Şimdi Ara

Hangi operatör kaç çekiyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
12.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanacağınız hat da önemli. 32,64,128 KB'lik olarak diyorum. Bazılarında çekim konusunda sıkıntı olabiliyor.

Bu arada önemli olan diğer bir faktör daha var bence. Uzun yol esnasında baz istasyonu değişimi sırasında kesilme olup olmaması.
    Bu konuda ben her hafta İstanbul-Edirne arasında gidip geliyorum. Turkcell ve vodafone kullanıyorum. Bu iki hattı bolca test etme imkanım oluyor. Daha dogrusu zorunlu olarak kullanıyorum.
    Bunlar arasından hat kesilmesi en fazla vodafone da. Telefonu uçak moduna alıp tekrar normal moda getirmeden sinyal gelmediği çok oluyor.
    Turkcell de pek iyi değil bu konuda. Baz istasyonu değişiminde 3-4 sn. sinyal yok olabiliyor.

Takiptekiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

Kullanacağınız hat da önemli. 32,64,128 KB'lik olarak diyorum. Bazılarında çekim konusunda sıkıntı olabiliyor.

Bu arada önemli olan diğer bir faktör daha var bence. Uzun yol esnasında baz istasyonu değişimi sırasında kesilme olup olmaması.
    Bu konuda ben her hafta İstanbul-Edirne arasında gidip geliyorum. Turkcell ve vodafone kullanıyorum. Bu iki hattı bolca test etme imkanım oluyor. Daha dogrusu zorunlu olarak kullanıyorum.
    Bunlar arasından hat kesilmesi en fazla vodafone da. Telefonu uçak moduna alıp tekrar normal moda getirmeden sinyal gelmediği çok oluyor.
    Turkcell de pek iyi değil bu konuda. Baz istasyonu değişiminde 3-4 sn. sinyal yok olabiliyor.

Takiptekiz...

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi uzun yollarda da iletişim önemli onun içinde bir test yapılabilir.Her ayrıntı tek tek düşünülerek en tarafsız sonuçlar çıkarmaya çalışacağız. Tek bir yer tek bir bölgede yapılan sonuçlar sağlıklı sonuç vermeyecektir.Popülasyon yani test sayısı arttıkça gerçek parametrelere daha yakın sonuçlar alınacaktır.

Mobil operatörlerin yaptığı ve reklam olarak hazırlayıp tv lerde boy gösteren reklamlarından daha etkili bir çalışma olacak.Çünkü mobil operatörler kendi yaptığı testlerde veya birilerine yaptırttığı testlerde test bölgesine gezici baz istasyonu götürüp test yapılacağı sırada o bölgedeki çekim kalitesini ve internet kalitesini arttırdığını bilmekteyiz.Onun için bu yapacağım testler habersiz ve hiç bir mobil operatöre yerini önceden söylemeksizin yapılacaktır.Yerini önceden mobil operatörler bilirler ise o zaman dediğim gibi gezici baz istasyonlarını bölgeye getirirler ve sağlıklı sonuç vermez.Testler yapıldıktan sonra video ve görsellerle medyaya forumlara verilecektir.

• Güzel bir konu. Takipteyim.

• Turkcell de katılır ama Avea katılmazsa iki operatör ile mi yapılacak karşılaştırma?
    Avea'nın pek çok dağbaşı bölgede eksik olduğu bariz iken katılmaması normaldi ama ille dağbaşlarında test yapılmayacak ki, şehir içinde de mi hiç güveni yok kendine!
  • Onu bunu bilmem ama en iyi çeken bence turkcell ama diğer operatorlere göre biraz pahalı.
    Test'den turkcellin 1.ci çıkacagına eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Turkcell de katılır ama Avea katılmazsa iki operatör ile mi yapılacak karşılaştırma?
    Avea'nın pek çok dağbaşı bölgede eksik olduğu bariz iken katılmaması normaldi ama ille dağbaşlarında test yapılmayacak ki, şehir içinde de mi hiç güveni yok kendine!

