Arkadaşlar, böyle birşey mümkün mü? Mümkünse nasıl?. İstediğim şey, bilgisayara ikinci bir monitör daha bağlayıp usb'den de ikinci bir klavye ve mouse bağlayıp bunları yan odaya uzatıp bilgisayarın ikinci bir kullanıcı tarafından da kullanılabilmesi. tabi aynı anda olacak bu. öyle işlemciye çok yük binen uygulamalar da olmayacak. her iki kullanıcı da çoğunlukla explorer, winamp gibi uygulamalar çalıştıracak.
Twinview destekli ekran kartlarını felan duymuştum ama onlarla bu dediklerim olabiliyor mu, bilmiyorum.
Bir de benim sisteminin nisbi olarak düşük bir sistem. P3 550 mhz, 128 ram, Intel 810 anakart, agp slotu da yok malesef. böyle bir şey mümkünse kaldırır mı?
saygılar...
aynı ayda aynı bilgisayarda farklı işlemleri yapamassınız..ancak birisi kapatırsa diğeri kullanabilir..
yapıcağın masrafa (ekran kartı + monitör) senin sistem gibi bir sistem daha alabilirsin. Benim fikrim :).
kullanabilirsin ama iki monitör bir kasa
evet bende 2 monitör iide bi kasa var nasıl olacak o iş. aynı oyunu 2 tane açıp multi yapabilirmiyiz mesela (:
2 mouse 2 klavye 2 monitor 1kasa ile olurmu bu iş
hub ethernet vs svar.
bunun pratikte ne faydası var sonuçta mause ve klavye bir tane.
fakat güçlü bir makina varsa donanım olarak zayıf bir makinadan ordaki programları kendi makinana kurmadan kullanabilirsin. Terminal servis olayı yani
böylece güçlü makinanın cpu ve ramini kullanarak iş yapabilirsin
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hakkinen</i> <br />yapıcağın masrafa (ekran kartı + monitör) senin sistem gibi bir sistem daha alabilirsin. Benim fikrim :). <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> +1 hakkinen ( bu arada schumacherin sana selamı var)
arkadaşım bir arabaya iki dreksiyon taksan iki kişi aynı anda kullanabilirmi
evet bu mumkun.ve ozellikle sff ( small form factor) kasalarda buna ogre ir destek var.
yapmanın birinci yolu:
bundan 3 sene once kadıkoyde arkadasımla gezerken (arkadasım bil. muhendisi) bana bir alet gostermisssti.uzerinde klavye mause ve monitor cıkısları vardı.hemde 2-3 kisi bile baglanıyordu yalnıs hatırlamıyorsam.ozman bak bunda iki kisi anyı bil. i kullanıyor falan demisti bende ozman multi conutnter falan oynarız falan demisitim ama uzerine fazla dusmmemistim ozmanlar .bir bak boyle bir cihaz varmı.var sa muhtemelen seninkine uyumlu olabilir cunku ozmanlar p4 ler yeni cıkmıstı yani p3 lerde vardı ozamanlar yugun olabilir.
2-3 yıl once bi dergiyi okurken "buddy" adlı bi parça görmüştüm cihazı kutusunda gelen PCI kartı aracılıı ile bilgisayar bağlıyorsunuz ve yukluyorsunuz cihaza, monitör, klavye, mouse, (speaker destegi konusunda bir fikrim yoq daha dogrusu hatırlamıyorum) baglıyorsunuz ve var olan PC nizi 2 PC haline getirebiliyorsunuz. BU sayede iki kullanıcıda birbirinden bağımsız olarak bilgisayar kullanabiliyor. Buddy e takılan PC parçalarını çalıştırabilmek için öncelikle ana bilgisayarın açık olması ve gerekli yazılımdan ayarlamaların yapılmış olması gerekmekte. kısacası cihazın adı "Buddy" ve halen piyasadamı bilmiyorum o zamanki fiyatı 150$ + KDV bir şeydi. CHI* dergisinin bir sayısında (tam hatırlamıyorum ama eski en azından halen daha 98 tabanlı sistemler var dergide.) sol tarafta siyah zemin üzerine olan bir reklamdı ve benimde dikkatimi cok cekmişti bu cihaz. hatta sloganı, 150$ a bilgisayar filandı (neyse fazla reklam yaptım sanırım :-))
evet sanırım aynı sey ama ozaman bil ile bukadar bilgili degildim bide onemsemedim yani ne bil var nede onu yapacak adam gerek yok diye bos verdim.keske bira ilgilenseydim
arkadaşlar, tavsiyeleriniz için sağolun. bahsettiğiniz kart Virtual PC Buddy B-210 adında bir kartmış ve görünüşe göre tam da istediğim türde bişeymiş. nette bilgi buldum ama, satan bir yer bulamadım.
SFF bilgisayarlar da hiç fena durmuyo ama zaten pc var, şimdilik upgrade de düşünmüyorum. ama ileride iyi bi seçenek olur heralde.
Olmaz.. Olamaz... Olmaması gerekir.. Olsa da bir işe yaramaz.. bu söylediklerimi dikkate al boş yere zaman+para+emek harcama... Git paranın yettiği kadar 2 el pc al bağla birbirine oyna ne oynayacaksan.. Bunların okurkende diğer bir kulağını kapat...
Saygılar...
ben bunu oyun için istemiyorum ki. sadece benim pc yi iki kullanıcı aynı anda birbirinden bağımsız kullansın istiyorum. ve bu ikinci kullanıcı da %99 explorer kullanacak, yani sadece internete bağlanacak.
zamanında ben ufakken vm386 diye bir cihaz vardı; o zamnanın en bab makinesi 386lar var, bu cihaz slota takılıyodu ve çıkan uçlarına klavye ve monitor takılıyodu (8 makineye kadar, tabiki ozman mouse opsiyonel biraz, ses kartının s si yok) bağımsız makineler oluyodu, daha sonra bankalar bunlara yöneldi aptal terminal adıyla kullanıldı daha sonra sistem fiyatlarının düşmesiyle ortadan kalktılar, bana sonrarsan gereksiz bir ayrıntı illada yapmak istersen bu tür donanımlar var günümüzde de.
aslında oyun harici diger butun islere yarar bende dusunuyorum.mesela arkadasım tv yada uydu kartıyla tv setyrederken bende oyun oynamak yada internete girmek istiyorum.gerci ses porblemini halladersin.iki tane ses kartı olur zaten yeni anakartlarada onbord ses geliyor bitanede pcı ses kartı ladınmı tamam kullandıgın programa gore ses kartını driverını tanıtırsın ayrı ses olusur sorun olamaz on da.asıl sorun iste mause klavye ve ekran.gerci ekranda halllolur zaten cift monitor destekli ekran kartları baya var piyasada.is kaldı klavye mause.
o parcayı arastıracam bana lazım.oyun icin degil.dedigim gibi arkadsım uydu izlerken bende oyun oynayacam.kulaklıgı takıp pyun oynarken oda televizyonu balagıım ikinci baglantıdan tv seyredecek.iyi olur arastıralım hep birliklte b,irlikten kuvvet dogar.