Şimdi Ara

Half Life 2 Leak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklıma birden geldi böyle bir konuyu açmak.
    Uzun süredir Half Life 2 Beta ile ilgileniyorum.Hakkında bazı şeyler okuyorum, ve belki benim gibi ilgilenenler olabilir diye böyle bir konu açmayı düşündüm.Bildiklerimi size aktarmak istedim.
    Half Life 2 Beta Nedir?

Nam-ı diğer Half Life 2 Alpha,Half Life 2 leak, Beta veya Leak ; yapım aşamasındaki oyunu (1999-2004) isimlendirmek için kullanılan genel bir isimdir.
    Aslında alpha,beta,leak gibi isimler oyuncular tarafından kullanılmıştır.Bunlardan 'Leak' olanını kullanmak daha doğru olur çünkü, oyunun sızan versiyonu,oyunun önceki geliştirme aşamalarıyla ilgili bilgi içermemektedir.
    Alman hacker Axel Gembe tarafından oyunun kaynak kodları internete sızdırılmıştır.Sızan oyun, yani leak, genel olarak şu an piyasada bulunan (retail) oyuna benzemekteydi.Ancak oyun tamamlanmamıştı ve buglarla doluydu.Bununla beraber internete sadece oyun sızmamıştı, oyunun yapım esnasında oluşturulan haritalar (WC Mappack-en son düzenleme tarihleriyle beraber-), bazı ses dosyaları bulunmaktaydı.Çoğu ses dosyası, oyundan zaten çıkarılan bölümlerle ilgiliydi.
    Half Life 2, 2004 yılında yayınlandıktan sonra yayınlanan Half Life 2 : Raising the Bar isimli kitap, oyunun yapım aşamalarını ve oyundan çıkarılan şeyleri anlatır, ve onlarla ilgili bolca resim bulundurur.Bu kitapda oyundan çıkarıldığı görülen bölümler(oyunun ilk yapım aşamalarına ait) zaten leakde çıkarılmıştı, burdan da anlıyoruz ki çıkarılan bölümlerin oyunun sızdırılmasıyla alakası yoktur.Oyun zaten retail versiyona benzemektedir,mesela raising the bar'da anlatıldığına göre, oyunda gotik,karanlık,amerikan mimarisi kullanılması planlanmıştı, ancak leakde zaten retail versiyonda karşımıza çıkan parlak,aydınlık doğu avrupa mimarisi kullanılmıştı.
    Sızan oyundaki ses dosyalarını,haritaları ve kitapdaki anlatılanları ilişkilendirdiğimizde, oyundan çıkarılan şeyleri daha iyi anlayabiliyoruz.Oyundan çıkarılan bölümlerle ilgili yapılan modlar vardır.Bunlardan en ünlüsü Missing Information isimli moddur.
    .
    Oyundan neler çıkarılmış?

City 17, aslında Amerika-Doğu Yakası şehri olan Washington'dan esinlenerek yapılmıştı,şehirde bir çok gökdelen bulunmaktaydı.Zamanla Doğu Avrupa mimarisine dönüştü ve oyunda bulunan gökdelenler de Amerikan mimarisi ile beraber oyundan çıkarıldı.

Half Life 2 Leak

City 17'nin eski konseptini yansıtan bir çalışma.

Half Life 2 Leak

City 17'nin daha karamsar ortamı, arkada Citadel'in eski bir versiyonu görülüyor.

Oyunda aslında daha karanlık bir atmosfer bulunmaktaydı.Combine'ın insanlar üzerindeki baskısı, daha çok hissediliyordu.Aslında Combine, kendi yapılarını yapmak yerine varolan insan yapılarını tekrar kullanıyordu.

Oyunda aslında çocuklar bulunmaktaydı.Çocuklar, City 17'deki Cremator(oyundan çıkarılan başka bir yaratık) fabrikalarında çalıştırılıyorlardı.Ancak Suppression Field'ın oyuna eklenmesiyle çocuklar oyundan kaldırıldı.

Half Life 2 Leak

Kız çocuk modeli.

Half Life 2 Leak

Erkek çocuk modeli.

