Beyler bu kekemelik illeti nasıl geçer ? Dil öğrencisiyim yani o kadar ileri seviye değil de ara sıra takılıyorum seviyesi bilmediğiö sebeplerden dolayı ara sıra seviyesi artıp azalbiliyor.Yani anlyacağınız çok böyle elini masaya vurma ya da değişik yüz hareketleri yok.Hafif düzeyde yani nasıl geçer bu ? Forumlarda gezerken birisi hafif düzeyde ise sesli kitao oku dedi 1 ay yaptım 2. haftasında azaldı biraz ama son 2 hafta yine başa döndüm. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hafif düzeyde kekemelik nasıl geçer evde

-
-
bildiğim kadarıyla bununla ilgili kurs v.s yerler var oraya bakın isterseniz....
-
Sesli kitap okumak diye dusunuyorum ama profesyonel destek alman daha iyi olur.
Ergenlikte bende karmasik konusma vardi soylediklerim yutuyordum bi sure sesli kitap okudum baya faydasini gordum ama kekeme cok farkli bisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bununla ilgili youtube'da videolar görmüştüm, kendi kendilerine ağır kekemeliklerini aşmışlardı.
Ama şu da var, normalde konuşurken kekemelik olmayan da bazen takılır.
Takıntıyı "takıntı" haline getirme sakın.
-
ağıza kalem koyup bir şeyler okumanın kekemeliğe faydalı olduğunu duymuştum
-
Teşhis: En çok ne tip kelimelerde takılduğuna dikkat et, mesela sadece içinde u harfi geçenler mi, büyük ünlü uyumuna uymayanlar mı vs, ona göre yoğunlaşabilirsin belki.
Tedavi:
Ezbere bildiğin şiir ve şarkıları bolca oku,
Tekerlemeler ezberle onlarla da alıştırma yap,
kelime değil de bazı sözcüklerin ilk harflerinde sıkıntı çekiyorum.Mesela k harfi başta ise dilimin ortası damağa yapışıyor ve k nın çıkması için dilin çekerken ses vermek ama olmıyor çekemiyorum kendi kendime iken olmuyor birisi ile konuiunca olıyor.En çok zorlandığım harfler p ç t k ünsüz yumuşamasındaki harflerden oluşuyor çok ilginç bir durjm biliyorum ama şuan inanın ne yapacağımı bilmiyorum kekemelil merkezleri var ama okduğum yorumlar geneli kötü para tuzağı vs kötüleyen çok ve bu yüzden evde büyük oranda azaltabilirsem çok iyi olacak
günlük rutine eklendi 👍 deneyeceğim 1 hafta faydası bir zerra bile olsa devam olmasa 1 hafta daha şans veririm sonrasında bırakırım hocam
Yani arkadaşlar kelime haznem bayağı geniş ama kekeleyip utanç duruma düşeceğimden korktuğum için çok çok basit kelimeleri seçiyorum bir şey anlatırken çok zor bir durum.Mesaj yoluyla kendimi çok iyi bir şekilde ifade edebilirim şiir yazarım sana ama konuimaya gelince nerde böyle takılmadığım harften bir kelime varsa böyle basit varsa seçiyorum atıyorum öyle. tabi dışarıdan böyle basit kelimeleri kullanan birisi kültürsüz birisi gibi görünür ama bilmiyorlar ki söylecek çok şey var lakin hareket eden bir dil olmadıkça
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X