Şimdi Ara

Hangi Tatlandırıcı Kullanılmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
18.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Fütursuz01

quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Aspartam haricinde tatlandırıcı kullanılmasında sakınca yok. Çoğu marketlerde bulabileceğiniz takita form tatlandırıcıları hem kalorisiz hem insülinle oynama yapmaz.

Tatlandırıcılar arasında en sağlıklısı splendadır, şeker pancarından üretiliyor ama ŞEKER değil insülinle oynama yapmaz şekerden çok çok az kalorisi var ve tatlı yapımında kullanabilirsiniz. Bir ara yaptığım fit tatlı tariflerinide paylaşacağım. Splenda almanız gerekir bunun için.

Splenda'nın sitesinde ne yazıyor bakın,

"İnternette Suklarozun birtakım dokular üzerindeki etkilerine işaret eden birtakım yanlış
    bilgiler bulunmaktadır. Ancak, bunların yürütülen güvenlik çalışmalarının
    tamamlanmamış ve/veya hatalı değerlendirmelerinden kaynaklandığı görülmektedir. Bu
    konuda güvenilir bilgi elde etmek için www. SPLENDAtruth.com,www.SPLENDA.com
    ve sukraloz mevzuatlarının* yayınlarını da içeren detaylı FDA gerekçe tartışması
    (http://www.cfsan.fda.gov/~lrd/fr980403.html) gibi güvenilir kaynaklara erişilebilir."

İnandırıcılıktan uzak bir açıklama gibi gözüktü bana.Daha çok ticari olduğunu düşünüyorum.Buradan anladığım kadarıyla bazı dokularda bu maddenin olumsuz etkilerinin olduğuna dair bilgiler var ve Splenda bunu kendi siteleri ve FDA aracılığıyla reddediyor.İnanması size kalmış artık.

EFSA da aspartam için ilk önce zararsızdır deyip sonraki araştırmalarda kanserojen olduğunu açıkladı.FDA'nın da karıştığı skandallar duyuluyor.Bu sebepten dolayı sukraloz gibi yapay tatlandırıcılara güvenmemek gerektiğini düşünüyorum.

hocam sukraloz dediğin şey şekerin içindede var zaten. tatlandırıcının içinde sadece sukraloz var ise sıkıntı yok bence. ben gizliden gizliye koydukları sentetik maddelerden korkuyorum.

Splenda'nın sitesinden bir alıntı,

"Kimyasal Yapısı
    Sukraloz 4. karbondaki glukonun, galakto analoğuna inversiyonunu içeren, üç hidroksil
    grubunda gerçekleşen seçici bir klorlama yoluyla şekerden (sukroz) elde edilen beyaz bir
    kristalin katısıdır.
    Ortaya çıkan molekül olan 1,6 dikloro-1,6-dideoksi- -D-fruktofranozil-4-kloro-
    4-deoksi- -D-galaktopiranozid, sukroz ve diğer disakkaritler gibi, küçüktür ( MW~400) ve suda
    yüksek oranda çözünebilir, lipofilik değildir."

Siz sükrozla karıştırıyor olabilirsiniz.Sükraloz, alıntıda da yazdığı üzere doğal şekerin(sükroz) klorlanmasıyla elde edilen yapay bir tatlandırıcı.

• en pahalısından en ucuzuna tüm tanlandırıcılar 0 kalori olsa bile insülin işle başınızı derde sokar ve kilo alımında katkıda bulunur.
  • Açıkça söyleyeyim aşırıya kaçmadığınız sürece haftada/ayda artık durumunuza göre 1-2 kez kendinizi şımartmak sağlığınızı yada programınızı bozmaz.

Tabi bu söylediklerim bünyeden bünyeye kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.

73 kilo olduğum zamanlar (1.85 boy) öyle bir diyet programım vardı ki dersin ki arkadaş koca kuzuyu sığırı yemişin boşanda semerini ye , ama hala kan şekerimden tut kiloma kadar değişim olmamıştı, çünkü belli bir düzene soktuğunda arada olan kaçamakların geçici olduğundan bünyeye etkisi de geçici ama ne zaman ki alışkanlık haline getirirsin işte o zaman yalan olur patatese bağlarsın.

