IT çalışanları daha fazla olduğu için burada sormak istedim. Hafta sonu gelen iş mailine cevap veriyor musunuz? Yönetici bir soru sormuş misal bugün. Cevap gelmeyince de tekrar mail atmış. Çalışanlar hafta sonu maillerine bakmak zorunda mı? Doğru olandan ziyade sektördeki pratiği merak ediyorum. Doğrusu belli çünkü. |
Hafta sonu iş maillerine bakıyor musunuz?




-
-
Hocam turk şirketleri icin durumu bilmiyorum ama büyük amerikan şirketleri icin cevap “tabi ki bakıyoruz”.
eger bakmazsan ve ısı aksatırsan, işlerin ilerlemesini 1-2 gün geciktirmiş olabilirsin.
bu maillere cevap vermek de, hatta gerektiğinde haftasonu çalışmak da, ısını ne kadar sevdiğini, yaptığın işi ne kadar sahiplendiğini gösteriyor. Bu da yükselmek için baya iyi bir sinyal.
Tabi bunu yaparken dinlenmeni aksatmaman lazım. Haftasonu 1-2 maile cevap vermek, 2-3 saat çalışmak vs seni pek yormaz ama işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlayabilir.
Genç isen, 3-5 sene yüksek tempolu çalışıp, sonradan bunun ekmeğini yiyebilirsin. Ben öyle yaptım, hiç pişman değilim.
ama bu dediklerim, çalıştığın şirketin, senin bu fazla eforunu ödüllendirebilecek bir mekanizması varsa geçerli. Yoksa degil :)
Benim çalıştığım şirketlerde, aynı kıdemde, iyi performans ile orta performans arasında, yıl sonu verilen bonuslarda, yıllık maaş kadar fark olabiliyordu. Kidem atlamanı çok hizlandirabiliyordu ayrıca. Yanı verdiğin emek karşılıksız kalmıyordu. Ama verdiğin emek karşılıksız kalacaksa, bırak o şirket icin haftasonu çalışmayı düşünmeyi, o şirkette 1 dakika zaman geçirmeyi bile düşünme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keşke mail olsa sadece :D. Cuma akşamından görev veriyorlar 10 tane ingilizce tutorial verdiler onları okuyorum . Birde bir sitenin arayüzündeki bugu düzeltecekmişim . Gençlere tavsiye girişimci olmayacaksanız yazılım moden köleliktir
-
Ya sen iş bulamıyorum diye dert yanıyordun. Ne çabuk şikayete başladın?
-
Konu üzerinden 2 3 ay geçti. Bir startupta basladık köleliğe. Tabi doğru değil bu ama malesef 1 2 yıl katlanıcam böyle şeylerequote:
Orijinalden alıntı: scientiaYa sen iş bulamıyorum diye dert yanıyordun. Ne çabuk şikayete başladın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 30 Mayıs 2021; 15:25:35 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben de sorucaktım bayadır aklımdaydı. sevindim iş bulmanıza. hangi teknolojileri kullanıyorsunuz işte.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yurtdisina tasindigimdan beri 1.5 senedir mesai bitiminde is ile iliskimi tamamen kesiyorum. Ne mail ne telefonla isim oluyor. Kimse de benden bunun takibini yapmami beklemiyor. Bunun olabilmesi icin canli sistemde beklenmeyen bir sorun olusmasi lazim. Fakat yazilan kod canliya cikana kadar 4 farkli ortamdan geciyor. DEV/UAT/PA/GA seklinde. Ve yazilan her kod icin %90 kapsamayi saglayacak test yazmamiz bekleniyor. Kod zaten birden fazla ekip tarafindan okunup, yorumlanip onaylaniyor. Bunun uzerine yazilan birim, entegrasyon, smoke, mutasyon vs testlerinden geciyor. Bunun uzerine Sonar uzerinden kodun statik analizi yapiliyor. Bunun da uzerine Fortify ile kullanilan kutuphaneler aciklara karsi test ediliyor. Jenkins uzerinden pipeline olarak tanimlanmis adimlardan tamamen gecen kod istenen ortama kuruluyor. Zaten bu kadar asamadan gecen, sonunda da canliya cikan kodda hata olusma ihtimali oldukca azaliyor.
-
Acil durum olması durumunda zaten telefonlar susmazsa ama mesai zamanında da cevap alabileceği ve işi de kritik şekilde etkilemeyecek detayları bile anında cevap istiyorlar. Patron şirketi değil bu arada. Bildiğiniz kocaman kurumsal bir firma.
-
Bunu yonetecek olan kisi sensin. Ise hakimsen, neyin onemli neyin onemsiz oldugunu karsi tarafa kabul ettirmek zorundasin. Bu calistigin firma da olabilir, musteri de olabilir.
En basitinden soyle bir ornek vereyim:
Yunanistan'in bir havayolu sirketi icin calistim bir sure. Musteri surekli projede degisiklik istiyordu ve bunu hizli bir sekilde uygulamamizi istiyordu. Biz de boyle bir yontemin bizi surekli hataya itecegi konusunda musteriyi ikna ettik. Bu surec birkac ay surdu tabi. Ama sonunda uygulama guncelleme sikligini haftada 1 e dusurduk, ve bu sekilde daha stabil bir projeye sahip olduk. Daha az sorun yasayan musteri de bizi bu konuda daha az darlamaya basladi.
Su an calistigim proje cok daha planli programli. Her ekipten beklenen ortalama is yogunlugu belli. Ve bu yogunluk story point/velocity ile olculuyor. Bu yogunluk sinirlari icerisinde oldugumuz surece proje boyunca herhangi bir tempo degisikligi yasamiyoruz, beklenmedik surprizler de cikmiyor karsimiza.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosahin -- 31 Mayıs 2021; 0:32:35 >
-
Hocam suanlık php html css js malesef cok ilgilenmiyorum ama öğrenmeye calısıyorum. Hedefim mobil developer olmak şimdi mecbur basladım maddi sıkıntılardamquote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop
hocam ben de sorucaktım bayadır aklımdaydı. sevindim iş bulmanıza. hangi teknolojileri kullanıyorsunuz işte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X