Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merak ettiğim iki konu var;

    1)- Kaskomuz mevcut; araçta pert olmaya sebep olmayacak tutarlarda çeşitli zamanlarda muhtelif hasar kayıtları oluşursa, bu araç perte çıkmadan nereye kadar tölere edilebilir... örneğin, 1 dönem içerisinde (kasko başlangıcı ve sonu olan 1 yıllık sürede) 2.000 TL lik 15 adet hasr oluşsa (30.000 tl) piyasa degeri 40.000 TL civarı olan araç perte çıkarmı... yada bir önceki kasko döneminde (geçmiş senelerde) olan hasar kayıtları yeni kayıt oldugu zaman dikkate alınıp aracın toplamda ne kadar hasar kaydı aldıgına bakılıyormu (perte çıkması açısından)

    2)- Kaskomuz mevcut, ve onarım bedeli yüksek bir kaza yaptık..sigorta şirketi aracı perte çıkartmadı ve onarım verdi.. fakat akabinde riski yüksek gördüğü için onarımı yaptırıp kaskoyu iptal edebilirmi (kasko dönemi bitmeden)
  • zvzv Z kullanıcısına yanıt
    1- perte ayrılması için 2 koşul var. ya onarımı ekonomik olmayacak ya da araç onarıldıktan sonra trafiğe çıkası sakıncalı olacak yani sorunuzun cevabı hayır.

    2- evet iptal edebilir. ama iptal ederse, priminizin bir kısmını iade etmek zorundalar ayrıca poliçenin iptal edildiğine dair size yazılı bildirim de yapmak zorundalar.
    uygulamada bazen, iptal etseler bile priminizi kredi kartınıza geri yatırmıyorlar, böyle bir durumda iptalden sonra kaza yaparsanız benim arabam kaskoluydu, iptal işlemi geçersizdir deyip dava açarsanız kazanırsınız.
  • durukafa D kullanıcısına yanıt
    Cevap için tşkr.
  • zvzv Z kullanıcısına yanıt
    1.) bir dönem içerisinde 15 adet hasar yapamazsınız, araç perte çıkmaz, çıkmadığı gibi de 15. hasara gelmeden çok daha önce sigorta şirketi kaskoyu iptal eder.

    2.) evet edebilir.
  • Merhabalar arkadaşlar ben yakınlarda bir trafik kazası geçirdim ben bu yeni akıllı kavşak dedikleri ada içinde dönene yol verilen kontrolsüz kavşaklardan birisinde güneyden kuzey yoluna gitmek üzere girmiştim ki doğudan gelen bir araç geldiği yolda "ada etrafında dönene yol ver" uyarısı ve yol ver levhası olmasına rağmen ben ada içerisindeki dönüşümü tamamlayamadan bana sağ iki kapım ve arka çamurluk tarafından çarptı. İşlemler sonucunda komisyon kararıyla %100 bende kusur bulundu. Ben de değer kaybımın karşılanması ve seneye yine hasarsızlık indirimimin sağlanması için kusur oranının düzeltilmesi için itiraz etmeyi düşünüyorum.

    sorum şu itirazımı Sigorta tahkim komisyonuna mı, yoksa mahkemeye mi yapayım?

    Sigorta tahkim komisyonuna yapmak için önce sigorta şirketinden olumsuz yanıt almak gerekiyormuş bunun için talebi nereden yapmalıyım?

    yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Saygılar.

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeThAsOuR -- 30 Mart 2017; 1:15:45 >




  • WeThAsOuR W kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun ,

    Yol içerisinde olan sizseniz haklı olan sizin olmanız gerekir , sigorta acenteniz sizin yerinize trafik sigortası şirketine başvuruda bulunacaktır.

    Komisyon kararı varsa idari mahkemelere başvurmanız gerekmektedir.


    Öncelikle acenteniz ile deneme yapmanızı öneririm.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Karar tutanak değerlendirme komisyonundan çıktığı için acentelerin yapabileceği birşey kalmamış öyle diyorlar. ancak eğer okuduklarımı yanlış anlamadıysam bu durumda iki itiraz yeri oluyormuş birisi sigorta tahkim komisyonu diğeri mahkeme. Tahkime gitmek mi mantıklı yoksa mahkemeye başvurmak mı? Ne dersiniz? ayrıca tahkime gitmek için yapılması gerekenleri tam anlayamadım biraz yardımcı olursanız sevinirim.

    İyi günler.
  • WeThAsOuR W kullanıcısına yanıt
    Komisyondan çıkan kararlar için önce dilekçenizi sigorta firmasına veriyorsunuz hocam , kısacası sizin yerinize şirketinize aracı olacak acenteniz.

    Ardından olumsuz yanıt gelirse tahkim komisyonuna başvurmanız gerekiyor.

    Oda olumsuz olursa idare mahkemelerine başvurmalısınız.

