Şimdi Ara

harddiski anakarta bağlamadan nasıl format atılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 3.5 inçlik 160 gb sata2 7200 rpm harddiskim var.yeni hdd aldım bunu söktüm ama formatlamayı unuttum.şimdi yeniden takmaya üşeniyorum.pc ye takmadan nasıl format atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 11 Nisan 2012; 13:49:02 >

Harddiski bağımsız olarak formatlayamazsınız. Yani bir şekilde, harddisk bilgisayar ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Harddiski bilgisayara ikincil olarak bağlayabilirsiniz ve bu şekilde format atabilirsiniz.

Yada,

SATA To USB aparatı ile harddiski bilgisayara USB arabirimini kullanarak bağlayabilir, bu şekilde harddiski biçimlendirebilirsiniz.

Peki, neden harddiski anakarta takıp o şekilde format atmıyorsunuz?

Diğer harddiskin yanına ikincil olarak bağlama şansınız var, bu şekilde zahmetsizce işleminizi halledebilirsiniz.
  • Ben aynı işlemi aşagıdaki çevirici ile elimdeki eski psuyu da kullanarak 80 GB Ide harddiski gerektiğinde depo olarak kullanıyorum, ama kasaya takmak o kadar zor bir işlem değil kasanın kapagını açıp monte etmeden girşleri bağlayıp formatlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 11 Nisan 2012; 13:35:24 >

• hocam kasamda bir sürü kablo var ve uğraşmaya üşeniyorum.o yüzden açtım konuyu.peki dönüştürücüyü taktığımı düşünün.hdd ye nasıl elektrik vereceğim?

Edit:Vatan bilgisayarda satılıyor mu bu kablo?ben bulamadım sitesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 11 Nisan 2012; 13:48:30 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 11 Nisan 2012; 16:49:15 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 11 Nisan 2012; 17:06:25 >
  • Sorduğun konularda pek bilgim yok fakat, aletin fiyatı ebay'da 4$ civari bir şey fakat ortalama bir ayda elinde oluyor, senin istediğin gibi adaptörlüleri gittigidiyorda kargo hariç 20 - 25 TL civarında satılıyor
    http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-SATA-IDE-Cable-Adapter-Serial-ATA-HDD-NEW-/270633848235?pt=AU_Components&hash=item3f0308cdab#ht_2592wt_902
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-2-0-to-ide-sata-2-5-3-5-hdd-cevirici-adaptor-54503478

• tamam o zaman.yine arap saçına dönmüş psu kablolarıyla uğraşacağım demek ki.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.