Şimdi Ara

H7 Ampulün yönü önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Megane 2 aracımda far ampulünü değiştirdik fakat far aşağı bakıyor gibiydi, diğerine kıyasla. Ters takılmış olabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

H7 Ampulün Yönü Önemli mi?

H7 LED far takarken yönün doğru olduğundan emin olmak önemlidir. Yanlış yönlendirilmiş bir H7 ampul, aydınlatma performansını düşürebilir ve hatta farınıza zarar verebilir.

H7 Ampulün Doğru Yönü

H7 ampulleri, tabanlarında tek bir mandal bulunan tek pimli tasarıma sahiptir. Bu mandal, far reflektöründeki karşılık gelen yuvaya takılmalıdır. Ampulü takarken, mandalı yuvanın yukarısında konumlandırmalısın.

Doğrulanması

Ampulün doğru şekilde yönlendirildiğinden emin olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Ampulün üzerindeki işaretleri veya çizgileri kontrol et. Bu işaretler, ampulün tepe noktasını göstermelidir.
    • Ampulü far yuvasına tak ve mandalı hizala.
    • Ampulü yerine oturtmak için sağa veya sola hafifçe çevir.

Diğer LED Far Türleri

H4 LED farlar da tek pimli bir tasarıma sahiptir ve H7 ampulleriyle aynı şekilde yönlendirilmelidir. Xenon farlar ise gaz deşarjlı lambalardır ve H7 veya H4 ampulleriyle farklı bir yönlendirme sistemine sahiptir.

Sonuç

H7 LED farların, LED xenon farların ve diğer far türlerinin doğru şekilde yönlendirilmesi, optimum aydınlatma performansı ve farın uzun ömrü için hayati önem taşır. Ampulü takmadan önce yönün doğru olduğundan emin ol ve gerektiğinde bir profesyonelden yardım istemekten çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tabii ki evet. Led kısımları aracın sol ve sağına bakacak şekilde yerleştirilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led ampul denilmemiş.
    Ampulü yerine oturtamamışsınızdır. Bundan sebep far ayarı kaçar. Megane 2'de far ampulü takmak zordur yalnız.
    Dediğim gibi yerine oturtamamış olabilirsiniz. Ya da aşağı bakıyor gibi olan ampul değil de far çanağı ise far ayarınız bozuk olabilir. Aydınlatma nasıl?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ampulü çok iyi oturttuk onda problem yok hocam. Aydınlatma ise gayet ideal, soldakine göre daha yukarıyı aydınlatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Ampulü çok iyi oturttuk onda problem yok hocam. Aydınlatma ise gayet ideal, soldakine göre daha yukarıyı aydınlatıyor
    Kaputu açtığınızda farın üzerinde ayar vidası vardır alyan ya da torks şeklinde olabilir. Onunla aynı hizaya alabilirsiniz ya da sanayide ayarlatın. Benimkini beceremediler gece boş alanda yaktım farları kendim ayarladım.
    Yalnız sağdaki far biraz daha ileriyi aydınlatır.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Mercekli hocam, yine de ayae mekanizması var mıdır :)

• quote:

Normal olan, sağ tarafın biraz daha yukarıyı aydınlatması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H7 kısa farlar kaç wat olmalı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Tam olarak dediğiniz gibi aydınlatıyor hocam fakat binamızdaki dükkanın garajına koyunca fark ettim; dükkan camına yansıyor farın ışığı, cam tam karşıda çünkü, sol far mercekten güzelce ışığı dağıtırken sağdaki aşağı sarkık duruyor ve tam dağılmıyor ışık mercekten.

• quote:

Tam olarak dediğiniz gibi aydınlatıyor hocam fakat binamızdaki dükkanın garajına koyunca fark ettim; dükkan camına yansıyor farın ışığı, cam tam karşıda çünkü, sol far mercekten güzelce ışığı dağıtırken sağdaki aşağı sarkık duruyor ve tam dağılmıyor ışık mercekten.
    Kabaca şöyle ise sorun yok, farklı bir durumda far ayarı yaptırın.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Neredeyse tam olarak böyle hocam. Merak ettiğim konu ters takılıp takılmaması :)

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    Yönü yok diye biliyorum. Yuvaya oturttur/ çevir sabitle yada yuvaya oturttur/klipsi tak vs. şeklinde ürünler.

Araçla ilgili youtube da mutlaka montaj videosu vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Kabaca şöyle ise sorun yok, farklı bir durumda far ayarı yaptırın.

Alıntıları Göster
    Merhaba. Bunun olayı tam olarak nedir, yani neden sağ daha ileriyi göstermelidir? Bilmediğimden soruyorum.
    Bir de benim farlar mercekli. H7 led ampul var. Sol taraf dümdüz gelirken sağ taraf biraz daha yukarıda. Acaba sizin eklediğiniz görseldekş mantığa göre mi böyle ayarlanmış?

• erAn_ kullanıcısına yanıt
    Karşı şeritten gelen araç sürücünün görüşü engellenmesin diye biraz kısa ve aşağıya bakar. Sağ far ileri/uzağa doğru. Düzgün ayarlı araçların hepsi öyledir.

• O zaman eklediğim fotoğrafta çok anormal bir durum görünmüyor diyebilir miyiz?

Normal hocam, mercekli far var sanırım. Sağdan direksiyonlu araçlarda tam tersi sol biraz daha yukarıda olur mesela.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Evet mercekli far var hocam. Bugün Photon Mono led ampul taktırdım da. Bir ayar yaptırayım diyordum ama olmazsa elletmeyim o zaman. Bizim iş bilmez ustalar berbat edebilir.
    Siz ne dersiniz?

Sıkıntı olmaz, far ayarı zor bir iş değil. Serviste de yaptırabilirsiniz aracın garantisi varsa ücretsiz yaparlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.