Şimdi Ara

Halk hangi durumda erken seçim yaptırabilir? Hukukçular buraya!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her gün malum yeni bir zam, yeni bir yasa, yeni bir kahroluş ile ülkede uyanıyoruz. Bakıyorum da millet açılan konularda birbirine dalaşmaktan veya dalga geçmekten ileri gitmiyor.

Öncelikle bu konuyu her yöne çekmek isteyenler olabilir. Peşinen söyleyeyim hiçbir partiye bağlı degilim ve ateistim. Yani ne Akp ne FETÖ üyesi değilim. Olmam da ateist olduğum icin mümkün değil. CHP’ye oy veririm Atatürk’ün kurduğu parti olduğu için. Gelir düzeyim de iyi, özel sektörde mimar olarak çalışıyorum, yani bu kriz beni etkilemiyor, ben ülkemi düşünüyorum. Halkımızın hak ettiği şekilde yasamasını istiyorum. Almanca anadili gibi, yani istesem yarın giderim Almanya’da da çalışırım ama ülkemi seviyorum, bu şekilde bırakmak istemiyorum diğer kaçanlar gibi. Özetle her konuda bir şekilde konu sahibine çullandığınız gibi bana çullanmayın, konuya odaklanın.

Konuya gelirsek; bir sonraki seçimi beklemeden, anayasanın belirttiği şekilde, hukuksal olarak, halkın kurallara uyup, erken seçime götürme hakkı var mi?

Var ise, detayları nelerdir?

O kadar boş konuşup her gün söveceğimize, eşten dostan, kim yeni seçim istiyorsa, ona imza arttırmakla geçsin vaktimiz.

Ha bu krizde tekrar AKP gelirse zaten topla valizi git, müstahakmış deriz.

Desteğinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HULKBABA -- 1 Şubat 2020; 0:31:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bence halka bu yetki verilmemiştir meclisin bu yetkisi var orada millet vekilleri sözde bizim vekilimiz onlar yapabilir bunu. Bence sabır erken seçim 2021 in sonlarında olursa bu zilletlerden kurtuluruz şuan olursa gitmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dunyayı yonetenler sana ızınmı vercek
  • Halk nasıl erken seçim yaptıracak ki? Öyle bir hakkı mı var. Hem de halk kim? 80M çıkıp erken seçim mi istiyoz diyecek.

Anca protestolar artar. Ülke istikrarlaşır. Hükümet çıkmaza girer ve mecliste kabul edilir. İmzayla felan olacak işler değil bunlar. İşte meydanla işte afişler. İmza toplarsan anca bi milletvekili sayesinde meclise önerge sunabilirsin.

Not :hukukçu değilim, benim görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilosopo -- 1 Şubat 2020; 0:38:20 >
  • pilosopo kullanıcısına yanıt
    Protestoların sonucunu biliyoruz hocam, bekçilere verilen yetkilerden sonra hele dışarıda hak aranmaz hale geldi.
    Örnek olarak 80 milyon kişiden 60 milyon reşit olsa. Ne bileyim sesli düşünüyorum, 100 bin kişi mesela diplomasını sorsa, 100 bin daha bu Kızılay olayını araştırın dese, vs vs yani bizler orda burda evde sokakta gergin ve sinir dolu bir hayat sürdüreceğimize, yapılan her şeyin hesabını dilekçelerle soralım. Benim her ay maaşımın %35 ini kesmesini biliyorlar, nereye gitti dediğimizde, gerekli yerlere gitti diyebiliyorlarsa, bence biz de sormalıyız toplu bir şekilde. Sokaklara çıkıp isyan çıkarılsın demiyorum, sonra halkı galeyana getirmekten bir de suçlarlar. Ben sadece çok doğal ve normal anayasal hakkımız olan sorgu biçimlerinden bahsediyorum. Şu devirde bu o kadar kolay ki. Bir avukat hazırlar dilekçeyi. Twitter den bi yerden paylaşır, çıkarır imzanı atar verirsin savcıya, gerisi gene Türk adaletine kalıyor ama en azından yüz binlerce bu şekilde dilekçeyi göz ardı edemezler diye düşünüyorum.

