Şimdi Ara

HARRY POTTER mı PERCY JACKSON mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizce hangisine baslamaliyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu soruyu sormakta ciddi misin yoksa dalga mı geçiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Bu soruyu sormakta ciddi misin yoksa dalga mı geçiyorsun?

Yoo dalga gecmioyorum ayrica kisiden kisiye degisir de

• Harry Potter
  • quote:

Orijinalden alıntı: infected3

Harry Potter

Tesekkurlerr
  • Harry Potter'a başla ardından filmlerini tekrar izle oh mis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

Harry Potter'a başla ardından filmlerini tekrar izle oh mis.

ahahahah mantıklıymış :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: çalışkan2000

quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

Harry Potter'a başla ardından filmlerini tekrar izle oh mis.

ahahahah mantıklıymış :D

Öyledir
  • Tabi ki Harry Potter
  • bloguna içerik eklersen destek olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vejeteryanzombi

bloguna içerik eklersen destek olurum

Tesekkurler

• Birinci mesajdaki soruyu yanlış anlama.
    Harry Potter'la kıyaslanabilecek tek kitap Lotr Serisi'dir. Ve ben HP'yi daha çok severim.
    Dolayısıyla kesinlikle HP diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

Birinci mesajdaki soruyu yanlış anlama.
    Harry Potter'la kıyaslanabilecek tek kitap Lotr Serisi'dir. Ve ben HP'yi daha çok severim.

Buz ve atesin sarkisini okumadin muhtemelen. Lotr ile ancak bu kapisir. Hp de guzeldir ancak cocuksu ve bunlarin kalitesinde degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robb_Stark

quote:

Buz ve atesin sarkisini okumadin muhtemelen. Lotr ile ancak bu kapisir. Hp de guzeldir ancak cocuksu ve bunlarin kalitesinde degil

Nickinden dolayı tartışmaya gerek yok. Ama bikaç kelam edeyim.
    Buz ve ateşin serisi dizisiyle ünlü olan bir kitap serisidir. Kitaplarını okumadım. Kitabın dili nasıldır bilmem ama daha bugüne kadar okuduum hiçbir kitapta HP'deki dile, akıcılığa, betimlemeye rastlamadım.
    Çocuksu demişin. İnsanlarda genel kanı var, kitap 10-17 yaşındaki bir kitabı anlattığı için. Belki ilk kitap biraz çocuksu kaçabilir ama diğerleri için bunu söyleyemezsin.
    Ayrıca bana göre HP Lotr'dan iyidir. Ama dünya geneline baktığında herkes iki seriden bahseder. HP ve Lotr. Senin dediğin serinin bunlarla kapışabilmesi için önce efsane olması gerekir.

• Soruya bak dalga geçiyor
  • LotR'un yeri ayrı HP'nin ayrı, tek ortak noktaları fantastik olması. Yani demek istediğim fantastik olsalar bile çok ayrı türdeler. Ayrıca tüm dünyanın bu ikisini bilmesi bunları en iyi iki yapmaz, sırf reklamla tüm dünyada bilinen serilere rağmen onlardan kat kat iyi olmasına rağmen kötü pazarlama sonucu daha küçük kitlelerce efsane olmuş seriler de var. Demek istediğim hangisi iyi tartışmanın anlamı yok. Ama şuna katılıyorum, HP LotR'un yanında çocuk kitabı kalır ve bana göre Percy Jackson da Harry Potter'ın yanında okumaya başlama kitabı olarak kalır.
    HP mi PJ mi dersen milyonlarca kez HP derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 6 Aralık 2013; 19:32:17 >
  • quote:

quote:

quote:

Buz ve ateşin serisi dizisiyle ünlü olan bir kitap serisidir. Kitaplarını okumadım. Kitabın dili nasıldır bilmem ama daha bugüne kadar okuduum hiçbir kitapta HP'deki dile, akıcılığa, betimlemeye rastlamadım.
    Çocuksu demişin. İnsanlarda genel kanı var, kitap 10-17 yaşındaki bir kitabı anlattığı için. Belki ilk kitap biraz çocuksu kaçabilir ama diğerleri için bunu söyleyemezsin.
    Ayrıca bana göre HP Lotr'dan iyidir. Ama dünya geneline baktığında herkes iki seriden bahseder. HP ve Lotr. Senin dediğin serinin bunlarla kapışabilmesi için önce efsane olması gerekir.

Game of thrones gerek kitabi gerekse dizisiyle coktan efasane oldu zaten. Yarattiklari dunya anlatimi karakterleriyle olaylariyla karsilasabilecek iki fantastik seri vardir GOT ve LOTR. Hp iyiydir. Kitabi cok akicidir. Ilkini okumustum. Ancak daha cok cocuk ve genclere yoneliktir. Tabi yetiskinlerden de okuyanlar var. Ancak Got ve Lotr ile kiyaslanamaz. Bundan 5 yil once seri cok bilinmeden once deseydin belki haklisin derdim. Ancak simdi tum dunya biliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Game of thrones gerek kitabi gerekse dizisiyle coktan efasane oldu zaten. Yarattiklari dunya anlatimi karakterleriyle olaylariyla karsilasabilecek iki fantastik seri vardir GOT ve LOTR. Hp iyiydir. Kitabi cok akicidir. Ilkini okumustum. Ancak daha cok cocuk ve genclere yoneliktir. Tabi yetiskinlerden de okuyanlar var. Ancak Got ve Lotr ile kiyaslanamaz. Bundan 5 yil once seri cok bilinmeden once deseydin belki haklisin derdim. Ancak simdi tum dunya biliyor.

