Şimdi Ara

Hangi yarı otomatik şanzımanı önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam düşük bütçe üzerinden düşünürsek;


    yarı otomatik olarak en sorunsuz şanzıman hangi markanın acaba?


    fiat ? pejo/citroen ? renault? mitsubishi? toyota ? honda ?




    veya

    yarı otomatik olarak ; olası arıza durumunda en kolay ve düşük maliyet ile onarılan marka hangileridir ?

    fiat ? pejo/citroen ? renault? mitsubishi? toyota ? Honda?




    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • toyota tercih ederdim pejo grubu şanzıman ustaları zor bulunuyor ve çok nazlılar fiatı bilmiyorum mitsubishi yine nadir ve parça olayı sıkıntı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

    mmt sanırım toyota daki yarı otomatikler. teşekkürler.

    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • Yarı otomatik almam muhtemelen, tercihim net şekilde tork konvertörlüler olur ama illa alacaksam da özellikle ıslak tip DSG en mantıklıları gibi şuan. Ustası, parçası, keyfi ve ekonomisi vs.

    _____________________________
    İdarecilerin sağlayamadığı adalet, o beldeye Tanrı'nın adaletini davet eder. O gelince de kitaplara konu olursunuz. La Edri
  • Kullanmış biri olarak CVT Şanzıman öneririm.

    Sorunsuz bir şanzıman türüdür.

    Yarı otomatik şanzımanlı araç kullanan birinin zaten araçtan performans talebi olmaz. Performans isteyen biri CVT şanzımanlı araçtan uzak durmalıdır.

    Bu şanzıman türü yapısı gereği motor gücünden %10-15 törpüler. Yüksek tork altında çalışan bir sistemdir, bu sebeple diğer otomatik şanzımanlardan farklı olarak yağının belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir.

    Kullanım olarak da son derece konforludur.

    Honda nın CVT şanzımanı nissan ve ford gibi markaların CVT şanzımanından çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur.

    Yarı otomatik araç alınacaksa Opel, Citröen, Ford gibi araçlardan da uzak durulması gerekir, çünkü bu markalar bu arçaları deneme yanılma mantığılya bir kaç yıl piyasa sürüp olmadı lan galiba bu araba deyip değişik varyasyonlarla adeta iyice saçmalayan markalardır.

    Honda ise total mühendislik mantığıyla araç üretip sattığı için kesinlikle Honda'da bu tip abukluklar yaşanmaz.

    _____________________________
    Kabul edenler?
    Etmeyenler?
    Kabul edilmiştir.




  • Muhtemelen Volkswagendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • pelstina kullanıcısına yanıt

    Çok güzel yazmışsınız;hali hazırda honda var zaten; şehir içinde çoluk çocuğu götürecek kadar bir araç bakıyorum; 2. araç olacak.


    Honda ve toyota da maalesef bu sorunsuzluk olayından ; 20-25 seneliklerin bile fiyatları arşa çıkmış; tuhaf bir piyasa oluşmuş.


    Yoksa honda jazz CVt - toyota yaris tam otomatik alacağım ama adamlar , neredeyse 20 senelik araca 600 - 650 çekiyor. Yani o paraya MErcedes B serisi var .. 550 ye ancak ağır hasarlı falan - km. uçmuşlar var.


    o yüzden daha uygun fiyatlı olur düşüncesi ile yarı otomatiklere bakmaya başladım; zaten kısa mesafe şehir içinde de fazla konfor beklentim yok ; başımı ağrıtmasın; ağrıtsa da 30 40 bine çözülebilsin yeter.

    o yüzden de C1 ve 107 de bakmaya başladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 29 Eylül 2025; 17:14:30 >
    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazmadığın tek marka olan vw. dsg'yi artık köşedeki bakkalda bile tamir ediyorlar.

    _____________________________
  • Tork konvertörlü i10 öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Arıza ve arıza sonrası çözüm olarak ve orjinal ürüne göre de parça fiyatı derseniz Toyota. Kolay kolay arıza yapmaz, baskı balata değişimi ile beraber şanzıman robotunu da değiştirirseniz de hemen hemen hiç sorun yaşamazsınız.

