Şimdi Ara

Harry Potter Reboot (2027) | HBO (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
6
Favori
4.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorma adam konsantre zenci resmen, pelerin ile aynı renk seçilmiyor bile. Bölüm başı bütçesi 100 milyon olan, tarihin en iyi dizilerinden biri olabilecek potansiyele sahip bir eseri böyle baltalamak gerçekten çok ayıp çok büyük terbiyesizlik ya.

Saçma sapan bişi
    Yine izleyeceğiz de pek bişi beklemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahinAbi -- 26 Mart 2026; 2:33:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snape siyahi olduğu için James ve arkadaşlarının ona yaptıklarından sonra sadece zorba değil aynı zamanda ırkçı gözükecekler bunu istemeyeceklerdir bakın James ırkçı değil en yakın arkadaşlarından biri de siyahi denilebilsin diye çapulculardan biri bence %90 siyahi olacak hazırlanın şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewe34 -- 26 Mart 2026; 8:55:23 >

Bütçe arttıkça dizilerin içine daha fazla etmeyi başarmışlar diye yorumladım.

Bir düğmeyi yanlış iliklediğinizde diğerlerinin de yanlış iliklenmesi gibi birsürü istenmeyen etki ortaya çıkacak. Dediğiniz gibi bir tarıfı düzeltelim derken diğer tarafları da bozup ortalığa çingene çadırı gibi bir şov çıkma olasılığı var. Normalde bu kitaplar ile hiçbir ilgisi olmayan türde bir ırkçılık endişesi eklenecek halbuki sadece kaba bakmak yerine içeriğe baksalardı zaten Harry Porter serisinde ırkçılık karşıtı mesajlar casta zenci eklenmese bile (yarım kan vb vb) işleniyordu.

Hagrid'de fena değil. Nick Frost benim bildiğim komedyen oyunculardan biri. Hagrid'in altından kalkar gibi görünüyor. Hagrid esprili komik bir adam zaten.

Dumbledore bence çok iyi olmuş. John Lithgow çok iyi oyuncudur.

Hermione'yi beğenemedim. Emma Watson'un çoçukluğu çok güzeldi. Onun dışında Harry ve Ron iyi duruyor.

burada esas sorun bence Snape bilerek karakteri siyahi yapmışlar. Adam Driver'a para mı yetmedi? tamamen art niyet, kıllık yapmak siyahi lobisi o kadar üstün ki demek ki birileri yine tuşa basmış J.K Rowling nasıl izin verdi anlamıyorum. Voldemort'u kim oynayacak bakalım. Cillian'a teklif verilmişti en son o da oynayamayacağım asla diye bir şey söylediğini hatırlıyorum.

yıl sonu geliyormuş (noel'de) bazı karakterleri göz yumup her türlü izleyeceğiz, bu evreni seviyorum.

AMD Ryzen 5 7600 | ASUS PRIME B650M-K | CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 | GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8GB GDDR6 | CORSAIR 1TB MP600 CORE XT | CORSAIR iCUE 3000D AIRFLOW | CORSAIR CX750 750W 80+ Bronze | SteelSeries Rival 3 | Logitech G213 | SteelSeries Arctis Nova 5 | ASUS TUF GAMING VG279Q5A 27" 200Hz 0.3ms HDMI DP G-Sync FreeSync FHD Fast IPS Gaming Monitör

• Hakushu90 kullanıcısına yanıt

Seri bittikten sonra bir anda durup dururken Dumbledore aslında eşcinseldi diye açıklama yapan da lanetli çocuk oyununda siyahi hermione seçimine onay ve destek veren de rowlingti al birini vur ötekine hepsi saçma sistemin çarkı olmuşlar

seri bittikten sonra değil kitapta da zaten dumbledore grindelwald ile bir nevi aşk var aralarında o kısım doğru

Kitaba sadık kalacağız diye seçtiler dizideki hermioneyi

filmdeki gibi güzel değil kitapta zaten

Harry Potter Reboot (2027) | HBO

yalnız helal olsun, çocuk oyuncular baya iyi gözüküyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fragmanı çok beğendim, tam Harry Potter filmi tadındaydı. Taa ki 1:39'a kadar. İlk iki filmi sinemada izlemiştim, vay be. Aralık ayında bombalar üst üste geliyor.Harry Potter Reboot (2027) | HBO 

Harry Potter Reboot (2027) | HBOHBO Max Türkiyeyoutube
    Hogwarts'ta yeni bir dönem başlıyor. HBO Original dizisi Harry Potter ve Felsefe Taşı aralıkta HBO Max'te. #HarryPotterHBO
    https://www.youtube.com/watch?v=qJ4FI2Gfu5g

• Şu çocuğun yüzünü ilk gördüğümde yapay zeka zannettim, harry potter dan daha fazla harry potter olmuş.

