Şimdi Ara

Hangi BENZİN??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim merak ettiğim, Ford Focus için en iyi benzin hangisi?

Ben Shell den 97Oktan alıyorum ama Opet tavsiye ediyorlar, siz hangisini kulanıyorsunuz, en iyisi hangisi?

Teşekkürler..

Orjinalden alıntı: kasnakkafa

Merhaba sevgili Ford severler.

Benim merak ettiğim, Ford Focus için en iyi benzin hangisi?

Ben Shell den 97Oktan alıyorum ama Opet tavsiye ediyorlar, siz hangisini kulanıyorsunuz, en iyisi hangisi?

Teşekkürler..

benim bildiğim en performanslı yakıt shell'in.
    çünkü çok ince benzini var.
    ama bir depoyla gittiğin kilometre maalesef daha az.
    ben opet veya BP tavsiye ederim.

shell performans yakıtı üretiyor, gerçekten bir iki depo kullanınca eski benzinine oranla daha performanslı olduğunu anlayabiliyorsun.
    ancak çabuk bitiyor.
  • opet95 oktan derim, 97 fullforce da denedim ama pek bi etkisini göremedim. ondan önce 3 yıldır total kullanıyordum. Arasıra Shell'den de alırım ama BP ve Petrolofisine pek yolum düşmez. İllaki Focus için özel bir benzin yok hangisinin promosyon ürünleri fazlaysa hangisi yolunuza müsaitse ordan alın ve çok sık istasyon değiştirmeyin.

Orjinalden alıntı: yeknet

opet95 oktan derim, 97 fullforce da denedim ama pek bi etkisini göremedim. ondan önce 3 yıldır total kullanıyordum. Arasıra Shell'den de alırım ama BP ve Petrolofisine pek yolum düşmez. İllaki Focus için özel bir benzin yok hangisinin promosyon ürünleri fazlaysa hangisi yolunuza müsaitse ordan alın ve çok sık istasyon değiştirmeyin.

Ben de BP ve PO tercih etmiyorum, çok sık istasyon değiştirmeme mevzuna da katılıyorum. İyisi mi şu Opet95i bir deneyeyim, Fullforce ile farkını hissetmezsem ben de Opete geçerim, saol

Önerim shell den 97 oktan almaız ama depoyu fulleyin ve içine tekrardan oktan artırıcı koyun bir kaç depoda fark edeceksiniz şehirlerarı 20-80km arası kullanımınıza göre arç daha fazla yol katedecektir ve motorda devirlenme isteği artı vuruntu olmıyacaktır. ilk 97 oktan aldığınızda vuruntu yapabilir motorun işletim sistenmi onu algıalayıp egzantrik kasnağını gevşetecektir. temiz yakıt uzun ömür ve problemsiz performanstır.
    Barış medeniyetle gelir,cahillik insan olmayı öğrenmekle gider.......if we still need protection from each other of US than when will be or how could be named human or humanity hard to be named human.
  • quote:

Orjinalden alıntı: perperek

Tüm markaları ve oktanları kullandım beyler

Önerim shell den 97 oktan almaız ama depoyu fulleyin ve içine tekrardan oktan artırıcı koyun bir kaç depoda fark edeceksiniz şehirlerarı 20-80km arası kullanımınıza göre arç daha fazla yol katedecektir ve motorda devirlenme isteği artı vuruntu olmıyacaktır. ilk 97 oktan aldığınızda vuruntu yapabilir motorun işletim sistenmi onu algıalayıp egzantrik kasnağını gevşetecektir. temiz yakıt uzun ömür ve problemsiz performanstır.

bu oktan artırıcı nedir acaba, benzinlikte bulunur mu, ne kadar eklemek gerek?
  • Oktan artırıcı benzinin yanıcılığını artırır.Aslında olması gerekende budur benzin ne kadar çok yanıcı olursa devir ve tork bantı o kadar genişler böylece düşük devirlerde tork ve motor kompresyon değeri yükselir. Tüm benzinliklerde çok çeşitli olarak satılır. Marka ve firmaya göre 5-18ytl arası değişir.Bir depo 50-60litre benzine bir şişesi yeter.
    Barış medeniyetle gelir,cahillik insan olmayı öğrenmekle gider.......if we still need protection from each other of US than when will be or how could be named human or humanity hard to be named human.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opet mi Petrol Ofisi mi - Benzin
    4 yıl önce açıldı
    JETTA İÇİN HANGİ YAĞ ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fordun opeti önermesi kadar doğal bişi olamaz zaten
    ne de olsa kardeşi sayılır...

