Şimdi Ara

Laptop Almalı Mı Yoksa BirKaç Ay Beklemeli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptoplar konusunda bir süre beklemeli miyiz.Yani acelesi olmayanlar ne yapsın bu konuda araştırması bilgisi olanlar varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim.Yakın zamanda köklü değişikler olacak mı yoksa Core 2 Duo Lar yavaş yavaş oturmaya başlayacak mı.????

• duyduğum başka bir habere göre geforce go8 serisi geleceği ve notebookların artık e.kartı performansı sorununun çöpe atılacağı.Ayrıca bunun sayesinde go7 serisi yongalı ürünlerin fiyatlarındada belirli ölçüde düşme olacağı.Sizin yorumlarınız neler....
  • bi kaç aydır piyasayı takip ediyorum...
    şunu açıkca söylemem gerekir ki, bu aylar laptop almak için olabilicek en kötü zaman
    niye mi ?

*** 30 Ocakta Windows Vista çıkacak... hazır vista yüklenmiş bi laptop almak daha iyi olur şüphesiz.

*** malum 32-64 bit durumu var.. Core2 Duo'lar her modelde yok, model seçeneği ister istemez kısıtlanmış oluyor...

*** Vistanın çıkışı ile birlikte Intel yeni laptop platformu "Centrino Pro"'yu duyuracak... birçok yenilik var...
    -- anakarta entegre flash bellek, (sistem açılışı baya hızlanacak, pil ömrü artacak)
    -- yeni nesil kablosuz standartı,
    -- 800Mhz FSB'li Core2 Duo'lar,
    -- inyelin yeni bütünleşik DX10 destekli ekran kartı,
    -- yeni gelişmiş özellikli "bios" yapısı,
    vs..vs....
    "fiyatı pahalı olur, zaten alınmaz" diye düşünenler olabilir, ama şunu da es geçmeyelim eski modellerin de fiyatları düşecektir...

*** Masaüstü bilgisayarlar için DX10 destekli ekran kartları çıktı, laptoplar için de yakında çıkar...
    nvidia sanırım Vistanın çıkışı ile ürünleri piyasaya sürecek...

Yani yukardakileri toparlamak gerekirse, Windows Vistanın çıkışı ile birlikte pek çok şey değişecek...
    Acelesi olmayanlar için beklemek mantıklı ama, ihtiyacı olanların beklemesi zor tabiki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotiledon -- 15 Kasım 2006; 23:38:48 >

• Katılıyorum 2006 dizüstüne para verilecek yıl değil.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=10011971&key=
    Bu yıl sonunu Acer 2423 ile çıkaracak gibiyim.
  • acil alsımsa ucuz yollu ikinci el de olsa bi makina al yılbaşından sonra hersey daha açık olur bakalım şu vista neye yarayacakbeklenildiğine değecekmi,gerçi benim umrumda değil ayrı mesele
  • Kotiledon kafamı karıstırdın haBenimde burda üniversitede canım sıkılıo gerçi yurda verilen baglantı online oyun oynamak içinde yeterli degil kötü bi net warEn iyisi türkiyeye gidince ps2 oyunları alim ps2 den oyun oynamaya devamBekleyelim görelim böle gidişle alamıcam heralde
  • a benimde duyduguma göre bir tanıdık vasıtasıyla bu insan apple da calısıyor apple indirime gidecekmiş
    fakat dolarda ocaktan sonra maksimum artış bekleniyor
    benderimki parası olan bekelsin
    alacak olansa hemen alsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet şu Centrino Pro'ları duydum zaten onun için daha temkinli olmak istedim.Zaten ocakta düşünüyordum almayı o zaman beklemek en iyi seçenek gibi.....

Peki ya sizce ???
  • bence elinisıkı tut bende öle yapıcam bikaç haftada alıcam
    zaten vista kurulumunda sorunda yasanmıyor bekle bekel hep bekelniyor bence hemen al fiyatlar cok artıcak
  • benzeri konular daha önce de açıldı gece gece aklıma bir örnek geldi bir hocam söylemişti paylaşayım dedim .umarım bu örnekte dolayı forumun büyükleri bana kızmas .

Türkiye AB ye girince noolacak ?? girer girmez saniyeler içinde gelir mi yükselecek ? yoksa sağlık kadrosu sorunu mu çözülecek ?? yoksa kadın-erkek eşitliği mi sağlanacak ?? hayır . AB ye girmek için bunları yapmayı vaadedeceğiz .büyük oyunlar oynayan herkesin taktiği budur arkadaşlar . bu durum teknoloji de dahil olmak üzere piyasalarda da aynıdır .tek fark :vaadler yerine dedikodular söylentiler vardır .bir grafik çizelim son 10 sene içindeki piyasaya sürülme tarihlerine göre bilgisayarların performans ortalamalarının zamana göre artışını göstersin . sürekli bir artış olduğu konusunda hemfikiriz değil mi ?? core solo ile core duo arasındaki artışı kağıt üzerinde hesaplayalım :%99 gibi bir değer ama gerçek hayatta böyle bir artış yok grafiğimizde de aynı şey core duo ile core 2 duo içinde geçerli bu güne kadar 9 seviye de directx eskittik . nooldu ?? lazım olan oyunlar yanında getirdi direct x lerini .işlemciler için grafik çizelim : core 2 duo 2.0 ghz ile core duo 2.0 ghz arasındaki %10-25 lik performans farkı core 2 duo 2.0 ile core 2 duo 2.33 arasındaki performans farkına eşit değil mi aşşağı yukarı hem hızda hem de enerji tüketiminde ?e hani nerede yeni teknolojinin artısı ? şu durumda olay : bir bilgisayar var siz onun ekranını hızını hafızasını isteklerinize göre ve bütçenize göre seçeceksiniz bu kadar .. YENİ teknoloji altınızdakinin bilgisayar olduğunu unutturacak kadar ileri gidince gerçekten yeni sıfatını alacaktır . şu an bu forumda bulunan insanların ne vistaya ihtiyacı var ne de önümüzdeki bir kaç yıl içinde ZORULULUĞUNU hissedecekler . yani geçseler daha güzel olur mutlaka ama geçmezlerse de kötü olmaz mevcut güzelliğini korur.

