Şimdi Ara

Hangi Ekran Kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum. Umarım iyi vakit geçiririz.. Nese..

Anakart: MSI DDR 651 M-L/650GM-L Series MS-7005 (v1.0) Micro ATX
    Ekran kartı: Sis O/B 32mb (biostan 64mb yaptım)
    İşlemci: Intel Pentium 4 2.8ghz
    RAM: Tek slot 256mb ram DDR2 (ama ekran kartı kullandıgı için dolaysıyla 224 oluyo biostanda 64 yaptım 192 ye düştü)

Yukarıdaki benim bilgisayarımın özellikleri. Ben yeni bir ekran kartı almak istiyorm 512mb anakart uyumluluk sorunu cekermiyim ? Yada işlemci uyumluluk sorunu çekermiyim. Anakartıma uygun modeller hangileridir yada işlemcime uygun modeller falan bi çözümü varmı...

he bide benim bilgisayar çok fazla ısınıyor. CPUCool programıyla baktım oyun actıgım zaman +52C oluyor Temp1 sonrada kendi kendini resetliyor.

Yukardaki gibi sorunlarım var ne yapabilirim bunları çözmek için... ardım lütfen

• Anakartında AGP 2X / 4X destekli slot bulunuyor.

Alacağın ekran kartı AGP 2X / 4X destekli olması gerekir.
  • peki şu anda 512mb ekran kartlarından hangisini önerirsiniz ?
  • AGP 2600xt alabilirsin.AGP8x'tir ancak 4x te çalışır.512mb modeller genelde DDR2 oluyorlar.DDR3 256 mb al daha iyi.512mb orta alt seviye kartlar için hevesten başka bir şey değildir.

Senin yerinde olsam bu sistemi satıp en ucuz PCIe sistemi toplardım.90 dolarlık HD3850 oyunlarda sistemi uçururdu.Karar senin kararın tabi.AGP kartlarapara yatırmaya devam ettikçe zarar eden sen oluyorsun.
  • şu anda sistemi satıcak durumda deilim ama yeni parcalar toplamaya basladım ekran kartından baslıcam zaten fazla oyun oynamıyorum. ama oynamak istediğim zaman bare kaldırsın bı oyun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay

AGP 2600xt alabilirsin.AGP8x'tir ancak 4x te çalışır.512mb modeller genelde DDR2 oluyorlar.DDR3 256 mb al daha iyi.512mb orta alt seviye kartlar için hevesten başka bir şey değildir.

Senin yerinde olsam bu sistemi satıp en ucuz PCIe sistemi toplardım.90 dolarlık HD3850 oyunlarda sistemi uçururdu.Karar senin kararın tabi.AGP kartlarapara yatırmaya devam ettikçe zarar eden sen oluyorsun.

+1
  • iyide DDR3 ekran kartlarında problem ckmazmı uymluluk problemı *
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi ekran kartını almalıyım?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DDR3 ekran kartının belleğidir.Sistem belleği ile alakası yoktur sorun çıkmaz.

Şu kart fena değil.

http://www.exa.com.tr/his/ekran_kartlari/his_hd2600xt-334-3958.html

EXA'ya gidersen peşin 120 lira gibi alabilirsin.
  • ve oyun oynarken temp1 yazan yer (işlemcimi bilmiyorum) 52C e kadar cıkıyor. Sonrada resetliyor bunun için ne yapmalıyım ?
  • ASUS 9550GE bunu alabilırısn hem 4x hemde 8 x destegı var direk 8x bi ekran kartından sorun yasama ıhtımalın var.
  • Evet AGP4x te sorun yaşama ihtimalin vardır ama yaşamama ihtimalin daha yüksektir.Eğer sorun olursa gider verirsin geriye.

56c sistemde hard disk hariç tehlikeli bir sıcaklık değildir.Büyük ihtimalle CPU sıcaklığıdır çünkü bende P4 2.8 kullandım.50nin altına pek düşmezdi emekli.56c CPUnun kilitlenmesini pek gerektirmez.Sorun büyük ihtimalle anakartındadır.

Kasana bir iki tane 12cmlik fan tak.Olmazsa yeni bir işlemci soğutucusu al.Anakart chipsetine ısı emici metallerden tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 24 Ağustos 2008; 11:58:48 >
  • bide benim işlemci kaza geçirmişti taşınırken ondanmı acaba (soketlerin bazıları yamuldu arkasında cımbızla duzeltmek zornda kalmıstım )
  • P4 2.8 zaten çok ısınır.Bir de kaza geçirdiyse termal macun zarar görmüş olabilir.Termal macunu yenilemeyi düşünebilirsin.
  • ne kadar gidiyo bu macun ? bide res atarken mavi ekran cıkıyo... bi an gozukup kayboluo
  • http://forum.donanimhaber.com/m_25667157/tm.htm sorularınızı burdan sorsanız forum gereksiz yere kirlenmese
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.