Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bülentce B kullanıcısına yanıt
    1)Kasko varsa satılıp satılmaması sizi alakadar etmez, sizin paranızı öderler.

    2)o 160.000 TL böyle giderse 250-300 bin TL'yede çıkabilir şahsen pert olma ihtimali çook yüksek.

    3) Siz bu aracı alırken piyasa bedeli nasıl belirlendi? İlla ki bir şekilde belirlenir. Kasko değer listesinde ki rakama yakın bir rakam ödenir.

    4) Tek taraflı kazalarda kaybını ödeyecek taraf yok, Sigorta şirketi de bunun bilincinde, 160.000 TL trameri olan aracı kimse almaz zaten, o yüzden çok fiyat kırmanız gerekebilir, Fırsat bu fırsat sigorta şirketi de 280.000 TL Perte çıkartırım kabul ediyorsanız edin yoksa onarım diyebilir.

    Özelden bana yazınız.
  • M.U.Y. kullanıcısına yanıt
    merhaba geçmiş olsun,

    Daha önceden ağır hasarlı olsa bile kasko poliçelerinde yazar ve genel geçer kuraldır kaskolarda, Öncelikle eksper sizinle muhatap olmak zorunda değil, sizin muhatabınız acentenizdir, acenteniz eksperi araması gerekiyorsa arar. Sonuçta eksper söyle düşünüyor, ben neden laf anlatmaya calisayım ki? ( Bizim insanımız olumsuz olduğu zaman lafı çok uzatır itirazeder vs...) arada bu işten para kazanan acentesi var o anlatsın diye düşünürler. Tamirci de sizi yönlendirmek zorunda değil onun ustalığı aracı onarması işini iyi yapsın yeterli usta sizi yönlendirmek zorunda değil teknik konularda. Burada sizin tek muhatabınız acenteniz onunla muhatap olunuz.

    Özelden beni arayın yönlendirmeye çalışayım sizi, bende acente sahibiyim.
  • bana iletişim bilgilerinizi yazarmısıızn
  • Merhabalar,
    Geçtiğimiz Bayramdan 2 gün önceki cuma akşamı kaza yaptım ekte resimleri ekliyorum
    Siyah Audi araç önğnde giderken sağa sinyal verdi ve aniden gidiş geliş yolunu ayıran yerdeki tabeladan aniden sola U dönüşü yapmak istediği için duramadım ve onun arka tamponunun sol köşesine vurdum . Sizce suç kimde o tabela sağdan gidin uyarısı yapmasına rağmen dönmek isteyen Audi de değilmi benim araç gri Honda.
    Orta araçtaki tabela da her iki yönde de gidiş yönüne göre sağdan gidin işareti var.




    c
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2916909/7225b5c4-90bc-4c08-9257-78fb6067ab1f.jpeg[/simage

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vscorpion V kullanıcısına yanıt
    Görünüşe göre audi yasak bir dönüş yapmakta.
    Siz haklısınız.
  • Vscorpion V kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Buna cevapverebilmek için, karşı taraf tutanağa ne yazdı onu bilmek lazım.
  • Merhabalar, Bugün aracımla bir kaza yaptım. Sol kapılar, perde ve koltuk hava yastıkları değişecek direk ve marşpiyer düzeltilecek resmini ekliyorum. Kaskom sompo japan doğuş oto da sınırda gibi ama %60 perte çıkabilir dedi. Bende açıkcası perte çıkmasını istiyorum. Yapabileceğim birşey var mı yoksa tamamen onlarmı karar veriyor.

    Perte çıkarsa poliçede sahibinden arabam.com ve otokaca.net ten bakılır rayiç bedeli verilir yazıo. Ben baktığımda 115 bin gözüküo. Sizce perte çıkrsa ne teklif ederler. Yada en aşşa kaçı kabul etmeliyim.

