Şimdi Ara

Hapisten çıkan biriyle konustum: İçerde yediğim yemek dışarda 30 TL dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Spor olanakları ve sınema olanakları varmıs. Fethiye tarafında bir cezaevi dedi. Adam yaralamadan girmis. Yedikleri yemek çok guzelmış tarif ettiği kadarıyla askerdeki yemekler gibi tabldot ve besleyici. Ancak yemek ücretini cıkınca öduyormussun. Onun harici kira vb ucret yokmus. Ama üstüne malın mulkun yoksa ödemıyormussun. Böyle dedi bunlar doğru mu danısmak istedim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 23 Nisan 2020; 15:28:10 >

• Doğrudur, mapusta herşey beleş değildir. Dışarıda 30 tl ise orda mesela 5 tl dir 4 tl dir ama çıkınca ödersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç

Ama zaten mal mülk edinemeyecek 10milyonlarca insan var ülkede. Onları borçlandırsan ne yazar

Onlar için çalışma kampı( madenlerde ,yol yapımında vd. kullanmak için)gerekli ama yok insan haklarında mahkumlar zorla calistirilmaz falan deniyor

• Devletin verdiği elektrik,su ve yemek belli bir kw,m3 ve ücrettir. Bunun üstünü mahkum kendisi tamamlar.

Her koğuşa özel elektronik elektrik ve su sayacı vardır. Koğuşlarda uydu TV vardır. Ortak kantin vardır.

• cezaevlerinde, yemek 3 öğün, sıcak su sürekli var, ama ara sıra kesiliyor 3-4 saat.
    koğuşlarda led tv ve buzdolabı var, mahkumlar ortak alıyor.
    Lig maçlarını izliyorlar, hastalansa revire çıkıyor gerekirse hastaneye gidiyor ilacı yazılıyor alıyor, bunların hepsi ücretsiz.
    çalışmak isteyen iyi halli mahkumlar çalışıyor, hem sigortaları ödeniyor, hem aylık sigara parası çıkıyor, meslek öğrenmiş oluyor.
    hafta sonları açık ya da kapalı saha da futbol voleybol oynuyorlar.
    Hafta da bir gün 10 dakika ankesörlü telefon ile telefon hakları oluyor.

Geçen hafta bir mahkum tahliye oldu, adamın bir lira parası yok.
    Biz vardiya memurları aramızda para topladık da adamın yol parasını tamamladık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john mclane -- 25 Nisan 2020; 23:33:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

cezaevlerinde, yemek 3 öğün, sıcak su sürekli var, ama ara sıra kesiliyor 3-4 saat.
    Lig maçlarını izliyorlar, hastalansa revire çıkıyor gerekirse hastaneye gidiyor ilacı yazılıyor alıyor, bunların hepsi ücretsiz.
    çalışmak isteyen iyi halli mahkumlar çalışıyor, hem sigortaları ödeniyor, hem aylık sigara parası çıkıyor, meslek öğrenmiş oluyor.

Biz vardiya memurları aramızda para topladık da adamın yol parasını tamamladık..
    hocam dısarda yasam sartları daha zor. İş bulsa birde bes para etmez ınsanlara kolelıık yapıp agız kokusu cekecek o durumda tekrar suc işleyip hapse atılmak dusuncesınde bıle olabılır bu ulke sartlarında mlsf

• Bulunduğum yerde yarı açık var. Restoranı, kafesi, kantini hep dolu. Yemek için önce kapıda sıraya giriyorsun, masa boşalınca içeri alıyorlar. Izgaralar 18, döner 20, çorba 5 , yarım tavuk pilav 12, künefe 6 TL. Et, sebze, peynir, yoğurt ucuz. Hizmet eden mahkumların çoğunu sima olarak tanıyorum, pek aksi durum ile karşılaşmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9F9095222

hocam dısarda yasam sartları daha zor. İş bulsa birde bes para etmez ınsanlara kolelıık yapıp agız kokusu cekecek o durumda tekrar suc işleyip hapse atılmak dusuncesınde bıle olabılır bu ulke sartlarında mlsf

Alıntıları Göster
    abartmayın hocam, adamların özgürlükleri yok zaten en büyük eziyet bu..
    İsterse krallar gibi yaşasınlar, onlar için en büyük şey özgür kalmak.

Şu an covit muhabbetine bizlerde 15 günlüğüne cezaevinde yatıyoruz, görevimize devam ediyoruz.
    inanın çok zor dışarıda olamamak.
    15 gün bitse de gitsek diye iple çekiyoruz.
    biz üstelik her konuda serbestiz, istediğimiz zaman telefon açabiliyoruz sabit hattan,istiharat zamanlarında bilgisayarda zaman geçirebiliyoruz.
    Basket voleybol gibi sporlar yapıyoruz vs..
    Ama yok özgürlük gibisi yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Bulunduğum yerde yarı açık var. Restoranı, kafesi, kantini hep dolu. Yemek için önce kapıda sıraya giriyorsun, masa boşalınca içeri alıyorlar. Izgaralar 18, döner 20, çorba 5 , yarım tavuk pilav 12, künefe 6 TL. Et, sebze, peynir, yoğurt ucuz. Hizmet eden mahkumların çoğunu sima olarak tanıyorum, pek aksi durum ile karşılaşmadım
    açık ceza evlerinde restoran gibi yerler oluyor, fiyatlarda gerçektem uygun yemekler de çok güzel.
    Geçen sene dalamana gitmiştim tatile ailecek. Dalaman açıkceza evi grişinde restorana girdik yemek yedik, hem ücreti çok uygun hemde güzeldi.

Orada çalışan tüm personel mahkum.
    Öyle aksi bir durumla karşılaşma ihtimaliniz sıfır diyebilirim.
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Tam da orası. Bizim mekan. Yemegimi orada yiyor, alışverişimi oradan yapıyorum. Eskiden küçüktü, ama çok kaliteli ve ucuzdu. Bir ciğer yaparlardı... Yeni tesis büyük, ancak eski kalite ve ucuzluk yok. Bir de herkes öğrenmiş, dışarıdan gelen çok, ürünleri resmen yagmaliyorlar. Kışın gene de idare eder.

• quote:

abartmayın hocam, adamların özgürlükleri yok zaten en büyük eziyet bu..
    İsterse krallar gibi yaşasınlar, onlar için en büyük şey özgür kalmak.

Şu an covit muhabbetine bizlerde 15 günlüğüne cezaevinde yatıyoruz, görevimize devam ediyoruz.
    inanın çok zor dışarıda olamamak.
    15 gün bitse de gitsek diye iple çekiyoruz.
    biz üstelik her konuda serbestiz, istediğimiz zaman telefon açabiliyoruz sabit hattan,istiharat zamanlarında bilgisayarda zaman geçirebiliyoruz.
    Basket voleybol gibi sporlar yapıyoruz vs..
    Ama yok özgürlük gibisi yok..

Alıntıları Göster
    özgurluk kişiden kişiye değişir bkz millet asgari ucretle olumune madende çalışıyor oglen 1 domates yarım ekmek yıyor yanı bu ornekler bolca var ulkede mlsf

• quote:

özgurluk kişiden kişiye değişir bkz millet asgari ucretle olumune madende çalışıyor oglen 1 domates yarım ekmek yıyor yanı bu ornekler bolca var ulkede mlsf

Alıntıları Göster
    Madende çalışanlar asgari ücret almıyor.
    varsa eşiniz dostunuz çalışan bir sorun bence.
    Yoksa asgari ücrete yapılacak bir iş değil mandencilik.
  • quote:

Madende çalışanlar asgari ücret almıyor.
    varsa eşiniz dostunuz çalışan bir sorun bence.
    Yoksa asgari ücrete yapılacak bir iş değil mandencilik.

Alıntıları Göster
    malumunuz 100lerce gocuk altında kalan madencı olduktan sonra ufak duzenlemeler getırıldı. Ben sadece ornek verdım. Bugun asgarı ucretle sanayıde olumune calısan birçok ınsan var helekı vırus varken bıle calısma sartlarını goruyoruz zaten. İnsanlar karın tokluguna calısıyor artı kıra oduyorlar, birtek pazar gunlerı var o da yorgunluktan evde yatıp dınlenıyorlar. Yanı cogu ınsan ıcın hapıshane sartları cok daha ıyı malesef

• quote:

cezaevlerinde, yemek 3 öğün, sıcak su sürekli var, ama ara sıra kesiliyor 3-4 saat.

Açık cezaevlerinde çalışmak zorunlu değil mi? İsteğe mi bağlı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken Seçim

Açık cezaevlerinde çalışmak zorunlu değil mi? İsteğe mi bağlı?

Alıntıları Göster
    Açık cezaevlerinde çalışmak zorunludur. yok ben çalışmam diyemezsin.
    kronik rahatsızlığı olan vardır o ayrı konu.
    Öbür türlü herkes mutlaka bir işin ucundan tutacak
  • quote:

malumunuz 100lerce gocuk altında kalan madencı olduktan sonra ufak duzenlemeler getırıldı. Ben sadece ornek verdım. Bugun asgarı ucretle sanayıde olumune calısan birçok ınsan var helekı vırus varken bıle calısma sartlarını goruyoruz zaten. İnsanlar karın tokluguna calısıyor artı kıra oduyorlar, birtek pazar gunlerı var o da yorgunluktan evde yatıp dınlenıyorlar. Yanı cogu ınsan ıcın hapıshane sartları cok daha ıyı malesef

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum, cezaevi ortamında bulundunuz mu?
    Kazın ayağı öyle değil, insan ne kadar rahat olursa olsun, ekmek elden su gölden olursa olsun yine de cezaevi cezaevidir.
    Özgürlük olmasıdığı zaman hiç bir şeyin kıymeti yok.
    Ben 10 yıllık infaz koruma memuruyum.
    Bugüne kadar, bir tane mahkum görmedim mutlu mesut içeride yatmaktan zevk alan.
    Birtek şopar takımı, artık genlerinden mi kaynaklı bilemem adamların neşeleri her zaman yerinde vur patlasın çal oynasın

• yav hapiste yemek güzel olsa ne olmasa ne sonuçta hapistesin ötesi var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.