Sadece ilk kitabı okuyup çocuksu demen olmamış. Ben de üstteki yazıda ilk kitabın biraz daha çocukça olduğunu ama diğerlerinin öyle olmadığından bahsetmiştim. Olay büyük bir dünya kurgulamak değil. Bugün ben de 7 ırk 7 ülke kurar bunları savaştırırım. Olay büyük dünya kurgulamaksa Lotr serisinin yanına hiç bi kitap yaklaşamaz. Orada büyük bir dünya inşaa edilmiştir. Silmarilion başlı başına dünyayın varoluşunu anlatır mesela.
    Kitaplarda olay seni orada yaşatabilmektir. Ben Hogwarts kulelerinde, gizli geçitlerinde, dersliklerinde gezerek gördüm HP'yi. HP'yi HP yapan budur. Lotr, Lotr yapan da büyük bir dünya inşaa edip HP kadar olmasa da yine de müthiş derecede seni orada gezdirebilmesidir.
    Anlatabilmişimdir umarım. Tabi herkesin beğendiği, zevk alığı şeyler farklıdır fakat bazı su götürmez gerçekler vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

LotR'un yeri ayrı HP'nin ayrı, tek ortak noktaları fantastik olması. Yani demek istediğim fantastik olsalar bile çok ayrı türdeler. Ayrıca tüm dünyanın bu ikisini bilmesi bunları en iyi iki yapmaz, sırf reklamla tüm dünyada bilinen serilere rağmen onlardan kat kat iyi olmasına rağmen kötü pazarlama sonucu daha küçük kitlelerce efsane olmuş seriler de var. Demek istediğim hangisi iyi tartışmanın anlamı yok. Ama şuna katılıyorum, HP LotR'un yanında çocuk kitabı kalır ve bana göre Percy Jackson da Harry Potter'ın yanında okumaya başlama kitabı olarak kalır.

quote:

LotR'un yeri ayrı HP'nin ayrı, tek ortak noktaları fantastik olması.

Bunu anlayabilenler iki kitaptan da zevk almayı becerenlerdir zaten.
    Benim kıyasımdaki amaç, şu kitabı mı okuyayım şunu mu okuyayım denilecekse ve bu kitaplardan biri HP ise karşısında ancak Lotr olabilir diyorum. İkisi de çok özgün ve türlerinin ilk sağlam kitaplarıdır.
    Ayrıca reklam olayında haklısın ama şunu gözardı ediyorsun, ne HP ne Lotr buralara reklamla gelmedi. Öte yandan GoT dizisinin reklamı sayesinde popülerliğini artırdı.

Bu arada diğer arkadaşa söylemek istediğim birşey var, diziyi ilk yayınlandığından beri takip ederim. Hatta geçen yıl ki pembe diziyi bile çıkar çıkmaz izledim ve her defasında hayal kırıklığına uğradığım halde bir sonraki bölümü bekledim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

LotR'un yeri ayrı HP'nin ayrı, tek ortak noktaları fantastik olması. Yani demek istediğim fantastik olsalar bile çok ayrı türdeler. Ayrıca tüm dünyanın bu ikisini bilmesi bunları en iyi iki yapmaz, sırf reklamla tüm dünyada bilinen serilere rağmen onlardan kat kat iyi olmasına rağmen kötü pazarlama sonucu daha küçük kitlelerce efsane olmuş seriler de var. Demek istediğim hangisi iyi tartışmanın anlamı yok. Ama şuna katılıyorum, HP LotR'un yanında çocuk kitabı kalır ve bana göre Percy Jackson da Harry Potter'ın yanında okumaya başlama kitabı olarak kalır.

quote:

LotR'un yeri ayrı HP'nin ayrı, tek ortak noktaları fantastik olması.

Bunu anlayabilenler iki kitaptan da zevk almayı becerenlerdir zaten.
    Benim kıyasımdaki amaç, şu kitabı mı okuyayım şunu mu okuyayım denilecekse ve bu kitaplardan biri HP ise karşısında ancak Lotr olabilir diyorum. İkisi de çok özgün ve türlerinin ilk sağlam kitaplarıdır.
    Ayrıca reklam olayında haklısın ama şunu gözardı ediyorsun, ne HP ne Lotr buralara reklamla gelmedi. Öte yandan GoT dizisinin reklamı sayesinde popülerliğini artırdı.

Bu arada diğer arkadaşa söylemek istediğim birşey var, diziyi ilk yayınlandığından beri takip ederim. Hatta geçen yıl ki pembe diziyi bile çıkar çıkmaz izledim ve her defasında hayal kırıklığına uğradığım halde bir sonraki bölümü bekledim.

LotR'u zaten tartışmaya bile gerek yok, Harry Potter'ı da cok severek okudum özellikle son kitabı elimden bırakamayıp 2-3 günde bitirdim 6-7'yi ciktigi gun aldım ve diğer kitaplar da ilk olmasa da ilk basılan kitaplardan hep. O dünya çapında bilinmek iyi olmanin sonucu olmak zorunda degil aklamina gelen cumleyi HP'den bağımsız olarak yazdım. Yoksa HP bence hakkıyla tüm dünyada bilinen bir seri ama dediğim gibi bunlar oznel yargılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.