Türkiye’nin mevcut durumundan sorumlu kişiler aşağıda.

Cumhurbaşkanı - Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı - Fuat Oktay

Adalet Bakanı - Abdülhamit Gül

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

• HULKBABA H kullanıcısına yanıt
    Bakanların çoğu formalite faizi bile dünya lideri belirliyor farkında değil misiniz ? İki dudak sorumlu diğerleri emir kulu.

• Hocam anlıyorum demek istediğini fakat ne yaparsa yapsın o dünya lideri, Almanya’nın ekonomisini kımıldatabildi mi? Adamlar tahminden daha fazla büyüyor. Yani bu dalgalanma ve kırılma senin ekonominin elinde ve sağlam olmayışından kaynaklı değil midir? Satacak yer kalmadı, şehiri ada yapıyorlar arsa satarız diye. Onu da sattıktan sonra sıra nereye gelecek acaba? Yani oturalım konuyu kapatalım mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HULKBABA H kullanıcısına yanıt
    Konuyu kapatmayacağız elbette söz konusu İhvan değil VATAN bizim için. Yapabileceğimiz çevremizde ışık tutulabilecek beyinlere ulaşmak bazı beyinler kilitli onlarla zaman harcamaya gerek yok 1 kişi 1 kişidir hatta 1 kişi direk rakibine atarsa 2 kişi sayılabilir bu şekilde aşabilirsek aşabiliriz yoksa vatandaş olarak elimizden pek bir şey gelmez...

Ekrem 1 kişi 1 kişi el sıka sıka dokuna dokuna kazandı o kadar oyu alın teri döküyordu seçim sonucu açıklanırken peçetelerle anlını siliyordu işte halk mücadelesi odur zordur çok ter döktürür ama zafer çok güzel olur.

• Bir yerden başlasın bu iş hocam bak 2 olduk bile.
    İlk 100k da diploma soruşturması ile başlayalım derim. Dalga geçileceğine konunun ciddiyeti umarım artar da konuya verilen cevap sayısı 100 bine ulaşır. Hukuksal arıyoruz daima hakkımızı. Satın alınamayacak 1 yiğit avukat yeterli bu iş için. Anketli bir konu da açılabilir

• Saçma sapan hayallere dalmışsınız yine.

2013 yılında insanlar boyunun ölçüsünü aldı. Kimlerin protesto edip hak aradığını kimlerin cop sallayıp "Bu gezizekalılar vatan haini" dediklerini biliyorum adım gibi.

O yüzden sokakları bundan sonra Ak Partiye gönül vermiş kardeşlerime bıraktım. Biraz da onlar o nefesimi kesen, gözlerimi mahveden gaz'dan yesin. Yeteri kadar dayak yedim ben.

Bundan sonra muhalif kesimden kimse sokağa çıkmaz.

Ha tek istisnai durum var, berbat olan ekonomi ile insanlar "Lan yeter" dediği zaman ve İNSAN olmayı hatırladığı zaman belki birlikte hareket ederler.

O zaman Bekçi'de işe yaramaz, Özel Harekatı da...

NOKTA
  • Hocam konunun her hangi bir yerinde sokağa çıkalım yazıyor mu? Hukuksal arayıştan bahsediyoruz. Evet onların elinde olabilir Adelet Bakanlığı ama anca birleşince yüzbinler bir sonuc alınır.

• halk erken seçim yaptıramaz

öyle bir yetkiler yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 1 Şubat 2020; 13:59:12 >
  • Ben muhalif birisi olarak iktidarın değişmemesinden yanayım. Çünkü bıraktıkları enkazı toplamak çok zor ve iktidar değişir de yeni gelenler toparlayamazsa çok zeki halkımız tüm suçu yeni gelenlere atar. Tabii eğer toparlayabileceklerse değişsin.