Half Life 2 Leak

Çocuklar,Cremator fabrikasında çalışıyorlar.

Oyunda aslında Alyx'in babası Eli değildi.Alyx'in babasının ismi Captain Vance idi ve oyunda Eli Maxwell isminde başka bir karakter bulunuyordu.Oyun yapım aşamasındayken bu iki karakter birleştirilerek Eli Vance isimli karakter oluşturuldu.

Half Life 2 Leak

Captain Vance modeli.

Half Life 2 Leak

Captain Vance concept art'ı.

Half Life 2 Leak

Eli Maxwell concept art'ı, elinde gravity gun'ın eski bir halini tutarken görülüyor.(prototype physics manipulator)

Half Life 2 Leak

Eli Maxwell concept art'ı, HEV suit ile birlikte.

Raising The Bar ve leakdeki bazı ses dosyalarından anlaşıldığı üzere, oyunda Conscripts adı verilen, insanlardan oluşan ama Combine'a bağlı askeri birlikler bulunuyordu.Seven Hour War'dan sonra kurtulan askeri birliklerden oluşturulmuştu.Conscriptslerin lideri ise Captain Vance idi.Aslında conscriptsler combine'a bağlı görünseler de, gizliden gizliye direniş güçlerini örgütlüyorlardı.

Half Life 2 Leak

Conscript modeli.

Oyunda aslında Dr.Breen yerine, City 17'in yöneticisi olarak 'The Consul' isimli başka bir karakter olacaktı.Leakdeki ses dosyalarında, kendisini başka birinin seslendirdiği anlaşılıyor.

Half Life 2 Leak

The Consul.

Aslında oyunda Air Exchange adı verilen, dünyayı kirli gazlarla kirleten bir Combine tesisi bulunması planlanıyordu.Gordon Freeman bu tesisi yok ettikten sonra direniş başlayacaktı.(Retailde, Depot ve Nova Prospekt yok edildikten sonra direniş başlıyor.)Bu combine tesisi yüzünden, oyundaki Citizen'lar gaz maskesi takıyorlardı.

Half Life 2 Leak

Air Exchange ana reaktörü.

Half Life 2 Leak

The Wasteland.Ancak resmin sağına doğru Air Exchange görülüyor.Bu da Air Exchange'in Wasteland'de olduğunu kanıtlıyor.

zaman buldukça devamını ekleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 4 Kasım 2013; 18:00:27 >

• Güzel bir konu en azından bana oyun çıkmadan önce oyunu tasarlayanların nasıl şeyler planladığını daha iyi gösteriyor. Belki de gelecek oyun hakkında bir işaret bile olabilir. Hatırlarsan Borealis gemisi Half Life 2'nin ana konusu olacakken hacklenme olayından sonra tamamen Borealisten uzak bir senaryoyla HL2, EP1 ve EP2 oyununu yaptılar. Borealis gemisi hala daha duruyor ve bu sefer HL3'ün ana konusu olacak. Belki de bu resimlerde iptal edildi veya çıkarıldı olarak göreceğimiz şeyler yeni oyunda karşımıza çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Güzel bir konu en azından bana oyun çıkmadan önce oyunu tasarlayanların nasıl şeyler planladığını daha iyi gösteriyor. Belki de gelecek oyun hakkında bir işaret bile olabilir. Hatırlarsan Borealis gemisi Half Life 2'nin ana konusu olacakken hacklenme olayından sonra tamamen Borealisten uzak bir senaryoyla HL2, EP1 ve EP2 oyununu yaptılar. Borealis gemisi hala daha duruyor ve bu sefer HL3'ün ana konusu olacak. Belki de bu resimlerde iptal edildi veya çıkarıldı olarak göreceğimiz şeyler yeni oyunda karşımıza çıkacaktır.

Evet, Valve , tasarımlarını hiçbir zaman çöpe atmıyor, her zaman kullanıyor, ya da biraz değiştirip kullanıyor.
    Mesela, Borealis oyundan çıkarılmadan önce de araştırma gemisiydi,hatta geminin içindeki kutularda Arbeit Laboratories yazıyor.Belki de bugün portal serisinde karşımıza çıkan aperture, arbeit laboratories'in tekrar kullanılmış versiyonudur.ki bana kalırsa kesinlikle öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: bottom feeder

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Güzel bir konu en azından bana oyun çıkmadan önce oyunu tasarlayanların nasıl şeyler planladığını daha iyi gösteriyor. Belki de gelecek oyun hakkında bir işaret bile olabilir. Hatırlarsan Borealis gemisi Half Life 2'nin ana konusu olacakken hacklenme olayından sonra tamamen Borealisten uzak bir senaryoyla HL2, EP1 ve EP2 oyununu yaptılar. Borealis gemisi hala daha duruyor ve bu sefer HL3'ün ana konusu olacak. Belki de bu resimlerde iptal edildi veya çıkarıldı olarak göreceğimiz şeyler yeni oyunda karşımıza çıkacaktır.

Evet, Valve , tasarımlarını hiçbir zaman çöpe atmıyor, her zaman kullanıyor, ya da biraz değiştirip kullanıyor.
    Mesela, Borealis oyundan çıkarılmadan önce de araştırma gemisiydi,hatta geminin içindeki kutularda Arbeit Laboratories yazıyor.Belki de bugün portal serisinde karşımıza çıkan aperture, arbeit laboratories'in tekrar kullanılmış versiyonudur.ki bana kalırsa kesinlikle öyle.

Half Life 2 Beta'da oyunun geçeceği alanlar ve zamanlar kısaca şöyle gösterilmiş. Oyunun ne kadar değiştirildiğini siz hesap edin artık.

Half Life 2 Leak

• iamburak kullanıcısına yanıt
    Bu arada Borealis'deki Owen ya da Odell isimli karakter, retaildeki Colonel Odessa Cubbage'e dönüştürülmüş.Bunu da burdan eklemiş bulunayım.
    Ayrıca başka bir senaryoya göre, Gordon, oyuna Borealis'de başlıyor.Half Life 2'deki tren gibi, Borealis de insanları taşıyor ve Combine'a ait bir gemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 19 Ekim 2013; 21:57:23 >
  • Ah şu gemiye bi gideydik ah şu oyun devam edeydi Her Half Life konusuna merak ve heycanla giriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanmayacaksiniz ama bu dediginiz oyunu 5-6 saat arastirmam sonucu buldum ve kurdum.(2003 anon leak) (yazin) Oyun 5-6 dakika sonra aciliyor ve bir bolum yuklemesi 1 dakika. Cok sorunlar var ve silinen bolumler cok.

Hele ravenholm un bir bolumu var kiliseli cikartilmasaymis iyi olurdu.

Cocuk iscilerin calistigi fabrikalar var onlari olduremiyorsunuz. Crematorun disinda bir fabrika daha var 200 metre kare genisliginde orada da cocuklar calisiyor.

Bazi Weaponlar ve suikastciler cikartilmis. Ayrica novaprospekt aslinda cok dahayrintili ve zor. Ve stalkerlar gercek dusman olup lazerleriyle oldurebiliyor.
    Fizik motoru cok hata veriyor bazuka ile patlama yaptirinca oyun kapaniyor.

Ben oyunu ramdisk e kurup test ettim normal sartlarda hdd ye kurup cok beklersiniz.

Ayrica hani su bir suru headcrab in oldugu bir yer varya sandtraps bolumlerinde, orasi aslinda 4-5 kat daha genis ve macera yasatan bir araba ile kacis olayi var ki kaldirmislar. Ve combine askerlerin arabasina binip surebiliorsunuz. Hydra canavari olayi dogru var oyle bir sey.

Oyuna sizdirilmis e3 haritalarini da kurdum tasarimlar cok guzel.

Oyundan 5-6 insan modelini cikartmislar.
    Bir bolumde bazukayi veren sari sakalli adamin bulundugu ev kulube seklinde.

Hic degismeyen yer de var mesela buggy ile cam kirdigimiz bolum hic degistirilmemistir (nova prospekt e giderken)

Daha merak ederseniz anlatabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Half Life 2 Çıldıracam
    19 yıl önce açıldı
    HALF LİFE 2 KAÇ BÖLÜM ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorulariniz varsa da sorabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

inanmayacaksiniz ama bu dediginiz oyunu 5-6 saat arastirmam sonucu buldum ve kurdum.(2003 anon leak) (yazin) Oyun 5-6 dakika sonra aciliyor ve bir bolum yuklemesi 1 dakika. Cok sorunlar var ve silinen bolumler cok.