    Birde poliçede sigorta kapsamına giren herhangi bir hasarda kıymet kazanma tenzil edilmez yazıo. Yani herhangi bir kesinti eksik para ödeme gibi bir durum olmaz dimi onarılırsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Derin1905 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,
    Acenteniz ile iletişim halinde olunuz lütfen. Acenteniz bu tip durumlarda sizin yerinize pazarlık yapacak kişidir. Büyük ihtimalle pert olur aracınız. Onarım kararı çıkarsa da yine acenteniz aracılığı ile pert isteyebilirsiniz.

    Kıymet kazanma, genelde 10 yaş üzeri araçlar için kullanılan bir terimdir. Eskime payı gibi düşünebilirsiniz. Sompo gibi firmalar eksik ödeme yapmazlar zaten.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için. Servis ön kontrol listesi çıktı ve 43500 TL olduğu iletildi. Doğuş oto da muhtemelen pert kararı çıkar dedi. Bakalım hayırlısı. Acentem Sigortam.net. Aracımın kasko değer listesindeki kasko değeri 90bin küsür TL. Poliçede yazan sitelerden emsal ilanlara ve otomatik fiyatlandırmalara baktığımda 115-120 bin arası gözüküyor. Pert durumunda genelde düşük fiyatlar teklif ediliyormuş. En azından 110bin civarı kabul etmeyi düşünüyorum. İnş. Öle bi teklif gelir. Gelmezse artık acentemizle görüşücez. Onarım bedeli yüksek olduğu için onarım kararı çıkarsada acente ile görüşüp perte çıkarılmasını isticem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin1905

    Teşekkürler bilgilendirme için. Servis ön kontrol listesi çıktı ve 43500 TL olduğu iletildi. Doğuş oto da muhtemelen pert kararı çıkar dedi. Bakalım hayırlısı. Acentem Sigortam.net. Aracımın kasko değer listesindeki kasko değeri 90bin küsür TL. Poliçede yazan sitelerden emsal ilanlara ve otomatik fiyatlandırmalara baktığımda 115-120 bin arası gözüküyor. Pert durumunda genelde düşük fiyatlar teklif ediliyormuş. En azından 110bin civarı kabul etmeyi düşünüyorum. İnş. Öle bi teklif gelir. Gelmezse artık acentemizle görüşücez. Onarım bedeli yüksek olduğu için onarım kararı çıkarsada acente ile görüşüp perte çıkarılmasını isticem.
    sigortam . net ise Allah kolaylık versin hocam.
    Umarım sizin yerinize aracı olabilirler , sigorta m .net bir pazarlama sitesi. Genelde bu tip durumlarla ilgilenmezler.




  • Derin1905 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun,

    Sınırlarda olduğu zamanlarda şöyle yaparlar, aracın bu halede en fazla kaça satabiliyorlar ise, diyelim ki 50 bin TL teklif geldi en yüksek bu halde iken. 43500 TL de onarım için ödeyeceklerini düşünün 43500+50000 TL toplamda 95-100 bin TL teklif ederler. Eğer kabul etmez iseniz onarım kararı verebilir şirket. Sigortamnet bu işleri yürütmez sigortamnetin çok fazla müşterisi var bu işleri yürütebilmesi için mevcudunun 10 katı fazla personeli işe alıp hasar departmanı kurdurması lazım.

    Bana özelden ulaşın sizleri yönlendireyim.
  • Selamlar, merak ettiğim bir konu var. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Aracımız park halindeyken bir araç sağ arka taraftan çarptı. Sağ arka kapı , sağ arka çamurluk , porya bilya vb gibi parçalar değişti. Yetkili servisin bana teslim etmiş olduğu fatura tutarı KDV’siz 18.635,90 TL , KDV dahil ise 21.990,36 TL.

    SMS le tramerde sorgulama yaptığımda 20810 TL hasar kaydı gözüküyor.