Ayrıca solda ki adamı sağdaki mi oynayacakmış, Allahın gücüne gitmesin ama insana bile benzemiyor bu, yüzüklerin efendisinde uruk hai oynar rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dosner -- 27 Mart 2026; 17:56:51 >

• Dalga gecen cok trailer sonrasi

x (formerly twitter)
    Huff (@Huff4Congress) on X
    https://x.com/huff4congress/status/2037217303071273076?s=46

Yeni Snape’in Böcürt’ü

x (formerly twitter)
    Huff (@Huff4Congress) on X
    https://x.com/huff4congress/status/2037348443706835079?s=46

x (formerly twitter)
    Peak film moments (@movie_tvshows_) on X
    https://x.com/movie_tvshows_/status/2037230596477350385?s=46

x (formerly twitter)
    RPG Enjoyer 🐉 (@BasedRPG) on X
    https://x.com/basedrpg/status/2037221619613982764?s=46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 27 Mart 2026; 18:41:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Snape seçimi ile ilgili benim iki düşüncem var.

İlki Alan rickman karakter ile o kadar özleşti ki, teklif edilen kimse bu karakteri taşımak istemedi. Çünkü her kim olursa olsun bir Alan Rickman değil linci yiyecek ve kariyerinde böyle bir fiyasko riskini hiç kimse almaz. Yeni ekip açıklanır açıklanmaz çocuk oyuncular linçlenmeye başlandı ve Daniel ve Rupert direkt aradık desteklerimizi verdik kesinlikle çok iyi olacaklar minvalinde açıklama yaptılar. Bir Emma Watson çıkıp birşey demedi. O yüzden de yeni Hermione ye yükleniyorlar. Özellikle ten rengi ile alakalı. Sosyal medya bir gecede kariyer bitiren bir canavara döndüğü için kimsenin risk almamasını anlıyorum. Bundan kaynaklı da yönetmen ve senarist ekip zenci yapalım hem sjw tayfa susar hem zaten kimse Alan Rickman ile karşılaştıramaz demiş olabilir.

İkincisi ise, Rowling'in son yıllarda sık sık eşcinsel karşıtı açıklamalar yaptığı biliniyor. Rowling geri bakmayınca bu sjw akımı konuyu ırkçılığa çekip Rowling aslında koyu ırkçı kitaplarda bile karakterleri ırkçı yazmış a getirdiler. Cho nun ismi, Seamus ın sürekli birşeyler patlatması, Kingsley in soyadı gibi herşeyi didik didik edip bakın çocuklarımız ırkçı yapacak linci yedi.

Bu öyle bir hal aldı ki Hogwarts Legacy oyunu için iptal kampanyası düzenlendi. Oyunun yapımcıları oyunun satışı düşmesin diye Rowling in oyunla bir alakası yok ona bişi danışmadık diye açıklama yaptı. Üzerine aşırı gereksiz bir farklı ırklardan öğrenci yerleştirmesi yaptılar sırf gaz almak için.

Uzun lafın kısası HBO böyle bir linçten en az zararla çıkmak için böyle bir zorunlu seçim yapmış olabilir.

Snape cast ından herkes gibi ben de memnun değilim. Hikayenin ilerisini hepimiz bildiğimiz için bu seçimin nasıl bir yanlış anlaşılmaya sebep olacağını görüyoruz. Senaristler de görüyordur. Essiedu beni öldürmekle tehdit ediyorlar derken abarttığını da düşünmüyorum.

Ancak trailer ın hep istediğim gibi o karanlık havada olması beni memnun etti. Golden Trio bana göre mükemmel adeta kitaptan fırlamış gibi. Kitapları okuyanlar filmlerin kötü bir uyarlama olduğu konusunda benle hemfikirdir diye düşünüyorum. O yüzden bu kitapların hakkını verecek bir yapım olabileceği hissi beni mutlu ediyor.