Turkcell den gelen cevap sürekli "Düşünce ve önerileriniz bizim için önemlidir" şeklinde bir cevap atıyorlar.2 seferdir birebir yanı kalıplaşmış cevap alıyorum.Sanırım Turkcell de kendine güvenemiyor.İnsan iyi veya kötü cevap verir.Yani Turkcell den bunu beklemezdim.Sürekli Turkcellin müşteri kaybettiği sanırım doğru.Daha fazla müşteri kaybetmekten korkuyor sanırım.

Avea şirketi katılmazsa yine yapılacak bu testler.Tabi test sonuçları Avea nın alehinde çıkacağı kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkan_1905

Onu bunu bilmem ama en iyi çeken bence turkcell ama diğer operatorlere göre biraz pahalı.

Bunu testlerin sonuçları gösterecek.Kimisi Turkcell iyi diyor kimisi Vodafone iyi diyor.Kimiside her ikiside aynı diyor.Herkesin düşüncesine saygı duyuyoruz fakat bu testler profesyonel şekilde koşullar eşit şekilde yapılacak onun için en doğru sonucu verecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliass

quote:

Onu bunu bilmem ama en iyi çeken bence turkcell ama diğer operatorlere göre biraz pahalı.

Bunu testlerin sonuçları gösterecek.Kimisi Turkcell iyi diyor kimisi Vodafone iyi diyor.Kimiside her ikiside aynı diyor.Herkesin düşüncesine saygı duyuyoruz fakat bu testler profesyonel şekilde koşullar eşit şekilde yapılacak onun için en doğru sonucu verecek.

bence bu 2 operatorun ozguven eksikliginden cok sizi takmadiklarini gosterir. Aslinda 3 operatorunde boyle biseye ihtiyaci yok. Kaldi ki fazla da ileri gitmez bu girisiminiz, oyle kanal ve gazetelerde yayinlanmasini pek beklemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

quote:

quote:

bence bu 2 operatorun ozguven eksikliginden cok sizi takmadiklarini gosterir. Aslinda 3 operatorunde boyle biseye ihtiyaci yok. Kaldi ki fazla da ileri gitmez bu girisiminiz, oyle kanal ve gazetelerde yayinlanmasini pek beklemeyin.

Ona siz yada ben değil medya kendi karar verir.Haberlerde veya gazetelerde ne saçma sapan haberler veriliyor.Ki benim yapacağım proje noter huzurunda yapılacağı için daha gerçekçi ve daha doğru sonuç vereceği için ilgi çekmesi büyük ihtimal.

• ege üniversitesinde binaya girdiğinde avea çekmiyor yok böyle birsey bu kadar mı az çeker yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

ege üniversitesinde binaya girdiğinde avea çekmiyor yok böyle birsey bu kadar mı az çeker yahu

:)

Millet baz istasyonlarına karşı radyasyon yiyoruz çocuklarımızın geleceği kararıyor diyorlar ama herkesin cebinde telefon ve iletişimsiz yaşayamıyorlar.Ne garip bir çelişki dimi? Demek ki bir baz istasyonu şart üniversite içine.
  • Cep telefonu numaranızı mesaj yoluyla iletirseniz, size en kısa sürede yardımcı olabiliriz.
  • ben yan apartmandaki annem'le konuşurken bile sorun yaşıyorum. ikimizinki de turkcell hem de.. İstanbul/Üsküdar/Bağlarbaşı'nda yaşanıyor bu olay.İstanbul'un göbeği sayılır. sürekli kesiliyor benim hattım odalarda dolşıyorum hat bulmak için. Bir de dağda taşta çeker yapıyorlar da ben geçen yaz köye gittim hiç biri çekmiyordu. pancere kenarına koyup hoparlör açık konuşmaya çalışıyorduk sinop'ta.. ben şu an Avea her yöne 500 dk+2000sms+sınırsız internet = 30 TL tarifesine geçeceğim. ben de 2 sene avea kullanmıştım ve bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 4-5 sene önce.. şimdi daha da düzeltmişlerdir diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AveaDestek

Cep telefonu numaranızı mesaj yoluyla iletirseniz, size en kısa sürede yardımcı olabiliriz.

