Şimdi Ara

HANGI TICARI ACAÇ DOBLO COMBO CADDY VS... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ATTRACTION aracınız hayırlı olsun kazasız belasız inşallah...

benim babamda ford yetkili servisinde(izmir'de evrim yetkili servis bilen bilir) mekanik bölümde çalışıyor (ama kamyon servisi,küçük araç değil)

işçi servisi için olsun tamir için yola gitmek için olsun kasalı transit ve connect kulanıyorlar ben bu kadar horca kulanılan araba görmedim şehir içinde acayip devirli kullanırlar bizzat şahidim giderler aydın afyon ta ordan buraya şanzıman taşırlar vs.. sanki araca bir düşmanlıkları varmış gibi çok sert kullanıyorlar aracı...

velhasıl çok ağır şartlarda araç çalıştırılacaksa ford connect alınabilir doblo da alınabilir...

ama zaten demişsiniz 200 kg yük taşınacak ama yol durumu kötü diye aslında combide o kadar kötü bir seçim değil ki çok ağır yük taşımadığınız için yol durumunun kötü olması aracı o kadar da çok etkilemez ama kalkıp 600 700 kg yük taşınacak deseydiniz kesinlikle önerim ford connect olurdu ki bu araç transitten devşirme bir araçtır diğerleri gibi küçük arabadan devşirme değildir... ama yük az olduğu için sorun olacağını hiç mi hiç sanmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Arkadaşlar aracı ben kullanmayacagım.. Hafif işlerde kullanılacak bidaha nezaman yuzunu gorurum bılemem

hepsimi boyle bunların mobilet bile daha iyi hızlanıyor :)

Not : ilkez bir ticari aracın direksiyonuna oturdum..

berlıngo 92 ps lık 1,6 hdi 16v 215nm araç sahibiyim ışıklarda bir çok ticari ve otomobili geride burakıyorum gerek uzun yolda yokuşta (zigana dagına bilee tırmandım)

gerek şehir içinde gerek şehir dışında arabamın çekişinden çok memnunum .

senin pişman olmandakı sebep diger ticarileri test etmemen bence.

birde kullandıgın araç nekı düzenlı olarak merak ettım

Merhabalar,

Ben bu aracı kendıme degıl fabrıka ve depoda ufak tefek ısler gorulsun dıye aldım..

ılk geldıgı zaman edındıgım ızlenımlerı aktardım. Herhangıbır konu da pısmanlık duymuyorum aslında

uzun vadede gosterecek artık etkısını..

Ben Daha önce çeşitli yarıslara katılmıs lisansı iptal edilmiş eski bir cup yarışçısıyım.

Araba kullanma olayım a noktasından b noktasına gıtmek degıl.. Zevk almak ıcın kullanıyorum hep..

Hergün bindigim bir aracım vardı üzerinde Komple Egsoz Stroker kit custom egzantırıkler olan bir BMW 6.45 im vardı

performans olarak beklentılerımı karsılamadıgını dusundugum ıcın sattım suan bır arayıs ıcındeyım...

uzun lafın kısası bu araca senede ya bınecem ya bınmeyecem. Daha önceden sırkette bıtane renault megane vardı

o bıle daha ıyıydı sankı Opel Combo hiç yurumuyor yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTRACTION -- 16 Nisan 2010; 13:24:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

quote:

Orijinalden alıntı: asabi_troll

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asabi_troll

valla hocam conneti dobloydu berlingoydu caddyi .snradan connet ve dobloya düştü araştırma. ve karar kılıp combo aldın
    bana karışık geldi yane sen bile sordun neden kimse combodan bahsetmiyor die. demek bizler boşa konuşmuşuz:) acıdım giden paraya

Giden paraya niye acıyorsun arkadaşım biz niye gittik Opel Combo aldık bir bildiğimiz vardı heralde,
    Opel Combo; Connect'ten, Doblo'dan, Berlingo'dan ve Caddy'den daha dayanıklı ve kaliteli bir araçtır.
    İspatla aksini...

Maşallah herkes tüm ticarileri denemiş, kalite kontrolü yapmış burada şu iyidir şu kötüdür diyor..
    Opel Combo dışında bir hafif ticariyle uzun yol yapmadığım için ben diğer modeller hakkında birşey diyemezken adamlar broşürden özelliklerine bakıp bakıp araç öneriyorlar.
    Size tavsiyem kağıt üzerinde yaşamayın hiçbir markayı modeli şoför koltuğuna oturmadan yorumlayamazsınız.

ustam sende comboyu öyle bi yaptınkı kullanmasak bilmesek görmesek .

sen peki yazdıgın ticarilerden hangisini kullandın

bu sınıfta hiç bir araç connect gibi dayanıklı degildir bunu unutmayasın...

