Şimdi Ara

Haftalık çalışma süresinin net 40 saate düşürülmesi gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda hakkında hiçbir parti meclise öneri sunmuyor. Chp gidip regl peşinde koşacağına 40 saate düşürülmesi için çalışma yapsın

Haftada 5 gün , günde 8 saat net çalışma. net 40 saat olması gerek. Zaten Öğle molası çalışmadan sayılmaz

İşyerinde yarım saat mola ile toplam 8.5 saat bulunur evinize gidersiniz. Özel hayatınıza zaman kalır.

Çalışma bakanlığına cimerden yazın ,Siyasi Partilerin email adreslerine yazın gündeme taşıyın. Tartışılsın. Halinden memnun köleler olmayın.

net 40 saat mesai ideal bir süredir Türkiye için.

siyesetçilere ,, partilere email atın , sivil toplum kuruluşlarına email atın.

Haftada 5 gün toplam 40 saat olması gerekir insanca yaşamak için

------------------

Birçok kuruma dilekçe yazdım , sosyal medyada konular açtım. Bu ülkede 40 saate düşürülecekse bunda benim payım çoktur. Yatın kalkın bana dua edin.

özel sektör haftalık çalışma saati

mynet finans
    Mesai saatleri için 21 yıl sonra ilk! Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni düzenleme: Çalışma saatleri kısalıyor mu?
    https://finans.mynet.com/galeri/haber/detay/ekonomi/21-yil-sonra-ilk-degisiklik-icin-dugmeye-basildi-mesai-saatleri-kisalacak-mi-milyonlarca-calisani-ilgilendiren-yeni-duzenleme/477807

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 19 Şubat 2024; 13:15:55 >

• Ülkede kurala uyan mı varda .Türkiye'de en büyük eksiklik çalışma koşullarında ki buna kurumsal firmalarda dahil.Tamamen denetimsizlik ve başına buyrukluktur.Nitelikli beyinler bile bu sebepten ülkeden kaçıyor.

Baya zor yani.Yazılı karar alınsa dahi denetim olmadığından sanmıyorum.Genellikle siyasi sınıf sermaye yandaşı.Özellikle muhafazakar kesim böyle.Asıl saçmalık işçi sınıfının bunların yanında olması.Dünyada eşi benzeri olmayan tek koyun sürüsü Türkiye'de örneği yok yani.

Boşa çalışma var bizde. Millet saat 10,30 da işe geliyor sallana sallana iki mail okuyup öğle vaktini buluyor. Bir yandan da Türkiye'de dolandırıcılık, sahtekarlık, hırsızlık, çalma çırpma kanunsuz ihaleler atamalar vs bunlar çok fazla.

Bir elin biriktirip yaptığını diğer eller çalıyor bu ülkede. O yüzden eşek gibi istersen haftada 50 60 saat de çalışsan bir halt olacağı yok. Fasülye kadar ülkeler seni böyle patates eder geçer işte.

Jandarmaya, Askeriyeye, Polis teşkilatına, memurluklarına kopyalarla çalıntı sorularla yüzbinlerce tarikatçı girmiş yıllarca. 70li yıllardan beri yiyip bitirmişler ülkeyi.

Haftada 6 gün neredeyse 10 saatten 60 saat çalışıyoruz. İşverene kalsa 7 gün 24 saat çalıştırır. Bu ülkede insan hayatının bir değeri yok. Özel hayatınmış, duygularınmış, düşüncelerinmiş, sağlığınmış kimsenin umrunda değil. Patronların ve para babalarının torunlarının torunlarına Range çekmesi lazım, havuzlu villalarda yaşamaları lazım çünkü. Çocuklarının yurtdışında master/doktora yapması lazım. Sonra kölelerin başına geçip onların efendilik yapması lazım..

