Şimdi Ara

Hangisi?? VW Passat 1.6 FSI -- Peugeot 407 comfort 1.6 HDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, yeni bi araba için araştırma yapıyorum.. 2004 model megane 2 yi satıcam, yeni klas bi sey almak istiyorum. Passatın 407comfort a göre fazlası yok deil, amma 407 de dizel ve iyi gidiyordu test sürüşünde
    407 yi 46000 e bagladım, mp3 ve cruise control da var araçta ama passatın liste fiyatı 53000... ikisi arasındayım.. ikisininde artıları var, eksileri var.. araçlarla ilgili bilgisi ve fikri ola var mı acaba aranızda..

• peugeot hakkında bir bilgim yok. benim passat comfortline 1.6 otomatiğim var. her ikisini donanım olarak mutlaka karşılaştırmışsınızdır. o konuya girmek istemiyorum. ama passat (1.6 otomatik) düz yolda çok iyi de özellikle yokuşlarda biraz nazlanıyor. o sınıf arabaların hakkı 2.0 ve üzeri olmalı aslında. peugeot'un dizel olmasından dolayı tork farkı olabilir. belki daha ataktır. orasını bilemem. ama şunu bilin ki 1.6 passat öyle gaza bastınızmı fırlayan bir araç değil (tabii konya vs gibi -düz- bir şehirdeyseniz bunu pek de önemi yok).

2006 ocaktan beri 1.6 otomatik passat kullanıyorum, sonuç olarak iç mekan genişliği ve donanım seviyesinden son derece memnunum. henüz arabada "şu da" olsaydı demedim...
  • dizel olsun az yaksın diye ekonomik bir traktörü seçeceğine

passat al ve rahatına bak
  • bu iki model arasında yakıt masrafını ve fiyat farkını göz önüne alacak olursan heme hemen 12 bin ytl fark var, bu fark sizin için önemli ise 407 yi, önemsiz ise passatı tavsiye ederim.

alternatif olarak opel vectralarda 9000ytl indirim yapıyor, 40 bin ytl ye full otomatik bir vectra veya 43 bin ytl ye 407 ile aynı motora veşasiye sahip, ayrıca havalı süspansiyonu ve daha geniş iç hacmi olan citroen c5 i alabilirisiniz.

son olarak; kararsızsanız ford mondeo yu beklemenizi tavsiye edrim.
  • HEPSİNDEN İYİ FİYATA RENO LAGUNA SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ AMA İLAKİ VERDİĞİNİZ SEÇENEKLERDEN BİRİNİ İSTİYORSANIZ PASSAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master the are -- 29 Mart 2007; 15:25:34 >
  • Youtube de d segmenti araçlarının yol tutuş testi vardı. Arıyorum ama bulamıyorum

407 öle bir tutuyo ki yolu takla atacak neredeyse

Bir de forumda aratın 407 die, forumdan 2 arkadaş 407 yi test etmişti. İyi bir araç olmadığını sölemişlerdi. Gene de tercih sizin.

Ben olsam passattan şaşmam. 1.6 fsi tiptronik trend veya comfort tadından yenmez valla.

• passat zaten belli, üzerine söz söylemeye gerek yok.. dediğiniz doğru aslında bu tip araçalar için 2.0 motor tam verim sağlıyor ama donanım olarak peugeot 407 den dan hakikaten üstün bi arac passat comfort.. aracı öyle hor kullanan bi sürücü de değilim, 407 nin tipi cok güzel,, ama goguste nerdeyse 25 tane dugme var :) bence fonksiyonel diil.. passatı daha tam inceleyemedim ama zaten biliyorum bi cogunu.. birde aklım suzuki vitara 3 kapıya kayıyor, onunda anahtar teslim fiyatı 45000 gibi bi rakam.. ama farklı araclar.. bilemiyorum,, kafam karıstı iyice,, jetta hakkında olumsuz bi hava var,, gerek tipi olsun gereksede yapım yerinin meksika olmasından dolayı, onun hakkında ne düsünüyorsunuz??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakıt problem değilse passat tabiki. 407 nin çok sert süspansiyon sistemi var hehangi bir çukura girdimmi bişeyler kırılıo hissi var arabada. Koltuk döşeme kumaşları passat kadar kaliteli değil. Ben passatı tercih ederdim .
  • yardımcı olayım canım

http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Youtube de d segmenti araçlarının yol tutuş testi vardı. Arıyorum ama bulamıyorum

Bir de forumda aratın 407 die, forumdan 2 arkadaş 407 yi test etmişti. İyi bir araç olmadığını sölemişlerdi. Gene de tercih sizin.

