Şu üniversite sınavlarından sonra bu daha da arttı. Bütün gençler ben mühendis, doktor, öğretmen olacağım diye dolanıyor. Bu o kadar saçma ki. Ya herkesin doktor, mühendis veya öğretmen okuduğunu düşünsenize. Ki herkes bunu istiyor. Yahu arabayı kim tamir edecek, kim teknisyen olacak kim tekniker olacak, kim garson olacak kim otobüs kullanacak kim çiftçi olacak? Ya ülkede şu an bunlara aşırı derecede bir yığılma var. Haberlerden görüyoruz artık öğretmen atanmaları tamamen zorlaştı ülkede öğretmen kaynıyor fakat hala daha yeni gelen nesil ben öğretmenlik okuyacağım diyor. Nereye okuyorsun ya? Daha senin önündekiler atanamadı bir de sana gelene kadar 4 sene daha mezunlar gelecek sen nereye atanacaksın o kadar okul mu var? Mühendis olmak istiyorum ben diyor ülkede mühendisler artık iş bulamıyor o kadar kötüleşti ki mühendis kaynıyor diye her yer adamlar asgari ücret teklif ediyor. Kaç kişi gördüm ben 2 yıldan beri iş bulamıyorum diye. Yahu daha ne mühendislik okuyorsun? Daha önündekiler iş bulamadı kaldı ki o kadar fabrika yok ülkede. Nereye okuyorsun ya? Adam mimar olacağım diyor, ülkede bırak mimarı inşaat sektörü bitmiş durumda. Çok büyük sıkıntı içerisinde adam hala mimar okuyacağım diyor. Oku tamam da sonra ne olacak? Ne yapacaksın? Bunlar düşünülmüyor mu acaba? Okuyayım sonra ne olursa olsun mu diyor herkes?
Ben bu işi gram anlamadım. Ülkede fazla fazla öğretmen mühendis var hala daha millet bunları okumanın derdinde. Okul bitiyor iş bulamıyoruz diye ağlıyorlar. Ya bu kadar mühendis, öğretmeni nereye sokacak adamlar? Bana kalırsa zaten bu bölümler kapatılması gerekiyor artık ülke bunlardan geçilmiyor resmen.
Konuyla alakasız ama bir de şu var millet çoğu işi küçümsüyor. Üniversite okumak zorunda değilsiniz gider bir teknisyen olursunuz, bir firmada teknik serviste çalışırsın basit bir örnek. Ya emin olun kötü bir şey değil. Milletin gözü çok uç noktalarda. Ya bu elemanlar da lazım piyasaya. Şu an ülke çok garip yere gidiyor. Herkes mühendis doktor olacağım diyor ee ol tamam da nerede çalışacaksın düşünmüyor. Anlamadım bu işi. Mühendislik okuyacağına 2 yıl oku tekniker oluyordun sanırım öyle çalış. Ya herkes bunları okumak zorunda değil ki.
Ülkede böyle bir problem var. Bunun önüne geçmenin en mantıklı çözümü bölümleri kapatmaktır. Zaten şu an gereğinden kat kat fazla var. Adamlar atanamıyor, iş bulamıyor hala daha arkadan gelmeye devam ediyor. Bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye ama durum bu.