Cocuk iscilerin calistigi fabrikalar var onlari olduremiyorsunuz. Crematorun disinda bir fabrika daha var 200 metre kare genisliginde orada da cocuklar calisiyor.

Bazi Weaponlar ve suikastciler cikartilmis. Ayrica novaprospekt aslinda cok dahayrintili ve zor. Ve stalkerlar gercek dusman olup lazerleriyle oldurebiliyor.

Ben oyunu ramdisk e kurup test ettim normal sartlarda hdd ye kurup cok beklersiniz.

Ayrica hani su bir suru headcrab in oldugu bir yer varya sandtraps bolumlerinde, orasi aslinda 4-5 kat daha genis ve macera yasatan bir araba ile kacis olayi var ki kaldirmislar. Ve combine askerlerin arabasina binip surebiliorsunuz. Hydra canavari olayi dogru var oyle bir sey.

Oyundan veren sari sakalli adamin bulundugu ev kulube seklinde.
    5-6 insan modelini cikartmislar.
    Bir bolumde bazukayi
    Hic degismeyen yer de var mesela buggy ile cam kirdigimiz bolum hic degistirilmemistir (nova prospekt e giderken)

Zaten isteyenler malum sitelerden indirebiliyor sızmış versiyonu.
    Konuda bahsettiğim gibi sızan oyun, şu an piyasada olan oyuna çok benziyor,yani adamlar leakden önce oyundan çıkaracaklarını zaten çıkarmışlar ama sızan oyunun, tamamlanmadığı,bir sürü hataların,bugların olduğu görülüyor.Mesela haritaları kendi yüklemiyor oyun,konsoldan kendiniz yüklemeniz gerekiyor.Bazı nesneler ERROR diye görünüyor.Kaplamalar eksik çoğu haritada.Ayrıca fizik motorunun optimizasyonu -doğal olarak- daha kötüydü.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

inanmayacaksiniz ama bu dediginiz oyunu 5-6 saat arastirmam sonucu buldum ve kurdum.(2003 anon leak) (yazin) Oyun 5-6 dakika sonra aciliyor ve bir bolum yuklemesi 1 dakika. Cok sorunlar var ve silinen bolumler cok.

Oyundan veren sari sakalli adamin bulundugu ev kulube seklinde.
    5-6 insan modelini cikartmislar.
    Bir bolumde bazukayi

Zaten isteyenler malum sitelerden indirebiliyor sızmış versiyonu.
    Konuda bahsettiğim gibi sızan oyun, şu an piyasada olan oyuna çok benziyor,yani adamlar leakden önce oyundan çıkaracaklarını zaten çıkarmışlar ama sızan oyunun, tamamlanmadığı,bir sürü hataların,bugların olduğu görülüyor.Mesela haritaları kendi yüklemiyor oyun,konsoldan kendiniz yüklemeniz gerekiyor.Bazı nesneler ERROR diye görünüyor.Kaplamalar eksik çoğu haritada.Ayrıca fizik motorunun optimizasyonu -doğal olarak- daha kötüydü.

marc laidlaw in yaptigi haritayi gordunmu :D
    Gmani kargalar ucuruyor.

Adam sikintidan neler yapmis .

• Fatih54102 F kullanıcısına yanıt

• Half-Life sever biri olarak, Half-Life'ın biraz gelişigüzel yapıldığını düşünüyorum. Oyundan çıkarılan ve değiştirilenlere bakılırsa öyle gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core21

Half-Life sever biri olarak, Half-Life'ın biraz gelişigüzel yapıldığını düşünüyorum. Oyundan çıkarılan ve değiştirilenlere bakılırsa öyle gibi.

