Ben artık bıraktım. Amd nin kartı resmen 100 watt daha az enerji harcayıp, aynı fps yi yakalıyor ve nvidia yı tokatlıyor, ben bir elektronik mühendisi olarak bunu amd nin zaferi olarak görüyorum. Öte yandan nvidia çok pis oynuyor kozlarını, bi ara asus a para verdirip amd işlemcili laptopların hava çıkışlarını kötü tasarladıklarına dair iddialar vardı. Öte yandan amd böyle değil, mesela amd nin linux driverları open source komple. Ve driver indirme ihtiyacı bile yok linux kernele dahili. Bununla direk oyun oynamaya başlayabiliyorsunuz yani. Bu müthiş bir başarı: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 6 Haziran 2021; 22:55:11 > |
Hala nasıl nvidia'yı tutabiliyorsunuz?

-
-
Bu tip videoların büyük çoğunluğu güvenilir kaynaklar tarafından yayınlanmadığı sürece fake. Söylemiş olduğunuz gibi amd daha az güç harcayıp daha fazla fps veriyor muadiline göre. Bende rx6800 msi gaming x trio modeli var kart güç tüketmiyor resmen. Verdiği fps rakibi 3070'in üstünde ve çok daha az güç tüketiyor. Msi'in bu modeline özel daha da bir az güç tüketimi mevcut 4k çıkmadığım sürece oyunlarda 130-190w arası güç tükettiğini gördüm.
-
Hala nasıl böyle fake kanallardan test atabiliyorsunuz? Dilimizde tüy bitti “fake, fake, fake” diye söylemekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD Nvenc kalitesinde codec çıkarsın anında geçilir.
-
3080Ti felaketinden sonra gerçekten gözümde pek değeri kalmadı şuan nvidia'nın
-
Elektronik mühendisiyim diye belirtmişsin de, bende meslek lisesi elektronik mezunuyum ve bu tür fake haberlere inanmıyorum
Nvidia experience + Nvidia shadowplay + Nvidia DLSS + Nvidia RTX
Bu yazılım güzellikleri yüzünden. 10 fps daha az fps versin gerekirse yinede nvidia tercih edilir bence.
-
nvidia'yı tutmuyorum ben sadece stabil ve sorunsuz perfomansı kim veriyorsa onu tercih ederim ki, şimdiye kadar ki tecrübelerimde bunu hep nvidia verebildi, driverları stabil, dlss desteği ile destekli oyunlarda çok iyi fps veriyor, rtx olayına girmiyorum kişiden kişiye göre değişir bu kadar
amd tercih etmiyorum çünkü driverlarına güvenmiyorum zamanında rx 470 ile çok sıkıntı yaşattı bana, kartın saf güç performansı çok iyiydi ama çıkan driverların yarısından fazlası stabil değildi o kadar çok temiz kurulum yaptım ki kaç defa driver sildim yükledim hatırlamam bile
günde 2-3 saat oyun oynarım yada oynamam gidip 'de bu saatler için driver yükle sil uğraşamam, amd bir kere mimlendi bu konuda rtx 2060 kartımla daha bir kere bile driver kaldırıp eski versiyona geç temiz kurulum falan yapmadım, her şey stabil seyrediyor sadece en güncel updateleri yaptım geçtim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 6 Haziran 2021; 2:39:18 > -
Bende bir göz doktoru olarak diyorum ki bu video fake.
-
Onları çalıştıran, oyunu bunlara göre dizayn eden kaç tane firma var? 20 fps ile dlss oynasan ne olur ki adamlar yapıyor ama fps çok düşüyor. Hiçbir oyun firması nvidia istiyor diye bir şeyi yapmaz, yapsa da böyle dandik dundik olur. Fiyatı kazık gibi olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam iki şirketide kullandım.
Anında yeniden oynatma özelliği oyunda değil çoğu yerde hayatımı kurtardı. (Kanıt bilgisi olarak bir an kaydetmiyorsundur ama kaydetmen gereken bir bilgi vardır)
Ve tek bu sebepten dolayı bile amd ye geçmem birdaha. Amd isterse 50 fps fazla versin gerçekten bu özellikler sayesinde ben katiyen geçmem amd ye.
Ve öyle bir durumda yok düşük fps olayı. 2 firmada fps de baş başa diyebiliriz, bu arz talep sıkıntısı olan dönemde hangisi gelirse alınır bence.
Ama ben ne olursa olsun bu yazılımsal destekden dolayı hep yeşil taraftayım.