şimdi de öyle yeni teknoloji den sözediliyor . sürekli duyumlar alınıyor 2 röportajdan 10 dedikodu çıkıyor sonra bizler de bunları okuyup seviniyoruz bence birşey farketmeyecektir . tamam daha aldığımız saniye dizimizin üstündeki teknoloji üssü geri kalmaya başlıyor ama olur o kadar . söylentilerdeki kadar kocaman sıçrayışlar yapacak olsaydı teknoloji bu işin sonu 40 tane çekirdeğe doğru gitmezdi adam gibi güçlü bir çekirdekle bitirirlerdi işi . bu yüzden elektronik ürün alırken bence en iyiyi araştırın bulun yazın bir kağıda sonra onun bir altındakini alın . hem psikolojik olarak elinizdeki ürünün yaşlanması sizi daha az üzer hem de piyasaların "NEW" ÜRÜN BU KARDEŞİM PAHALI OLACAK TABİ FİYAT ONDAN YANİ tadındaki kandırma taktiğinden uzandurmuş olursunuz .

yine de herkesin kararına saygı duymalı . ferrar alacak parası olan adam bmw ile idare etmemeli (ama gerçekten ferrari o adamın altında ferrari gibi hissedecekse ) yoksa işini görene wolsvogen de güzel

• Bu bilgisayar konusundaki kara delik zannedersem her geçen gün biraz daha büyüyor ve yutacak hepimizi.Ekran kartı fiyatlarını göze alamım misal olarak.Zamanında riva128 ve voodoo çıkmıştı ki bunlar o zamanın hi-end çözümleriydi.Özellikle oyun oynayan insanlar için.Fakat şöyle bir durum varki fiyatları hiç bu kadar uçuk değildi.Çok uçuk olmayan bir fiyata çok kolay edinebiliniyordu.Her geçen gün ne oldu:
    Yeni modeller TNT--TNT2----GeForce...... derken hep süper performans artışları vaad edildi.Tamam geçmişe baktığımızda tabiki çok büyük bir fark var ama bunu çıkan ürün sayısına böldüğümüzde hiçde o kadar dudak uçuklatıcı olduğunu söyleyemeyiz.Ve her yeni modeldede uç çözüm o kadar paha oldu ki mesela 1500ytl ye ekran kartı alabiliyorsunuz.Sonuç,direk iflas.Bu olay ne işlemi pazarı içinde geçerli bence.32bit'ten 64bit'e geçiş haricinde şu güne kadar elle tutulur süper yenilikler göremedik....Bakalım ne zaman olacak göreceğiz...

• Daha iyisi çıkacak diye 3 ay beklersen sürekli beklemen gerekir...
  • Aynen katılıyorum.Teknolojinin önüne geçilmez.Birşeyleri beklersen
    hep beklemek zorunda kalırsın.Biryerden başlamalısın.
  • +1111
  • Sabri olan bekler,
    Parasi olan alir

Yani bu isler %99 paraya bakar arkadaslar..Parasi olan simdi alir, 3 ay sonra Centrino Pro da alir..

Selametle...
  • Ben gittim geçen ay 444 $ + KDV gibi bir ücretle Acer 2423 Celeron işlemcili 14" ekranlı bir laptop aldım ve gayet memnunum. Bir iki yıl beni götürür ve zaten o zamana kadar da Windows Vista iyice oturmuş olur. İşte o zaman yeni bir laptop alırım. Şu anda fazla para verilmez asla.
  • yaw o zamanda windows sista çıkar tista çıkar 15-20 çekirdekli işlemci çıkar geforce'ın go serisi giter going serisi gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salla_gitsin -- 16 Kasım 2006; 15:12:01 >
  • Arkadaşlar,
    Şunun çıkış tarihi bu ,bu çıktıktan sonra eskilerin fiyatı düşer gibi kesin yorumlarda bence bulunmayalım.Core duolarının fiyatlarının bu seviyeye inmesi uzun sürdü sizde biliyorsunuz ki.Ve core 2 duo ların ya da dx10 desteklemeyen ya da go8 olmayan ekran kartlı laptoplarda hatrı sayılır indirimler öyle zınk diye olmayacak.Ya da bahsettiğiniz yenilikler zınk diye gelmeyecek.Öncelikle depodaki stokları satmak isteyen firmalarımız bilinki bu süreyi iyice uzatacak.
    Bu durumda bence en mantıklısı işini görecek minimum özelliklerde bir bilgisayar almak gibi.Ve arkasından beklemek.
  • Ya aslında sadece office word internet v.s. ile uğraşsam alacağım öyle bişi kurtulacağım ama müh. analizleri yapıyorum o nedenlede o aletler bana hitap etmiyor....
  • Geleceği düşünmeyip almak gerek yoksa sonu bitmez bunun. Ama şu Windows Vista yok mu, hep onun hatırına insanlar bir kez daha düşünüo bilgisayar almak için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.