Alıntı yaptığım mesajı ve benim mesajımı bir daha okumanızı tavsiye ederim anlatmak istediğimi anlamamışsınız.
    Connect'in en dayanaklı hafif ticari olduğu konusuna itirazım yok, benim vurgulamak istediğim nokta başkaydı.

arkadaşım ben gölcük ürün geliştirmede çalıştığımı birmot otokoçdada çalıştığımı söyleyip ona göre yorum yapmıştım . kağıt üzerinde yaşamak nedir. nedemeden atıp tutmak nedir.? bi gazla yorum yazmayın forumdaki herkes 18 yaşında deil.
    diğer arkadaşında dediği gibi comboyu bilmesek görmesek . millete pert araba satan galericiler gibi yere göğe sığdıramadın combonu.

transit connetcin saç kalbının basımından tut cam mıhlamasına kadar her kısmında bizzat bulundum ürün geliştirmede çalıştığımdan .

hatta tavan presinin içinde bir çalışanımız presin içinde kalarak can verdi . bunu orda çalışan herkes bilir. dahada detay vermiyim. combodan iyi diyosam paraya acıdım diyosam kağıt üstündemi demişim sen karar ver. öyle bi daha tartarak konuşmanı rica ederim

fevri çıkışlara birbirimizi kırmaya aşağılıyıca konuşmaya gerek yok yandan yemiş bi combo için. hepimiz arkadaşız burda. sizin kralınız comboymuş hayrını görün . iyi forumlar

İşte demek istediğim noktanın altını çizmişsiniz. Siz connectlerin üretilme aşamasını biliyorsunuz ona göre Connect sağlamdır diyorsunuz ama Combo'yu üretilirken gördünüz mü ?
    Siz kullandığınız, bildiğiniz Connect hakkında yorum yaparsınız ben de kullandığım Combo hakkında yorum yaparım.
    Connect kullanmadığım, bilmediğim için Connect dayanıksızdır, Combo daha dayanıklıdır demem. Sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim...

Ekleme: Comboyu da bir yerlere sığdırmaya çalışmıyorum alttarafı iki mesaj attık şuraya, başından beri Connect de Connect diyen sizlersiniz ne Connect miş.

sewgili arkadaşım connecti gördün üretilirken comboyu gördünmü ki konuşluyosun yalnış yaklaşım.

hayatınızda bir üretim hattına girmediğiniz belli. ürün geliştirme departmanı hiç belki görmediniz yada çalışmadınız.

ozaman özet olarak anlatıyım . burda belirli ölçülerde hangarlar vardır. bir araç üretilmeden önce. rakip firmaların aynı sınıf araçlarını sence mühendisler gidip galerilerdemi inceliyorlar????? bunu kendi kendine sorsan yeter.

bu minik hangarlarda connectmi üretilecek hafif ticarimi üretilecek. diğer firmaların hafif ticarileri burda en ufak parçasına kadar dağıtılıp inceleniyor. kim neyi nasıl yapmış bakılıyor. üretim kısmındaki ustalar parçaları inceler. sonra çizim aşamasındaki departman gelip inceler. mesela ön konsolu nasıl yapmışlar. hangi plastik kullanılmış. ..
    bu her sınıf araç için geçerli

kendinizce zeki bir cevap buldnuz connectin üretimindeydin combonun üretimini gördünmü diye. comboyu yapan departman connecti parçalayıp incelemiştir dobloyu dağıtmıştır . doblocuyu yapanlar connecti dağıtır inceler.

connect ürün geliştirmedekiler diğer hafif ticarileri dağıtır raporunu yapar. inceler.

yani combo üretimini yapan diğer hafif ticarilerin ayrıntısını bilir. .connect ürün geliştirmede diğer hafif ticarilerin .

zaten yorumunuzdan bu tarz şeylere nekadar uzak olduğunuz anlaşılıyor.ister şirket olarak ister okuyorsanız okul olarak randevu alıp kafile şeklinde üretim aşamasını gezebilirsiniz .böyle imkanları hep vardır.bence bi kere gidip gezseniz hangarların yarısında hyundailer opeller renaultlar dolu olduğunu görseniz. bunların parça pinçik edildiğini izleseniz belki cvbınızın ne denli mantıksız olduğunu anlarsınız

hayırlı forumlar

• Comboyu şirkette bir süre kullanma fırsatım oldu, araç hoşuma gitti, alınası araç... Ancak yol tutuşu konusunda connecti daha çok beğendim. Ayrıca sağlamlık konusunda connect bence daha iyi. Sanayide olsun,inşaatta olsun connect hakikaten kendisini kanıtladı. Ancak combo sanayiye,inşaata vs ağır koşullara gitmez. Ama connecte göre combo daha sessiz,daha konforlu...

