Şimdi Ara

Hangi operatör kaç çekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
2
Favori
12.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkese yardımcı olacak ve aklındaki soruları cevaplandıracak bir işin altına gireceğim.
    Rekabet piyasasında her operatör kendini daha büyük göstermek için yalan yanlış haberler vermektedir.Sonuçta bunları denetleyen bir kurum bulunmamaktadır.
    Kimisi "En çok numara taşıma benim hattıma geldi" , " Benim operatörüm 4*4 çeker " , "Çekim kalitesi en iyisi benimdir" gibi sloganlarla kendilerini öne çıkarmaya müşteri kazanmaya çalışıyorlar.Hangisi doğru söylüyor bilinmiyor.
    Onun için tarafsız bir kişi tarafından noter huzurunda yapılacak testler sonucunda hangi opertör hangi şehirde nasıl çekmektedir ispatlayıp bu foruma videoları koymayı düşünüyorum.

Yapılacak İşlemler:

1) Avea , Turkcell ve Vodafone faturalı hatlardan birer tane alınacak.
    2) Aynı marka ve aynı model 3 tane akıllı cep telefonu alınacak.(internete bağlanma hızı en yüksek olan son teknoloji cep telefonu tercih edilecek)
    3) Bir pilot bölge seçilecek.(Ben Bursa şehrinde ikamet ettiğim için pilot bölge olarak Bursa şehrini düşündüm)
    4) Her hangi bir notere gidilip pilot bölgede bulunan mahalle ve sokaklardan noter huzurunda kura çekilerek en az 30 sokak veya mahalle belirlencek.
    5) Belirlenen bu mahalle veya sokaklara noter yetkilisi ile beraber gidilip elimizdeki 3 tane cep telefonuna teker teker Avea, Turkcell ve Vodafone hatlar takılarak çeşitli testler yapılacak(bu testler aşağıda sıralanmıştır**).Bu testler videoya çekilip noter huzurunda onaylanacaktır.Başta donanımhaber olmak üzere çeşitli teknoloji sitelerinde ve takipçisi çok olan sitelerde yayınlanacaktır.

Bütün bu işlemler tarafsız şekilde yapılıp en objektif şekilde siz tüketicilere yansıtılacaktır.

**
    Telefonlarla yapılacak testler:
    1) Her 3 operatörden sırayla aynı numara aranıp görüşmenin ses kaydı alınacak(görüşmenin netliği ve kopukluğu test edilecek)
    2) Telefonlardaki çekim kalitesi test edilecek. 1 dk boyunca hangi operatör ortalama kaç çubuk çekiyor o tespit edilecek.Yani çekimin sürekliliğide önemli.Üç beş saniye full çekip geri kalan otuz saniye boyunca 1 çubuk çekiyorsa bir anlamı olmaz onun için çekim kalitesinin ağırlıklı ortalaması alınacak.(bu test aynı model cep telefonu ile yapılacağı için en adaletli şekilde sonuç verecektir.)
    3) Operatörlerin 3g hızlarını ölçmek için önceden belirlenen sitelere giriş yapılacak.Sitelere bağlantı hızları test edilecek.Veri indirilip veri yüklencek sitelere.(upload-download hızları test edilcek). 3G bağlantısı sırasında kopmalar yaşanıp yaşanmadığı kontrol edilecek.
    4) Her operatörün müşteri hizmetleri aranıp çeşitli taleplerde bulunulacak.Hangi müşteri hizmetleri daha çabuk yardımcı olacak test edilecek.
    5) Bütün bu işlemlerde 3 telefonla aynı anda yapılacak ve videoları çekilecek.Bunların dışında aklıma gelmeyen başka testlerde yapılabilir.

Bu konuda bana yardım edecek veya fikir beyanında bulunacak arkadaşlar varsa özel mesajlarını bekliyorum.
    Avea, Turkcell ve Vodafone faturalı hatları için ve 3 adet aynı marka aynı modeldeki cep telefonu için bu 3 operatörle iletişime geçilip bu ihtiyaçlarımızı operatörler sağlayacaktır.Yanı kısacası maddı destek olarak bu 3 operatörden yardım alınacaktır.

Bu çalışmadan sonra kimsenin aklında soru kalmayacaktır.Herkes için faydalı olacağını düşündüğüm bir çalışmaya başlıyorum herşeyin hayırlısı olsun..
    Herkese iyi forumlar iyi çalışmalar dilerim.

Dipnot : Bu 3 operatörün bulunduğu genel bir konu olmadığı için ve seçilecek bölüm olarak bir operatörün bölümü seçileceği için harf sırasına göre ilk sırada olan Avea Bölümüne konu açılmıştır.Yoksa bütün operatörleri ilgilendirmektedir.