• Halk değil, cumhurbaşkanı veya parlemento erken seçim “yaptırabilir”. Cumhurbaşkanı böyle bir karar almaz, parlementoda muhalifler de çoğunluğu sağlayamaz. Yani erken seçim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 1 Şubat 2020; 16:40:58 >
  • Erken seçim olunca n'olacak? Ben akp'nin kazanacağanını düşünüyorum. (Akp li değilim)

• Erken seçim olup bir daha AKP kazanırsa işte o zaman ülke gider. Bu adamlar iyicene kendini padişah yapar. Biraz bekleyin, normal yollarla seçime gidilsin. Çünkü anketlere bakıyorum AKP'nin oy düşüşü var fakat daha da en yüksek oy alan parti. O yüzden bu halkın tamamen sürünmesi lazım ki akıllansınlar. 2023 yılında seçim olursa %99 AKP gidecek. AKP gittiğinde de bir ton olay olacak o kesin. Erken seçim olursa ben bir daha AKP'nin seçileceğini düşünüyorum açıkçası. 2023'e kadar beklemek lazım ki iş garantiye binsin. Bu adamlar bir daha seçilirse Türkiye kaldıramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Habley -- 1 Şubat 2020; 21:28:48 >
  • Habley H kullanıcısına yanıt
    Bakış açısı okunulduğunda çok mantıklı hocam fakat bence bu seneyi çıkaramaz bu ülke bu şekilde. Yurtdışı bağlantılı şirketler oradan hibe ve destek ile ayakta kalabilir ama yerel şirketlerin çoğu batar ve işsiz sayısı inanilmaz artar. Bu da neleri getirir hepimiz biliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: HULKBABA

Bakış açısı okunulduğunda çok mantıklı hocam fakat bence bu seneyi çıkaramaz bu ülke bu şekilde. Yurtdışı bağlantılı şirketler oradan hibe ve destek ile ayakta kalabilir ama yerel şirketlerin çoğu batar ve işsiz sayısı inanilmaz artar. Bu da neleri getirir hepimiz biliyoruz
    Ya artık yandaşlar bile şikayet etme noktasına geldi. Kiğılı bile çıkıp diyor bu kadar kriz görmedik, bu adam çok iyi yandaştır aslında. Tek bu değil çoğu yandaşlar artık böyle doldu. Çünkü artık ucu herkese dokunuyor. Eskiden sırf bizim gibi halk etkilenip, yandaşlar gününü gün ederken şimdi onlar da etkileniyor. Dediğiniz gibi bu durumda sadece yurt dışı bağlantılı şirketler ayakta kalırsa kalır veya buradaki yerleri kapatırlar en kötü. Yerel şirketler zaten çoğu iflasın eşeğinde, bir çoğu da çoktan iflas etti. Bir ara durmadan kepenkler falan kapanıp, konkordato ilan ediyorlardı. Kaç tane fabrika iflas edip işçileri çıkarttı. Yani aslında bu sorunlar çok ciddi ve büyük sorunlar.

Ülke bence zor toparlanır. Başa böyle gerçekten adam akıllı biri gelip, tekrardan yükseltmesi lazım bu da oldukça zor. Ülke zaten şu an git gide küçülüyor. Bakma pembe tablo çizdiklerine, artık çoğu pembe tablo bile çizemiyor. Troller hariç AKP'li olan insanlar bile bu ekonomik durumdan şikayetçi. Benim demem o ki bu halk böyle dibi görsün. Belki bir daha bugünleri yaşayamayız.

Ayrıca Soma maden olayından sonra bile hala daha AKP seçiliyor. O kadar zamanında bir ton laf söylediler. Fındıklar zarar ediyor, cebimize 1 kuruş para girmiyor diye ağlayanlar yine gidip AKP'ye atıyor. Bunun değişmesi için halkın sürünebildiği kadar sürünmesi lazım.

Diğer senaryo yine oldu ki AKP seçildi o zaman işte bu ülke ayakta duramaz. Şu an zaten zor bela duruyoruz. AKP'nin tekrar seçilmesini riske etmemek için beklemek bence en iyisi.

• Mevzuatta böyle bir şey yok. Halk erken seçim talep edemez, yaptıramaz. Yok böyle bir şey.

• Halk isterse her şeyi yaptırır. Şurda 80 milyon ayağa kalksa yaptıramayacağı hiç bir şey yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.