    _____________________________
  • Bütçeden bahsetmemişsiniz. Bana sorarsanız şehir içinde kullanacağınız için en güzel çözüm 1.0 Tce 90 beygir ve elektronikleştirilmiş CVT kullanan Renault Clio olabilir. Güzel arabadır. Performanslıdır.


    Yok. Ben yarı otomatik almak istiyorum diyorsanız buradaki arkadaşların aksine kesinlikle DSG önermiyorum. EDC olabilir. DCT olabilir. Ama Powershift ve DSG almayın.


    Powershift. Çok sıkıntılı. Ford bu şanzımanı beceremedi. Tork konvertörüne geçti. DSG almayın dedim. Çünkü sürekli ısınma problemi yaşayacaksınız. Adım gibi eminim.


    DSG hızlı vites geçişi sağlar. Hissettirmez. Fakat çok pis bir özelliği var. Kullanılan yazılım berbat. Araba 5-6 km hıza çıkınca 2. vitese geçiyor. Ve araba tamamen durmadığı sürece 1 vitese tekrar inmiyor. Hayal edin bakalım. Sıkışık trafikte hızınız 5 km'ye düştü. Ama vites hala 2. viteste. O kavrama o arabayı götürebilmek için ne yapacak. Sürekli yarım gaz, yarım debriyaj şeklinde götürecek. Böyle yapınca güya konforlu ve yakıt açısından ekonomik sürüş yapıyormuş.


    Yahu yaptığım tasarrufu benden kavrama ve mekatronik olarak alıyorsun zaten. WV açıkça diyor ki: Benzine az öde. Paranı bana getir.


    Peki bu iş EDC yarı otomatik kullanan Renault markasında nasıl oluyor. Renault araba 17 km hıza çıkıyor. Araba 2. vitese geçiyor. Hız 10 km hıza düşünce tekrar 1. vitese iniyor. Arabayı 2. viteste bırakmıyor.


    Buradan iddia ediyorum. 1 tane EDC şanzıman patlayana kadar 20 tane DSG patlar. Ve insanlarn söylediği bir şey: EDC iyi şanzimandır ama asla bir DSG değildir.


    Ben de diyorum ki: İyi ki değil.

    _____________________________
    Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.




  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    bütçe fazla çıkmıyor maalesef taş çatlasın 500 diyebilirim.

    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • Hocam. Şunu alın. Başınız ağrımaz. Yalnız ağır hasar kayıtlı. Kasko yaptırır mısınız. Bilmem. 2006 model araba. Neredeyse 20 yaşında. Ama şanzımanı evladiyeliktir. Muhtemelen Tork konvertörlü. 4 veya 5 ileri olabilir. Benzinli bir araç için km yüksek sayılmaz.



    _____________________________
    Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Tek atımlık kurşunu var adamın! sen gidip ağır hasarlı, feleğin çemberinden 3 4 tur geçmiş yıkık bir civic öneriyorsun. Mükemmel kafa!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    Az km yapmış, yüksek model ve otomatik siz bulun o zaman. Hem de sorunsuz otomatik bulun. 500 TL bütçe var. Alacağı araba 500 TL'lik olmayacak. 400-450 TL'lik olacak. Kalan para sigorta masrafı olacak. Arabaya da mutlaka harcayacak.


    Ayrıca her ağır hasarlı araç gerçekten ağır hasarlı araç değildir. Telefonla sorulur.

    _____________________________
    Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    dsg hakkında bir şey bildiğin yok. kulaktan dolma bilgileri sıralıyorsun. istanbul trafiğinde yüzbini devirdim ben, tık yok.


    -1. vites kalkış vitesidir. bu kadar temel bir şeyi bile bilmiyorsun. 1. vitese tekrar inmiyor diye bir şey de yok. yokuşsa eğer iniyor, ama düz yolsa inmez çok çok yavaşlamadıkça

    -aşırı yavaş gidersen 1. viteste yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyor araç. işte o zaman ısınma sorunu oluyor. ben bunu bir kere yaşadım. ondan sonra da bir daha aşırı yavaş gitmedim. bunun yerine kararlı dur-kalklarla yola devam ettim. bir daha da uyarı almadım. manuel araçta da aşırı yavaş gidersen yarım debriyaj yapmak zorunda kalırsın, uyarı falan da hak getire ortalık balata kokar.

    -dsg ucuz araçlarda kullanılan en iyi çift kavrama. her yerde tamir ediyorlar artık. diğer çift kavramalar için her köşede usta bulamazsın.