-
2007'den bu yana Nvidia kart kullanıyorum. Bu süre zarfında kararlılık ve gelişim konusunda hep ileriye doğru ciddi adımlar attı Nvidia. Her yeni kart aldığımda memnun etti. Aldığım kartları her seferinde memnun etti. Bütün bunlar yaşanırken ben neredeyse 15 senelik memnuniyetimi bırakıp inişli çıkışlı bir çok dönem geçiren AMD'nin ekran kartlarını neden tercih edeyim?
AMD'nin son serideki başarılarını görmezden gelmiyorum ancak hala daha güvenilir işler başaran Nvidia'yı bıraktıracak güveni veren bir marka yok.
-
İşin garibi hem Amd hem de Nvidia kartlar kullandım, ekran kartı değiştireceğim zaman bütçeme en uygun gelen ne ise o dönem için o çipseti seçtim, iki çipsette de driver sorunu yaşamadım, son seri kartlar da yazılımsal olarak Amd yorumlara da bakınca geri de kalıyor bu da bir gerçek.
-
Tek derdin bu olsun, sıkma canını.
-
Günlük max 70 80 kuruş fazla yakıyor diye stabiliteden neden vazgeçsin insanlar?
RX 6800 XT kullanıyorum şuana kadar hiç driver ile ilgili sorun yaşamadım. GTX 1080, GTX 680, GTX 1080 Ti, RTX 2080, RTX 3060 ve RTX 3090 kullandım ve gene driver sıkınıtısı çekmedim.
RTX 3090 daha çok iş yapanlara yönelik veya parası çok olan oyunculara yönelik bir şey. Özellikle render gibi şeylerde AMD bu kartlara dokunamıyor.
-
Tutabiliyorsunuz derken? Alabiliyorsunuz mu demek istedin hocam. Takım mı bu
-
quote:
Orijinalden alıntı: x3nuqi3080Ti felaketinden sonra gerçekten gözümde pek değeri kalmadı şuan nvidia'nın
felaket derken sorun mu çıktı?
-
AMD kartlar fazla fps veriyor olabilir ama bana öyle gelmiyor. 200 veriyorsa 100 gibi algılıyorum.
Nvidiada oyunlar bana daha yumuşak daha akıcı geliyor.
2002 S3 4 mb onboard
2005 9250
2006 Fx 5200
2007 HD 2600 PRO
2009 HD 4830
2016 R7 240
2017 RX 560
2018 GTX 970
2019 VEGA 56
2020 RX 580
2023 hedef 3080
nvidia'yı tutmuyorum ben sadece stabil ve sorunsuz perfomansı kim veriyorsa onu tercih ederim ki, şimdiye kadar ki tecrübelerimde bunu hep nvidia verebildi, driverları stabil, dlss desteği ile destekli oyunlarda çok iyi fps veriyor, rtx olayına girmiyorum kişiden kişiye göre değişir bu kadar amd tercih etmiyorum çünkü driverlarına güvenmiyorum zamanında rx 470 ile çok sıkıntı yaşattı bana, kartın saf güç performansı çok iyiydi ama çıkan driverların yarısından fazlası stabil değildi o kadar çok temiz kurulum yaptım ki kaç defa driver sildim yükledim hatırlamam bile günde 2-3 saat oyun oynarım yada oynamam gidip 'de bu saatler için driver yükle sil uğraşamam, amd bir kere mimlendi bu konuda rtx 2060 kartımla daha bir kere bile driver kaldırıp eski versiyona geç temiz kurulum falan yapmadım, her şey stabil seyrediyor sadece en güncel updateleri yaptım geçtim |
Hala nasıl böyle fake kanallardan test atabiliyorsunuz? Dilimizde tüy bitti “fake, fake, fake” diye söylemekten.
|
Elektronik mühendisiyim diye belirtmişsin de, bende meslek lisesi elektronik mezunuyum ve bu tür fake haberlere inanmıyorum
![]() |
300 FPS fazla veriyor sonra HOOP oradan bir Wattman, sonra da forumda konu felan açıyoruz işte bilgisayar kendini resliyor diye. |
Nvidia experience + Nvidia shadowplay + Nvidia DLSS + Nvidia RTX Bu yazılım güzellikleri yüzünden. 10 fps daha az fps versin gerekirse yinede nvidia tercih edilir bence. |
Benzer içerikler
- coil whine nedir
- palit ekran kartı alınır mı
- gpu ölçekleme nedir
- intel arc b580 alınır mı
- fiyat performans ekran kartı
- gtx 1650 ne zaman çıktı
- radeon rx 9070 xt
- dlaa nedir
- rtx 5060
- amd radeon 780m
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X