    Mahkeme hariç bütün işlemleri yapmak acentenin görevidir sizden sadece yazı alır.Daha doğrusu işinde iyiyse böyle yapar , işi takip etmiyorsa ne yazık ki bütün dilekçeleri kendiniz yazarak başvuruda bulunmalısınız.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    ben bugün tahkim komisyonunu telefonla arayıp call centerdaki çalışanladan birisiyle görüştüm. O dedi ki tahkim kusur oranı düzeltmelerine bakmıyormuş sadece sigorta şirketlerinin ödemelerindeki yanlışları inceliyormuş. Yada değer kaybı işleri ile ilgileniyorlarmış. Acaba ben birşeyi yanlış mı anladım yoksa gerçekten kusur oranının düzeltilmesi yalnızca mahkeme aracılığı ile mi oluyor tutanak değerlendirme komisyonundan sonra?
  • WeThAsOuR W kullanıcısına yanıt
    Tahkim kusur oranı düzeltmez hataları düzeltir hocam.

    Bu nedenle önce şirketlere başvurmanız gerektiğini söylemiştim size.

    Ardından tahkim komisyonuna hatayı düzeltmeleri için başvuruyorsunuz , onlar şirketlere yazı gönderip düzelttiriyor.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız ve değerli vaktiniz için.
  • WeThAsOuR W kullanıcısına yanıt
    Hocam kusur oranını zaten tutanak değerleme komisyonu vermiş, oy birliği ile verilen karara sigorta şirketine başvurun biz kendi aramızda anlaşamadık o yüzden komisyon karar verdi derler, tahkim komisyonuna 2 iş günü içerisinde başvurabilirsin, sadece parasal değerlere bakıyoruz diye yanlış açıklama yapılmış size.

    Polis tutanaklarına mahkeme yoluna gitmeden adliyede kusur tespitine ilişkin bilir kişi atanması ve değerlendirmesi yaptırabiliyorsunuz 600-700 TL civarı harcı var yanlız. Sizin durumunuzda yaptırabilme şansınız var mı adliye ye gidip araştırın bir.
  • Hocam bu sabah bi kaza yaptım karşı aracın çamurluğuna sürttüm onlar benim sigortamdan faydalanarak hasarı 1000 liraya yaptırdılar ben kendi kapımı ve çamurluğumu boyatmadan cepten yaptıracağım bu hasar benim tramerimde çıkar mı? teşekkürler.
  • Hiçbir tamirhane veya yetkili servise gitmeden hasar tespiti için ekspertiz çağırabiliyor muyuz? Arabayı bir yere bırakamıyorum. Çünkü sürekli lazım oluyor. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Tahkim kusur oranı düzeltmez hataları düzeltir hocam.

    Bu nedenle önce şirketlere başvurmanız gerektiğini söylemiştim size.

    Ardından tahkim komisyonuna hatayı düzeltmeleri için başvuruyorsunuz , onlar şirketlere yazı gönderip düzelttiriyor.


    Merhaba hocam, bir kazaya karıştık ben de müsadenle soru sormak istiyorum ilgili fotoğraf ve tutanağa göre suçu kime verirler sizce bir de suç bize çıkarsa kasko bozmadan kaskoyu aradan nasıl çıkarırız nasıl bir yol izlemeliyiz. Biz Honda karşı minibüs. HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...




  • asemihc A kullanıcısına yanıt
    O sokullu dolmuşları 2 yolcu fazla alacam diye karşı şeride girerse olacağı o. İnşallah tüm hatayı karşıya verirler. O bölgeyi biliyorum bunların terörü Bitmez. Geçmiş olsun

    Bir de tutanakta adamın ters yönde olduğu belli değil keşke çizseydiniz. Fotoğraftan anlarlar umarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin07 -- 11 Nisan 2017; 2:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asemihc A kullanıcısına yanıt
    Trafik kanununa göre geri park diye bir şey yoktur hocam.



    Geri giderken dörtlüleri yakmak , uyarıcı koymak ya da kolluk kuvveti gözetiminde olmanız gerekir.



    Sizin durumunuzda tahminen tamamen size küsür verilecektir.



    Kaskonuzda hasarsızlık indirim koruma teminatını varsa hasarsızlık seviyeniz aynı kalarak kaskonuzu kullanabilirsiniz.



    Veya kendi cebinizden ödeyerek kaskoya girmemesini sağlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asemihc A kullanıcısına yanıt
    Hocam minibüs tutanağa çarpmamak için sollamaya kalktım şeklinde yazsa idi o zaman haklı çıkardı.

    Kaza mahali yaya geçidi ve yaya geçidinde araç sollanması yasak.

    kusurlar %50-%50
  • Merhaba universite özel güvenlik görevlisinin kullandığı kiralık araç ile aracım çarpıştı. Olay şöyle oldu üniversite kampüs girişinde dönüş yaparken yağmurlu havada birden karşıma araç çıktı. sol ön kapısına dokundurdum. Aracimin sağ ön tampon kenarı mandaldan cikti farı biraz yerinden oynadı. Karşı tarafın aracının sol ön kapısında hafif ezik oluştu . ben sağa dönüyordum sinyal vermiştim o dumduz gelip karşıma çıktı. Tutanaklar yazildi ancak ben henuz sigorta acentasina teslim etmedim. süreç nasıl işler? En az maddi zararla atlatmak ne yapmalıyım? kusurun bana cikma ihtimali nedir?

    yardımcı olurmusunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chair_ -- 18 Nisan 2017; 21:0:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chair_ C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,



    Karşı tarafın geldiği yer tek yön müdür? Yoksa solunuzdan mı gelmektedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.