatlar gerçekleştirebilirler. Ortopedi alanında da uzmanlaşabilirler, ancak uzman el cerrahları kadar özel bir eğitim almazlar.

Uzman El Cerrahları

Uzman el cerrahları, el cerrahisi alanında kapsamlı bir eğitim almışlardır. El, bilek ve dirseklerin yapısı ve işlevleri konusunda uzmanlaşırlar. Tendon ve sinir hasarları, kırıklar, artrit ve karpal tünel sendromu gibi el rahatsızlıklarının tedavisinde yetkindirler.

Hangisini Seçmelisiniz?

Ortopedik rahatsızlığınızın türüne bağlı olarak, bir uzman el cerrahı veya bir operatör doktor sizin için daha uygun olabilir.

• Basit kırıklar veya burkulmalar gibi daha az karmaşık rahatsızlıklar: Bu durumlarda bir operatör doktor yeterli olabilir.
    • El, bilek veya dirseklerin tendon, sinir veya kemik yapılarını içeren karmaşık rahatsızlıklar: Bu durumlarda bir uzman el cerrahı tercih edilmelidir.

Ortak Nöbetçi Hekiminizle Görüşün

Eğer ortopedik bir rahatsızlığınız varsa, öncelikle ortak nöbetçi hekiminize danışmalısınız. Ortak nöbetçi hekiminiz sizi uygun tıp uzmanına yönlendirecektir.

Sonuç

Uzman el cerrahları ve operatör doktorlar, ortopedik rahatsızlıkların tedavisinde farklı roller oynarlar. Rahatsızlığınızın karmaşıklığına bağlı olarak, her iki tıp uzmanından biri de sizin için uygun olabilir. Ortak nöbetçi hekiminizle görüşerek, sizin için en iyi tedavi seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun ama burdan cevap bulabileceğinize emin değilim..Birkaç doktora daha görünün fikir alın ameliyatların risklerini faydalarını tam öğrenin internette iki operasyon hakkında bilgi toplayın ameliyatı olanların yorumlarına bakın ve operasyonu yapacak hekimleri iyi araştırın sonra kararınızı verin. Açık veya kapalı olması önemli değil açığın sonucu daha iyi olacaksa bir kez olduğunuz bir şey sonuca göre karar vermek lazım

• Cevabınız için teşekkür ederim. Türkçe kaynak olarak hastalık tanımı dılında bir şey bulamıyorum. Yabancı kaynak olarak ise açık, kapalı ameliyat videoları bulunmakta. Üniversitw hastanesindeki problem şu. Ne zaman ameliyat olacağın belli değil ve ben şehir dışında okuduğum için orda kalmıyor. Bulunöuyorum uzun süre. Ayrıca muayene olmak fln tamamen dert.

Merak ettiğim bir diper şey de bursa da olmasa da, istanbulda filan artroskopik cerrahi hizmeti bulunandevlet hastanesi bulabilir miyim? Bu hizmetiniz var mı diye kime sormalıyım. Bi ara gaza geldim ve adı duyulmuş birkaç devlet hastanesini arayıp sormayı denedim ancak ya telefona cevap veren olmadı yada açan kişi bu konuda bir şey bilmediğini söyleyip oraya buraya yönlendirdi ve yine açan olmadı.

• torquehp kullanıcısına yanıt
    Rica ederim öncelikle.Türkçe kaynak olmaması kötü ama ameliyat olan kişiler bulabilirseniz iyi olur.Üniversite hastanesinde bir muayene olun derim muayene olmak dert demişsinz ama önceden gitmiş miydiniz? Yani ben mesela diş hekimliği okuyorum bizde ameliyat olacak hasta önce muayene oluyor sonra ameliyat günü veriliyor belli değil derken ileri bir tarihe mi atılacağından korkuyorsunuz? Ameliyat durumunu ancak muayene aşamasında hekime sorup tam bilgi alabilrsinz ameliyat için de ileri tarihe gün verebilrler.Bilgi almak konusundaysa direk hastaneyi aramak yerine ilgili bölümü yani ortopediyi ya da nörolojiyi ( el sinirleriyle alakalı olduğu için belki alakalıdır diye düşündüm)arayıp sorabilrsinz belki onların bilgisi vardır.İnternet sitelerinde de hizmetler kısmına falan bakabilrsinz.

• Teşekkürler hocam. Dediğim gibi 1,5 yıldır bu komplekse sahibim ve geçen yıl bahar ayında universite hastanesine aylarca gittim. El cerrahisine haftalar sonrasına muayene veriyorlar. Sırf bunun için ücretli öğretim üyesi muayenesine gittim.

Ancak saate göre almak diye birşey yok. Size verdijleri randevu saatinin hiçbir ehemmiyeri yok. Sabah erken gelip fiş alan önce giriyor. Arada birsürü kişi giriyor. Boşuna ücret vermişim. Kapı önünde 70 kişi bekliyor ellerinde sıra kağıdı ve sürekli kavgalı vaziyette sıralarını bekliyorlar. Neyse defalarca zar zor gittim.

Açık ameliyatı da kabul ettim. Ne zaman olucağım belli değil. Anestezi muayenelerine girdim. Akg, göğüs filmi, peosedğrler fln hallettim. Doktor dedi kurulca tarihleri belirleyince haber vericez. Tam olucaktım o dönem arayan sora yok ben yinede vidip geldim. Doktorun babası vefat etmiş. Doktor birkaç hafta yok. Ben bir yandan üni sınavına hazırlanıyorum. Sınavlar yaklaşıyor. 60 gün alçıyla kalıcam. Acaba sınavdan önce mi olsam sonra mı düşünüyorum.

Neyse efendim domtor geldi başladı tekrar mesailerine. Tekrardan listeye kayıt oldum. Sonra bi ameliyat tarihi verdiler üniversite sınavından 1 gün önce. Mecbur gidemediö. Yazın da şehir dışındaydım. Kısaca üniversite hikayem böyle. Kusura bakmayın uzun oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.