    E devletten kasko poliçesi hasar bilgisi detayına baktığımda ise tazminat tutarı kısmında 23.356,88 TL gözüküyor.

    En alt kısımda ise muallak tutarı diye bi rakam var. Burada da 2.486,56 TL yazmakta.

    Kaskonun yapıldığı aksigortanın kendi sitesinden hasar dosyasımı sorguladığımda iki ayrı ödeme çıktığını birincisinin 21.856,88 TL , ikincisinin ise 1500 TL olduğunu görüyorum. Buradaki iki rakamı topladığımda e devletten sorguladığım tazminat tutarı ile eşit olduğunu gördüm.

    Ancak hangi matematik işlemini yaparsam yapayım telefondan yaptığım SMS sorgulamasındaki 20810 TL rakamının nasıl tramere işlendiğini bulamadım.

    Burada olmaması gereken bişeyler olmuş , bi üçkağıt dönmüş gibi geldi. Bu gariplik servisten mi kaynaklı , sigorta şirketinden mi kaynaklı bilmiyorum ama cuma günü mesai saatinden sonra gördüğüm için şuan arayıp soramıyorum da. İçime dert oldu.

    Tramer sorgusunda kesilen fatura tutarının KDV Li hali mi görünmeli , kdvsiz hali mi ? Bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • benim de arabanın soför camı kırıldı, servisi aradım ön cam olsa sıkıntı olmaz. yan cam olunca polis cagirip tutanak tutturun dedi. polis geldi tutanak tuttu. kaskom aksigorta acaba süreç uzar mı. uzarsa çok saçma bir durum değil mi? kırk yılda bir kasko lazım oluyor ondada işi yokuşa sürüyorlar.

  • Kaskomda bulunan Mini Onarım hakkımı kullanarak tampondaki çiziği gidermek istiyorum fakat kafama takılan konular var.


    1.si bu işlem sonucunda tramer kaydı oalcak mı?


    2.si ise hasarsızlık indirimi ne olacak? Gelecek sene yine aynı firmadan mı yenilemek zorundayım yoksa hangi firmadan yenilediğimin bi önemi olmadan hasarsızlığım devam edecek mi?

  • Ana yola çıkacakken orta şerit den gelen araç aniden benziliğe giriyor. Fark etmeden birbirimize çarptık.

    komisyon beni %100 hatalı buldu. Fiorino bana ait. Soluma baktığım da araç sağ şerit boştu. Transit tam benzinlik girişinden orta şerit den giriş yapıyor. Yolun sarı yani tozlu olan kısmı sağ şerit. 3 şeritli yol burası.


    Alper Kayayoutube
    Transit orta şerit de ilerlerken benzinliğe dönüyor. Yol 3 şeritli fiorino en sağ şeride çıkış yapıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=X9icIz_WM4A



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper2013kaya -- 31 Temmuz 2021; 15:14:43 >
  • Merhaba,
    Bir kaza geçirdim kaskom yok ve karşı taraf %100 kusurlu. Bahsekonu karşı taraffın sigortası allianz sigorta. Şimdi benim aracımın kasko değeri 134bin civarı şuanda yetkili serviste ve servis 62bin tl masraf çıkardı eksper gördü ve şuan rapor bekleniyor. Aracımın ilk sahibiyim 2013 dizel otomatik Citroen c3 ve 86bin km de. sahibinden de 2013 en yüksek ve en düşük fiyat ortalaması na göre 131bin falan yapıyor eksperin rayiçbedelimi ne kadar belirlediğini bilmiyorum ama aracımın durumu aslında kötü değil sol çamurluk değişir sadece ve ön 2 hava yastığı açtı. Arabamı da aslında verme taraftarıda değilim. Sorum sunacakları rayiç bedeli ne kadar olur kanaatimce 130binden aşağı olmasını istemiyorum böle olursa nasıl yol izlesem sağlıklı olur acaba, teşekkürler tekrardan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.