2012 Ford Tourneo Connect K210S 90PS
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarKnesS_44

quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

Combo ile Doblo arasında kaldıysanız araçların 0 km fiyatlarını da değerlendirmenizi öneririm
    2.0 Doblo için 40.000 tl istenirken 1.3 Cityplus Combo yu 25.000 tl ye alabilir ve aradaki 15.000 tl ile 70.000 km yol ve bakım ücreti ödemezsiniz .
    birde combonun en büyük avantajlarından birisi 1.3 cdti motorlarda triger kayışı olmamasıdır. yani her 60.000 km de ortalama 1000tl daha az servis ücreti ödersiniz

combo binek tipte yamuluyo her tarfı oynamaya başlıyo ağır ticariye nasıl dayansın
    ayrıca sen 1.3 ile 2.0 motoru bir tutuyorsan performansları sana diyecek bişe bulamıyorum

Okumak ve Anlamak birbirinden bağımsız iki ayrı kelimedir.

benim yazdığım cümlelerden 1.3 motor 2.0 motordan daha iyidir anlamı mı çıkıyor ?

Şirkete araç alırken hangi iş yeri sahibi(F1 patronları dışında) aracın performansı yüksek olsun ister ?

Şahsen 14 tane eleman çalıştıran bir iş yeri sahibi olarak geçen sene 1.5 Getz araclarımızı yüksek performans / güvenlik riskinden dolayı sattım ve
    yerine 1.3 corsa aldım .

Nihayetinde aklın yolu birdir şirket yönetiminde önemli olan minimum sarfiyat ile maksimum çözüm üretmektir.

ki Arkadaşın Araç tercihi de sizin gibi babasının arabasını sürerek araç mukayesesi yapan kişilere
    kapak olmuş.

• slm herkeze ben caddy diorum çunkı fazla mal tasınmayacağı soyleniyor otobanda da gayet iyi hatta bikere araç paralı yoldan gebzeye giderken 200 gördü zorlanmadan araba 3 kişiydik ve arkada montaj malzemeleri vardı matkap vs gibi oyle her kafadan cıkan sese bakmayın yuk atınca araba gitmez felan diyenler olmus hıç alakası yok dediğim arac 2006 model di video da çektim bulursam arsivimde siteye yüklerim
  • konu kapatılsın. bu nedir ya. connect dünyanın en sağlam arabası. neden? çünkü ford. . bak ozaman ford rangerin 2008 deki euroncap'ına. bu araçta ticari araç. millet jip niyetine biniyor. neden? sağlam diye. araçların ismine bakıp araçlar hakkında at gözlüğü takmış gibi yorum yapmayın lütfen.

http://www.euroncap.com/tests/ford_ranger_2008/342.aspx

combonuzu güle güle kullanın. fiyatına göre güzel araç. çok fazla ağırlık taşımıyacağınıza göre sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. motor performansını beğenmemeniz tanamen sizin hatanızdan kaynaklanıyor. hatanız ne derseniz; dünyanın parasını verdiğiniz bi aracı deneme sürüşünü yapmadan satın almaktır.

• ARKADAŞLAR 2007 DOBLO PREMİO ARACIM VARDI. 2 SENE ZOR DAYANDIM VE ZARARINA SATTIM. O ZAMANLAR OĞLUM YENİ DOĞMUŞTU. ÇOCUK ARABAYA BİNDİĞİNDE ARACIN ZIPLAMASINDAN BOYNUNU TUTAMIYORDU. ARKADA OTURAN İNSANLAR ADETA DAYAK YEMİŞ GİBİ ZIPLAMAKTAN HELAK OLUYORLARDI. DİK RAMPALI YOLLARDA 1.3 MULTİJET KESİNLİKLE ÇEKMİYOR. ÇEKER DİYEN VARSA BERİ GELSİN KESİNLİKLE YALAN SÖYLÜYORDUR. ARABADA GÜYA ABS VAR AMA ISLAK VE HAFİF TOZLU TOPRAKLI YOLDA ARABANIN DURMASI İMKANSIZ ALIP BAŞINI GİDİYOR.
    BEN TÜM BU SORUNLARI FİAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRDİM . AMORTİSÖRÜ DAHA YUMUŞAK BİR AMOTİSÖR İLE DEĞİŞTİRİRİZ AMA SİZE PAHALIYA PATLAR DEDİLER.
    HAYATIM RESMEN ALT ÜST OLMUŞTU. NE HAYALLERLE ALDIK NE BULDUK. .. BURADAN HERKESE SESLENİYORUM FİATIN YANINDAN BİLE GEÇMESİNLER. CADDY CİTROEN BERLİNGO PEUGETTO YU ARAŞTIRIN DERİM.
  • combonun corsadan farkı yok gibi biz alacaktık corsanın station versionu gibi bisey combo bazı arkadaslar doblo demıs ucuz ama yollarda perisan olur bazısıda connect demiş euro ncap felan bırakın bu ısleri bura da amaç bilgi vermek arabayı alacak kısı zaten onu biliyordur 4 , tane ticari arac kullanmıs birisi olarak konusuyoruz burda

