Şimdi Ara

Hangi İşlemciyi Almalıyım..1.Nesilden 2.Nesile Geçebilir Miyim.Hiçbirşey Anlamadım:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vaio notebook umda i5-480m işlemci var.Ben işlemcimi değiştirmek istiyorum.Şu işlemciler benim bilgisayarıma uyar mı.Uyarsa hangisi daha iyidir.Sanırım i7-620m uyuyor.i5-2430m ve i7-2630qm uymuyor gibi. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürü bir borç bilirim...

http://ark.intel.com/tr/compare/43560,53450,52219,52952

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 29 Ekim 2012; 2:18:40 >

• Notebook'larda işlemci değişimi olmuyor. Yeni bir Notebook almanız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rampage-

Notebook'larda işlemci değişimi olmuyor. Yeni bir Notebook almanız lazım.

kuzenimin t6000 serisi vardı.t9000 serisi işlemci alıp değiştirtti.neden değişmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

UYmaz 1nci nesiller 1156 pin 2nciler 1155dir.

hocam i7-620m 1.nesil zaten.o uyar sanırım
  • İyi günler arkadaşlar
    Bende Sony Vaio VPCF12S1 model laptop var.İntel PM55 express chipset İ7-740QM işlemci NVIDIA® GeForce® GT 330M GPU var..çalışma sıcaklığı 45W.
    Bios sürümü kilitli olduğundan dolayı fan açma sıcaklığına hiç bir şekilde müdahele edemiyorum.Yani cpu boşta (hiç bir program vs açık değilken) olduğu halde fan çalışıyor.
    Az çok sonylerdeki fan ve frekans gürültüsü olayından haberiniz vardır.Elimdeki seçenekler:
    1-Şimdi ben işlemciyi rPGA988A sokete uygun iki çekirdekli 35w ile çalışan i7-640M işlemi ile değiştirsem fan sesinden birazcık olsa kurtulurmuyum?
    2-Biosu kırıp fan açma derecesini yükseltmek mümkünmüdür?

Yardınmcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür eder,çalışmalarında başarılar dilerim
    Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: saydin82

İyi günler arkadaşlar
    Bende Sony Vaio VPCF12S1 model laptop var.İntel PM55 express chipset İ7-740QM işlemci NVIDIA® GeForce® GT 330M GPU var..çalışma sıcaklığı 45W.
    Bios sürümü kilitli olduğundan dolayı fan açma sıcaklığına hiç bir şekilde müdahele edemiyorum.Yani cpu boşta (hiç bir program vs açık değilken) olduğu halde fan çalışıyor.
    Az çok sonylerdeki fan ve frekans gürültüsü olayından haberiniz vardır.Elimdeki seçenekler:
    1-Şimdi ben işlemciyi rPGA988A sokete uygun iki çekirdekli 35w ile çalışan i7-640M işlemi ile değiştirsem fan sesinden birazcık olsa kurtulurmuyum?
    2-Biosu kırıp fan açma derecesini yükseltmek mümkünmüdür?

Yardınmcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür eder,çalışmalarında başarılar dilerim
    Saygılarımla..

i7-640m nereden bulacaksınız hocam.ebay da var ama 300 dolar falan diyorlar gümrükte takılır mı

• Bildiğim kadarıyla laptoplarda CPU değişimi olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olsa da maliyetlidir.hem satan varmı ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan gürültüsünden dolayı maliyet noktasını geçtim.Ya komple makinayı rafa kaldıracağım.Yada bir kasa bulup içine sokacağım.İllallah dedim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vincenzo-

olsa da maliyetlidir.hem satan varmı ki?

ebay satıyor da gümrük kaç dolara kadar izin veriyor acaba
  • işlemci değişir değişmesine ama önemli olan uyan işlemciyi makul fiyata bulabilecemisiniz hadi buldunuz içindeki standart soğutucu yetmeyebilir veya şu anki soğutucusu daha fazla ısıdan dolayı daha yüksek hızda çalışabilir ama daha az ısınan bir işlemci serisi ise tam tersi söz konusu olabilir ama bu işlemi servise yaptırmanız gerekir çünki komple soğutucu bloğunun sökülmesi gerek vs yani epey meşakatli ve zor iş hem maddi hem fiziki yönden desktop pc de iş kolay ama söz konusu laptop
  • Çok eski (fiyatı uygun hale gelmiş ) ve anakarta uygun işlemciler değişir fakat senin dediğin imkansız olsa bile yeni notebook alman daha karlı olur...
  • quote:

Bildiğim kadarıyla laptoplarda CPU değişimi olmuyor

Diz üstü masaüstü farketmez uygun ciphset ile işlemci değişimi yapılabilir.. soket yapısı aynı ise i5 işlemciyi i7 ile değiştirebilirsiniz...Lakin güç tüketimi yönünde bazı farklılıklar olabilir....Getirisini iyice analiz ettikden sonra bence böyle bir değişime girişmeniz bence daha mantıklı olur..Performans artırmak niyetinde iseniz Ram SSD HDD gibi parçalarda upgrade yapmanız hem daha ucuz hem daha akıllıca olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

quote:

Bildiğim kadarıyla laptoplarda CPU değişimi olmuyor

Diz üstü masaüstü farketmez uygun ciphset ile işlemci değişimi yapılabilir.. soket yapısı aynı ise i5 işlemciyi i7 ile değiştirebilirsiniz...Lakin güç tüketimi yönünde bazı farklılıklar olabilir....Getirisini iyice analiz ettikden sonra bence böyle bir değişime girişmeniz bence daha mantıklı olur..Performans artırmak niyetinde iseniz Ram SSD HDD gibi parçalarda upgrade yapmanız hem daha ucuz hem daha akıllıca olur..

ram 8, hdd solid state hybrid disk.tek işlemci darboğaz yapıyor gibi.onu da i7-640m bulabilirsem fevkalade olur.zaten laptop ekranı full hd,blıu ray rom var.ekran kartı da idare ediyor.hd5650.beni götürür ebay dan alsam nasıl olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.