ben focus sahibi değilim ama benzinimi hep aynı istasyondan, maltepedeki shell'den alıyorum.hem ayak alışkanlığı hem de pompacıları ve kasadaki görevlisiyle aram iyi.yoksa yakıtı iyiymiş falan pek anlamıyorum :)
    şükür şimdiye kadar bi problemim olmadı.bence bi istasyona bağlı kalmak en iyisi.baktınız bi problem yok, aynen devam.hoş bunun problemi uzun vadede mi çıkar bilmiyorum ama alışkanlık işte :)
    her zaman aynı marketten alışveriş yapmak gibi :)
  • Uyarı mı yapmak isterim arkadaşlar memnunsanız bir istasyona bağlı kalın diyorlar haklılar shell türkpetrolleri aldıktan sonra ilginçtirki bazı istasyonlarda garip yakıtla karşılaşmak mümkün geçen ay trakyadan kuşadasına giderken izmir içinde çevre yolundan otobana çıkışta shell benzinliği var bayada çok müşterisi olan neyse 50ytllik benzin aldım sonuçta daha öncede shell almıştım araç tüm devirlerde otobanda zıplaya zıplaya gitti ertesi günde aynı durum sürdü ve benzini kısmı bnitirmeye yakın getirip kuşadası shellden 97oktan ve oktan artırıcı aldıktan sonra araç düzeldi....buda demekki Burası Türkiye adamı ayakta uyuturlar benzine çok sağlam su basarlar yazın hermde kuyu suyu.
  • benzinle su karışmıyo.benzinin yoğunluğu az olduğu için üstte kalır benim bildiğim.(yoğunluğu 803 kg/m3 (cinsine göre değişiyo ama sudan daha az)).
    suyu nasıl karıştırıyolar merak ettim.ayrıca depoda da su altta benzin üstte kalıcak.e depo içindeki pompa da alttaki sıvıyı emeceğincen ne olur siz düşünün.
    benim aklıma pek yatmadı o sizin benzine su karıştırma işi...
  • Benim bildiğimde benzin sadece kış ve 0 derecede suyla karışmaz artı bildiğim kadarıylada yanlışım yoksa zaten benzin depodan şamandıra hizasından çekilir depoda ise artık pompayla çekildiği için altı üstü yoktur. Bilsiğim yanlış olabilir ama aldığım yerdeki benzin kesinlikle kusurlu ve otomobilin bu kadar vuruntu yapabilmesi içinde 95 oktanın çok altında olması gerekir. Bu arada benzin depodan geniş alandan emilir filtrede dahildir buna.
  • eklemek isterim daha önce şehirlerden birinde valide bardak uğruna 7-8yıl önce sabit benzinlikten alırdı ve sürpriz eksi 10 derece olan bir kış günü otomil çalışmadı depoya yeniden benzin koymamamıza rağmen çalışmadı servis geldi tüm pompaları söktü ve sürpriz buz tutmuştu motor kısmındaki pompaya diayframa baktı buz luydu ve servise gitti donmayan benzin içinden alındı ve 2 gün suyun çözülip akması beklendi.Araçta Alman üretimi ford. Tecrübelerden yola çıkılarak bu yazılmıştır bahsettiğim benzinlikte shellinde ve o yıl kapatıldı buna ek o yıl TR den shell ayrılma kararı vermiştiki devlet o bu yeni sistemle geri dönüş yaptılar.Yinede kötü niyetli kişilerin varlığı devam etmektedir mazotada benzinede bildiğiniz sivilar harici sivilar ekleneblir.
  • ben kesinlikle firmayı korumuyorum yanlış anlaşılmasın.sadece benzinin su ile karışmayacağı konusunda ısrarlıyım.sıcaklığın da etken olduğunu zannetmiyorum.çünkü birbiri içinde çözünmeyen iki sıvı var burada.biri diğerinin çözücüsü değil.çok küçük, ihmal düzeyinde çözünebilir ancak ben çözüneceği konusunda şüpheliyim hala...

