4770k+maximus vi extreme vs 4930k+rampage iv extreme yada formula ?
ne açıdan daha iyi ?
cevap bekliyorum arkadaşlar 4930k daha iyi bir işlemci fakat anakartın uyumlulugunun eski olması beni korkutuyor birde 4770knın soket tipinde daha iyi bir işlemci çıkarsa yine vi extreme kullanabilir miyim diye düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: oskurrr
ne açıdan daha iyi ?
Yani bilemiyorum 4930k 4770kdan her acıdan iyi gibime geliyor ama burda benı anakart ve eski teknoloji zora sokuyor.4770k alsam ileride daha iyi bir işlemci çıkarsa yine bu sokete yani şimdi olduğu gibi sonra onu değiştirebilir miyim ? Zaten bu işlemcilere uygun en iyi anakartı alıyorum
Yani demek istediğim şimdi ben 4770k+maximus vi extreme alsam şimdiki gibi soket 2011 x79a 4820k 4930k 4960x çıktıgı gibi soket 1150 z87yede ilerde öyle bişey çıkar mı ? Eğer çıkarsa maximus vi+4770k alıcam yok çıkmaz derseniz 4930k+rampage iv extreme alıcam.Lütfen yardım
benim için çok önemli arkadaşlar
4930K almak daha mantıklı.1150 sokete 6 çekirdek işlemci çıkacağını hiç düşünmüyorum
i74770k seni zaten 5 yıl götürür diğeride öyle 5 yıl sonra yeni işlemci cıksa bile o anakrtı zaten değiştirmek istersin yapacagın işle alakalı kart işlemci seçimi hangisi iyi diye gidersen o işin içinden cıkılmaz. her yeni işlemci cıktıgında işlemci değiştirilmez işlemci senin işini görüyorsa yeterlidir.
zaten benim alacağım sistemde ilk başta ekran kartı olmayacak ben overclock denemek istiyorum sürekli uğraşmak istiyorum kafam çok karışık
Sebep ne için o.c yapmak isityorsun ?
Hocam yıllardır güçsüz bilgisayar kullanıyorum artık bıktım bişeyleri açarken donmasından ısınıp kapanmasından performans arıyorum extreme işler denemeyi düşünüyorum ssd ile birleştirip rahatlamak istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: CagdasyavasTR1
Hocam yıllardır güçsüz bilgisayar kullanıyorum artık bıktım bişeyleri açarken donmasından ısınıp kapanmasından performans arıyorum extreme işler denemeyi düşünüyorum ssd ile birleştirip rahatlamak istiyorum
:) ya arkadaşım bahsettiğin işlemciler zaten güçlü işlemciler... O.c nin mantıgı nedir hızı arttırmak gücü arttırmak... sen o işlemcilere o.c yapsan da yapmasan da bişey değişmeyecek.
daha ne istediğini bilmiyorsun ne için istediğini bilmiyorsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme