Asgari ücrete zam yapılmasın ama çalışma saatleri düşürülsün. Yani vatandaşın saat başına kazandığı ücret artsın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 21 Kasım 2022; 15:34:38 > |
Haftalık çalışma süresinin net 40 saate düşürülmesi gerekiyor (4. sayfa)

-
-
Geçen yıl bir iş görüşmesine gitmiştim. Çok büyük bir şirket olması cezbetmişti bir gidip görüşeyim ne kaybederim diye. 10binden fazla çalışanı olan gerçekten büyük ve bilindik bir şirketti.
Günlük mesai süresi korkunç derecede yüksekti. Bu merkez binalarında orta düzey yönetici pozisyonuydu birde. İk ile nasıl dalga geçtim anlatamam.
-
Türkiyede sömürü düzeni var. Bir insanın haftada 2 gün tatil hakkıdır.
-
Hayvan hastanesinde tekniker
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
olmaz o zmn para harcamak ıcın zamanıın olur o durumda para kazanamdııgnı anlarsın köleliğe devam
-
Büyük şirketlerin işleri yoğun olduğu için çalışma şartları daha ağır. Bazen gecenle gündüzün birbirine karışır evin yolunu bulamazsın.
-
Sizi hayvandan beter çalıştırıyorlar desenize.
-
O zaman herkes ABD'deki gibi 2. ve 3. işte çalışmaya başlar, çünkü kazanılan para geçinmeye yetmiyor. Bir kişi 2 hatta 3 işte birden çalışınca da işsizlik artar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Aralık 2022; 10:22:14 > -
Haftada 6 gün neredeyse 10 saatten 60 saat çalışıyoruz. İşverene kalsa 7 gün 24 saat çalıştırır. Bu ülkede insan hayatının bir değeri yok. Özel hayatınmış, duygularınmış, düşüncelerinmiş, sağlığınmış kimsenin umrunda değil. Patronların ve para babalarının torunlarının torunlarına Range çekmesi lazım, havuzlu villalarda yaşamaları lazım çünkü. Çocuklarının yurtdışında master/doktora yapması lazım. Sonra kölelerin başına geçip onların efendilik yapması lazım..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversite zamanı ünlü bir pastane firmasında kasiyer olarak çalışmıştım. Ne 45 saati? Günde 10 saat çalışıyorduk, mola 1 saat ama onu da yoğunluk var diye tam kullanamıyorduk. Fazla çalışmanın parasını da vermiyorlardı. Eğer kapanışa kalıyorsan 10 saati bile geçiyordu. Tam bir sömürü.
Bir ara Belçika'da haftanın 4 gün mesai olacak diye okumuştum. İmrendim adamlara.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İş yerleri öyle dediğiniz gibi değil işte özellikle fabrikalarda her bölüme iş manyağı diye tabir ettiğimiz kıdemli işçiler koymuşlar sen çalışmak istemesen bile onlar seni bir şekilde fazla fazla çalıştırıyor zaten çalışmazsan kendini sessiz sedasız kapının önünde buluyorsun çünkü senden günlük üretim raporu istiyorlar performansın diğerlerinden düşükse zaten güle güle diyorlar.
İş yerinde haksızlığa karşı biraz sesin çıksa hemen isyankar oluyorsun ve ipini çekiyorlar en kötüsü sana bu tavrından dolayı ilk cephe alanlar yanında seninle çalışan arkadaşların oluyor.
İş yerinde arkadaş ortamı yok en başta hemen herkes yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazıyor ispiyonculuk çekememezlik had saffada çok kişi yanındaki arkadaşı hata yapsında onu söyleyim diye pusuda bekliyor.
40 saat demişsiniz ama bunun olması çok zor bunu en başta işçi istemez ben görüyorum millet kendi bölümünde mesai yoksa başka bölüme pazar mesaisi yazdırmak için molalarda paydoslarda şeflerin amirlerin peşinde koşuyor.
Aynı adam 2 hafta peş peşe mesaiye yazılırsa yazılanla yazılmayan arasında kavga çıkıyor küslükler oluyor. Kısaca millet üç kuruş fazla almak için bir günlük hafta tatilini bile yiyor.
Bu gün 40 saate düşmek için bir anket yapılsa eminim işçilerin %90 ı hayır çalışma saati düşmesin der çünkü maaşlar azalır diye bunu istemezler.
-
Asgari ücret 8000 Tl olsun , haftalık çalışma süreside 40 saat olursa.
8000 Tl / ayda 160 saat : Saatte 50 Tl kazanır. Gayet makul bir rakam.
-
ingilterede çalışma suresı 5 gunden 4 gune dustu verımlılık daha cok artmıs
-
siyesetçilere ,, partilere email atın , sivil toplum kuruluşlarına email atın.
Haftada 5 gün toplam 40 saat olması gerekir insanca yaşamak için
-
Birçok kuruma dilekçe yazdım , sosyal medyada konular açtım. Bu ülkede 40 saate düşürülecekse bunda benim payım çoktur. Yatın kalkın bana dua edin.
mynet finans
Mesai saatleri için 21 yıl sonra ilk! Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni düzenleme: Çalışma saatleri kısalıyor mu?https://finans.mynet.com/galeri/haber/detay/ekonomi/21-yil-sonra-ilk-degisiklik-icin-dugmeye-basildi-mesai-saatleri-kisalacak-mi-milyonlarca-calisani-ilgilendiren-yeni-duzenleme/477807 -
Memurların büyük kısmı 30 saat ya çalışıyor ya çalışmıyor. İçlerinde Polis vs gibi farklı gruplar var tabii. Ama onlarda en azından mesai ücreti alıyordur. Böyle birşey çıksa 30 saat çalışan memurlar 20 saat çalışır yine özel sektörde bir değişim olmaz.
Sorun Özel sektörde Pazar bile işe gidiyor insanlar. Bazı şirketler çıkış saati 18:00 - 18:30 hatta 19:00 olanlarda var zaten geç, o saatte çıkabilen yok. Mesai ücreti diye birşey zaten bahsi konusu olamaz özel sektörde... Birde üstüne %60 enflasyon %30 zam yaparlar ya da yapmazlar. Devlet dışında kalanlar ikinci sınıf insan muamelesi görüyor hiçbir sosyal hak yok. Kimsenin de sesi çıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 19 Şubat 2024; 14:23:0 > -
Düşmesi gerekli ömrümüz yat kalk iş şeklinde gidiyor nasıl keyif alalım ayrıca remote çalışmayı mecburi kılacaklar trafikte ömrümüz geçiyor evden yapılabilecek işler için işletmeye uyarı göndericeksin yoksa vergi dahil faturalarına aşırı zam yapacaksn.
-
Çok doğru diyordunuz bu konu gündeme gelmeli afedersiniz kapitalist sistem altında KOLE gibi çalışıyoruz. Karissinda aldığımız paranın hayrı bile yok değeri yok,!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X