Özel mesaj gönderdim.

quote:

Orijinalden alıntı: kadiryakan

ben yan apartmandaki annem'le konuşurken bile sorun yaşıyorum. ikimizinki de turkcell hem de.. İstanbul/Üsküdar/Bağlarbaşı'nda yaşanıyor bu olay.İstanbul'un göbeği sayılır. sürekli kesiliyor benim hattım odalarda dolşıyorum hat bulmak için. Bir de dağda taşta çeker yapıyorlar da ben geçen yaz köye gittim hiç biri çekmiyordu. pancere kenarına koyup hoparlör açık konuşmaya çalışıyorduk sinop'ta.. ben şu an Avea her yöne 500 dk+2000sms+sınırsız internet = 30 TL tarifesine geçeceğim. ben de 2 sene avea kullanmıştım ve bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 4-5 sene önce.. şimdi daha da düzeltmişlerdir diye düşünüyorum..

Kimileri de Turkcellin her yerde çektiğini söylüyor.Herkes birşeyler söylüyor.Onun için bu işin içine girdim inşallah hayırlısıyla bu projeyi gerçekleştireceğim.

• quote:

quote:

Cep telefonu numaranızı mesaj yoluyla iletirseniz, size en kısa sürede yardımcı olabiliriz.

Özel mesaj gönderdim.

quote:

ben yan apartmandaki annem'le konuşurken bile sorun yaşıyorum. ikimizinki de turkcell hem de.. İstanbul/Üsküdar/Bağlarbaşı'nda yaşanıyor bu olay.İstanbul'un göbeği sayılır. sürekli kesiliyor benim hattım odalarda dolşıyorum hat bulmak için. Bir de dağda taşta çeker yapıyorlar da ben geçen yaz köye gittim hiç biri çekmiyordu. pancere kenarına koyup hoparlör açık konuşmaya çalışıyorduk sinop'ta.. ben şu an Avea her yöne 500 dk+2000sms+sınırsız internet = 30 TL tarifesine geçeceğim. ben de 2 sene avea kullanmıştım ve bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 4-5 sene önce.. şimdi daha da düzeltmişlerdir diye düşünüyorum..

Kimileri de Turkcellin her yerde çektiğini söylüyor.Herkes birşeyler söylüyor.Onun için bu işin içine girdim inşallah hayırlısıyla bu projeyi gerçekleştireceğim.

Merhaba;

Bildiriminiz ile ilgili olarak gerekli inceleme başlatılmıştır.İnceleme sonucunda tarafınza bilgi verilicektir.

Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Özel mesaj gönderdim.

quote:

Merhaba;

Bildiriminiz ile ilgili olarak gerekli inceleme başlatılmıştır.İnceleme sonucunda tarafınza bilgi verilicektir.

Teşekkürler.

Cevabınızı bütün forum olarak merakla bekliyoruz.Bu kadar okunan ve takip edilen bir konuda bütün operatörlerin sessiz kalmaması gerekiyor.

• Takipteyim Avea'ya güveniyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Özel mesaj gönderdim.

quote:

Merhaba;

Teşekkürler.

Sizin kafanızmı güzel yoksa Avea şirketi olarak çokmu amatörsünüz.Bugün Avea tarafından arandım aynen şöyle bir konuşma geldi Avea müşteri hizmetlerinden " Sayın Emre bey bize bir sorununuzu iletmişsiniz.İstanbul Bakırköyde Avea çekme problemi yaşıyormuşsunuz.Tam olarak nerde yaşıyorsunuz" diye sordular.