• İyi fikir, zor bir iş, umarım operatörler bu teklifine sıcak bakarlar. Ben pek sıcak bakacaklarını sanmıyorum. İnşallah testler en kısa zamanda burada yer alır ve millet neyin kaç çeker olduğunu noter huzurunda öğrenir. Kolay gele...
  • fikir güzel, yapılması daha da güzel olur ama ben o kadar da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca operatörleri btk ve rekabet kurumu denetliyor. Tüm kampanya ve reklamlar denetime tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir güzel de.finansör kim?
    30 nokta noter masrafı;3 hat 3 aynı model akili telf.en az 3000 tl eder.amatör bir merak icin pahali değil mi? Bana reklam koktu biraz kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikei -- 26 Nisan 2012; 22:24:34 >
  • operatörlerin maddi destek verecegini pek sanmiyorum. Kapsama alaninin baz istasyonu sayisiyla dogru orantili oldugunu kabul edersek, turkiye genelinde turkcellin +6000 baz ile en genis kapsamaya sahip oldugunu kabul edebiliriz. 2. sirada vodafone gelecektir. 3. sirada dogal olarak avea gelecektir, cunku avea 1800 bandini kullandigi icin digerlerinden bir adim geride olacaktir.
  • turkcell çekmediği yer görmedim istanbul ve tekirdağda. tramway yer altına girdiğinde 2g çekiyordu ama yinede cekiyordu
    Avea 3g çeken yerler, alakasız yerlerde çekiyor, merkezi yerde çekmiyor. hata evimde çekmiyor. tekirdağa giderken 2 kez çekmediğini gördüm
    vodfone kullanıyor arkadaşım, oda heryerde 3g kullanıyor istanbul içi. Anadolu yakasına çok gidiyor ve problemyasamadıgını söyluyor.
    anaca bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakerim1976

İyi fikir, zor bir iş, umarım operatörler bu teklifine sıcak bakarlar. Ben pek sıcak bakacaklarını sanmıyorum. İnşallah testler en kısa zamanda burada yer alır ve millet neyin kaç çeker olduğunu noter huzurunda öğrenir. Kolay gele...

Eğer dedikleri doğruysa neden sıcak bakmasınla herşey en doğru şekilde ortaya çıkacak.Artık televizyonlarda operatörler hakkında salak saçma şeyler görmekten sıkıldım.Bu konuyu ilk buraya açtım.Konunun takipçici arttığı zaman Avea, Turkcell ve Vodafone ile iletişime geçeceğim.Onlara durumu söyleyip neler yapacağımı anlatacağım.Bir nevi kendilerininde reklamı olacak.Benim amacım milyonlara ulaşıp doğruyu yanlışı insanlara söylemek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

fikir güzel, yapılması daha da güzel olur ama ben o kadar da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca operatörleri btk ve rekabet kurumu denetliyor. Tüm kampanya ve reklamlar denetime tabii.

quote:

Orijinalden alıntı: nikei
    Fikir güzel de.finansör kim?
    30 nokta noter masrafı;3 hat 3 aynı model akili telf.en az 3000 tl eder.amatör bir merak icin pahali değil mi? Bana reklam koktu biraz kusura bakma.

quote:

Orijinalden alıntı: scoopi
    operatörlerin maddi destek verecegini pek sanmiyorum. Kapsama alaninin baz istasyonu sayisiyla dogru orantili oldugunu kabul edersek, turkiye genelinde turkcellin +6000 baz ile en genis kapsamaya sahip oldugunu kabul edebiliriz. 2. sirada vodafone gelecektir. 3. sirada dogal olarak avea gelecektir, cunku avea 1800 bandini kullandigi icin digerlerinden bir adim geride olacaktir.

quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf
    turkcell çekmediği yer görmedim istanbul ve tekirdağda. tramway yer altına girdiğinde 2g çekiyordu ama yinede cekiyordu
    Avea 3g çeken yerler, alakasız yerlerde çekiyor, merkezi yerde çekmiyor. hata evimde çekmiyor. tekirdağa giderken 2 kez çekmediğini gördüm
    vodfone kullanıyor arkadaşım, oda heryerde 3g kullanıyor istanbul içi. Anadolu yakasına çok gidiyor ve problemyasamadıgını söyluyor.
    anaca bu kadar.
    @boyzof
    Öyle bişey yok.Var aslında ama yok.Geçen aylarda numara taşıma yarışı yaptı firmalar ve hepsinin reklamları yalan çıktı.
    Firmaların adlarını vermeden konuşayım: A firmasına en az numara taşıma olmasına rağmen geçen senelere nazaran numara taşıma sayıları arttığı için en fazla numara taşıma bende dedi, B firmasına numara taşıma ile gelen sayı giden numaralardan az olmasına rağmen en çok bana numara taşınması yapıldı dedi. Yani hepsi aslında bir nevi yalan söyledi.Reklam öyle birşeyki yalanda olsa bir kere tv reklamında cıkınca insanlarda öyle izlenim bırakıyor.

