Şimdi Ara

güvercinleri ve kumruları aç bırakmayın !!! :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Serengeti stepleri mi bizim şehirler? Kedi köpek yavrusunu anca martı yiyebilir.
    90larda böyle besleme olayı yoktu kediler çöpte gezerdi bu kadar köpek yoktu. Kuşlar ara sıra meydanlarda beslenirdi şimdiki gibi değildi.
    Barınakla başedemezsin o barınaklarda 3 5 hayvan yok muazzam mama masrafı var belediyeler borca batık bu masrafı çekmek istemez.
    İnsanlara gelince köpek besliyorum diyerek mama yardımı isteyen youtubede duygu sömürüsü yapan videolar koyanlar 10 çuvalın 2 tanesini verip geriye kalanı satan bu işten geçinenler var. Sokak hayvanlarının en büyük savunucusu bunlar çünkü bu işten ekmek yiyorlar.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/istanbul-da-kan-donduran-olay-evcil-hayvanlar-sahibinin-cesedini-yedi--140633071

Aç kalırsa herşeyi yer hayvanlar . Kediler ve köpekler şehirde kuş martı gibi balık avliyacak tohum yiyecek varlıklar değil çöpe bile bişey atmaz isen ne yiyecekler. Her kişinin anasının babasının dedesinin akrabasının bir anısı vardır aç kalan hayvanın böyle davrandığı ile ilgili eski zamanlardan.

İnsan insanı yemek zorunda kalıyor olağan üstü durumlarda.

Yanlış bildiğin konu bu canlı yaşamak için her şeyi yapar.

Diğer konularda dediğine katılıyorum . Dediğin gibi hayvanlara bir alan ayrılıp artik 2 3 dönüm ne kadar ise kontrollü urete bilirler. Sonuçta insan gibi canlılar değil bir yavrularıdı mı 5 10 yavru yapıyorlar. O görünüşte hayvan haklarını savunanlar para toplayıp cukka yapanlar haricinde gerçek hayvanları düşünen insanlarında yardımıyla yapılabilecek şeyler. Sadece kısırlaştırılip bazılarını kontrollü üreterek böyle bir alan her ilçeye kurulabilir neredeyse. Çokta maliyetli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben her gün besliyorum penceremin önüne bulgur, tahıl v.s şeyler koyuyorum güvercinler, güvercinlerin bir üst versiyonu (tosuncuklar diyorum) maşallah tavuk gibiler baya kalıplılar birde sığırcık kuşları geliyor yiyorlar içiyorlar gidiyorlar bende mutlu oluyorum şu zamanlarda bu dostlarımızıda unutmayalım, unutmayın sevgi bulaşıcıdır. paylaşalım

• stubbornpride S kullanıcısına yanıt
    leğene su koyarsanız
    kuşlar su bulunca leğende kuş banyosu yapıyorlar
    etrafa su sıçratıyorlar.

en iyisi ; ıslatıp gölgeye yem koymak.

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)
  • leğene su koyarsanız
    kuşlar su bulunca leğende kuş banyosu yapıyorlar
    etrafa su sıçratıyorlar.

en iyisi ; ıslatıp gölgeye yem koymak.

• Corona falan neden diye düşünmeyin. Şu konuya gelen cevaplara, ve "...babadan oğula nesil..." hayvan düşmanlarına bakarsanız insanlığın neden burnunun pislikten kurtulmadığını görürsünüz.

• waltran kullanıcısına yanıt
    cevre kirliligi ? ses kirliligi ? bu normal bir kafa degil
  • Arkadasim sizin yuzunuzden heryer kus pisligi ve curumus yiyecek doluyor. Yapmayin !

Kuslar sehrin icinde ac kalacak degil, her turlu yiyeceklerini bulurlar. Eve alip bakiyorsaniz bakin ama sokaklari kirlermeyin lutfen...

öne çıkar tuşuna bas ve bu mantıklı veya mantıksız içeriği en üste çıkart ki !

hem sosyal bilinç artsın hemde bu abuk sabuk konu kim vakit harcıyor diyenler

biraz daha sinir olsun :D

• waltran kullanıcısına yanıt
    organik maddeler ayrıştırıcılar sayesinde kısa sürede toprağa, dolayısıyla doğaya karışır. böyle olmasaydı dünyada madde döngüsü diye bir şey olmazdı. cahil cahil konuşmayın.

* √λ≅X^Y∓Z ∦ λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1)→(ArgMin⇔<∀xω9)]

• Bir kitap okumuştum zamanında Avrupa'dan bir gezginin İslam topraklarına seyahatından notlar içeriyordu.Müslümanların hayvanlara olan sevgisini gıpta ile anlatıyor kendi halkının bundan ders çıkarması için umut ediyordu.Diyordu ki Müslümanlar öldüklerinde bile vasiyetinin bir kısmını kuşların,köpeklerin vs. beslenmesi için ayırıyormuş.Tanrının yarattığına saygısını sevgisini eksik etmezmiş Tanrıya olan sevgisinin bir işareti olarak.
    Her böyle bir konu açılıp hayvanlara acımayan insanları gördükçe aklıma geliyor kitabın bu kısmı.Çok ilginç geliyor insanımızın bu değişimi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekmeği bütün atmayın, ben gördüğümde o ekmekleri parçalıyorum. Ekmeği paralayıp atın

• Bir an Linux forumundayım sandım

Yakında açlıktan bize saldırırlarsa şaşırmam, deniz kuşu değil misin sen? Git denizde yaşa kıyısında yaşa.

Geçen bir tanesi güvercini kovaladı, güvercin bizim cama çarptı. Bir hafta baktım balkonda baktım iyileşmiyor, belediyeyi aradım gelip aldılar. Bizim burada belediyenin yaralı hayvan hizmeti iyi.

Serçe, sığırcık falan iyi de çatıda martı ne abi? Leylek olsa onu da anlarım. Nasıl kovacağız bu martı sürüsünü

• quote:

Orijinalden alıntı: waltran

Şu iki sözcüğü anlayamayan bir kafa da yok demektir o zaman.
    rahatsızsan git dağda istediğin gibi yaşa
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.