Şimdi Ara

Hangi PSUyu almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sırf TR'den olacak diye bi psuya bu kadar para kaçırma hocam:
    https://www.amazon.de/Corsair-PC-Netzteil-Voll-Modulares-Kabelmanagement-schwarz/dp/B07S4TKB4S/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=rm750&qid=1568049090&s=gateway&sr=8-2

    830TL'ye geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 9 Eylül 2019; 20:19:2 >
  • Prime
    Focus
    Corsair
    Benim siralamam bu imzanı göremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    (Sipariş Toplamı: EUR 127,39)

    Ödeme Toplamı: TRY 855,98
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    (Sipariş Toplamı: EUR 127,39)

    Ödeme Toplamı: TRY 855,98
    USD cinsinden 830'a geliyor yine de mantıklı.
  • naak98 kullanıcısına yanıt
    Ryzen 3700x - Asus x570 Strix-E - MSI Aero RTX2080 - Adata 2x8gb 3600mhz - Samsung Evo 970 250gb - Seagate 2TB 7200 SSHD - WD Green 2TB - Cougar 850w - Corsair Obsidian 650D - Noctua 200mm x2 - Noctua 120mm - Noctua NH-D15 SE - AOC AG241QX 144Hz 2K - Bose Companion 50 2+1 - Sound Blaster Z - Logitech G930 - Zowie EC1-A - Eaton UPS
  • Öncelikle şu bilgiyi vereyim: RM serisi, kalite olarak RMx serisinden geride.

    Belirttiğiniz 3 PSU birbirine çok yakın kalitede üniteler olmakla birlikte bunların arasında PRİME PLATINUM elbette en iyi tercih olur. (Fiyat sorun değil ise bunu alın) Çok yakın fiyata RMx almak yerine PRIME PT alınır. OC falan yapmayacağım derseniz 650 watt'lık Focus Gold da iyi bir tercih olur.

    Hem kaliteli olsun hem daha ekonomik olsun derseniz gönül rahatlığıyla şunu alabilirsiniz:
    https://www.bizdehesapli.com/fsp-hydro-g-750w-aktif-pfc-80-gold-powersuply-urun-HYDROG-750




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    Ryzen 3700x - Asus x570 Strix-E - MSI Aero RTX2080 - Adata 2x8gb 3600mhz - Samsung Evo 970 250gb - Seagate 2TB 7200 SSHD - WD Green 2TB - Cougar 850w - Corsair Obsidian 650D - Noctua 200mm x2 - Noctua 120mm - Noctua NH-D15 SE - AOC AG241QX 144Hz 2K - Bose Companion 50 2+1 - Sound Blaster Z - Logitech G930 - Zowie EC1-A - Eaton UPS
    Güzel sistem valla güle güle kullanın bütçe varsa prime yakışır yoksa ben focus plus serisi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu focus prime serisinin elden geçmiş 2019 versiyonuymuş GX PX kodlu olanlar.daha çıkmamış 234.88 dolara geliyor ön sipariş verdim bir dolar çektiler artık duruma göre neyse çekecekler.ekimde de verebiliriz kasımda da sağımız solumuz belli olmaz dediler peki abi dedim.


    https://www.amazon.com/gp/product/B07XGZW95V/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Eylül 2019; 18:53:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    bu focus prime serisinin elden geçmiş 2019 versiyonuymuş GX PX kodlu olanlar.daha çıkmamış 234.88 dolara geliyor ön sipariş verdim bir dolar çektiler artık duruma göre neyse çekecekler.ekimde de verebiliriz kasımda da sağımız solumuz belli olmaz dediler peki abi dedim.


    https://www.amazon.com/gp/product/B07XGZW95V/
    Bedel ödemişsin hocam, neyse en azından ömürlük oldu psu




  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    evet biraz tahminimden pahalı oldu ama içime sindi.daha da psu msu almam notebook falan kullanırım ilerde.

    Yardımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.
  • SeaSonic model isimlendirmelerinde sadeleşmeye gidiyor. İsim değişiyor ama PSU yine aynı PSU. Dıştan görünebilecek birkaç küçük rötuş var ama iç kısım aynı kalıyor.

