|
RX 6700 xt almaya karar verdim lakin benim PSU'da sadece bir tane 6+2 mevcut, tüm baglantılar aşagıdaki fotografta gözükmektedir. ![]() İlk olarak aklıma 6+2 yi 8+8 e çevirmek geldi. Kaliteli bir dönüştürücü buldum ama burada şöyle bir şey aklıma takıldı. GPU en fazla 240w tüketim yapacak. Kart PCI-e slottan 75w çekse geriye yaklaşık 165w kalacak. Tamam sekiz 8+8 PCI pin var fakat pcı pin den en fazla 150w çıkıyormuş. Yani 6+2 kablo 8+8 oldu ama benim yine 6+2 kısımdan 150w üstü güç geçmesi gerekecek. Bu da ısınma, erime veya kapanma gibi sorunlar yapar mı? Bu arada Kablolar kaliteli, yine de sorun olur mu? İkinci olarak farklı bir yol düşündüm, CPU GPU kadar güç tüketmeyecek, CPU ğüç kablosunuda GPU ya takayım böylelikle sorun ortadan kalkacak. Buradaki sorun ise elimde sadece 1 molex ve 1 satanın kalmış olması. Sizce ne yapmalıyım? Çok fazla harcama yapmadan yükseltme yapmaya çalışıyorum lakin bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir kaç tane ikinci el güzel RX 6700 XT buldum fakat şu PSU sorununu çözemedim. ![]() ![]() ![]() Son olarak son resimde sol orta kısımda bulunan iç içe geçmiş soketler nedir? Bir tane molex buraya kullanılmış ama o iç içe geçmeyi anlayamadım. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt