Şimdi Ara

Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 1 | 17 Kasım 2010 (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.165
Cevap
2
Favori
49.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler çok güzel bilgiler daha fazlasını bekliyoruz :)

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani
    Filmin girişine nasıl sıkıcı denmiş anlamadım. Hermione'nin ailesinin hafızasını silişi, Harry'nin merdiven altındaki dolaba bakışı falan bu filme yapılabilecek en iyi başlangıçtı bence birde dudley ile vedalaşma kısmı olsaydı. kusursuz bir başlangıcı olacaktı filmin.

Nasıl bu seriyi tarafsız olamadan övenler varsa, abartılı şekilde yerenlerin olduğuda ortada, özellikle bu forumda gördüklerime dayanarak söylüyorum.

Not: Bu arada eklemek isterim. seriyi 2001 de okumaya başladım, kaç kere baştan sona okudum bilmiyorum, ayrıca Hp kitaplarını yky den önce çevirip yayınlayan "Yoldaşlık Hp" nin çevirmenlerindendim. Yani gerçekten sıkı HP fanıyımdır. Ve bence bu ilk iki film ile birlikte kitaba en sadık filmdir. Ve kesinlikle gergin atmosferi en iyi yansıtandır.

Hoca bende harry potter fanatiklerinden biriyim, hemde en ala fanıyım, defalarca her kitabını okudum her kitabını çıkıtğı gün almaya çalıştım, ama ben şunu anlamıyorum, 1 kitabı nası 2 parça halinde film olarak yapabilirsin ki? Ya film yapmak bu değildir, cidden değildir. İnsanların cebindeki parayı almak, 2. film için para çıkartmaktır bu.

Kitaba sadık kalınmış evet iyide kalınsa ne olacak? film çıkmazki ilk yarıdan? bu kitabı 2 ye bölmek bile paragözlüğün simgesidir. 2 film yapacağına tek film yap, lotr kralın dönüşü gibi 3. buçuk saat yap? daha iyi olmazmıydı.

Azkaban tutsağı, sırlar odası, ateş kadehi bunlar bunun yanında çocuksu kalsada film olarak basarlar, hemde öyle böyle değil.
    Olaya sadece bu film olarak bakın, önceki filmleri unutun, filmin 2. yarısının da olacağını unutun. bide öyle bakın.
    İstediğiniz kadar kitaba sadık kalınmış, vs güzel film olmuş deyin. Bu film hp film serisinin en dibindeki film olarak kalacak. görün bakın. Ha 2. bölümde toparlayabilirler o ayrı.

IMAX sinemalarda 70MM imax filmleri okuyan projektör durdurulamıyor arkadaşın üstte dediği gibi durdurulursa ve en ufak hata olursa film baştan başlıyor mecburen ara verilmiyor filmlerde.3.5 - 4 saat olsaydı film tuvalete gitmek isteyenler filmin 10 dk sını kaçırırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 20 Kasım 2010; 21:19:24 >
  • quote:

quote:

Filmin girişine nasıl sıkıcı denmiş anlamadım. Hermione'nin ailesinin hafızasını silişi, Harry'nin merdiven altındaki dolaba bakışı falan bu filme yapılabilecek en iyi başlangıçtı bence birde dudley ile vedalaşma kısmı olsaydı. kusursuz bir başlangıcı olacaktı filmin.

Nasıl bu seriyi tarafsız olamadan övenler varsa, abartılı şekilde yerenlerin olduğuda ortada, özellikle bu forumda gördüklerime dayanarak söylüyorum.

Not: Bu arada eklemek isterim. seriyi 2001 de okumaya başladım, kaç kere baştan sona okudum bilmiyorum, ayrıca Hp kitaplarını yky den önce çevirip yayınlayan "Yoldaşlık Hp" nin çevirmenlerindendim. Yani gerçekten sıkı HP fanıyımdır. Ve bence bu ilk iki film ile birlikte kitaba en sadık filmdir. Ve kesinlikle gergin atmosferi en iyi yansıtandır.

Hoca bende harry potter fanatiklerinden biriyim, hemde en ala fanıyım, defalarca her kitabını okudum her kitabını çıkıtğı gün almaya çalıştım, ama ben şunu anlamıyorum, 1 kitabı nası 2 parça halinde film olarak yapabilirsin ki? Ya film yapmak bu değildir, cidden değildir. İnsanların cebindeki parayı almak, 2. film için para çıkartmaktır bu.