bu arada benzinin depodan şamandıra hizasından mı yoksa dibinden mi çekildiği konusunda da emin değilim.sadece fikir yürüttüm :)
  • Bizde normalde ikisinin birbiriyle karışmadığını biliyoruz ama kimya mühendiside kompozit mantığı ile yaklaşıyor başka kimyaslla çözeltiler aynı ortamda birbirine asalak gibi yapışıp bulunabilir. Ben birkaç defa yakıt kurbanı olduğum için tecrübemi belirttim. Ha bak benzinden daha yanici ve ucuz zarar vermeyen birşey bulduysalar o başka :( bilgilendirdiğiniz içinde teşekkürler.
  • ben hala anlamadım.demek ki benim depoya da aynı benzinden koysalar anlıycam anyayı konyayı
    yanlış anlamayın beni.söylediklerinizin yanlış olduğunu söylemiyorum asla.sadece şimdilik pek mantıklı gelmiyo bana.kafam karıştı açıkçasıkimya mühendisi ablam var (dayımın kızı) ona sorucam merak ettim

Orjinalden alıntı: perperek

Oktan artırıcı benzinin yanıcılığını artırır.Aslında olması gerekende budur benzin ne kadar çok yanıcı olursa devir ve tork bantı o kadar genişler böylece düşük devirlerde tork ve motor kompresyon değeri yükselir. Tüm benzinliklerde çok çeşitli olarak satılır. Marka ve firmaya göre 5-18ytl arası değişir.Bir depo 50-60litre benzine bir şişesi yeter.

Bugün shellden bir tane aldım 15 ytlye, yalnız keşke uyarsaydın benzin koymadan önce boş depoya doldurmak lazımmış, ben fulleyip alınca elimde kaldı :) , artık bir daha sefere koyarım, merak ediyorum farkı hissedecek miyim acaba.

Bir de merak ettim, madem oktan artırıcı koycam, onun yerine 97 oktan almayım da 100 oktan alıyım üstüne de oktan artırıcıyı koyuyum daha bir canavar olsun, yanlış mıyım?

• Arkadaşım sıvılar birbirinin içinde erimesede çalkalandıgı sürece karışır...Evinde zeytinyagı ve suyu bardaga koy karıştır...Bu erimeden karışma olayı hava kabarcıgı gibi balon şeklinde oluyor...Buna süspansiyon yada emülzüyon deniyordu...Arabalardaki süspansiyonla karıştırmayın...Kimya dan yazıyorum....Benzine su katmak en bilinen hiledir...15 yıl önce Kadıköy meydanından benzin alıpta ben susuz aldım diyen bir Allah ın kulu yoktu....Birde Maltepenin oralarda bir benzinlik var....İsmi lazım degil...Bilenler bilir....Bilmeyenler düşerdi....Benzine su katılmaz deyip bizi güldürme.... Basit bir tavsiye bazı benzinlikler tıklım tıklım...Her zaman gece gündüz....Bazıları her zaman tek tük.....Hep boş..... Bir söz var. Eşek çamura bir defa düşer.....Haaa pompada hava basmada çok yaygındı....Şimdi bilmiyorum.... Hep moral bozucu yazmayalım..Buda iyiye örnek.....Merter Şhell.... Ambarların tam karşısı..Migrosun 50 mt berisi.....Her zaman pompada kuyruk var...Gece ve gündüz....Tıklım tıklım...Hep pompası dogru basar...Sahibi temiz bir insan...Bir deneyen bir daha ayrılmıyor...30 Lt benzinle xxxx km yapıyorsan buradan aldıgın 30 Lt benzinle xxxx + xx km yapıyorsun....Pompa farkı..... Bilginiz olsun....Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 12 Temmuz 2007; 22:48:27 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• Arkadaşlar izmir ankara yolundaki STR dinlenme tesilerindeki shellden yaklaşık 4,5 ay önce 95 oktanla depoyu fulledik. Ama oda ne arabanın performansı düştü sesi arttı eskisi kadar seri değildi vb. biz durumu ilk başlarda motordan kaynaklanıyor zannetik.Ama taki bidaki benzini opetten alıncaya kadar. Üstelik bir yakınımda sizin gibi söyledi oarası eskiden türkpetroldü normalde shall iyidir filan dedi.Böyle sahtekarlıklara karşı bildiğimiz tanıdığımız istasyondan almak çok daha iyi. Diyeceğim şuki siz siz olun STR shellden benzin almayın.
    GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
    ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
  • arkadaşlar gerçektende shell çok ii yakıt üretior.performans artıor.ben arabama yaklaşık5 yıldır shell kullanıom.ve çok ii.geçenlerde totalden aldım pis mazot çıktı.çok uğraştım sonra.sık sıkı istasyon değiştirmeyin.güvenilir olsun aldığınız yer ve hep ordan alın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.