Ben bu forumda bu açtığım konuda hiç böyle birşey dedimmi? Siz benim adıma böyle saçma bir iletide neden bulunuyorsunuz?Ben Bursa şehrinde oturuyorum İstanbulu bilmem ve ben hiç bir zaman şu ilçede çekme problemi yaşıyorumda demedim.Siz benim adıma Avea ya İstanbulda çekme problemi yaşadığımı söylemişsiniz.Sanırım konuyu baştan sona okumadınız.Ben pilot bölge olarak seçtiğim Bursa şehrinde bütün operatörleri sinyal ve 3G hızlarını test edebilmek için mobil operatörlerden destek beklediğimi söyledim.Ve bu testler noter huzurunda yapılacak dedim.Tabi Avea şirketi çekim kalitesine güvenemediği için destek vermeyi kabul etmedi.

Bende söylüyorum ve çoğu insanda söylüyor en çok problem yaşanılan mobil operatör AVEA dır.Yapacağımız testlerde belki Avea nın lehine sonuçlar çıkacaktı ama Avea böyle cesaret edemeyip bu projeye katkıda bulunamadığı için bu hakkını da kaybediyor.Avea şirketi bu projeye destek vermeyi kabul etmez ise bu projeden Avea nın alehine sonuçlar çıkacaktır.Aynı şey Turkcell içinde geçerli çünkü Turkcell şehrin merkezinde çekme problemi yaşıyor.Şuan bütün operatörler benim gözümde eşit hepsinde aşağı yukarı aynı problemler mevcut.Bu projeye girme sebebim de en doğru sonuca ulaşmaktır.

• merhaba ;

yakın bir zamanda konuya ilişkin bir test yapılmıştı , 3 operatörde teste katılmıstı.
    şimdi konuda yazdıgınızı okuyarak söylüyorum , avea'nın katılmak istemediğini belirtmissiniz , öyleyse neden bir kaç zaman önce yapılan teste katıldı ? madem ona katıldı bunada katılması gerekiyor.

bakınız yakın bir zaman önce reklamlardada gösterilen o testin haberi ;

quote:

"PCnet Dergisi’nin Mayıs 2012 sayısında yer verdiği “3G Hız Testi” sonucuna göre Türkiye’nin “3G Şampiyonu” Turkcell oldu.

Türkiye’nin 7 bölgesini temsilen seçilen 9 ilde, 59 noktada yapılan 2.136 ölçüm sonucuna göre Turkcell, 3G veri indirme ve yükleme hızıyla Türkiye’nin en hızlı operatörü çıktı. Testler Trabzon, İzmir, Erzurum, Ankara, Adana, Gaziantep, Rize, Artvin ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Her yerleşim yerinin en işlek bölgeleri, alışveriş merkezleri, havaalanları, turistik bölgeleri, hastane ve üniversitelerinde gerçekleştirilen ölçümlerde aynı ölçüm ve analiz sistemi ve tüm operatörlerin piyasadaki en hızlı modemleri kullanıldı. Yapılan testler sonucunda ortalama veri indirme ve yükleme hızında Turkcell, testlerin yapıldığı bütün illerde Türkiye’deki diğer operatörlerle kıyaslandığında ilk sırada yer aldı. Veri indirme hızında olduğu gibi veri yükleme hızında da Turkcell rakiplerini geride bıraktı.​"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 30 Mart 2013; 15:42:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

merhaba ;

yakın bir zamanda konuya ilişkin bir test yapılmıştı , 3 operatörde teste katılmıstı.
    şimdi konuda yazdıgınızı okuyarak söylüyorum , avea'nın katılmak istemediğini belirtmissiniz , öyleyse neden bir kaç zaman önce yapılan teste katıldı ? madem ona katıldı bunada katılması gerekiyor.

bakınız yakın bir zaman önce reklamlardada gösterilen o testin haberi ;

quote:

"PCnet Dergisi’nin Mayıs 2012 sayısında yer verdiği “3G Hız Testi” sonucuna göre Türkiye’nin “3G Şampiyonu” Turkcell oldu.