Kitaba sadık kalınmış evet iyide kalınsa ne olacak? film çıkmazki ilk yarıdan? bu kitabı 2 ye bölmek bile paragözlüğün simgesidir. 2 film yapacağına tek film yap, lotr kralın dönüşü gibi 3. buçuk saat yap? daha iyi olmazmıydı.

Azkaban tutsağı, sırlar odası, ateş kadehi bunlar bunun yanında çocuksu kalsada film olarak basarlar, hemde öyle böyle değil.
    Olaya sadece bu film olarak bakın, önceki filmleri unutun, filmin 2. yarısının da olacağını unutun. bide öyle bakın.
    İstediğiniz kadar kitaba sadık kalınmış, vs güzel film olmuş deyin. Bu film hp film serisinin en dibindeki film olarak kalacak. görün bakın. Ha 2. bölümde toparlayabilirler o ayrı.

Ben en kötü Hp filmlerine bile birden fazla kez gittiğim, kitabı 2 ye bölüp daha çok detay göstermeyi, daha az şey atlamayı doğru buluyorum(enkötü ihtimalle 1er kere gitsem daha doyurucu olur). Kaldı ki ben o berbat Hp oyunlarını bile illa bitiriyorum Sonuçta adamlar zorla sinemaya gelin demiyorki, Bana kalsa keşke 4. kitaptan beri 2 film yapıp daha az detay atlasalardı.

Ama Film serisi ile ilgili eleştiri yapacak olursam bu david yates olmaz. Kesinlikle yapımcıların suçu. bu konuda gerek "warner bros" a gerek "Haydan Films"e kızgınım, En baştan bir yönetmenle tüm seri adına anlaşma imzalamamaları bir hatadır bana göre. Yönetmen değişimi ister istemez kopukluk oluşturuyor. Ama bence son 3 filmi düşününce 7 Part1>6>5 dolayısıyla iyiye gidiş var.

Ek olarak konuyla alakasız ama bahsettiniz diye eklemek istiyorum Lotr de keşke 3 den fazla film olsaydı da en azından Tom Bombadil'i bir görebilseydim =)
  • quote:

quote:

quote:

Ben en kötü Hp filmlerine bile birden fazla kez gittiğim, kitabı 2 ye bölüp daha çok detay göstermeyi, daha az şey atlamayı doğru buluyorum(enkötü ihtimalle 1er kere gitsem daha doyurucu olur). Kaldı ki ben o berbat Hp oyunlarını bile illa bitiriyorum Sonuçta adamlar zorla sinemaya gelin demiyorki, Bana kalsa keşke 4. kitaptan beri 2 film yapıp daha az detay atlasalardı.

Ama Film serisi ile ilgili eleştiri yapacak olursam bu david yates olmaz. Kesinlikle yapımcıların suçu. bu konuda gerek "warner bros" a gerek "Haydan Films"e kızgınım, En baştan bir yönetmenle tüm seri adına anlaşma imzalamamaları bir hatadır bana göre. Yönetmen değişimi ister istemez kopukluk oluşturuyor. Ama bence son 3 filmi düşününce 7 Part1>6>5 dolayısıyla iyiye gidiş var.

Ek olarak konuyla alakasız ama bahsettiniz diye eklemek istiyorum Lotr de keşke 3 den fazla film olsaydı da en azından Tom Bombadil'i bir görebilseydim =)

Kesinlikle katılıyorum. Son bölümü 2 parçaya bölmek yaptıkları en iyi şeydi. Ne kadar çok ayrıntı varsa o kadar iyi. Bu arada arkadaşlar bence 2 bölümü ayrı ayrı düşünmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

Orijinalden alıntı: Creative_Director

quote:

Bu konudaki güzel yorumları gördükten sonra öğleden sonra filme gittim ve yorumumu söylüyorum.

Başarısızlık-Fail, Completely Failure, Fatal error.

Yemin ediyorum en berbat harry potter filmi? Lan ne oldu film ne zaman bitti? ben bunun içinmi geldim dedim resmen?

Vallahi billahi söylüyorum, bu forumdaki en ala harry potter fanatiklerinden biriyim, bütün kitaplarını okudum ama film yapmak bu değil ya,? Ne heyecan var ne birşey? Nerde serim düğüm çözüm nerde giriş gelişme? Film? Hani film?