Çünkü partiler köle sınıfını umursamaz. XD
    Çikolatanın fiyatını arttırırlar, üstüne gramajını da düşürürler lakin buna karşı işçinin fiyatı artmaz ve gramajı yani mesai saati de düşmez aynı kalır, hatta bazı yerlerde mesai saatleri arttırılır bile. O yüzden bu güzel ülkede insanlar iş beğenmiyorlar ya... O_o

Türkiye'de imkânsız, Avrupa'da haftalık çalışma gününü 4'e düşürmeye çalışırlarken biz hâlâ 6'dayız, hatta 7 gün çalışanlar var. Mesai, öğle arası, git gel yol derken zaten günün en az 12 saati dışarıda geçiyor. 12 saat çalışan bir insan kaç saat uyuyabilir, ne kadar zamanını kişisel hijyene, ailesine, cinselliğe, eğlenceye veya kendini geliştirmeye ayırabilir?

• milletin yararına olacak 1000 tane teklifi reddetmiştir akp ve mhp ???

• niye chp? niye toplumun yarısını ilgilendiren (kadınlar) bir konu yerine bu? niye sen varsın? neyse bloklayayım da başkaları uğraşsın. bana ne ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü partiler köle sınıfını umursamaz. XD
    Çikolatanın fiyatını arttırırlar, üstüne gramajını da düşürürler lakin buna karşı işçinin fiyatı artmaz ve gramajı yani mesai saati de düşmez aynı kalır, hatta bazı yerlerde mesai saatleri arttırılır bile. O yüzden bu güzel ülkede insanlar iş beğenmiyorlar ya... O_o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 18 Kasım 2022; 17:52:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de imkânsız, Avrupa'da haftalık çalışma gününü 4'e düşürmeye çalışırlarken biz hâlâ 6'dayız, hatta 7 gün çalışanlar var. Mesai, öğle arası, git gel yol derken zaten günün en az 12 saati dışarıda geçiyor. 12 saat çalışan bir insan kaç saat uyuyabilir, ne kadar zamanını kişisel hijyene, ailesine, cinselliğe, eğlenceye veya kendini geliştirmeye ayırabilir?

• kölelerin düzeni her zaman bozuk olmalı her zaman açlık düzeyinde yaşamalı ki yemek almaktan başka birşey düşünmemeli sadece geçim derdini düşünmeli

• Normalde 40 saat degil mi zaten resmi olan?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    40 GÜNDE KAÇ NET ARTAR Kİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • general4242 kullanıcısına yanıt

45 yaptılar ya seneler önce.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Ogle arasi dahil olarak mi 45 ?

Uzun süredir 45 devlet dairelerinde ama tabi özel sektörde farklıdır bilmiyorum. Pandemi döneminde esnek çalışma saatleri isminde bir uygulama yapmışlardı sonra deneme tahtasına döndü bir de 16'de çıkaralım yok trafik için sanayi 18'de çıkıyor yok engelli 15.30'da çıksın diye 30 saatin altına düştüğü zamanlar vardır. Planlı çalışma gibi bir şey duyduk bu gün şu kadar saat diye seçecekmiş herkes ama bu yöntemden vazgeçtiler çünkü bunun olabilmesi için yeterli personel olması gerekir. Genel olarak konuşamam ama kurumlarda zaten eksik kadro problemi var. Keşke biraz daha adamımız olsa da birlikte yatsak ya da bir kolumuz daha olsaydı diyoruz o yüzden bu böyle çalışanın eline verilmez çünkü cumayı boş bırakalım isimli oyuna dönerdi. Çalışma bakanı bir süre önce de çalışma saatlerinin düşürüleceğine dair çalışma yapıldığını söylemişti ancak ondan da vazgeçilmiş olabilir. Yine de benim için süpriz olmaz saatlerdeki bir değişiklik. Nasıl oldu saatler düşünce derseniz gayet iyiydi verimli olmuştu ama tabi şimdi şartlar farklı bizim için olmasa bile. Hayırlısı bence iyi olur düzenleme yapsalar ama bu demek değil ki iyileşmesi için illa düşürmeleri lazım. Her kurum yoğun olduğu zamana göre belli şartlarda ayarlayabilse hem memur boş oturmaz hem de mesai bitti diye vatandaş mağdur olmazdı ama hayırlısı olsun.

08.00-12.30

13.30-17.00

Sağlık Bakanlığında bu şekilde değil ama geneli bu şekilde ve günde 8 saat mesai vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Kasım 2022; 18:57:5 >

Net 45 saat. Molalar hariç özel sektörde ama bazı yerler vardır illaki.

