Şimdi Ara

Hangi Tatlandırıcı Kullanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
18.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyet ve spor yapılırken malum şekerden olabildiğince uzak durmak lazım fakat bu durumda hiçbir şeyden tat alamıyoruz.

Forumda muhakkak bu konuyu araştıran arkadaşlar vardır?

Bilgilerini, ürün isimlerini, linklerini paylaşırlarsa çok makbule geçer?

• kullanılmamalı
  • Ne kadar tatlandırıcı da olsa, beyin şeker geldiğini algılıyor ve insülin tavan. sonra malum yağlanma oluyor.

Tatlandırıcı kullanırken yağ yakımında zorlanıyordum, bırakınca daha iyi ilerleme kaydettiğimi gördüm.

Bence de kullanılmamalı, zaten bir süre sonra alışıyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 14 Mart 2013; 21:41:40 >
  • tatlandırıcı yerine esmer şeker kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

tatlandırıcı yerine esmer şeker kullan

esmer şekerle beyaz arasında hiçbir fark yok hocam maalesef.

nereden biliyorsun diyebilirsin bu kadar insan yanlış biliyor sen doğrusunu mu biliyorsun diyebilirsin haklısında ama kimya mühendisiyim şeker fabrikasında çalışmışlığım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fütursuz01

quote:

nereden biliyorsun diyebilirsin bu kadar insan yanlış biliyor sen doğrusunu mu biliyorsun diyebilirsin haklısında ama kimya mühendisiyim şeker fabrikasında çalışmışlığım var.

tatlandırıcıdan iyidir ama boyayla renklenmiş olmamalı

• kimya mühendisinin tatlandırıcıdan medet umması trajokomik olmuş.
    ben senelerden beri kullanmıyorum ve bizim en büyük düşmanımızda şeker
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kreatin nasıl kullanılır ?
    8 yıl önce açıldı
    Traş jeli nasıl kullanılır?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

tatlandırıcıdan iyidir ama boyayla renklenmiş olmamalı

üretim teknolojisi farkı ama hammaddesi dizilimi aynı, biyolojik açıdan hiçbir fark yok beyaz ile.

tatlandırıcı konusuna gelince çok zararlı sentetik tatlandırıcıları kullanmak alkımın ucundan geçmez ama sadece beyaz-esmer şeker ile aynı panca kökünden yapılma sukraloz içeren tatlandırıcıları araştırıyorum. tercihimde bu yönde olacak ama uzun vade kullanan yorumu bulamadım forumlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Ne kadar tatlandırıcı da olsa, beyin şeker geldiğini algılıyor ve insülin tavan. sonra malum yağlanma oluyor.

Tatlandırıcı kullanırken yağ yakımında zorlanıyordum, bırakınca daha iyi ilerleme kaydettiğimi gördüm.

Bence de kullanılmamalı, zaten bir süre sonra alışıyor insan.

hocam bununla ilgili iki yöndede araştırma yapılmış bazıları insüline etkisi yok bazıları var demiş. ama gariptir ki bu makalelerin bilimsel geçerlilik almış yayınlanmışı yok veritabanlarında.
  • bu olabilir
    http://www.splenda.gen.tr/

tatlandırıcı değil ama bir de vitargo var,senin amacınla ne kadar ilgili bilmiyorum tabi

• quote:

bu olabilir
    http://www.splenda.gen.tr/

tatlandırıcı değil ama bir de vitargo var,senin amacınla ne kadar ilgili bilmiyorum tabi

aynen hocam bir bunu birde sucraplusı (http://www.besinmarket.com.tr/SUCRAPLUS/SucraPlus-Tatlandirici-100-Tablet) araştırıyorum şu an. eyvallah cevabın için.
  • Şahsi fikrim, tatlandırıcılar uzak durulması gereken ürünler arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Şahsi fikrim, tatlandırıcılar uzak durulması gereken ürünler arasında.

sentetik için haklısın kesinlikle hocam ama bunların organik olanı hiç mi yok. mesela sukraloz içerenler var onlara güvenilir gibi duruyor fakat yüzde yüz sukralozmudur içeriği emin olamıyorum açıkcası.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Şahsi fikrim, tatlandırıcılar uzak durulması gereken ürünler arasında.

sentetik için haklısın kesinlikle hocam ama bunların organik olanı hiç mi yok. mesela sukraloz içerenler var onlara güvenilir gibi duruyor fakat yüzde yüz sukralozmudur içeriği emin olamıyorum açıkcası.

