Şimdi Ara

Harici ses kartını rocksmith için modifiye (eeprom)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, rocksmith adlı bir oyun var ve bu oyuna gerçek gitar bağlayıp çalıyorsunuz. Bunun için oyunun kendi kablosu var ve fiyatı 300-400 Tl. Harici bir ses kartını biraz değiştirerek kullanılabildiğini gördüm. https://github.com/fluffyanvil/Rocksmith-Diy-Realtone-Cable/wiki

    Harici ses kartına eeprom 93c46 bağlanması şeklinde yapılıyor bu sistem. Sadede gelirsem, ben bir şeyi öğrenerek yapmayı tercih ediyorum son bir aydır da elektronik ve programlama konusunda kendi çapımda gelişmeye çalışıyorum. Bu eeprom 93c46 tam olarak nedir? Anladığım kadarıyla eepromu kodlayıp ses kartına bağlamak gerekiyor, kodlamak için de arduino kullanılıyor. Bu projede bana yardımcı olabilecek var mı?
    https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/harici-ses-karti-cm108-hoparlor-mikrofon-girisi-P361761862?gclid=EAIaIQobChMI08f-y9LP6QIVB-vtCh3NgAkEEAYYASABEgKzmPD_BwE&gclsrc=aw.ds

    cm108 içeren şöyle bir ses kartı buldum bunu almayı düşünüyorum ancak olur mu bilemiyorum, elimde arduino uno da mevcut ve entegre olarak da :https://www.robotistan.com/93c46-so8?language=tr&h=2c7860b7&gclid=EAIaIQobChMIzqHXoZ3R6QIVwsmyCh3smwZJEAYYASABEgIcZ_D_BwE uygun mu?







  • Hocam attığınız rehber gayet açık. 93c46 EEPROM alacaksınız ve görseldeki şekilde arduinoya bağlayıp verilen firmware'yi EEPROMa yükleyeceksiniz. Sonrasında linkini atmış olduğunuz CM108 çipini kullanan bir harici ses kartına görseldeki gibi bağlantı yapacaksınız. Sonrası sanırım bilgisayara bağlayıp oyunu oynamak. O kısım açıklanmamış. Rehberin sonunda "Dikkat edin ses kartının EEPROMu olmasın" yazılı. Gözden kaçmasın.

    EEPROM veri yazılabilen ve enerji kesildiğinde verilerin kayıtlı durmaya devam ettiği bir bellek çeşidir. Aynı flash bellek gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.