Ben olsam passattan şaşmam. 1.6 fsi tiptronik trend veya comfort tadından yenmez valla.

• Allah razı olsun neşem yerime geldi

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

yardımcı olayım canım

http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Youtube de d segmenti araçlarının yol tutuş testi vardı. Arıyorum ama bulamıyorum

• hurda yigini 5 para etmeyen pejo alma sakin.. dizel motoruna aldanma sakin..
    passati al lpg tak bin daha iii
  • passat
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArAgOrNcHe

passat zaten belli, üzerine söz söylemeye gerek yok.. dediğiniz doğru aslında bu tip araçalar için 2.0 motor tam verim sağlıyor ama donanım olarak peugeot 407 den dan hakikaten üstün bi arac passat comfort.. aracı öyle hor kullanan bi sürücü de değilim, 407 nin tipi cok güzel,, ama goguste nerdeyse 25 tane dugme var :) bence fonksiyonel diil.. passatı daha tam inceleyemedim ama zaten biliyorum bi cogunu.. birde aklım suzuki vitara 3 kapıya kayıyor, onunda anahtar teslim fiyatı 45000 gibi bi rakam.. ama farklı araclar.. bilemiyorum,, kafam karıstı iyice,, jetta hakkında olumsuz bi hava var,, gerek tipi olsun gereksede yapım yerinin meksika olmasından dolayı, onun hakkında ne düsünüyorsunuz??

Bir kere Jetta ve Passat farklı kategoride araçlar. Tipi konusunda yorum yapmak olmaz. Herkesin kendi zevkidir. Saygı duymak lazımdır. Kimi beyazı sever, kimi kırmızıyı, kimi de siyahı... Meksika yapımı olmasına gelince de, VW kalitesinden ödün vermeden yapılıyordur herhalde. Mesela Toyota'da Türkiye'de yapılıyor. Avrupa'ya Megane (bazı modelleri) Türkiye'den gidiyor. Ama Jeski bir Bora kullanıcısı olarak Jetta'ya bindiğimde Bora'dan çok farklı olmadığını gördüm. Sadece görüntüsü değişik. Yoksa Jetta hakında olumsuz hava olduğunu zannetmiyorum.

• passat ın bir tek triger kayışı 800 ytl. 407 ayrıca yakıtta da daha iyi. yalnız 407 nin arka koltukları dar ve altı çok kolay vuruyor. arkadaşım 3 defa plaka kırdı.
  • az yaksın ,çok kaçsın diyosan 407 alıp keyfine bak passat alırsan kaliteli ama çok yakar
  • Bir 407 Kullanicisi Olarak, Parasini Son kurusuna Kadar hak eden bir otomobil, ben sahsen eski bir pasat sahibi olarak Arkasinda dogus oto varken getirdigi hic bir araci almam,

Passat Kalite Olarak Falan da cok ustun degil, Bu forumda Fransiz Araclarina bir antipati vardir, Ozellikle Islak zemin Yol tutusunda Basarisiz bunun nedeni sert suspansiyonlar, Yay takarak bu olayi cozenler var ancak Kuru zeminde yol tutus tatmin edici...

Yakit olarak 5.8 lt yakiyorum Ancak trafik falan pek bulasmadan giderim trafige girdiginizde 7.0-8.0 lt yi buluyor...

Tasarim olarak Alfa 159 un arkasindan geliyor benim asil amacim 159 1.9jtd almakti ama yetisemedim bu seferlik bu oldu...

1 yili Askin bir suredir kullaniyorum 25.000 km de arac 10.000 de bir 1.6 motorlarin bakimi var ancak bu bakimlar ara bakim gibi birsey Flitreler degisiyor 15.000 km de bir orjinal olarak ancak peugeot TR bu sekilde bir uygulama yapiyor... En son servis masrafim *20.000 176.00YTL 3 taksit falan, Sahsen bir dogus magduru olmaktan ciktigim icin cok sansliyim lakin Garanti Suresi biter bitmez Satilmasi gereken bir arac VW A dan Z ye tum Ivir zivir parcalari degisti....

Servis Olarak Mepa kullaniyorum Gayet iyiler Dogusta hic bir zaman bu nezaketi gormedim...