    Madem yurt dışından alacaksınız, Prime PX-750 yerine Focus PX-750 alabilirsiniz. Adı farklı ama içi aynı Prime kasa ile alanları kazıklıyorlar yani.
    https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B07W4PLZWH (procooling adlı satıcı gönderiyor, kargo dahil 188€. Amazon'un satmasını beklerseniz daha cazip olabilir.)




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    hayır aynı değilmiş bişide değişiklik varmış anlamayınca uğraşmadım ne diye ama aynı değil.focusla primenin de içinin aynı olduğunu zannetmiyorum tip görünüm olarak aynıysa bile kullandıkları malzeme kalitesi farklıdır kan çekerler adamdan öyle dava olmaz bütün inceleme siteleri yazardı.
  • Kasa değişik, fan değişik, belki iç kısımda heatsink şekilleri değişiktir. Ancak teknik olarak aynı yapıya sahipler. 550/650/750 watt güç seviyelerindeki GOLD ve PLATINUM üniteler PRIME ve FOCUS ailesinde ortak kullanılıyor. Bunu 80+ test raporlarından teyit edebilirsiniz.
    Hangi PSUyu almalı?

    Ortak ünite kullanan başka PSU serilerinden örnekler vereyim:
    Hangi PSUyu almalı?

    Bir de SeaSonic ile ilgisi olmayan bir örnek vereyim:
    Hangi PSUyu almalı?

    Gördüğünüz gibi, adı/kasası/fanı vs farklı olan PSU'lar aynı sertifikaya sahip. Çünkü iç yapıları aynı.

    Tercih sizin...




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    şimdi bu mantıktan gidersek bütün 4x4 araçların sistemi aynı herkes duster alsın bmw x6'nın kaportası farklı sadece.ben de diyorum ki dışarıdan aynı bile görünse bunda bu var diye aynı bile olsa adam birine 80 kalite ötekine 90 kalite kapasitör koyar bakarak sen ben anlayamayız bunu.bir kere içleri aynı olsa ben hepsinin incelemesine baktım focuslarda eksi kısımlarda atıyorum 5v regülasyonu iyi değil falan diyor platin bir de bu.prime'larda hiç öyle bir şey yok öyle olsa hepsinin sonucu aynı çıkar inceleyen adamlar der ki ne iş?40 yıllık seasonic de böyle bir şey yapmaz.amd x2 işlemci alıp biostan bir ayarla x4 yapıyorduk öyle bir ima sizinki focus al prime ile aynı nasılsa.bence bu düşünceden kurtulun üç kuruşa 5 köfte yedirmez adama seasonic.

    removing the inline capacitors on the supplied cables. Besides the small change in the series naming, the PSU housing and its packaging are also updated to be in line with the concept of the OneSeasonic Initiative.

    focus sayfasında yazıyor bunu kablo içindeki kapasitörleri kaldırmışlar bütün siteler eksi olarak yazıyordu bunu.aynı olsa kabloda neden kapasitör vardı?

    with updated general design and connection cables.

    bunu da prime px'te yazıyor dizayn ve kablolar değişmiş.oneseasonic diye bişi çıkarmışlar.
    https://seasonic.com/oneseasonic


    peki o zaman neden herkes focus öneriyor?çünkü prime daha iyi olmasına rağmen kötü bir tarafı varmış adamlar ondan yeni dizayn falan diyor: bad transient response on 12V rail bu da kötü dizayn yüzünden oluyormuş ve makinenin kapanmasına yol açabiliyormuş.yani focusu daha kaliteli ya da aynısı diye değil bu sorunu yok diye övüyorlar.focusun da o kablodaki kapasitör olayına tilt oluyorlardı adamlar ikisini de düzeltiyor yeni focuslar da çok güzel yeni primeler de çok güzel olacak.ben belki iyi fan soğutucu seviyorum yani tartışılacak yanı yok ben hani yeri gelmişken açıklayıcı bilgi olsun dedim alacaksanız yeni seriden alın bir kaç aya gelir.çakal teknobiyotik ondan mal getirmiyor çünkü yenisi çıkınca eskiyi kime satacak?seasonic üzerinden kayıt yaptırabiliyorsunuz ürünü 10 mu 12 mi yıl garantisi var hani bunun için bile yurt dışından alırdım teknobiyotikle uğraşmamak için çünkü amazon üzerinden silver arrow aldık silverstone ar01 gönderdiler dedik bu ne iade edin dediler kargoya gittim işimin gücümün arasında ve fiyatı düşmüş 12 lira eksik iade ettiler bedava sevap verseler almam.