Unutmadan tatlandırıcılar ve o tarz zamazingolar , korktuğunuz beyaz şekerden daha az yada çooook az tehlikeli değilller :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 24 Mart 2013; 10:18:11 >
  • Şekerden kurtulmak herkes için o kadar kolay olmaz. Uzun yıllar boyunca herşeyi şekerli içmeye ve yemeye alışan vücut için aniden şekeri kesmek hiç kolay değildir. Bu nedenle geçiş aşamasında Tatlandırıcı kullanmak gerekebilir.

Sakkarin Zararları, Aspartam zararları, Ksilitol (Xylitol, E967), Sukraloz (Sucralose, trichlorogalactosucros, E955), İzomalt (isomalt, Hydrogenated isomaltulose, E953) , Stevia

http://www.dogalvadi.com/saglik/yapay-tatlandiricilar.html
  • Splenda'nin zararlari hakkinda duzgun bi aciklama bulamadim. Babamda seker cikti, o da splenda'yi bulmus cay icin. Biz de merak ettik yan etkilerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stevia kullanabilirsiniz bana kalırsa,zira stevia bir bitki ve aynı gramajlardaki karşılaştırmada şekerin bıraktığı tada oranla bilmemkaç kat daha tatlıydı.google de araştırıverin.
  • Tatlandırıcı kullanmayın
    En az şekerin kendisi kadar zararlı

Benim gibi 0 şeker %100 mutluluk

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

Stevia kullanabilirsiniz bana kalırsa,zira stevia bir bitki ve aynı gramajlardaki karşılaştırmada şekerin bıraktığı tada oranla bilmemkaç kat daha tatlıydı.google de araştırıverin.

Daha 2 gün önce bu bitkisel marka iyi filan diye araştırma yaptılar onu. Da gayet zararlı olduğu ortaya çıktı

Kullanmayın abi olmuyor mu şekersiz
    Biz nasıl içiyoruz,
    Zehir gibi kahveyi bile şekersiz içerim yıllardır

• darkshine666 D kullanıcısına yanıt
    Dediklerin mantıklı fakat,zaten sürekli şeker kullanmak için bahsetmiyoruz burada,arada bir tatlı yaparsın onu da şekerli yapmaktansa bu tarz ürünlerle tatlandırmak daha mantıklı gelebilir.Zararları konusunda da pek birşey okumadım hakkında,fakat araştırma linkini verirsen okuyabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 5 Ekim 2016; 13:21:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

Dediklerin mantıklı fakat,zaten sürekli şeker kullanmak için bahsetmiyoruz burada,arada bir tatlı yaparsın onu da şekerli yapmaktansa bu tarz ürünlerle tatlandırmak daha mantıklı gelebilir.Zararları konusunda da pek birşey okumadım hakkında,fakat araştırma linkini verirsen okuyabilirim.

Arada birse sıkıntı yok
    Diyet proğramlarında Bile ayda 1 off gün var canın ne çekerse yersin,
    Link yokta anahabere çıkmıştı tamda bu konu, bitkisel diye sağlıklımı diye, sonuç olumsuz

• Bende bunu merak ediyorum şekeri işlenmiş şekeri paketli ürünleri vs hiçbir şekilde tüketmiyorum tek aldığım şeker süt veya 1-2 porsiyon meyve şekeri gün boyu ama gel gör ki canım sıcak çikolata istiyor veya sütlü kahve ama bunlar şekersiz oluyor tabi ama birazda olsun içtiğimden keyif almak istiyorum kakao ve sütü kaynatıp sıcak çikolata formuna getiriyorum ama bu defa tat yok acımsı oluyor veya granül kahve şeker kesinlikle kullanmam zaten bal katmayı düşündüm ama şeker ilavesiz olduklarını düşünmüyorum piyasadakilerin kafam karışık

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.