Alıntıları Göster
    Kullanan araştıran en azından diyabet hastası bu konuda "bilgili" bir arkadaş yok mu =/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fütursuz01 -- 15 Mart 2013; 12:49:32 >

• Aspartam haricinde tatlandırıcı kullanılmasında sakınca yok. Çoğu marketlerde bulabileceğiniz takita form tatlandırıcıları hem kalorisiz hem insülinle oynama yapmaz.

Tatlandırıcılar arasında en sağlıklısı splendadır, şeker pancarından üretiliyor ama ŞEKER değil insülinle oynama yapmaz şekerden çok çok az kalorisi var ve tatlı yapımında kullanabilirsiniz. Bir ara yaptığım fit tatlı tariflerinide paylaşacağım. Splenda almanız gerekir bunun için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Aspartam haricinde tatlandırıcı kullanılmasında sakınca yok. Çoğu marketlerde bulabileceğiniz takita form tatlandırıcıları hem kalorisiz hem insülinle oynama yapmaz.

Tatlandırıcılar arasında en sağlıklısı splendadır, şeker pancarından üretiliyor ama ŞEKER değil insülinle oynama yapmaz şekerden çok çok az kalorisi var ve tatlı yapımında kullanabilirsiniz. Bir ara yaptığım fit tatlı tariflerinide paylaşacağım. Splenda almanız gerekir bunun için.

Splenda'nın sitesinde ne yazıyor bakın,

"İnternette Suklarozun birtakım dokular üzerindeki etkilerine işaret eden birtakım yanlış
    bilgiler bulunmaktadır. Ancak, bunların yürütülen güvenlik çalışmalarının
    tamamlanmamış ve/veya hatalı değerlendirmelerinden kaynaklandığı görülmektedir. Bu
    konuda güvenilir bilgi elde etmek için www. SPLENDAtruth.com,www.SPLENDA.com
    ve sukraloz mevzuatlarının* yayınlarını da içeren detaylı FDA gerekçe tartışması
    (http://www.cfsan.fda.gov/~lrd/fr980403.html) gibi güvenilir kaynaklara erişilebilir."

İnandırıcılıktan uzak bir açıklama gibi gözüktü bana.Daha çok ticari olduğunu düşünüyorum.Buradan anladığım kadarıyla bazı dokularda bu maddenin olumsuz etkilerinin olduğuna dair bilgiler var ve Splenda bunu kendi siteleri ve FDA aracılığıyla reddediyor.İnanması size kalmış artık.

EFSA da aspartam için ilk önce zararsızdır deyip sonraki araştırmalarda kanserojen olduğunu açıkladı.FDA'nın da karıştığı skandallar duyuluyor.Bu sebepten dolayı sukraloz gibi yapay tatlandırıcılara güvenmemek gerektiğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Aspartam haricinde tatlandırıcı kullanılmasında sakınca yok. Çoğu marketlerde bulabileceğiniz takita form tatlandırıcıları hem kalorisiz hem insülinle oynama yapmaz.

"İnternette Suklarozun birtakım dokular üzerindeki etkilerine işaret eden birtakım yanlış
    tamamlanmamış ve/veya hatalı değerlendirmelerinden kaynaklandığı görülmektedir. Bu
    ve sukraloz mevzuatlarının* yayınlarını da içeren detaylı FDA gerekçe tartışması
    (http://www.cfsan.fda.gov/~lrd/fr980403.html) gibi güvenilir kaynaklara erişilebilir."

İnandırıcılıktan uzak bir açıklama gibi gözüktü bana.Daha çok ticari olduğunu düşünüyorum.Buradan anladığım kadarıyla bazı dokularda bu maddenin olumsuz etkilerinin olduğuna dair bilgiler var ve Splenda bunu kendi siteleri ve FDA aracılığıyla reddediyor.İnanması size kalmış artık.

EFSA da aspartam için ilk önce zararsızdır deyip sonraki araştırmalarda kanserojen olduğunu açıkladı.FDA'nın da karıştığı skandallar duyuluyor.Bu sebepten dolayı sukraloz gibi yapay tatlandırıcılara güvenmemek gerektiğini düşünüyorum.

Aslında bu sorun tüm tatlandırıcılarda var. Ama hiçbiri şekerden daha fazla zararlı olamayacağına göre bence kafa yormak mantıksız. Arada tatlı(şeker) niyetine tatlandırıcı olarak kullanırsınız.

• direk pancar ye bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

hocam sukraloz dediğin şey şekerin içindede var zaten. tatlandırıcının içinde sadece sukraloz var ise sıkıntı yok bence. ben gizliden gizliye koydukları sentetik maddelerden korkuyorum.

• Tatlandırıcı kesınlıkle kullanmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.