Şimdi Ara

Half Life neden seviliyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
3
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bakıyorum.En sevdiğiniz oyunlar tarzı konulara.Çogu kişinin ilk 3 sırasında Half Life serisi var.Ben oyunu oynamadım ama meraktan baktım youtube'da videolaına felan.Çok da öyle güzel durmuyor.Çekiciliği yok

Siz neden seviyorsunuz bu oyunu ? Manevi değer felan mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanon -- 12 Ağustos 2012; 12:17:42 >

• Ben de oynamadım ama sanırım senaryosu mükemmel ötesi o yüzden çok seviliyor
  • Öncelikle Half-Life, BF yada COD gibi ekstra şeylere gerektirmiyor. Küçük-büyük herkes kolayca Half-Life 'ın oynanabilirliğine hızlıca alışarak oynayabilir. COD 'da mesela hikaye işleniyor fakat vur-kaç devam ediyorsun ki bu durum HL 'da fazlasıyla var. Fakat hikayeyi işlerken yapımcılar kesinlikle senin hızını kesmiyor. Oyunu ister yavaş yavaş bitir istersen vur-kır-parçala istediğin şekil oyunu sürdürebilirsin. Son olarak senaryosu.. Senaryosu bana göre tarafsız yada taraflı olun, yazılan en iyi senaryolardan birisidir. Oyuncuyu bağlıyor kendisine. Half-Life 2 'de ezik kalan insanların yüzündeki ifadeyi çok rahat okuyabiliyorsun. Benlik bu kadar.
  • cod gibi dandik olmadığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARALI KÜRT -- 12 Ağustos 2012; 1:01:49 >
  • çok uğraşılmış oyun. Valve hammer editor ile o haritaları nasıl yapmışlar anlaşılır gibi değil.

Grafik kötü gelebilir ama o zamana göre iyi grafikleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikaye bambaşka...
    Forever HL...
  • Bu oyunda diğer serilerde olmayan bir çekicilik var. Şahsen ben bir oturuşta bütün bir seriyi bitirebilirim, gram sıkılmıyorum.

Bir kere hikaye işlenişi çok güzel. Cutsceneler yok, her şeyi karakterin gözünden görüyorsun, kaldı ki sizin düşünceniz karakterin düşüncesi oluyor. Şu ana kadar gördüğüm en güzel senaryoya sahip oyun.

Karakterleri bilhassa öyle, hepsine özenilmiş. iamburak'ın karakterleri tanıttığı çok güzel bir konusu var, oradan bilgi edinebilir merak eden arkadaşlar. G-Man, Adrian Shephard, Gordon Freeman, Alyx Vance, Arne Magnusson...

Silahları güzel, değişik imkanlarla düşmanı öldürmenize olanak veriyor. Hangi oyunda adama böcek atabilirsiniz ki, hangi oyunda klozetle adam öldürebilirsiniz ki, hangi oyunda elinize silah yaptığınız canlının ağzına yem verebilirsiniz ki ?

Fizik etkileşimleri çok güzel. Gravity Gun'la değişik şeyler yapabilirsiniz.

Oyun öyle vur-geç,cephane vur-geç, cephane al bölüm geç tarzında da değil, yeri geldi mi bulmacaları çözeceksin, yeri geldi mi haritada durup araştıracaksın. Bir sürü gizli yeri var, haritalar çok iyi tasarlanmış ve haritalarda bir sürü gizli detay var, her yeri didik dik etmeden bulamazsınız.

Grafikleri de çok güzel. Ben grafiği önemseyen bir insan değilim ama kalkıp grafik desen yok demek ayıptır. Bayıla bayıla oynadığınız Call of Duty'de çok mu grafik var sanki ?

Müzikleri benim çok hoşuma gider. Müziklerin bir yerlerde girişi var, fena gaza geliyorum. Mesela Half-Life 2'nin bir bölümünde deniz feneri vardı. Orada Gunship'ler gelirken müzik giriyordu, anlatamıyorum girin oynayın.

ve dahası...

Multiplayer modu hâlâ oynanıyor ve çok güzel. Para biriktireyim şunu alayım, level atlayayım şu açılsın olayı yok. Al yerden silahı öldür düşmanları, herkes eşit.

Adamlar her oyunda uğraşıyorlar Her sene çıkarayım da, para içinde yüzeyim derdinde değiller. İşte bu yüzden Half-Life bir çok kişinin listesinde var ve birçok kişinin en sevdiği oyun. Ben de dahil.