Hayır ben öyle düşünmüyorum.Valve yaptığı çalışmaların birbirine en uygun olanını seçiyor ve oyunu öyle yapıyor.Kullanmadığı çalışmalarınıda ilerideki projeleri için kullanıyorlar.
    Bence bütün olarak baktığımızda, en iyisi retailde bulunan hikaye.
  • quote:

quote:

Half-Life sever biri olarak, Half-Life'ın biraz gelişigüzel yapıldığını düşünüyorum. Oyundan çıkarılan ve değiştirilenlere bakılırsa öyle gibi.

Hayır ben öyle düşünmüyorum.Valve yaptığı çalışmaların birbirine en uygun olanını seçiyor ve oyunu öyle yapıyor.Kullanmadığı çalışmalarınıda ilerideki projeleri için kullanıyorlar.
    Bence bütün olarak baktığımızda, en iyisi retailde bulunan hikaye.

Ben Half-Life'ı seviyorum. Hikayeside güzel, oynaması zevkli bir oyun ama Half-Life 2'nin sonu ve HL2 Episode One'ın başlangıcı çelişkili olunca beni öyle düşündürüyor. Alyx Vance'in babası ile ilgili de yazdığın yazı bunu biraz olsun kanıtlıyor gibi ayrıca Valve şirketinin G-Man hakkında ne yapıcağını da bilmediğine inanıyorum.

Bunu oyunu eleştirmek için yazmıyorum. Ben de Half-Life hayranıyım.

• quote:

Ben Half-Life'ı seviyorum. Hikayeside güzel, oynaması zevkli bir oyun ama Half-Life 2'nin sonu ve HL2 Episode One'ın başlangıcı çelişkili olunca beni öyle düşündürüyor.

Ne gibi çelişki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TehErozbey

quote:

Ben Half-Life'ı seviyorum. Hikayeside güzel, oynaması zevkli bir oyun ama Half-Life 2'nin sonu ve HL2 Episode One'ın başlangıcı çelişkili olunca beni öyle düşündürüyor.

Ne gibi çelişki?

Half-Life 2'nin sonunda G-Man bizi zaman boşluğuna hapsedip gidiyordu ama Episode One'ın başlangıcında Vortigauntlar G-Man bizi hapsetmeden kurtarıyor.

Valve şirketi Episode'ları yapmayı sanırım HL2 bittikten sonra karar vermişler.
  • oyunun sızmış versiyonu "Missing Information" isimli modda da var hatta o betayı mod haline getirip bu ismi vermişler.
  • Evet, ama 'asıl hikaye'nin hepsi yok missing information modunda.
    Sadece Borealis(eski adı Hyperborea) ve E3 haritaları var.
  • Half-Life'ın eklenmeyen ve oyunda olmayan şeylerle ilgili bir çok bilgin var sanırım. Merak ettiğim bir şey var cevaplayabilirsen sevinirim.

Half-Life 2'de Dr. Kleiner'ın laboratuarına gittiğimizde cam kavanoz içinde bir canavarın kafası var sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam yeşil bir suyun için beyaz bir şey. Ayrıca o canavar oyunda olmayan bir silahta kullanıyormuş vs. Ben kulaktan duyma bilgilerle biliyorum eğer sen biliyorsan söyleyebilir misin ?
  • quote:

Half-Life 2'nin sonunda G-Man bizi zaman boşluğuna hapsedip gidiyordu ama Episode One'ın başlangıcında Vortigauntlar G-Man bizi hapsetmeden kurtarıyor.

Valve şirketi Episode'ları yapmayı sanırım HL2 bittikten sonra karar vermişler.

Eli Vance ile G-Man 'in anlaması buydu çünkü. Gordon direnişe yardım edecekti. Karşılığında ne almış olabilir? Şüpheli. Şehir kurtarılınca anlaşma gereği G-Man tekrar Gordon 'ı uyutacaktı ama Vortigauntlar gelip hem Gordon 'ı hem Alyx 'i kurtardı. Böylece ikilinin anlaşması bozuldu. Bu yüzden G-Man bize "We 'll see about that", Eli 'ya "Prepare unforseen consequences" sözünü hatırlattı.

Episode 'lar normalde HL2: Aftermath olarak yayınlanacaktı, yani 3 Episode yerine tek bir Aftermath. Sonra bundan vazgeçiler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.