Türkiye’nin 7 bölgesini temsilen seçilen 9 ilde, 59 noktada yapılan 2.136 ölçüm sonucuna göre Turkcell, 3G veri indirme ve yükleme hızıyla Türkiye’nin en hızlı operatörü çıktı. Testler Trabzon, İzmir, Erzurum, Ankara, Adana, Gaziantep, Rize, Artvin ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Her yerleşim yerinin en işlek bölgeleri, alışveriş merkezleri, havaalanları, turistik bölgeleri, hastane ve üniversitelerinde gerçekleştirilen ölçümlerde aynı ölçüm ve analiz sistemi ve tüm operatörlerin piyasadaki en hızlı modemleri kullanıldı. Yapılan testler sonucunda ortalama veri indirme ve yükleme hızında Turkcell, testlerin yapıldığı bütün illerde Türkiye’deki diğer operatörlerle kıyaslandığında ilk sırada yer aldı. Veri indirme hızında olduğu gibi veri yükleme hızında da Turkcell rakiplerini geride bıraktı.​"

[simage]http://img2.turkcell.com.tr/bireysel/yardim/PublishingImages/pcnet-3g-mobil-internet.jpg[/simage]

Bu testlerde diğer operatörlerin katıldığı bahsedilmemiş.Reklamlarında Turkcelin ismi kullanıyor diğer operatörlerin ismi neden geçmiyor?
    Böyle reklamlara nasıl inanıyorsunuz şaşırıyorum.Bu testlerin hiç bir geçerliliği yok.Hepsinin noter huzurunda önceden haber vermeksizin yapılması gerekiyor.Bu reklamda bahsedilen testler noter huzurunda yapılmadı.Yapılmış ise hangi noter ve hangi dosya numarası ile yapıldı bilen varsa söylesinde araştıralım.

Böyle "Bilmem ne dergisinin test sonuçlarına göre", "Bilmem ne yayının test sonuçlarına göre" denilen reklamların hiç bir geçerliliği yok.
    Bende saf suyu donma noktasını bulduğum bir deney yaptım diyelim bunu reklam yaptım ve söyledim "Saf su 0 derecede donar dedim" herkes inanır çünkü herkes evinde kendide aşağı yukarı test edebilir.Ama bu 3g hız testi veya şebeke testi gibi testleri herkes elindeki olanaklarla yapamaz.Onun için televizyonda söylenen herşey doğru değildir.Çünkü Vatandaş kendi test edemiyor.Onun için bilindik bir dergi veya yayının test sonuçları değilde tarafsız normal bir tüketicinin noter huzurunda videolu ve resimli testleri yapması daha doğru sonuçlar verecektir.

Hadi mobil operatörlerin cesaretleri varsa noter huzurunda kesintisiz video çekerek , yeri önceden belirtilmeksizin (önceden yeri bilinirse gezici bas istasyonu getiriyorlar test bölgesinin yakınlarına) test yapalım.Ve bu sonuçları önemli forum sitelerinde basın yayın organlarında paylaşalım.

Bütün operatörlerin her yerde sorunsuz hizmet veremediğini biliyoruz.Çok sayıda baz istasyonunun olması o operatörün çok iyi çektiği anlamına gelmiyor bunu kendimde gördüm yaşadım.Neyse konuyu uzatmaya gerek yok.

Mobil operatörlere buradan tekrar sesleniyorum projeye destek vermelerini bekliyorum.Tv de yaptığı reklamlara güvenen operatörler bu projeye destek vermeyi kabul eder.Eğer kabul etmiyorlarsa o zaman tv lerde çıkan reklamların yalan olduğu anlamına gelir.Çekilen reklamların taraflı çekildiği anlamına gelir.Ben her operatörden 1.000 TL gibi cüzi bir miktar istedim. 1.000 TL bir mobil operatörü maddi sıkıntıya sokmaz fakat bu projeye katılmazsa çok müşteri kaybedeceği kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliass -- 29 Mayıs 2012; 0:54:44 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.