  • Hocam yaptığınız benzetme hiç ama hiç olmamış
    "4x4 araçların sistemi aynı herkes duster alsın bmw x6'nın kaportası farklı sadece" diyemeyiz.
    -Motor farklı
    -Şanzıman farklı
    -Şasi farklı

    PSU'ları otomobiller üzerinden benzetme yaparak anlatmak gerekirse;
    PRIME >>> POLO
    FOCUS >>> IBIZA
    diyebiliriz.
    POLO ve IBIZA modelleri farklı marka/model gibi görünse de aslında aynı firmanın otomobilleri: Volkswagen Grup

    Bu iki aracın;
    -Motoru aynı
    -Şanzımanı aynı
    -Şasisi aynı
    ama adı farklı, dış görüntüsü farklı

    *

    "adam birine 80 kalite ötekine 90 kalite kapasitör koyar bakarak sen ben anlayamayız bunu" demişsiniz...
    PRIME ve FOCUS modellerinin hepsinde 105 dereceye kadar dayanıklı Japon kapasitörler kullanılıyor.

    *

    "oneseasonic diye bişi çıkarmışlar" demişsiniz Daha önceki mesajımda bunu belirtmiştim:

    quote:

    SeaSonic model isimlendirmelerinde sadeleşmeye gidiyor. İsim değişiyor ama PSU yine aynı PSU. Dıştan görünebilecek birkaç küçük rötuş var ama iç kısım aynı kalıyor


    *

    "bence bu düşünceden kurtulun" demişsiniz... İnsanlar genelde "herkes benim gibi düşünsün" ister. Herkes istediği gibi düşünebilir. Birbirimize kendi kafamızdaki düşünceyi empoze etmeye çalışmaya gerek yok. Ben size ille de Focus alın demiyorum. PSU konusuna özel ilgisi olan ve yıllardır bu konuda araştırma yapan biri olarak, Prime için daha fazla para ödemenize gerek olmadığını düşündüğüm için bir öneride bulundum sadece. Düşüncemi 80+ raporlarıyla da destekleyerek sundum. Siz de kendinize göre araştırır, bir sonuca varırsınız Hangisini alırsanız alın, üst seviye bir PSU almış olacaksınız zaten. Şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kullanın.




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    amazon'dan 234 küsür dolara prime px 750w ön sipariş verdiğimi belirtmiştim.
  • Biliyorum
    Henüz piyasaya sürülmediği, yani ön siparişte olduğu için, araştırma ve olası bir karar değiştirme seçeneği için daha zamanınız var. Bu nedenle "hangisini alırsanız" ifadesini kullandım.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    hocam aklıma şüphe soktunuz ama iyi oldu.şimdi prime'daki sıkıntı nedir?dizaynını yanlış yapmışlar PX serisinde yeni dizayn diyorlar ama para eden bir şey mi değil mi belli değil.focus'a bakarsak tek sıkıntısı kablolarında kapasitör olması ama yeni GX serisinde bunu düzeltmişler yani kötü olabilme ihtimali bile yok.e şimdi kesin sorunsuz ürün almak varken neden beta tester olup primeyi deneyeyim platin diye?o yüzden iptal ettim PX'i 750w GX focus aldım 1054 liraya.gold platin arasında aman aman bir şey oynamıyor ama o dizayn sorunu makineyi kapatıyormuş basit bir hata ama can sıkar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.