• İşletmelere ağır cezalar gelmeli çalışma saatleri kısaltılmalı işçinin 2 gün tatili olmalı ne güzel dünya köle olmuşum da haberim yok.

• Calisma saatleri kisaltisin bu is boyle gitmez. Ayrica uygulamayan sirketlere ceza yagsin verdikleri maas ne calistirdiklari saat ne

Kesinlikle haftada en az 2 gun tatil herkese uygulansin

Toplumun bilinclenmesi lazim gundem edilmeli bu konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 18 Kasım 2022; 19:38:27 >
  • Haftada fix 60 saat çalışıyorum nöbetim haftaiçine denk gelirse 72 saat oluyor haftasonuna denk gelirse 84 saat oluyor. 40 saati duyunca güldüm birden söylemek istedim asıl olması gereken şey gözüme çok az geldi  

• Ülkede kurala uyan mı varda .Türkiye'de en büyük eksiklik çalışma koşullarında ki buna kurumsal firmalarda dahil.Tamamen denetimsizlik ve başına buyrukluktur.Nitelikli beyinler bile bu sebepten ülkeden kaçıyor.

Baya zor yani.Yazılı karar alınsa dahi denetim olmadığından sanmıyorum.Genellikle siyasi sınıf sermaye yandaşı.Özellikle muhafazakar kesim böyle.Asıl saçmalık işçi sınıfının bunların yanında olması.Dünyada eşi benzeri olmayan tek koyun sürüsü Türkiye'de örneği yok yani.

• Olmazzzzzz.
    Şirket batar, ülke batar.
    Çalışan demir ne olur? Işıldar.

Herkesi memati gibi ışıl ışıl görmek istiyorum

Ömür de uzadı. 80 lere kadar.
    Emeklilik yaşı da70 e çıkmalı.

ne şarkı be. uuu uuuuu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 18 Kasım 2022; 20:56:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollanda'dayım resmiyette çalışma süresi haftalık 40 saat ancak pratikte 30 saat falandır anca ve bu adamlar 17 milyon nüfüsla 700 milyar dolar ihracat yapıyor.

Bizim ülke 100 milyona dayandı (mülteciler dahil) 200 milyar doları zor görüyoruz.

Demek ki çok çalışmak işe yaramıyor..

• Adam yine saçma sapan bir bahaneyle chpye saldırmak için konu açmış. Dünyadan haberi yok. Ülkede 45 saate razıyız bu demiş 40 saat olsun. Özel sektörde kim 45 saat çalışıyor diye sormak aklına gelmemiş.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

özelde 60

• The Man in the Suit kullanıcısına yanıt

Çok çalışmak işe yaramıyor değil de verimli çalışsak daha mı iyi olur acaba denesek en azından resmi bir şekilde desem bilmem katılır mısınız?

2022 yılı Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre;

• İhracat, %17,1 oranında artarak 188 milyar 224 milyon dolar,
    • İthalat, %40,8 oranında artarak 272 milyar 43 milyon dolar,

Çalışalım ama biraz daha katma değerli ürün ihraç etsek ve bu kadar yüksek oranda ithalat olmasa zaten problem yok ama sanırım bu gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki ayrımdır belki diye düşünüyorum. Eski Cumhurbaşkanımız Turgut Özal size Nescafe'yi getirdim demişti şimdi de apple geldi. Eskiden de kaanlar yoksulu giydirdim açı doyurdum yazdırırlarmış çok zor bir şeymiş milyon olmayan nüfusla. Avrupa Hun Devleti Hakanı Atilla, tüm halkım gümüş kaşıkla yemek yiyene kadar ben de tahta kaşıkla yiyeceğim demiştir lakin günümüz gümüş fiyatlarında bunun imkansız olduğu görülmüştür, zaman sürekli değişiyor. YAkın gelecekte altından oluşan bir gezegen bulsak ki NASA arıyor altının ne değeri kalır? Kim yatırım için alır, kim ziynet eşyası olarak takardı ama yarın ne olur kim bilir?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.