Gece gece aklıma bu kadar geldi, sonra ediitlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasdaszaxd -- 12 Ağustos 2012; 12:04:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • multiplayer olarak hala severek oynadığım bir oyun
  • half-life zamanına göre devrimsel bir oyundu. cut-scene olmadan sizi etkileşime sokması, bölüm içi bulmacalar, platform öğeleri, derin senaryosu, atmosferi, çizgisel ilerleyişe rağmen olabildiğince farklı level tasarımlarıyla tekdüzeliği hissettirmemesi (bu sayede defalarca tekrar oynanabilirliği oluyor, yılda bir tüm half life oyunlarını bitiririm mesela) harika silahları vs derken half-life'ı genel olarak ele alınca bugünün fps'lerinden bile o eski teknolojisiyle fersah fersah ötede.. yine ilk unreal oyunu da single player olarak bugünün fps'lerinden iyidir ve derindir. keza starsiege tribes bugünün multiplayer fps'lerinden yine iyidir. eski oyunlarda grafik aranmaz, açılır ve bugün de oynanıyorsa o oyun efsanedir.

eski oyunların o kadar derin ve detaylı olması mı daha inanılmaz bir durum yoksa bugünün oyunlarının mal ve sığ olması mı inanılmaz buna bir türlü karar veremiyorum şahsen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 12 Ağustos 2012; 8:06:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Slippery Soap

Beyler bakıyorum.En sevdiğiniz oyunlar tarzı konulara.Çogu kişinin ilk 3 sırasında Half Life serisi var.Ben oyunu oynamadım ama meraktan baktım youtube'da videolaına felan.Çok da öyle güzel durmuyor.Grafik desen yok zaten.

FPS lerin babası. Story nin babası. Ondan ilham aldı bütün FPS ler. Hey heeeey. Grafik yok diyo. Kaç yıllık oyun o.
  • Half-Life
    Half-Life: Opposing Force
    Half-Life: Blue Shift

Hikayeyi anlayarak sırasıyla oyna bu 3 oyunu. Neden sevildiğini anlarsın. Sonra da Half-Life 2 serisine geçersin. 3 de yakında çıkacak sanırım.

Half-Life: Opposing Force aralarında en iyisidir bana göre. Desert Eagle, diğer askerler, müzikler, tünel...

Liste:http://www.youtube.com/playlist?list=PLF7FB9A48D703347E

• Gelen geçen vurmuş adama lan, ama haklı sebeplerden hakediyor. Gelmiş HL'a laf atıyor, bir de sadece grafiklerine bakarak.
  • Sırf grafik yok diye kötü mü oluyor yani?

Ben de sana bir soru sorayım: Call of Duty neden seviliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daafis -- 12 Ağustos 2012; 10:44:00 >
  • En iyi level tasarımları hep HL da olmuştur,diğerleride ondan kopyalamıştır.
  • senaryosu türkiye kokuyor
  • quote:

Beyler bakıyorum.En sevdiğiniz oyunlar tarzı konulara.Çogu kişinin ilk 3 sırasında Half Life serisi var.Ben oyunu oynamadım ama meraktan baktım youtube'da videolaına felan.Çok da öyle güzel durmuyor.Grafik desen yok zaten.

İlkini 98, ikincisini 2004 yılında çıktığında oynayacaktın O zaman görürdün grafik kalitesini. Tabii o zamanlar yaş kaçtı, kundaktaki bebe miydin bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan9593

quote:

İlkini 98, ikincisini 2004 yılında çıktığında oynayacaktın O zaman görürdün grafik kalitesini. Tabii o zamanlar yaş kaçtı, kundaktaki bebe miydin bilmiyorum

Arkadaşım sakin ol .Ben grafik sevmem zaten.Orada anlatmaya çalıştıgım yani ekstra bişeyi yok anlamındaydı.

• Yaşının küçük olduğunu nasıl da belli ediyorsun.
    Half-Life özellikle 1999-2000 yıllarında (FPS tarzı oyunların çok olmadığı bir dönemde) oyun dünyasını derinden sarsmış bir yapımdır. Bu yüzden Half-Life serisi hiç oynanmamış olsa bile saygı duyulacak serilerden biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 12 Ağustos 2012; 12:21:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Yaşının küçük olduğunu nasıl da belli ediyorsun.
    Half-Life özellikle 1999-2000 yıllarında (FPS tarzı oyunların çok olmadığı bir dönemde) oyun dünyasını derinden sarsmış bir yapımdır. Bu yüzden Half-Life serisi hiç oynanmamış olsa bile saygı duyulacak serilerden biridir.

Arkadaşım niye hemen triplere giriyorsun yaşın küçük felan ? Ben burada seriyi karalamadım ki veya BF , HL'den daha iyidir felan demedim.Sadece bu oyunu neden seviyorsunuz diye soruyorum
  • Çıktığı dönemde oynadığım halde sıkılmıştım şahsen. Hatta bir süre sonra midem bulanmıştı. Benim için hiçbir değeri olmayan bir oyundur(Hikayeyi anlayacak ingilizcem yoktu tabi).
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.