    _____________________________
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Ustad tartışmaya gerek yok zaten bütçem ile dsg li bir vag grubuna bütçem elvermez, 2. Araç olarak alacağım, şehir içinde kullanmak için.


    Ama tam otomatik hele japonsa rakamlar çok afaki.


    Bana fiyat performans olarak iyi ,mümkün olduğunca sorunsuz, yada sorun yaratsa da makul bir bütçe ile çözülebilecek bir marka model lazım.



    Ama ağır hasarlı olayına girmek istemem, yarın öbür gün satıp model yükseltmek istesem çok zorlanırim .


    Boya değişen sorun değil, şase podye panel airbagler tavan orjinal olsun yeterli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 30 Eylül 2025; 17:57:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • https://www.sahibinden.com/s/tjw5KR5G

    https://www.sahibinden.com/s/yNyqvppT

    https://www.sahibinden.com/s/7sQ4qOzr

    https://www.sahibinden.com/s/Cb8ecG4o

    https://www.sahibinden.com/s/NPwsPhFw

    https://www.sahibinden.com/s/KBNg6KY3

    https://www.sahibinden.com/s/l3qWJlsa


    Şöyle seçenekler var elimde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 30 Eylül 2025; 18:6:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    [simage][/simage]

    :::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    İnsanlar da zaten keyfinden yazılım değiştiriyorlar. Değil mi. Ankara'da bunun için sanayide şanzıman yazılımı değiştiren yerler var. Götürüyorsun vak vak grubu arabanı. Yazılımı değiştiriyorlar. Araba artık 5 km'de 2. vitese geçmemiş oluyor. Video mu istiyorsun. Bir tane göndereyim. Diğerlerini de siz arayıp bulun.


    İnşallah göstergeye dikkat edersin.



    İzmir Oto Ekspertizyoutube
    🎥 *DSG Ömrünü Uzatmanın 3 Püf Noktası | VW Golf Üzerinden Anlatım* DSG, DTC, EDC ve Powershift gibi *çift kavramalı otomatik şanzıman* kullanan sürücüler bu video tam size göre! 2013 model 1.6 TDI Volkswagen Golf üzerinde bizzat anlattığım bu içerikte, DSG şanzımanın ömrünü uzatacak *3 kritik kullanım tavsiyesini* sade, anlaşılır ve 13 yıllık tecrübeme dayalı şekilde paylaşıyorum. 🚘 *Neler Öğreneceksiniz?* - DSG şanzımanlarda kaçınılması gereken en yaygın hatalar - Günlük kullanımda dikkat etmeniz gereken basit ama etkili adımlar - Kavrama sağlığını koruyarak binlerce lira masraftan nasıl kurtulabilirsiniz? 🔧 Şanzıman tamiri ya da kavrama değişimi gibi yüksek maliyetli işlemlerle karşılaşmamak için bu önerileri mutlaka dikkate alın. *Gerçek kullanıcı deneyimiyle, teknik detaylara boğmadan pratik bilgiler* sundum. --- 🕓 *Yoğun tempolu hayatın arasında bu videonun montajını gece 6’ya kadar süren bir emekle tamamladım.* Umarım beğenirsiniz ve faydalı olur. Eğer siz de bu tarz faydalı içeriklerin devamını görmek istiyorsanız; 💬 Videoya yorum yapmayı, 👍 Beğenmeyi ve 🔔 *Abone olmayı* unutmayın. Desteklerinizle daha çok bilgi paylaşabiliriz! 🙏 #dsg #edc #dtc #powershift #otomatikşanzıman #otomatikvites #otomatikvitesarabanasılkullanılır
    https://www.youtube.com/watch?v=mfG_Sxee0xc

    Bu da şanzıman yazılımı hakkında.



    Ufuk Yenilmezyoutube
    DENİZLİ DSG ŞANZIMAN YAZILIM GÜNCELLEME ✅
    https://www.youtube.com/shorts/UZ0nTDU25oQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 3 Ekim 2025; 14:19:52 >
    _____________________________
    Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.




  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    bu uygulamaları biliyorum, seyretmeme gerek yok. 10kmyi geçmedikçe 2. vitese geçme diye sabitliyor yazılımı. doğru bir uygulama değil bu.

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.