Benimle aynı fikirde olan birini görmek güzel kesinlikle katılıyorum . Evet 5. 6. film çok kötüydü ama bu da kötüydü . Filme begendiğim 2 sahne var 1. si 3 kardeşin animasyonu 2. ve en çok begendiğim Dobby nin özgürlük nutuğu sahnesi. Geri kalan kısmın %90 ı geçiş sahneleri. Hele ki dans sahnesi .Şok oldum ne alaka diye?Yapmış olmak için film yapmasınlar artık. umudumuz şaban gibi olcak biraz ama umudumuz 2. part artık.

pek katılmıyorum, ama imzan dikkatimi çekti, Kutsal Kasenin Peşimde yi ben de okudum, süper

yorumun için teşekkür ederim yine de herkesin beklentisi farklı oluyor biraz da ondan oluyor bu begenmeme olayı :D Ben biraz ayrıntıya önem verdiğimden oluyor belkide bu kadar beklememek lazım. ama seri HP olunca ne bileyim . imzadaki kitaplara gelince Kutsal kasenin peşinde serisi gercekten mükemmeldir. Özellikle savas sahnelerinin detaylı anlatımı yaşiyormuş hissini çok rahat verir.Yazarın diğer kitaplarından Kral Arthur hakkında olanı da bir ara edinip okumayı kesinlikle planlıyorum.
  • Filme demin 2. kez izledim.Bu sefer türkçe dublaj izledim.Çünkü gittiğim yere orjinali gitmemiş ! (İlginç) Herneyse ilk gittiğimde arkadaşlarımla gitmiştim ve ilk gündü.Saat 5'te felan gitmiştik orjinal dil.Filmi izleyememiştim açıkçası,15 yaşındaki veletlerin filmin başlangıcından sonuna kadar gülüşmeleri felan filan.(Filme gülmüyorlar kendi aralarında konuşup espri yapıyorlar)Genel olarak ilk gittiğimden hiç birşey anlamamıştım.Çocuklarda vardı,mısır sesleri buna daha bi katkı yapıyordu.

Şimdi gittiğim ise 7'de başladı türkçe dublaja mecburen girdim.Çocukların olacağını düşündüm ama bi baktım çoğu kişi yetişkin ve gençti.Salon genişti.(Önceki gittiğim yer Mecidiyeköy Profilo,şimdi gittiğim Cevahir şişli)Buda herkesin daha rahat izlemesini sağladı.Kimseden ses çıkmadı vallaha herkes adam gibi izledi filmi.İlk başta pek beğenmemiştim ama bu izlediğimde beğendim.

Ama şunlar garibime gitti.

-Ron'un konuşmasını niye böyle salak yapmışlar ? Ulan Ron normal konuşuyodu orjinal dilde ?????
    -Harry Hermoni dansındaki Harry'nin ayağını bükmesi falan filan hoş olmadı o karanlık hakimiyetindeki filme...

Şunlarda sorularım...

-Kitabı okuyanlar dudleylerle veda nasıldı anlatabilirmi ? (merak ettim)
    -ölüm yadigarlarından o diriltme taşımıydı neydi onu tam anlayamadım.birisi açıklarsa sevinirim.

isteklerim

-Lunaların evindenbende istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahmetli midiyeci

-Ron'un konuşmasını niye böyle salak yapmışlar ? Ulan Ron normal konuşuyodu orjinal dilde ?????

- Hangi kitap tı tam hatırlamıyorum ya da yazarla bir söyleşide de olabilir. Ron un R harflerini söyleyemeyen ve bazı kelimeleri yutan bir çocuk olarak tanımlamıştı J.K.Rowling
  • dudley giderken babasına o ( harry) napıcak diyordu ona nolcak gibisinden vs. işte orda harry ile el sıkışıyorlardı duygusal bir sahneydi.. dudley aslında harry i seviyormuş gibi yazılmış yani kitapta :)

diriltme taşını da elinde 3 kez çevirirsen ölmüş insanlardan istediğin kişiyi yanına çağırıyorsun ama onlar tam anlamıyla hayata dönmüyorlar son derecede ruhsuz ve dünyaya ait değillermiş gibi oluyorlar.

bu arada anlamıyorum azkaban tutsağı cidden güzelmiydi ? serinin en gıcık kitabı ve filmleri arasında ( 5 ve 6 yı geçemez )

bu david yates denen şahıs seriyi rezil kepaze etti son derece yeteneksiz bir yönetmen .

bence serinin en orjinal ve adamakıllı filmi Sırlar Odası.FİLM budur dedirtiyor insana her sahne çok başarılı sıkıcı tek bir yer bile yok :) ateş kadehi güzel ondan sonrada :) 6 ya değinmek bile istemiyorum sanki bu çocuklar 7 . filmde cisimlenmeyi kitaptan öğrenmişler gibi zırt prt cisimleniyorlar . Resmen o cisimlenme dersleri çekilmemiş böyle bir rezillik yok. AYrıca cisimlenme in biçimide sürekli değişiyor bu nasıl bir yönetmen kardeşim bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor cidden hiç sevmiyorum kim bilir part2 de neler olcak :S

part 2 ninde en büyük aptallığı voldemort ve harry büyük salonda değilde bahçede savaşıyorlar . BU adam bence kendinden bişiyler katmayı kesmeli dokunudğunu mahvediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykuttb -- 20 Kasım 2010; 23:56:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord De Seis

quote:

Orijinalden alıntı: rahmetli midiyeci

- Hangi kitap tı tam hatırlamıyorum ya da yazarla bir söyleşide de olabilir. Ron un R harflerini söyleyemeyen ve bazı kelimeleri yutan bir çocuk olarak tanımlamıştı J.K.Rowling

eh bizimkilerde sanki yazarın tüm söyleşilerini takip ediyorda ona göre dublaj yapıyorlar heralde..

tam anlamıyla izleyicileri güldürmeye yönelik saçma salak bir dublaj ( ki bazı kesimlerde gülüyor hani komikmiş gibi ) her filmde aynı saçmalık cidden çekemiyorum ama mecbur gitmek zorundada kalıyoruz :S neden altyazılı çıkarmıyolarsa ..
  • fazla yazmayacagım gittim hiç beğenmedim berbattı ve sıkıla sıkıla izledim keşke başka filme gitseydim diyorum hiç beğenmedim hiç
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

quote:

Bu konudaki güzel yorumları gördükten sonra öğleden sonra filme gittim ve yorumumu söylüyorum.

Başarısızlık-Fail, Completely Failure, Fatal error.

Yemin ediyorum en berbat harry potter filmi? Lan ne oldu film ne zaman bitti? ben bunun içinmi geldim dedim resmen?

Vallahi billahi söylüyorum, bu forumdaki en ala harry potter fanatiklerinden biriyim, bütün kitaplarını okudum ama film yapmak bu değil ya,? Ne heyecan var ne birşey? Nerde serim düğüm çözüm nerde giriş gelişme? Film? Hani film?

Benimle aynı fikirde olan birini görmek güzel kesinlikle katılıyorum . Evet 5. 6. film çok kötüydü ama bu da kötüydü . Filme begendiğim 2 sahne var 1. si 3 kardeşin animasyonu 2. ve en çok begendiğim Dobby nin özgürlük nutuğu sahnesi. Geri kalan kısmın %90 ı geçiş sahneleri. Hele ki dans sahnesi .Şok oldum ne alaka diye?Yapmış olmak için film yapmasınlar artık. umudumuz şaban gibi olcak biraz ama umudumuz 2. part artık.

pek katılmıyorum, ama imzan dikkatimi çekti, Kutsal Kasenin Peşimde yi ben de okudum, süper

yorumun için teşekkür ederim yine de herkesin beklentisi farklı oluyor biraz da ondan oluyor bu begenmeme olayı :D Ben biraz ayrıntıya önem verdiğimden oluyor belkide bu kadar beklememek lazım. ama seri HP olunca ne bileyim . imzadaki kitaplara gelince Kutsal kasenin peşinde serisi gercekten mükemmeldir. Özellikle savas sahnelerinin detaylı anlatımı yaşiyormuş hissini çok rahat verir.Yazarın diğer kitaplarından Kral Arthur hakkında olanı da bir ara edinip okumayı kesinlikle planlıyorum.

