Bildirim
Hangi İlin Nesi Meşhur ? (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Denizli; Horozu
Denizli/Serinhisar; Ayısı
Denizli/Yatağan; Bıçağı
Denizli/Tavas; Pidesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcan12 -- 10 Mart 2012; 19:46:26 > -
Horoz
-
GAZİANTEP
Bahlava hemde MITSUBUSHI
-
Gaziantep - Sabahları yenmesi daha bi güzel olan ciğer :)
-
karabükün demirden başka meşhur bişeyi yok ama safranbolu dendimi ilk olarak safran ve sonrasında lokum, simit, safranbolu evleri, bükme pidesi, gözlemesi, ev yapımı baklavası, bide doğası var o bana özel tabi herkes sevmeyebilir -
Adana-Samsunun erkekleri meşhur sanırım -
mesaj bulunsun -
İstanbul - Ağva
Mancarlı Pidesi meşhurdur . Çok çok muhteşem tadı vardır.
-
Edirne: Tava ciğer, peynir
bende daha uzatabilirdim de Edirne'ye gelip te bunların tadına bakmadan giderseniz döverler sizi gittiğiniz yerde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskişehir :çiğ börek köprübaşında papağanda yiyebilirsiniz hediye olarakta lülete taşı oda köprübaşında eski balık pazarından albilirsiniz.
balıkesir:höşmerim heryerde satılıyor.
arkadaşlar nerde nasıl en iyi nerde bulabiliriz onlarıda yazalım gezerken iyi olur -
Bursa
İskender, Pideli Köfte, Cantık, Kestane Şekeri, Şeftali, Bıçak, Havlu -
Kütahya'da okuyorum hiç birşeyi meşhur değil. Meşhuru bıraktım diğer yemekleri bile düzgün yapamıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 10 Mart 2012; 21:23:39 > -
NEVŞEHİR
*Peribacaları
*Yeraltı şehirleri
*Üzüm
*Patates
*Çanak,Çömlek
vs. -
çanakkale - peynir helvası -
quote:
Orijinalden alıntı: Psikotrex
Kütahya'da okuyorum hiç birşeyi meşhur değil. Meşhuru bıraktım diğer yemekleri bile düzgün yapamıyorum.
Ne kadar saçma bi yorum atmışsın. Sen yemekleri yapamıyosun diye meşhur yemeği yok ne demek ya. Kafan iyimi
Kütahyalıyım.
Kütahya Meşhur yemekleri:
Şibit (ıspanaklı börek), mantı, kızılcık tarhanası, cimcik (Mantıya benzer hamur işidir) Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kızgın tereyağ gezdirilir.), labada dolması(ılıbıda dolması veya yalancı dolma da denir. Bulgur pilavını haşlanmış labada yapraklarına sararak pişirirler ve üstüne taze soğan, nâne, hıyar ve süzme yoğurt dökerler.), gözleme, höşmerim, kaygana, kapama, yufka tatlısı, pelüze, dolamber böreği, göveç, küp kebabı, çevirme kebabı ve kuyu kebabı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Eskişehir: Çibörek,met helvası,lületaşı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Territory
quote:
Orijinalden alıntı: Psikotrex
Kütahya'da okuyorum hiç birşeyi meşhur değil. Meşhuru bıraktım diğer yemekleri bile düzgün yapamıyorum.
Ne kadar saçma bi yorum atmışsın. Sen yemekleri yapamıyosun diye meşhur yemeği yok ne demek ya. Kafan iyimi
Kütahyalıyım.