@nikei
    Noter masrafı 3 ha ve 3 telefon masrafı hepsi mobil operatörler tarafından karşılanacak.Böyle büyük firmalar için bu paralar çok değil.Bir firmaya 2 bin tl masraf olsa ne yazar.Adamlar reklamlarını tvde göstermek için kaç bin tl ler veriyorlar.Sonuçta bu yapacağım araştırmada tv kanallarının ilgisini çekecek akşam haberlerinde belki çıkacak.Sonuçta milyonlar izliycek tarafsız bir kişi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını herkes görecek.

@scoopi
    baz istasyonları genelde yerleşim yerlerine yakın yerlerde şehir merkezlerine yakın yerlerde kuruyorlar.Nice yerler var sadece avea çekiyor, bazı yerlerde sadece vodafone çekiyor, bazı yerlerdedesadece turkcelin cektiği yerler var.Her operatör her yerde çekmiyor.Metroda,tünelde,dağın başında, köyde, şehirler arası yolda her yerde çekmesi lazım bir operatörün.Sonuçta acil bir telefon görüşmesinin nerde nasıl lazım olacağı hiç belli olmaz.

@Basri Mutaf
    Herkes bişey söylüyor.Ben 3 operatörüde kullandım hepsinin ayrı ayrı çekmediği yerler var.Benim bu yerleri söylemem veya senin söylemem hiç bir ifade etmiyor.Onun için noter huzurunda tam doğrusu neyse onu göreceğiz.Aynı marka aynı model 3 telefon ile yapacağımız için bu testi en doğru sonucu verecektir.

Genel olarak:
    Herkes teknolojiden anlamak zorunda değil.Nice telefonlar var hangi hattı takarsan tak sinyal gücünü alma kapasitesi vardır.Her telefon aynı güçte almaz sinyali.Çalıştığın ortamdan ortamada değişiyor çekim kalitesi.Yani insanlar "benim hattım çekmiyor" derken neden çekmedini bilemez hemen operatöre yükler suçu.Bende 10 yıla yakındır teknolojinin içinde biri olarak 8 den fazla telefon değiştirmiş biri olarakve her 3 hattıda kullanmış biri olarak bunu yapma gereği duydum.Amacım adminlerden bu konunun sabitlenip sürekli takip edilmesini.Bazı operatörlerin kullanıcıları bu konuyu sabote etmek isteyecektir."Yapılmasın böyle birşey","Olmaz bunu kimse kabul etmez" diyenler çıkacaktır ama vazgeçmeyeceğim.Arkadaşlar sizden ricam lütfen bu konunun takipçici olun bu konunun linkini her yerde paylaşın herkes girsin okusun incelesin ve takip etsin.Operatörler çok takip edilen bir konuda sessiz kalamayacaklar ve her türlü maddi destekte bulunacaklar bizde bu testi sadece 1 şehirde değil 1den fazla şehirdede yapacağız.Herkese teşekkür ederim şimdiden..

Not:Lütfen yazılanları sonuna kadar okuyunuz..

• bursa'Da olsaydım şuan sana çok yardımcı olurdum da malesef ...
    genelde testlerini açık alanda yapacağın için 3 operatörde de pek fazla fark göremezsin Bursa'da hepsi 1birine eşdeğer açık alan kapsama oranları 3 opratörün verilerine göre :%99 un üzerinde genelde garajın altında bulunan mahalleleri müstakil evlerin bulunduğu yerleri ve ertuğrulkent özlüce taraflarınada denemeye çalış kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

bursa'Da olsaydım şuan sana çok yardımcı olurdum da malesef ...
    genelde testlerini açık alanda yapacağın için 3 operatörde de pek fazla fark göremezsin Bursa'da hepsi 1birine eşdeğer açık alan kapsama oranları 3 opratörün verilerine göre :%99 un üzerinde genelde garajın altında bulunan mahalleleri müstakil evlerin bulunduğu yerleri ve ertuğrulkent özlüce taraflarınada denemeye çalış kolay gelsin

Zaten hem açık alan hemde kapalı alanlarda test yapılacak.Sadece yolun ortasında veya arazinin ortasında yapılmıycak testler.
    Siz cep telefonu kullanıcılarının tavsiye ve önerileri dikkate alınacaktır.Şuan ilk amacım yani amacımız bu konunun ÇOK TAKİPÇİSİNİN OLMASI.
  • Kolay gelsin operatörleri bunun icin sana 3000tl vermez bence sen tüketici derneğinin de yanına alabilirsen bu istediğini yaparsın diye düşünüyorum hem medyada fa destek bulur.doğru şemsiye opr.ler değıl bence.bu nedenle yaparsan kendi cebinden yaparsin. Tüketici kurumlari da destek vermezse ,bu da amatör bir ruh için pahalı bir hobi olur.kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikei -- 28 Nisan 2012; 8:11:22 >
  • Turkcellin bir kaç yerde çekmediğini gördüm. Önemli yerler değildi.
    Avea aynı şekilde pek çekim sıkıntısı yok fakat ses kalitesi berbat
    Vodafone Biraz daha fazla çekim sıkıntısı var
  • turkcell 4 çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TarıkYıldız

