Şimdi Ara

Harita dil, dilinde sıkıntısı olan varmı aramızda ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, arkadaşlar dilimde yaklaşık 2-3 yıldır harita dil denen bir durum söz konusu. En az 3-4 doktora gittim 2 kez detaylı tahlil yaptırdım tüm değerler normal çıkıyor. Doktorların en son dedikleri şey harita dil . Açıkçası çok rahatsız ediyor sürekli dilimde ve boğazımda bir yanma acıma tahriş olmuş gibi bir durum söz konusu. Sabah kalktığımda özellikle çok daha fazla etkili hiç bir şey yemek içmek istemiyor canım. Böyle bir sorunu olan, tavsiyede bulunacak arkadaş varmı aramızda ? Teşekkürler ( Resim koymak istemedim, aramızda bilgisi olan var ise gönderebilirim )

• Benimde bir bucuk senedir ayni sikayetim var birauru doktora gittim harita dil diyen de oldu tahris diyen de ama neteki resimlerden anladigim kadariyla bencede harita dil.. Once beyaz bi yuvarlak oluysuyor daha sonra o yuvarlak halka seklinde aciliyor kenarlari beyaz cizgili oluyor..benim canimi yakiyorr bu durum senin de aciyo4 mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceren6578. C kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde, ufak bir noktayla başlayıp büyüyor ve hiç bir şey yemek istemiyor canım, su ve yoğurt dışında. 10 günde bir iyi olur gibi oluyor 1 gün falan sonra tekrarlıyor sürekli. Geçenlerde yaklaşık 1 hafta iyi oldu. Ne yaptın dersen, ben mideden şüpheleniyordum sabah kalktığımda berbat durumda oluyor çünkü dilim ağzımın içi yanmış gibi dilimin kenarları buruşmuş gibi oluyordu. Mide koruyucu almaya başladım sabahları ve her yemekten sonra TANFLEX gargara ( 4 TL ) kullandım düzenli olarak 2 gün içinde düzeldi ve 7-8 gün çok normaldi ( 2-3 yıldır bu rahatsızlığım var ilk defa bu kadar uzun düzgündü ).Sevindim tabi şifa buldum diye ama düzenli olarak kullanmama rağmen mide koruyucu ve gargarayı tekrarladı. Sonrada bıraktım yine ikisinide aynı acıma yanma devam. Endoskopi çektirmeyi düşünüyorum. Bu arada geçtiğimiz yıllarda özel ve devllette bu sıkıntıyla ilgili bir sürü detaylı test yaptırmıştım çözüm bulamadılar her şey normaldi.

• hocam harita diliniz nasıl oldu. bende de anlattığınız gibi önce ufacık beyaz içi dolu bir daire çıkıyor, ardından daire açılıyor ortası kırmızı kenarları beyaz kalıyor. daha sonra yavaş yavaş beyazlıklar azalıyor ve on gün içinde iyileşiyor. Beş altı tane aynı anda çıkabiliyor. Cildiye-kbbcileri dolaştım kimse tam teşhis koyamadı. Kimisi candida ilacı verdi, kimisi kenakort tarzı ilaçlar. Demir-b takviyeleri. Hiçbiri işe yaramadı.

Ben de harita dil olduğunu düşünüyorum artık. Behçet taraması da negatif çıktı. Kan tahlilleri normal. Kafaya takma takma diyorlar da insanın canı sıkılıyor.
    Tam geçer gibi oluyor, üç-dört güne yine aynı.
  • Gordon Milne kullanıcısına yanıt
    Geçmedi yaklaşık 3-4 yıldır var bir iyi bir kötü :/ Sıcak yemek çay vs. tüketmiyorum ılık olmasına dikkat ediyorum. Baharatlı salçalı şeylerden uzak duruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_cyberia -- 13 Aralık 2018; 10:29:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.