Şimdi Ara

Hangi hafıza kartı,,?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
11.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Nikon D90 makinama hafıza kartı almayı düşünüyorum.. kaliteli güzel bir şey almayı düşünüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34308 bu ürünü şimdi makinamda kullanıyorum.

hem ikinci yedek olması ve biraz daha verimli(hızlı) olması için http://www.hepsiburada.com/sandisk-8gb-extreme-3-compact-flash-card-sdcfx3-008g-e32/productDetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd700979 bu kartı almayı düşünüyorum. acaba bu kart D90 makinamda daha verimli olur mu.. ikisinende şekil yapısı resimlerinden karşılaştırdığıma göre aynı değil gibi geldi bana.. ikinci ürün makinama uyar mı? teşekkürler

Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum.. bu iki hafıza kartı arasındaki fark nedir..?nikonD90 a hangisi uyar.? daha iyi verim alabilmem için hangisini almam gerek teşekkürler
    http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdcfx3-008g-sandisk-8-gb-cf-extreme-iii-hafiza-karti/productDetails.aspx?I_ID=33302

http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdsdrx3-8192-sandisk-8-gb-sd-extreme-iii-hafiza-karti/productDetails.aspx?I_ID=33299

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laruz -- 27 Ekim 2009; 21:37:16 >

• D90 sd kullanıyor. Linklerden biri Compact flash digeri ise Sd. Sizin almanız gereken Sd. Sandisk extreme III en hızlı kartlardan biridir.
  • sandisk extreme serisi uygun oalcaktır.. mümkünse III olsun..

edit: hata düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 27 Ekim 2009; 22:24:07 >
  • sandisk extreme 3 en iyisidir tabi fiyatı tuzlu gelirse 2 olan modeli de işinizi görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugarboy

sandisk extreme 3 en iyisidir tabi fiyatı tuzlu gelirse 2 olan modeli de işinizi görür

birde bende sanddisk 4 gb extreme 3 olanı gözden geçiriyorum.. ama 4 GB hafıza kartı kaç fotograf alır arkadaşlar?
  • kaç mp de çektiğine raw mı jpeg mi çektiğine göre değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TT

kaç mp de çektiğine raw mı jpeg mi çektiğine göre değişir.

12 megapiksel ve jpeg olarak çekiyoruz daha doğrusu öyle çekiyor almayı düşündügüm makine peki buna kaç gb hafıza kartı gider? ve en az kaç gb gerekiyor ve toplam kaç foto alır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SİSTEME HANGİ EKRAN KARTI ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şöyle söyleyeyim 10.2MP de 2GB Kart takılıyken makina 414 fotoğraf diyor. fakat daha fazlasını çekiyorsunuz çünkü her fotonun boyutu farklı.

kabaca 4gb kartla 800foto çekersiniz diye düşünüyorum..
  • bencede 4 GB almak daha mantıklı gözüküyor.. ama 800 değilde biraz daha az veya daha fazla olabilir çünkü çektiğmiiz fotoların boyutu yüksek çıkıyor diyelim bir foto çektim 3,5 mb.. bir foto çektim 4,2 mb.. dimi etti toplam 7,7 Mb.. yani bunlara göre sayarsak ona göre foto sayısı çıkar.

ama benim düşüncem 4 mb olarak foto çektiğmizi var sayarsam 4000:4 eder sana 1000 adet fotograf bize yeterli bile gelir.
  • ben birşey sormak istiyorum 20 lıralık sd kartlarda işimizi görmuyor mu yaa :S nıye 100 lıralık kartlar almayı gerek duyuyoruz bu kartlarından hızdan baska etkılerı mevcut mu ? yanı bı ınsan neden 100 lıra verır karta artıları nelerdır fotograf makinesine takılan kartlar için soruyorum bu durumu ? :S merak ettimde
  • Ben OCZ' in 2GB, 4GB ve 8GB lık Class6 serisi kartlarını kullanıyorum.
    Tavsiye ederim.
  • 20tl lik kartla 100tl lik kart arasında hız farkı oluyor özellikle seri çekim ve önizlemede
  • nikon d90 hem sd hem de cf kart kullnım imkanı var .ama sandisk extreme III 8 gb veya fiyat olarak daha uygun olsun dersenişz Kingston 8GB hcSD Elit Pro da kullılabilir..ortalama 40 tl civarı fiyatları var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TT

20tl lik kartla 100tl lik kart arasında hız farkı oluyor özellikle seri çekim ve önizlemede

anladım hocam benim için farketmez o kadar az hız farkı ondan 20 liraya devam ;) teşekkürler..
  • seri çekim ve önizlemede hız farkı oluyorsa o zaman gerek yok bence ama bende extreme 3 ü düşünüyorum 4 GB lık olanı yanlız oda olmadı 4 gblık sd hc kart al yeter.. hızlı çekime gerek yok diyebilirim ama varsa tabiki o zaman öbürünü alırım daha kararsız kaldım.
    4 gblık karta 1000 e yakın foto çekebiliyoruz ne güzel işte daha düşükte olabilir artarda yeterde bile bize.
  • ACİL BİR SORU.. Ürünü almak üzereyim.. ??

Nikon D5000 için hafiza karti ariyorum sizce D5000'de aşagida linkini verdigim hafiza kartini kullanabilirmiyim. D5000 Class 10 türü bir hafiza kartini ÇALİŞTİRİR Mİ ?????????? BU hafiza kartini çaliştir mi ???

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshiba-8gb-sdhc-class-10-high-speed-profblister/ProductDetails.aspx?productId=ft00275&categoryId=1100011

Şu soruma bi cevp verin Lütfen..... Çaliştirmassa boşa almicam..

ACİL Bİ SORUDUR..

• sandisk 8 gb 6 class extremm III ben bundan aldım çokda memnunum
  • arkadaşlar bende olympus vg 110 fotoğraf makinesi aldım ama hangi hafıza kartını alacağımı bilmiyorum. 8 gb çok uygun kartlar var gittigidiyor.com da ama anlamadığım için hangisini alacağımı bilmiyorum benim makine sdhc uyumlu imiş yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
  • Sandisk cf extreme series iyidir
  • http://www.amazon.com/SanDisk-Extreme-Video-Memory-SDSDRX3-016G-A21/dp/B003D5MY5I/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1329800208&sr=1-1

Bununla T2i'de sorun yaşamadım şimdiye kadar. Full HD video da çektim, art arda çekim de yaptım, sonuç tatmin edici. Sade raw çektiğim için kapasite de bence ideal. Gerçi en son aşka gelip 700 tane çekim yaptım. İlk defa kart dolu yazısını görünce 32 gb olanını sipariş ettim, bu yedek olacak yakında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 21 Şubat 2012; 7:00:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.