Turkcellin bir kaç yerde çekmediğini gördüm. Önemli yerler değildi.
    Avea aynı şekilde pek çekim sıkıntısı yok fakat ses kalitesi berbat
    Vodafone Biraz daha fazla çekim sıkıntısı var

Lokasyona göre değişir.

Bende Turkcell'de defalarca problem yaşadım, Vodafone ve Avea sorunsuz idi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikei

Kolay gelsin operatörleri bunun icin sana 3000tl vermez bence sen tüketici derneğinin de yanına alabilirsen bu istediğini yaparsın diye düşünüyorum hem medyada fa destek bulur.doğru şemsiye opr.ler değıl bence.bu nedenle yaparsan kendi cebinden yaparsin. Tüketici kurumlari da destek vermezse ,bu da amatör bir ruh için pahalı bir hobi olur.kolay gelsin.

Eğer mobil operatörler bu projeye katkıda bulunmaz ise demekki yaptıkları reklamların hepsi palavra çıkacaktır.O zaman en ucuz tarife kimdeyse millet o tarifeyi alacaktır.

Şuan amacım mobil operatörlerin destek verip vermeyeceği değil şuan amaç konunun herkes tarafından okunup ilgi görmesi.Büyük bir kitlenin takipçisi olan bir konuya mobil operatörler asla sessiz kalmayacaktır.Ayrıca bana 3 bin tl vermeyecekler sadece projenin masraflarını karşılacaklar.Telefon, hat, noter ücreti gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliass -- 28 Nisan 2012; 15:55:25 >

• Arkadaşlar bir değişiklik yapayım. 3 adet telefonu 1 adet telefona indiriyorum.3 adet telefon düşününce biraz fazla geldi. Tek telefonla halledilir bu iş.1 telefonla her operatörün hattı tek tek takılıp testler yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliass

baz istasyonları genelde yerleşim yerlerine yakın yerlerde şehir merkezlerine yakın yerlerde kuruyorlar.Nice yerler var sadece avea çekiyor, bazı yerlerde sadece vodafone çekiyor, bazı yerlerdedesadece turkcelin cektiği yerler var.Her operatör her yerde çekmiyor.Metroda,tünelde,dağın başında, köyde, şehirler arası yolda her yerde çekmesi lazım bir operatörün.Sonuçta acil bir telefon görüşmesinin nerde nasıl lazım olacağı hiç belli olmaz.

elbette birinin çekip de diğerinin çekemediği yerler olacak. ama genel anlamda, şehirlerarası yolculuklarda olsun, farklı şehirlerde olsun ve çevremdeki kullanıcıların bilgisi doğrultusunda turkcellin en iyi kapsamaya sahip olduğu, ardında vodafonun geldiği ve son sırada aveanın geldiği anlaşılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

quote:

Orijinalden alıntı: aliass

elbette birinin çekip de diğerinin çekemediği yerler olacak. ama genel anlamda, şehirlerarası yolculuklarda olsun, farklı şehirlerde olsun ve çevremdeki kullanıcıların bilgisi doğrultusunda turkcellin en iyi kapsamaya sahip olduğu, ardında vodafonun geldiği ve son sırada aveanın geldiği anlaşılıyor.

Herkes bişey söylüyor.Tv de yayınlanan reklamlar çok abartı hç bir operatör o kadar net çekmiyor her yerde.Hem doğru söylüyorsa operatörler söyledikleri aynen çıkacak yani yeni müşteriler kazancak.Reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam reklamdır..

• bende üçüde var,istanbul da bir fark bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

bende üçüde var,istanbul da bir fark bulamadım.

Tecrubeniz için teşekkür ederim.İşte herkes birşey söylemekte kimisi bazı operatörlerin çekmediğini söylüyor bazılarıda sizin gibi bir fark olmadığını söylüyor.Hakketen çok büyük farkların olup olmadığını test edeceğim.Aralarında çok büyük farklar yok ise içinde kişiye en ucuz olan operatörün tarifesine geçmek daha mantıklı gelir.

Lütfen bu konuda sessiz kalmayalım herkes okusun herkes yorum yapsın.Bu konunun takipçisi çok olsun operatörlere iletişime geçmeden önce bu konuyu üst sıralara çıkarmamız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.