Performans Olarak Chip Takildiginda zaten tutumlu olan arac cimri(normal kullanimlarda), Gayet Seri ve atak oluyor 138 hp civari bir deger elde ediyorsunuz,Stock Kullanirken de Yokuslarda Torku hissetmek eglenceli. Frenleme Tatmin edici Sanziman Olarak Dizel Motorlu arac Sanzimanina gore o da iyi, bir benzinli kullanicsiysaniz alismaniz zaman alabilir. 110Hp bir arac Passat 1.6 FSIdan tek farki Torku oldugunu soyleyebilirim Yokusta ara hizlanmalarda Onunuzdeki 2.0 aracin Tamponuna yapisip yol istemem benim icin PSA 1700 kg olan araca gayet basarili bir motor yapmis dememi sagliyor.

Izolasyon olarak Dis Ses Izalasyonu Vasat, Yol Sesi Izalasyonu Iyi-Orta, Motor Sesi ise Mukemmel bir sekilde izole edilmis. Motor Sesini Duymuyorsunuz hicbir sekilde lakin PSA 1.6 HDi motorlar gayet sessiz.

Ic Mekan Kalitesinde Ufak Tefek Detaylar var Koltuklar biraz daha kaliteli olabilirdi Comfort icin zira elegance da bu sorun yok. (dosemeler) Ic Tasarimi Ilk basta karisik Gorunebilir ancak gayet Kolay ve kullanisli.Yanisira Kocaman Bir Kol gozu ve Kocaaman bir torpido beni toplayan sey, Yanisira Kapi Gozleri Kullanissiz diyecegim bundan sonra ama bir aracta kapi gozunden ne beklersiniz dediginiz zaman , bu da kullanisli diyorum.

Hic Bir Sorun yasamadim simdiye kadar Hic bir sekilde Hararet Problemi olmuyor *daha once kullandigim Vectra C de yazin klima acik trafikte olamiyordunuz 110C lere cikiyordu hararet, Tam bir Rezaletti Aracta ise Kis Gunleri tahminen 84 C civarinda Yazin ise 90 i Trafikte cok az Geciyor hatta gecmiyor denilebilinir.

Yapi Olarak Uzun Burun Bazi Cok dik Garajlarda Sorun yasatabiliyor, Ama Tasarima Katti etkileyicilik bu bedeli bayagi bir hafifletiyor, 407 Sinifinin En uzun araclarindan biri oldugu icin parketmek zor, Ancak bu durumda benim gibi kaliteli bir park sensoru taktirirsaniz sizin yukunuz bayagi bir hafifliyor zira ben Ps olmadan aractan inip bakiyordum ne kadar kaldigina falan (arka taraf icin)

Bana Gore passat Dizayn Olarak 48 Numara Yumurta Topuklu ayakkabidan farki yok bildigimiz 4 tekerlekli cocukluktan beri cizilen araba cizgilerinde,

Benim Onerim Genel Olarak 407 ancak, Eger C5 i begeniyorsaniz Kasasinin Degismesini Firsat bilip Biraz daha Kaliteli bir arac almak istiyorsaniz(pnomatik suspansiyon sistemi daha kaliteli ic mekan.) C5 i de Dusunmelisiniz.

Ben secimimi 407den yana yaptim, Bence Passat alacaginiza 407 alin aradaki farkla dunyayi gezin...Emin Olun o kadar farka degecek bir arac degil.

• yeni aracınız şimdiden hayırlı olsun.. passatı 1600cc ile bir test etmenizi öneririm
    birde megane aracınızı ne kadara sattınız?
  • arkadaşa katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

dizel olsun az yaksın diye ekonomik bir traktörü seçeceğine

passat al ve rahatına bak
  • peugeotların işçilik kaliteleri rakiplerine göre zayıftır.
    malzeme kaliteleri ise sınıf ortalamalarında.

belki süspansiyonları gürültülü çalışır.
    belki takır tukur
    belki zamanla çıt pıt ses yaparlar.

fakat kronik sorunları yok malesef.
    yada servis kazıkları.

şimdi ben 3 yıl 205 kullandım.
    6 yıldan beri de 106 kullanıyorum.

allaha şükür yağı suyu haricinde servis yolunu görmedi bu araçlar.

ilerde araba alacaksam kafamdaki markalardan biriside peugeot.

elbette passatta kalite hissi daha fazla.
    araç daha tok ve diri duruyor.
    keza içide daha sağlam yapılı.

407 nin tasarımı güzel.
    ayrıca testte görüldüğünden daha iyi yol tutar

bunlar benim objektif görüşlerim.

benim tercihim dizel motorundan ötürü 407 olurdu.
    sonuçta yarı yarıya az yakacak.
    torkuda hissedilir şekilde yüksek.

• passat
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.