Şimdi Ara

Hangi Sistemi Almalıyım? [ Oyun Amaçlı DEĞİL ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum ( yaklaşık 10dk önce ). Aşağıdaki 2 sistemden birini alacağım, uzay mühendisliği okuyorum fortran, java, solidworks, autocad v.b programlar kullanacağım.Oyun amaçlı değil. 2 adet sistem topladım biri DDR3 diğeri ise DDR4. Sistemi Amazon üzerinden alacağım. Amerika'da yaşayan akraba ile gelecek. Sistemler aşağıda. Yardımcı olursanız sevinirim. ;

1. SISTEM : ( 2500 $ a yakın )

i7 4790k 4.4Ghz 4 Çekirdek İşlemci
    32 GB Corsair Vengeance Pro 2400Mhz Ram (4x8)
    GTX 970 Evga x2 ( SLI ) Ekran Kartı
    750W Corsair CX750 PSU
    Asus Z-97 Pro Anakart (Wi-Fi AC )
    H60 Sıvı Soğutma
    1TB WD Blue HDD
    512GB Samsung 850 Pro SSD

2. SISTEM : (2500 $ a yakın )

i7 5960x 3.0Ghz 8 Çekirdek İşlemci
    16GB Corsair Vengeance LPX 2666Mhz Ram (4x4)
    GTX 980 Evga Ekran Kartı
    750W Corsair CX750 PSU
    MSI X99S Sli Plus ATX DDR4 NA Anakart
    H60 Sıvı Soğutma
    1TB WD Blue HDD
    256GB Samsung 850 Pro SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxou_2014 -- 9 Kasım 2014; 20:13:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımlarını esirgemesin lütfen

• 1 derim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

1 derim ben

Teşekkür ederim cevabınız için, nedenini de yazarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxou_2014

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

1 derim ben

Teşekkür ederim cevabınız için, nedenini de yazarsanız sevinirim.

i2 ye göre biraz daha iyi şuanda 970 en iyi f/p kartı+ssd daha fazla eğer oyun için değil çizim vs ise ekran kartını sli değilde tek yabilirsiniz

ha unutmadan eğer profesyonel ve işlemci ağırlıklı işler yapıyorsanız 2.sistemi alıp e.kartını 970 yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. 3D Waffle -- 9 Kasım 2014; 20:41:14 >
  • 2.sistem render açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ancak daha farklı ekran kartları seçilebilir. Birde 5960x gibi bir sistem en azından h100i lazım.

• @Mr. 3D Waffle_
    Teşekkürler cevabınız için dediğiniz gibi olabilir. Çizim yapacağımı düşünüyorum ve autocad solidworks gibi güçlü cpu gerektiren ugulamalar kullanacağım, o zaman 2. Sistem mantıklı oluyor. Benim aklımı kurcalayan ise ekran kartının diğer parçalara göre önemi, sli gerekli mi değil mi kısmı
    @Niyazi_
    970 ile değiştirmem gerekiyor 980i h100i eklemem için. Benim yapacağım şeyler açısından herhangi bir performans farkı olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxou_2014 -- 9 Kasım 2014; 20:50:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cinayet13 , hocam sanırım sen bu işlerle ilgileniyordun arkadaşa yardımcı olabilirsin

Artı olarak Gtx780 in 970 den daha çok cuda core'a sahip olmasının render'ı daha iyi etkileyeceğini söyleyenler var dikkate almanı öneririm.
    970:1664 Cuda Cores
    780: 2304 Cuda Cores

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagnificoVettel -- 9 Kasım 2014; 21:40:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi_

Cinayet13 , hocam sanırım sen bu işlerle ilgileniyordun arkadaşa yardımcı olabilirsin

Artı olarak Gtx780 in 970 den daha çok cuda core'a sahip olmasının render'ı daha iyi etkileyeceğini söyleyenler var dikkate almanı öneririm.
    970:1664 Cuda Cores
    780: 2304 Cuda Cores

Of of of o sistemler neyin nesi oyle? Corba olmus ora :)

Pcye gecince guzel bir sistem yazicm dostm mobiledeym :) cok gereksiz harcamalar yapmissin amacina gore

I7 4790 + h97-pro ikilisi uzerinden yuruyecegiz :) gtx980 strix asus kullaniriz ssd olur pci ex olur ama sata ssd degil... Ocznin ucuz iyi modelleri vardi... Cift kart gereksiz o sisteme cunku yapacagin islemler desteklemiyor tek kart guclu kart olacak :) halledicez sakin pcye geciym yazicam bi canavar :)

Edit: titan yada 780ti da alabiliriz onu kurcalamam lazim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 9 Kasım 2014; 22:42:50 >

• I7 4790
    Asus H97
    Corsair 16 Gb Ram
    Gtx 980
    Xigmatek Talon
    Samsung Ssd ( Boyutu sana kalmis 250 den asagi alma )
    Wd Blue 1Tb
    Corsair Sivi Sogutma

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum hocam yardımlarınızı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.