aynen, cCc Bernard Cornwell cCc :D
    ben de Kral Arthur serisini okumayı düşünüyorum, yazar cidden beni havaya sokuyo :D
  • Yarın gidicem, hafızamdan sildim kitabı gerçi ama yine de küfür edicem David Yates'e.
  • Filme dün pendikte gittim.Teknik açıdan yetersiz bi salondu.Neyse filme geleyim.
    Açıkca söyleyebilirim izlediğim en değişik ve kitabın havasını en iyi yansıtan filmdi.Emma watson ve H.B.Carter'ın oyunculukları mükemmeldi.Efektler harikulade idi.Kitaba gerçekten sadık kalınmış.Bazı yerler hariç ama film sonuçta.Dobby mükemmeldi.Sihir bakanlığı sahnesi çok güzeldi.Hortkluğun yok edilmesi vs. Ha birde Emma nın işkence sahnesi...Biraz sıkıcı bi film olmuş ama bence olmuş yani Yates biraz daha gayret etse yaparmış sanki.Bu arada Yates'e tek sözüm var gitsin animasyon filmi çeksin.Üç kardeş animasyonu gerçekten mükemmeldi.Neyse film genel olarak güzeldi 8.5/10
  • 5. filme kadar kendine has çizgisinde giden seriyi, 5. filmden itibaren David Yates denen dizi yönetmeni devraldı. Serinin en uzun kitabı olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı'na, film serisinin en kısa filmini çekti. Karanlık atmosferiyle bizi tir tir titretmesi gereken Melez Prens'i romantik komediye çevirdi. Bu iki faciadan sonra bu filmden pek beklentim yoktu. Ama David Yates resmen şaşırttı beni bu sefer. Çok güzel bir iş çıkarmış. Evet film çok ağır ilerliyor ikiye bölündüğü için. Ama bana göre bu durum, özellikle kitabı okumuş olanlar için çok daha iyi olmuş. Kitap bazı detaylar dışında aynen yansıtılmış. Ama Harry ile Hermione'nin dans sahnesi yerine, kitapta yer alan Harry'nin teyzesi, Dudley ve eniştesiyle vedalaştığı yer konulsaymış çok daha iyi olurmuş. Özellikle yadigarların hikayesinin anlatıldığı animasyon çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim
  • Ateş Kadehi kitaba göre çok kötü bir filmdi bence. Karakter silmeler. Olay atlamalar. Yeni şeyler eklemeler. Kitaba hiç sadık değildi bence. Kitabı yeniden okuyorum sanki filmi izliyormuşum gibi oldum. Bence serinin en iyi uyarlamasıdı bu film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Bayramda gittim ben de harikaydı ayrıca şu Emma Watson'a bir kez daha aşık oldum neden böyle bir hatun Türkiye'de doğmaz.

+9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999...
  • quote:

Sonuçta adamlar zorla sinemaya gelin demiyorki

Nasıl demiyorlar sen 6 filmini de izleyip son filmini ikiye böldüler diye izlememezlik eder misin?
  • 1. bölüm gerçekten çok sıkıcıydı ve aksiyon yününden hiç birşey yoktu. bunun nedeni kesinlikle filmi 2 ye bölmeleri. diğer filmlerdede öyle değilmi hareketli sahneler yarıdan sonra başlamıyormuydu. çünkü kitaptada asıl aksiyon ve hareket sonlara doğru başlıyor. eminim 2. bölüm çok daha iyi ve hareketli olacak...yinede güzeldi detaylar kaçırılmamış.
  • 7. kitap tek 1 filme sığmayacak kadar mevzu-aksiyon içeriyordu. Ya 5 saat çekmeleri gerekirdi ya da kitaptaki detayların %60-70ini atlayıp bütün fanların tepkisini çekmeleri... 2ye bölmeleri doğru bir karardı ve part 1 de kıvamında olmuş, bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaZor

quote:

Sonuçta adamlar zorla sinemaya gelin demiyorki

Nasıl demiyorlar sen 6 filmini de izleyip son filmini ikiye böldüler diye izlememezlik eder misin?

Etmem, çünkü ben zaten 2 film olmasını destekliyorum.
  • Adamlar kitaba bağlı kalmıyorlar suç kitaba bağlı kalıyorlar suç. Ne çok beklentileriniz var sizin anlamak güç . Bu bir seri film ve böyle ilerliyor. Siz beğenmiyorsunuz diye adamlar senaryomu değiştirsin . Şurda okudukça yorumları sinirlerim dahada bozuldu...
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.