Kütahya Meşhur yemekleri:
Şibit (ıspanaklı börek), mantı, kızılcık tarhanası, cimcik (Mantıya benzer hamur işidir) Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kızgın tereyağ gezdirilir.), labada dolması(ılıbıda dolması veya yalancı dolma da denir. Bulgur pilavını haşlanmış labada yapraklarına sararak pişirirler ve üstüne taze soğan, nâne, hıyar ve süzme yoğurt dökerler.), gözleme, höşmerim, kaygana, kapama, yufka tatlısı, pelüze, dolamber böreği, göveç, küp kebabı, çevirme kebabı ve kuyu kebabı
Yapamıyorlar yazacaktım lol koptum yanlış yazmışımAma çok lokantaya gittim gerçekten 10 üzerinden 8 verebilirim en fazla kızma bana
-
TESTI KEBABININ VE ARABASININ ANA VATANI YOZGAT'IN YÖRESEL YEMEKLERI
Yöre beslenmesi, büyük ölçüde bugday ürünlerine, unlu yiyeceklere dayanmaktadir. Bulgur, yarma ve dügürcük hemen her tür yemekte ve çorbada kullanilmaktadir. Yarma, bulgur ve diger kislik yiyecekler genellikle yazdan hazirlanir. Bunlarin basinda “kirmizi pelveri” denen domates salçasi, “gopahla” denen kurutulmus taze fasulye, çalma, pekmez, eksi, tursular, meyve ve “madimalak” denen madimak kurusu, kiyma, sizgit, pastirma türü et hazirliklari gelir. Makarna, eriste de ev yiyeceklerdendir. Ag kabak (su kabagi)tan çorba pisirilir ve kis için kurutulur. “Salak” denen kelek tursusu yörenin özgün tursu türlerindendir. Yozgat en ünlü yöresel yemekleri arabasi ile testi kebabidir.
ARABASI NASIL HAZIRLANIR?
Malzemesi:Hamur için: 1 Kg. Un, 2 litre su, 1 kasik tuz Çorba için : Yeterli miktarda tavuk veya hindi eti ve bunun suyu 1 kasik yag, bir miktar un, tuz, 1 kasik salça, karabiber, kirmizi biber Büyükçe bir tencereye 1 litre su konulup, tuz atilarak kaynamaya birakilir. Öte yandan 1 litre su ile 1 kg un karistirilarak bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç kaynamakta olan suya yüksekten yavas yavas bosaltilarak bir süre karistirilir. Bir iki tasim kaynadiktan ve kivama geldikten sonra, atesten indirilip, alti sulandirilmis tepsiye dökülür. Tepsi sallanarak, hamurun esit miktarda dagilmasi saglanir. Soguk bir yerde, özellikle karin üzerinde sogumaya birakilir. Diger taraftar un, bir kasik yag ile birlikte hafif ateste pembelesinceye kadar kavrulur. Soguk su ilave edilerek bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç, bir tencerede kaynamakta olan tavuk ya da hindi suyunun içinde bosaltilip karistirilir. Yeteri kadar tuz, yag, salça ve baharatlar ilave edilerek 15 dakika kaynatilir. Tavuk ya da hindinin gögüs etleri küçük parçalara ayrilarak çorbanin içerisine atilir. Bu sekilde çorba pismeye birakilir. Sogumaya birakilan hamur alinir ve islak bir biçakla baklava dilimleri seklinde kesilir. Tepsinin ortasi çorba kasesi sigacak sekilde açilir, açilan yere çorba kasesi yerlestirilir. Kesilen hamurlardan bir dilimi kasik üzerine yerlestirilerek, çorbaya batirilir ve çignenmeden yutulur.
TESTI KEBAB NASIL HAZIRLANIR?
MALZEMESI: 1 adet testi, 3 kg. Kusbasi et, 1 kg. Domates, 300gr. Sarimsak, 200 gr. Sivri biber, 200 gr. Tereyagi, karabiber, tuz Dogranmis domates, sivri biber ve sarimsak kusbasi ete katilarak, ezmeden iyice karistirilir. Yeterince tuz ilave edilir.Testi içi iyice yikandiktan sonra karistirilan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyagi konulur. Testinin agzi hamur ile kapatilir ve ortasi hafif açilir. Genellikle açik havada odun veya mese kömürüyle yakilmis bir ateste pisirilir. Iki saate yakin bir zamanda pisen yemegi ilk defa yapanlara mese kömürüyle yapmalari tavsiye edilir. Yemek pistikten sonra testi kirilarak yemek testinin içinden servis yapilir. Ancak testinin kendine has bir kirilma teknigi vardir. Testi genellikle ikrama katilan misafire kirdirilir ve Yozgat adina bir seyler yapacagina dair söz alinir.
Ayrıca tandır kebabı , madımak en meşhur yemekleridir...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X