Ben en azından ilk sezonun çok iyi olacağını düşünüyorum. Umarım bir House of Dragon faciası ile karşılaşmayız.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• bu zenci sjw işini salmanın zamanı geldi kazanılacak bir savaş değil

iş iyi olsun yeter

İlki tamamen yanlış hocam. Alan Rickman'dan sonra hemen hemen bütün HP hayranları Adam Driver'ı istiyordu Snape rolü için.

• Dizi büyük ihtimalle woke saçmalığı ile heba olup gidecek...Elbette izleyenler olur ancak hiçbir zaman 2000'lerde çekilen sinema filmlerinin yerini alabilecek bir yapım olmayacaktır zira her ne kadar filmler bu evren için yeterli olmasada en azından woke saçmalığına bulaşmamışlardı.Bu yüzden birçok eksikliklerine rağmen kült olmayı başardılar.

Burada ise daha oyuncu seçimlerinden bizleri nasıl bir dizinin beklediğini görebiliyoruz.Kitaplarda bemyaz tenli olarak açık açık tasvir edilen Snape karakterini direk zenci yapmaları dahası Harry Potter'ın eniştesi ve onun oğlunun 'şişman' olarak tasvir edilmelerine rağmen bu dizide normal kiloda gösterilmeleri ile dizide woke kültürünün egemen olacağını söyleyebiliriz.

Kaldı ki her şeye ırkçı bir yaklaşımla yaklaşan woke akımının etkisinde olan bu dizide 'zenci' Snape'in dizi boyunca beyaz bir çocuk olan Harry Potter'e yapacağı zorbalıkları nasıl gösterecekler merak ediyorum.Özellikle Harry Potter'ın babası 'beyaz' James Potter'ın öğrencilik yıllarında 'zenci' Snape yapacağı zorbalıkları gösterebilecekler mi gerçekten merak ediyorum.Yani burada yapımcılar ne yapacaklar gerçekten ilginç olacak.

Gerçi merak etmeye gerek yok.Filmleri izleyenler ve kitapları okuyanlar Snape'in Harry Potter'ı korumak için ona zorbaca davrandığını ve Voldemortun yanına sızabilmek için kasten kötülükler yaptığını biliyordur.James Potter ise zorba bir karakter olduğu için Snape'e zorbalık yapıyordu.Yani Snape gibi amacı 'iyi' değildi.Saf kötü olduğu için Snape kötülük yapıyordu.

Şimdi ise dizide Snape karakterini 'zenci' bir oyuncu canlandıracağı için bu karakterin yaptığı tüm zorbalıklar 'meşru iyi bir amaca' oturtularak izleyiciye aktarılacakken beyaz James Potter'ın sırf kötü olduğu için 'zenci' Snape'e zorbalık yaptığı sahneler izleyiciye izlettirilecek.Normalde kitaplarda her iki karakterde 'beyaz' olduğu için ortada ırkçı bir yaklaşım söz konusu değildi ancak şimdi kasıtlı şekilde Snape'i zenci yapmaları ile vermek istedikleri mesaj belli...Kısacası zenciler 'iyi'dir;beyazlar 'kötü'dür algısını izleyeceğiz.

Yani ilaki zenci bir karakter koyacaklardı ve zenci oyuncu seçiminin altında 'ırkçı' bir amaç yoktu o halde James Potter'ı 'zenci' yapsalardı ya da Harry Potter'ın eniştesini veyahu onun oğlunu zenci yapsalardı.

Ama yok...Hikaye içerisinde oldukça kritik bir öneme sahip ve idealleri uğruna kendisini kötü gösteren,kendini feda eden ve kitaplarda 'bemyaz' tenli olarak tasvir edilen Snape'i 'zenci' yapmak daha çok işlerine gelmiş...

Öte yandan oyuncu seçimlerinin geri kalanı kabul edilebilir seviyede olduğunu söyleyebilirim.Özellikle Harmony karakteri kitaplara uygun seçilmiş...Ha bir de umarım Weasley karakterini filmlerdeki gibi ezik olarak aktarmazlar zira bildiğim kadarıyla Weasley filmdekilerin tam aksine zeki ve cesur bir karakterdi. 

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.