Orijinalden alıntı: hmwert

combonun corsadan farkı yok gibi biz alacaktık corsanın station versionu gibi bisey combo bazı arkadaslar doblo demıs ucuz ama yollarda perisan olur bazısıda connect demiş euro ncap felan bırakın bu ısleri bura da amaç bilgi vermek arabayı alacak kısı zaten onu biliyordur 4 , tane ticari arac kullanmıs birisi olarak konusuyoruz burda

çok bilen insan türü. lafı uzatmaya gerek yok. siz haklısınız

• çok konusan aslında bsey bılmeyen kısıdır ben burda yardımcı olmak için net bilgi sunuyorum sizin bildiğiniz size benımkı bana sözlerimize dikkat edelim

çok konusan aslında bsey bılmeyen kısıdır ben burda yardımcı olmak için net bilgi sunuyorum sizin bildiğiniz size benımkı bana sözlerimize dikkat edelim

ertandogann

çok konusan aslında bsey bılmeyen kısıdır ben burda yardımcı olmak için net bilgi sunuyorum sizin bildiğiniz size benımkı bana sözlerimize dikkat edelim

size yazmadan önce kendi yazınızı okuyup tavrınızı gözden geçirin. durduk yere size cevap yazmadım herhalde ki ben kimseye sizin tarzınızda konuşmadım burada. araçlar hakkında objektif değerlendirme yapmaya çalışalım. aslında her konu için bu geçerli. aksi olunca benden böyle yazılar çıkyor, çıkacakta. yoksa ben bu tarz konuşmalardan zevk almıyorumki sizde almıyorsunuzdur.

Orijinalden alıntı: ertandogann

quote:

ertandogann

size yazmadan önce kendi yazınızı okuyup tavrınızı gözden geçirin. durduk yere size cevap yazmadım herhalde ki ben kimseye sizin tarzınızda konuşmadım burada. araçlar hakkında objektif değerlendirme yapmaya çalışalım. aslında her konu için bu geçerli. aksi olunca benden böyle yazılar çıkyor, çıkacakta. yoksa ben bu tarz konuşmalardan zevk almıyorumki sizde almıyorsunuzdur.

tabiki zevk almıyorum konusma tarzım sizinde dediğiniz gibi ''''''aksi olunca''''' benimde tarzım değişi veriyo sizi yargılamıyorum bildiğim için böyle oluyor tamam anlaşıldı herhalde uzatmayalım daha gerek yok byle polemiklere zaten konu da kapansın zaten arkadas arabasını almıs hayırlı olsun diyelim güle güle eskitsin

• Sağolun arkadaşlar..

Gorecez bakalım uzun vade de kı getırısnı goturusunu.. Binek otolar ıle bır tutuluyor ancak

kesnilkle hafıf tıcarı bır araç bınek oto ıle bır tutulamaz onu anladım.. Yol tutusunu da oldukça vasat buldum bu arada..
    edit: he ama sunda sölüyüm unutmuşumm caddy dier ticarilere göre gercekten cok konforlu ve performanslı bir araç fakat şu yeni 135ps lik dobloyla nolur bilemicem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoodRide -- 19 Nisan 2010; 18:00:01 >

beyler bilip bilmeden atmayın suraya yorum ya pazar yerine çewirmişiniz
    caddye chip atmadıkça 200 görmez usta.istedigin adamı getir kralı gelse basamaz onlarım beyinlerinde limitör gibi bişe war en son 180
    edit: he ama sunda sölüyüm unutmuşumm caddy dier ticarilere göre gercekten cok konforlu ve performanslı bir araç fakat şu yeni 135ps lik dobloyla nolur bilemicem
    bide simdi bunu tartısalım caddy 200 yaparmı yapmazmı arkadaslar size yalan borcummu var gördm yahu gözlerimle 200 e sak diye cıktı arac sizlere yalan söyleyerek bisey kazanacak değilim ister inanın ister inanmayın
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.