Hangi bölümü okudugunuzu ve o bölüm hakkında düşüncenizi merak ettim. Hem üniversitede tercih yapacaklar için iyi olur. Kararsizlar için vs. Ben başlıyorum. Makine mühendisliği okuyorum. Bölüm öncelikle matematik ve fizik istiyor. Bu dersleri yapamıyorsanız çok zorlanırsınız. Bölüm aşırı zor. Ben üniversiteye ilk girdiğimde Makine 4 yıllık değil 6 yıllıktır yeğen tarzı takılıyordu üst sınıflar. Baya baya dersleri 6. Tekrar alan vardı. Bir diğer konu ise derslerin birbiriyle alakalı olması eğer statikte zorlanırsanız Dinamikte de zorlanıyorsunuz. Mat 1 mat 2 en temel şeyler. Mutlaka mutlaka bu dersleri çok iyi bilmeniz lazım. Dersler kesinlikle oturup çalışmayı gerektiriyor. Sınıf 90 kişilik ama taş çatlasın 4-5 kız var. Kız sayısında sıkıntı olduğu doğru. Yani ortam için dışarı çıkıp sosyalleşmek lazim. Gerçi çomezlere bakıyorum kız sayısında artış var ama yine denk olmuyor. Mutlaka mutlaka İngilizce isteniyor. Hatta hatta okulu 4 yılda bitirceğinize 6 yıl okuyun ama ingilizce bilerek mezun olun diyorlar. Geçen dönem staj yaptım ama ağır torpil geçiyor. Tanıdığınızın illa olması lazım. Mesleki anlamda meslekte zor. İş bulması kolay değil. İş şartları da ağır. Devlet te alım sayısı baya az. En az 95 almanız lazım. Alsanizda garanti değil. Bunlara rağmen top 5-10 mühendislikte okunur. Çünkü burda okuyanlar kurumsal firmalarda oluyorlar. Yurt dışı yapma şansları da oluyor. Bu arada bu üniversitelerden mezun olupta makine mühendisliği yapmayan da çok var. İş şartlarını beğenmediği için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anormal zirve -- 2 Ocak 2022; 13:17:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu Devirde Hangi Bölümü Okumalısın?
Üniversitede hangi bölümü okuyacağın konusunda bir karar vermekte zorlanıyor musun? Bu devirde okunacak en mantıklı bölümler hangileridir? Bu metin, karar verme sürecine yardımcı olacak önemli bilgiler sağlayarak sana yol gösterecektir.
Mevcut Sektörel İhtiyaçları Göz Önünde Bulundur
Öncelikle, mevcut sektör ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısın. Teknoloji, veri bilimi ve yapay zeka gibi alanlarda yüksek talep mevcuttur. Bu alanlarda uzmanlaşan bölümler, mezunlar için geniş iş imkanları sunar.
Kişisel İlgi Alanlarını ve Becerilerini Değerlendir
İlgi alanların ve becerilerin de seçiminde önemli bir rol oynamalıdır. Sevdiğin ve yetenekli olduğun bir alanda eğitim almak, motivasyonunu yüksek tutacak ve başarı şansını artıracaktır.
Geleceğe Yönelik Trendleri İnceley
Geleceğin mesleklerini ve sektör trendlerini araştır. Otomasyon ve dijitalleşme, iş piyasasında önemli değişikliklere yol açıyor. Bu değişikliklere uyum sağlayabilecek bölümleri seçmek, gelecekteki kariyerin için avantajlı olacaktır.
Kariyer Hedeflerini Belirle
Kariyer hedeflerini belirlemek, bölüm seçiminde yönlendirici olacaktır. Hangi alanda çalışmak istediğini düşün ve hedeflerinle uyumlu bölümleri araştır.
Üniversitelerin İtibarını ve Bölümlerin Başarısını İncele
Üniversitelerin itibarı ve bölümlerin başarı oranları da dikkate alınmalıdır. Saygın üniversiteler ve başarılı bölümler, kaliteli eğitim ve geniş ağlar sağlayarak mezunların kariyer fırsatlarını artırır.
Mezunların İş İmkanlarını Araştır
Bölüm mezunlarının iş imkanlarını araştırmak, gelecekteki kariyer beklentilerin hakkında fikir verecektir. Hangi sektörlerde çalıştıklarını, ortalama maaşlarını ve kariyer yollarını inceleyerek bilinçli bir karar verebilirsin.
Sonuç
Bu devirde okunacak en mantıklı bölümleri seçmek için sektör ihtiyaçlarını, kişisel ilgi alanlarını ve gelecek trendlerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Kariyer hedeflerini belirle, üniversitelerin itibarını araştır ve mezunların iş imkanlarını incele. Bu faktörleri dikkatle değerlendirerek, geleceğini şekillendirecek bilinçli bir bölüm seçimi yapabilirsin.