Şimdi Ara

Haftasonu Fayans döşeyeceğim, ama NASIL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, haftasonu evde ıslak zaeminlere fayans döşemek istiyorum, malzemleri aldım,

fayanslar
    fayans yapıştırma harcı
    derz dolgu
    fayans kesme aleti
    harcı sürmek için tarak
    aralara koymak için + şeklinde plastikler

normal ustadan gördüğüm gibi (harcı sürüp fayansları yerleştireceğim) yapacağım ama bunun ayrıca püf noıktaları var mı?
    eğim verirken öncelikle en alt noktadan mı başlmak lazım?
    derz dolgu yaparken nelere dikkat etmeli ve nasıl yapmalıyım?
    başka püf noktaları veya dikkat etmem gereken yerler var mı?

• Allah kolaylık versin..

Ben de evi boyucam. Valla annem baya ısrar ediyo. anne bi boyacı tutalım diyom..

yürü lan taş arabası paran çok galiba varsa bana da ver diyo.

Napcam bilemiyom..

Konu ile alakalı değil ama bu da bi nevi amelelik..

Şurda kim kaldı amelelerden.. bi sen bi ben...
  • yok ben zevk alarak kendi keyfimden kendim yapıyorum... Boya yap deseler onuda yaparım zevkle yeterki zaman olsun
  • ciddi mi diyon.. zevk alarak..

abicim çok zevksizmişsin...
  • Duvarlara mı yapacaksın,yoksa yerlere mi?Eğer yerlere yapacaksan fayans yerine kalebodur alman lazım.İlk olarak bunu hatırlatayım dedim.ilk olarak düz mü dşeyeceksin,yoksa çapraz mı buna karar ver.Bu işi daha önce hiç yapmamış birisi olarak düz yapmanı tavsiye ederim.Daha sonra ilk olarak su giderinin olduğu bölgeden başla çalışmaya.Ve bu malzeme listesine su terazasini de koy.Yoksa eğimi göz kararı ile ayarlamaya kalkar ve başaramazsın.
  • eğime dikkat et
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gücdevani

Duvarlara mı yapacaksın,yoksa yerlere mi?Eğer yerlere yapacaksan fayans yerine kalebodur alman lazım.İlk olarak bunu hatırlatayım dedim.ilk olarak düz mü dşeyeceksin,yoksa çapraz mı buna karar ver.Bu işi daha önce hiç yapmamış birisi olarak düz yapmanı tavsiye ederim.Daha sonra ilk olarak su giderinin olduğu bölgeden başla çalışmaya.Ve bu malzeme listesine su terazasini de koy.Yoksa eğimi göz kararı ile ayarlamaya kalkar ve başaramazsın.

Doğru söylüyorsun terazi ile eğimi hesaplamadan yapamazsın, birde sıralı olarak döşenen ve her bir karo/seramik/granit/kalebodur (kalebodur sağlamlık açısından iyi ama temizlik açısından kötü bir malzemedir + markadır) malzeminin üzerine plastik bir balyoz yardımıyla hafifçe vurarak zemine oturmasını sağla, sonrada artık harc + derz malzemelerini sil (kuruduktan sonra temizliği zor oluyor)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geceden harcı sür fayansları sabah yapıştırırsın,daha iyi tutuyormuş öyle
  • Bu benim staj dosyamdan bir bölüm umarım faydası olur.
    http://img100.imageshack.us/my.php?image=16gn040920062ry9.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ommadawn -- 20 Eylül 2007; 15:46:07 >
  • Islak zemini kurulamak gerekli. Sika' nın yalıtım malzemeleri var. Babam yanımda olsa markasını ve kodunu da verirdim. Betona tutar da fayansa tutar mı bilemem. fayans üzerine fayans yapıştıracaksan özel yapıştırıcı alınacak. Kalekim' in var ama diğerlerinden biraz daha pahalı. Yalnız geniş alanda çalışacaksan yıkma ve moloz taşımayla uğraşmıyorsun. Tavan fayans olsa oraya da tutar. Çok sağlam.

Düz döşemeni tavsiye ederim. Nereden başlandığını bilmiyorum ama su gideri iyi fikir. Yerlere de kaymayan fayans veya kalebodur döşenecek. Babam kalebodur pahalı diye kaymayan fayans almıştı ama kalebodurun yerini pek tutmuyor. Fayansla aynı dokuda olduğu için hoş görünüyor.

Bir de fayans yapıştıktan sonra derz yaparsan yapıştırıcı kuruması gecikir. Sonuç olarak fayanslar boşlar. Birkaç gün kurumaya bırak gitsin.

Babamla her türlü inşaat işini yapınca öğrenmeye başladım. Sadece yazın bu kadar öğrenebildim.

• cevaplar için teşekkurler arkadaşlar, evet su giderinden başlamak ve yanımda birde su terazisi bulundurmak iyi olacak söylediklerinizden... sadece yere (banyo ve tuvalet yer zemini) döşenecek, hafta sonunu iple çekiyorum başlamak için eğlenceli olacak gibi görünüyor

bu arada fayans keserken bu kesme aleti ile yuvarlak veya hafif yuvarlak köşeler kesebilirmiyiz? kesebilirsek bunu nasıl yapabiliriz acaba?

birde "ommadawn " in verdiği liktede dediği gibi fayanslar arasına konulacak plastik + şekilindeki malzemeyi içinde bırakmayacağız demek...
    bu linkte birde duvardan duvara ip çekilir denmiş ama sanırım bu ilk boş zemine döşenirken olan bir olay olsa gerek fdiye düşündüm öyle değil mi?
    http://img100.imageshack.us/my.php?image=16gn040920062ry9.jpg

quote:

Orjinalden alıntı: hasankeyf

ciddi mi diyon.. zevk alarak..

abicim çok zevksizmişsin...

hasankeyf kardeşim, bu tür işler yapmak benim en büyük zevklerim arasında gerçekten, onun için hfta sonunu iple çekiyorum
    boya işide hoşuma gidiyor, geçenledede strafordan yapılan tavana monte olan malzeme varya, ondan odama yaptım yine kenarlarada kartonpiyerinden yaptım çok güzel oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 20 Eylül 2007; 20:07:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: memet

yok ben zevk alarak kendi keyfimden kendim yapıyorum... Boya yap deseler onuda yaparım zevkle yeterki zaman olsun

bak sana cok guzel bı malzeme onereyım
    2.elde imdetr nıcklı arkadas satıyodu

• evet bu tavanlar çok güzel ama yapılıı biraz zor olacak gibi... bu arada o fosforlu boyadan buldum internette, aslında boyanın en küçük ambalajı bile çok gelecek ankaradan paylaşmak isteyen varsa ortak alalım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.